13 Jul

A férfiaknak az a legnagyobb problémájuk az online társkereséssel, hogy nagyon sokszor semmilyen reakciót, választ, kacsintást nem kapnak a leveleikre. A sok sikertelen próbálkozás miatt ezért az online társkeresés sziszifuszi munkának tűnhet.

Online társkeresés: de miért nem válaszolnak a nők?

Körülbelül 40 éves korig az online társkeresőkön a férfiak és a nők aránya 60-40, tehát egy nőre több érdeklődő férfi is jut. Ez az arány 40 felett szépen lassan elkezd átfordulni, és az érettebb korosztályokban már a nők vannak többségben.
Tehát ha Te 40 alatti hölgyet keresel, akkor jó ha tudod: a kiszemelt jelölted valószínűleg rengeteg levelet kap naponta, hiszen a férfiak egyébként is sokkal kezdeményezőbbek társkeresés terén, mint a nők, tehát bizony nagy a verseny.

A következőkben egy-két tippet kapsz arra nézve, hogy hogyan teheted hatékonyabbá az online társkeresést, és hogyan vedd rá a jelöltedet, hogy válaszoljon a leveledre.

A titok a következő: tűnj ki a többiek közül!

1. Helyesírás és társkeresés – fontosabb, mint gondolnád!

Az természetesen alap, hogy tökéletes helyesírással írod meg az üzenetedet. Vannak, akik nem bánják a kisebb hibákat, de a nagyon pongyola fogalmazással megírt, ékezeteket és központozást mellőző és mindenféle nyelvtani hibákkal teletűzdelt üzenetek a kukában végzik. Ha tudod magadról, hogy a helyesírás nem az erősséged, másold be a szöveget word-be és futtasd végig rajta a helyesírás-ellenőrzőt.

Ellenőrizd a helyesírást!

Ellenőrizd a helyesírást!

2. Társkeresés smileykkal: ne vidd túlzásba!

Fogd vissza magad smileyk terén. Egy-kettőt tehetsz bele, de a sok smiley használata zavaró, és nem is kelt túl jó képet rólad – olyan, mintha hízelegni próbálnál.

3. Kezdeményező üzenet: se túl hosszú, se túl rövid

Ne ereszd bő lére! Az online társkeresés alapszabálya: az első üzenet ne legyen kisregény! Az első üzenet annyit kell, hogy közöljön: “szia, érdekelsz, lenne kedved ismerkedni?”. Nem kell leírni az életed főbb eseményeit, nem kell bemásolni a több tucat másik nőnek elküldött sablonlevelet, mert ezek ismételten taszítják a jelöltedet.

Ugyanakkor ne legyél túl rövid sem! A “szia, érdekelsz, lenne kedved ismerkedni?” például túl rövid – egy kis körítést kell tenni hozzá!

4. Elolvastad az adatlapját?

Tudod, hogy kinek írsz? Az online társkeresésben az legtöbb nőt az bosszantja leginkább, hogy a férfiak sokszor arra sem veszik a fáradtságot, hogy elolvassák a kiszemelt adatlapját. Általában látnak egy fotót és már írnak is, anélkül, hogy alaposan megnézték volna, kit is takar az a kép. Tehát már azzal kitűnhetsz a többiek közül, ha szánsz egy kis időt arra, hogy elolvasd az adatlapját. Mellesleg időt és energiát is spórolhatsz magadnak ezzel, mert lehet, hogy a másik jól néz ki, de ha az adatlapja alapján egyértelműen látszik, hogy nem a te eseted, megspórolhatod magadnak a levélírást. Nézd meg az összes fotóját – találsz bármilyen számodra érdekes dolgot? Legyen az hobbi, izgalmas úticél vagy érdekes beállítás, ha találsz valamit, amibe “belekapaszkodhatsz”, amire rákérdezhetsz, sokkal könnyebb a dolgod. Persze fontos, hogy a te adatlapod is jó legyen, ha érdekel a társkeresés hirdetés 3 tippje, kattints ide.

5. A szexről majd később!

Ne beszélj a szexről! Ha komolyabb kapcsolatot akarsz, jó ha tudod, a komoly kapcsolatra vágyó nők általában utálják, ha a férfi egyből a szex témára tér rá. A leggagyibb mondatok, amit férfiak részéről lehet olvasni például, hogy “de hát felnőttek vagyunk”, illetve “nem vagyunk prűdek, miért ne beszélhetnénk a szexről?”. Ha kíváncsi vagy, hogy mikor kezdj el a szexről beszélni, olvasd el ezt a cikket. A lényeg. minél később, annál jobb, és amíg nem is találkoztatok még személyesen, nos, addig egyáltalán ne!

6. Őszinteség – unalmas? De működik!

Legyél őszinte! Ha komoly kapcsolatot szeretnél, jobban teszed, ha már az elejétől őszinte vagy, és nem tupírozod fel a adatlapodat mindenféle kitalált, ámde menőnek tűnő adatokkal. Végtére is azt szeretnéd, hogy magadért szeressen, nem igaz?

7. Túl általános – túl felejthető

Az üzeneteid ne legyenek túl általánosak! Ahogy neked is könnyebbség, ha van mire rákérdezni jelölted profiljával kapcsolatban, úgy neki is könnyebb lesz, ha olyan levelet írsz, amire reagálni is tud. Tehát a “János vagyok, szeretek moziba járni” kezdetű szólamok helyett legyél minél konkrétabb, amikor magadról írsz. Írj arról, ami közös bennetek (készülj fel az adatlapjából)

8. Ha elhatároztad, akkor tarts ki!

Nagyon fontos, hogy ne add fel! Naponta kapok férfiaktól siránkozó e-maileket, miszerint online “lehetetlen” társat találni, de érdekes módon naponta kapok sikersztorikat is, hogy mégis lehetséges. Az online társkeresés nem tökéletes, nem feltétlenül egyszerű vagy könnyű, de az egyik legnagyobb jelölt-lelőhely, tehát érdemes kipróbálni. Foglalkozz az online társkereséssel naponta legalább fél órát, írj annak, aki tetszik neked, és meglásd, előbb-utóbb lesz eredménye az erőfeszítésnek.

A cikkhez tartozó gyorsvideó:

Sikeres társkeresést kívánok és minél több válasz üzenetet!

 

50 Comments

 1. Adri 2011. August 3. Wednesday 18:10

  Szia!

  Csak megerősíthetem a leírtakat. Kb. 1 hete tettem fel az egyik oldalra egy hirdetést, és számos levelet kaptam. Mégis a legtöbbre kedvem sem volt válaszolni… mert pont az itt taglalt baklövésekkel találkoztam (helyesírási hibák, értelmetlen körmondatok, smiley-hegyek stb.). Volt, aki kisregényt írt, volt, aki fantáziátlan egy mondatot, másnál pedig az volt az érzésem, hogy nem én kellek neki, bárki, csak legyen valaki… Furcsa, hogy van, aki azt gondolja, ezekre érdemes válaszolni. A pár mondatos, frappáns, őszintének hangzó, pozitív üzenetek voltak azok, amiket felkeltették a figyelmemet:). A többi a kukában végezte…

  Reply
  • Dreen 2011. August 3. Wednesday 21:14

   Ez nagyon hasznos belsőinfó, de – és ez nem ellened szól kedves Adri, hanem az értelmetlen szituáció ellen melyre rávilágítottál – más azt mondaná azokra a frappáns, őszintének hangzó, pozitív üzenetekre, hogy “Most komolyan ezzel akarja kiszúrni a szemem? Néhány mondatot nem tud magáról írni, csak benyögni valamit?!” (Nem, mert ott az adatlapom te egyfejű…)

   És ebben az esetben egyáltalán nem számít, hogy milyen megoszlásban vélekednének a hölgyek emígy vagy amúgy és hogy ki így és ki úgy, csak az számít, hogy a levélíró ezt előre nem tudhatja, hogy az illető hölgy részére rövid, frappáns őszinte gondolatot ajánlott írnia vagy éppenséggel kisregényt vár (el). Egyetlenegyszer próbálkozhat, olyan nem történhet hogy ha a rövid frappáns nem jött be, írok hosszabban (bár éppenséggel megpróbálható, csak kicsi az esély a szerencsére hogy az olvasónak ez bejön), mindazonáltal ha úgy alakult hogy az elsőre nem válaszolt az illető, a másodikra válaszolni már egy hátrányos pozíció(júnak érzett helyzet, a büszkeség és a bizalmatlanság szépen beindul).

   Hölgyeim és Uraim, íme a netes társkeresés halála, megvan a válasz a nagy kérdésre: miért szenved oly sok nő és férfi a válaszra sem méltató férfiaktól és nőktől.

   És ez nem drága Adriról szól, leszögezem, Ő csak rámutatott a jelenség hátterére! 🙂

   Valaki cáfoljon meg, mert most kissé elkeseredtem. 😀 (ez egy kínjában röhögős szmájli)

   Eddig összefoglalva: Mi férfiak legyünk aktívabbak, de ne szólítsuk meg a hölgyeket az utcán, mert sikítófrászt kapnak. Ha megkérdezzük hogy jó de akkor hol szólítsuk meg, a válasz: azt nem tudom. Ami biztos, hogy a boltban se, mert vásárolni jött, nem ismerkedni. A teázóban se, mert már várja a barátját, barátnőjét és különben is hagyjuk nyugton, mert nem azért ment a teázóba hogy zaklassák. A diszkó szóba se jöhet, tudjuk, ott nem lehet komoly céllal ismerkedni. Tánctanfolyam – esetleg (nagyon kicsi a szórás és általában párokban járunk, tehát még kisebb, és nem járhatunk el minden tánciskolába). Munkahelyen? – vállalkozom. Buszon se – az is utca. (Ha meg autóm van, az már maga a nihil.)
   Most pedig már: Ne írj rövid frappáns üzenetet, mert azt várják el, hogy bírj három mondatnál többet is írni (író vagyok, elég jól megy, mint azt a mellékelt ábra is mutatja). De ne írj hosszan se, mert az kuka, írj inkább rövid frappáns üzenetet.

   😀 😀 😀 😀 😀

   Hurrá, most egy hétig megint herót lesz megszólítani egy nőt az utcán. 😀 Egy újabb értelmes, kedves, törődő, érzékeny, intelligens, gazdag érdeklődésű pali vált láthatatlanná. Nem baj, maradt sok.

   Reply
   • Csaba 2011. August 11. Thursday 12:46

    Bármennyire is cinikusra sikerült ez a előbbi reagálás, néhány tekintetben egyetértek vele. Hogy sok-e az ilyen pali, azt nem tudom, de néha nekem is herótom van már mindentől. 🙂

    Adri: ne haragudj, hogy megkérdezem, de hallottál már olyanról, hogy “személyiség”? A társkeresés (legyen az netes vagy személyes) legnagyobb halála az, hogy elvárjuk, hogy a másik gondolatolvasó legyen, és ismeretlenül rögvest komoly elvárásokat támasztunk vele szemben. Közben elfelejtjük, hogy a másik is “csak egy” személy, ami nekem kakaó, az lehet nekik kuka, és fordítva. Pedig csak annyi kéne, hogy nyitottak legyünk egymás felé, és ne rögvest 1 nyamvadt levélből ítéljünk el mindenkit, hanem megismerjük(!) a másikat, pláne aki fotóról egy kicsit is szimpatikusnak tűnik (merthogy ez is éppúgy számít, mint a belső szimpátia, amihez jön ugye a kisugárzás is, mint megfoghatatlan de ettől még létező tényező is – szövevényes egy dolog ez, az biztos, de meg kell tanulni kezelni, és tapasztalatom szerint sokan szemellenzővel esnek neki). Amelyik levél tartalmaz információt a másikról, arra lehet reagálni, legfeljebb a mi fantáziátlanságunk a hátráltató tényező. Minden más csak nyafogás és kifogáskeresés, ami a mai embereknek nagyon jól tud menni. 🙁 A helyesírás árulkodik az igényességről, ezt aláírom, bár nem lehet mindennel tisztában lenni.

    Reply
   • Lippai Tamás 2013. December 2. Monday 21:42

    Az önsajnálat sokat nem segít.
    Én is sokat hibáztam, de azokból tanulni kell, nem pedig feladni. Tapasztalat: amikor nem volt se sok, se kevés, jó volt. Gondoltam a szexre is, mert pasi vagyok, de ez nem volt ráírva az arcomra. Nem lihegtem a nyakába, csak jól éreztük magunkat. Ez most volt, az első randik között. Nincs olyan nap, hogy ne írna valamit. Száma is megvan. Nem írom azt, hogy nem akarok Tőle semmit, mert nyilvánvaló, hogy miért vagyok fent egy társkereső oldalon.
    Magamról se tudom, hogy miért éreztem magam feszülten a nők közelében. Pedig tudom, hogy nem harapnak 🙂
    Ami fontos: ne sértődj meg! Annál rosszabbat nem tehetsz! Vedd lazán.
    Andi, jó fej vagy,hogy segítesz, pedig nem áll érdekedben…

    Reply
  • Dreen 2011. August 3. Wednesday 21:17

   Andinak megoldás: kötelező legyen megadni az adatlapon, hogy rövid frappáns őszinte üzeneteket várok első kapcsolatfelvételnek, vagy kisregényeket.

   Reply
  • lovatlan herceg 2011. August 6. Saturday 14:10

   Adri, szerintem ezt írd ki így az adatlapodra bemutatkozásként. Tuti, hogy nagyságrenddel kevesebb levélről kell eldöntened, hogy embernek nézed-e vagy sem.
   15 év múlva meg úgyis a másik oldalon leszel, és nem lesznek ilyen problémáid, hogy visszautasíts-e valakit.

   Reply
  • Koi Koi Grace 2019. March 11. Monday 10:23

   ajánlom ezt a weboldalt.
   https://www.letspal.com.
   Nyelvtanulás és barátok

   Reply
 2. angelpower 2011. August 6. Saturday 13:06

  Teljesen egyetértek az előttem szólóval!!

  Reply
 3. Ágica 2011. August 23. Tuesday 17:48

  Sziasztok! Én egy 58 éves, 12 éve özvegy nő vagyok, egyébként friss társkereső.-természetesen a saját korombeliekkel. Szívesen olvasom hozzászólásaitokat,sokat tanulok belőlük.Két lányom 37 és 39 évesek végre rendben van az életük.7éves kisfiú unokám az egyik családban, a másikban napok kérdése és születik egy kislány.Mindenki távol él tőlem,hirtelen hiányozni kezdett egy társ.Ebben kezdő vagyok, van mit tanulnom.Üdv.Ágica

  Reply
 4. anna.varga 2011. November 7. Monday 01:18

  Sziasztok mindenki részéről sok az elvárás még társ keresésben is én szeretnék gyermekem apukájának, olyant aki képes őt önmaga nézeteivel szembesíteni,mert jó ember,jó apa csak nem látja önmagát jól,ha valaki tud neki segíteni szívesen olvasom a tanácsaitok.

  Reply
 5. kaoszki 2012. January 1. Sunday 17:39

  Sziasztok! Én így látom: nehezen veszem rá magam, hogy fénykép nélküli, vagy gyerekkori képes hirdetőnek írjak. Elég nehéz a helyzet, ha az adatlapon az áll, hogy mindent később tudok meg. Ha többé-kevésbé kitöltött az adatlap, tudok közös témát, kapcsolódási pontot találni, akkor tudok személyre szabott levelet írni, ami figyelemfelkeltő.(Olyanoknak, akik nekem bejönnek) Ez munkás dolog, de megéri. Tetszik a levelem, s válaszol rá? Ha tükrözi az egyéniségem, akkor olyan kereső fog rá válaszolni, akinek bejön a stílusom, az életfelfogásom, stb. Akik nem válaszolnak, azok lehetnek nem aktívak (ANDI: van aki azért tag még nálad, mert nem tudott rájönni, hogyan iratkozhatna le!) pl. mert már van párjuk, vagy kialakuló kapcsolatuk mellett nem akarnak mással ismerkedni (nem vették komolyan a tölcsérelv erre vonatkozó részét), belefásultak néhány hónap sikertelenségbe és mostanában a közelébe sem mennek, vagy nem fogta meg őket az első levél. A lényeg: nem kár egyikért sem!!! Arra figyelj, aki válaszol. És időnként lendülj neki újra, ha nincs eredmény. Ne add fel. Gyerekkorodban párezerszer hasra/seggre estél, de most jársz. Ennyi.

  Reply
 6. kz0053 2012. February 6. Monday 16:42

  Hello,

  Előre bocsájtom, hogy nem panaszkodni szeretnék, mert az távol áll tőlem.

  Mindössze annyit szeretnék mondani, hogy én számos hölgynek írtam már leveleket és a fenti pontok mindegyikét betartottam. Ennek ellenére vagy semmi válasz, vagy a szokásos szabvány elutasítás volt az eredmény. Személy szerint kezd az egészből elegem lenni, én már nem igazán tudom mit kéne tennem, hogy végre egy olyan választ kapjak, amit kapni szeretnék a mégegyszer mondom nem túl hosszú, kultúrált levelemre. Ez a válasz a következő: hasonlóan intelligens, mint az én levelem. Ugyanolyan érdeklődő, mint az én levelem. Ha már írtam valakinek, aki egyébként azért tölti fel az adatait a lapjára, hogy megnézzék, akkor azt hiszem elvárható, hogy ő is megnézze az enyémet és reagáljon rá. Még folytathatnám, de nem érdekes, mert 100-ból 99-szer nem ilyen válaszok jönnek, ha egyáltalán jön valami. Én egyszerűen azt gondolom erről az egész online társkeresésről, hogy az oldalakon részt vevő nők kizárólag a 200-as IQ-val rendelkező, bankár Brad Pitt-ekkel hajlandók egyáltalán szóbaállni. A probléma ezzel az, hogy ha meg sem közelíted Angelina Jolie-t külsőleg és belsőleg, akkor Brad Pitt-re vágyakozhatsz, de nem fog eljönni, miközben rá se nézel vagy elhajtod a kevésbe jól kinéző de legalább valóban létező és tisztességes jelentkezőket.
  Egyszóval azt gondolom, hogy a legtöbb nőnek hihetetlen elvárásai vannak az oldalakon, aminek a felét sem képesek teljesíteni. Kedves Adri, honnan várhatod el, hogy valaki TÉGED akarjon, mikor az általában eléggé hézagosan feltöltött adatlapodról tud bármilyen infohoz jutni veled kapcsolatban? Ha nem szólsz hozzá, nem érdekel, hogy egyáltalán kicsoda írt neked, akkor meg hogy van bátorságod ítéletet hozni egy másik emberről, aki valószínűleg kultúráltan szólított meg.
  Totál egyetértek azzal, hogy 15 év múlva nem lesz ilyen problémád, sőt te fogod a leveleket írogatni százszámra…

  Reply
 7. Mrs. Columbo 2012. February 6. Monday 18:01

  Őszintén szólva én csak azoknak válaszolok, akik a FOTÓ alapján szimpik.

  Nem győzöm hangsúlyozni azt, hogy néhány portálon lehetetlen a válaszadás lehetősége, ha nem fizeted be a tagdíjat, és a partner sem.
  Küldtem én is sokaknak udvarias “köszi, de nem” leveleket, aztán, amikor valakivel tényleg fel akartam venni a kapcsolatot, megszívtam.
  Limitált számú levelet küldhetsz egy hónapban és ez nem arról szól, hogy bunkók a nők, hanem a fizetős társkereső szisztéma így van kitalálva!
  Kedves Urak! Ezt is vegyétek figyelembe!

  Reply
  • Attesz 2013. September 11. Wednesday 13:56

   Megszívtad ne csodálkozz! Aki sajnálja azt a pár forintot arra a személyre aki érdekli, az meg is érdemli, hogy ne legyen senkije! Ez az összeg amit itt elkérnek igazán félretehető főleg ilyen nemes célra. Erre hivatkozni ez gáz szerintem, hogy nem reagálsz.

   Reply
 8. Orsi 2012. February 8. Wednesday 14:24

  Igazat megvallva én meg nem szívesen válaszolok a helyesírási hibáktól hemzsegő, vagy a “Tetszik a fotód, találkozunk?” típusú tőmondatos levelekre…(amit ráadásul valószínűleg elküld még rajtam kívül 100-nak ugyanezzel a dumával) Azért az, hogy van az embernek egy minimum elvárása (korrekt megszólítás, értelmes mondatok, helyesírás, stb), az még nem ördögtől való…

  Reply
  • Bolla Péter 2012. February 8. Wednesday 16:02

   Kedves Orsi!
   Válaszolj az ilyeneknek hasonló stílusban.
   Igen/Nem
   Ennyi. Nem nagyon fog tudni mit kezdeni vele az illető. Ha mégis maradt még benne érdeklődés, akkor jó esetben kicsit bőbeszédűbb lesz a következő levelében.

   Egyébként női oldalról, Te személy szerint mit olvasnál egy első levélben?

   Reply
   • Orsi 2012. February 8. Wednesday 18:45

    Szia Péter!
    A tőmondatokat még tudom reprodukálni (előfordult ilyen “levélváltás”, bár sajnos az illető nem lett tőle bőbeszédűbb), de a helyesírást nem… :-))
    De a viccet félretéve, és kérdésedre válaszolva:
    Most ugyan nem vagyok fent egyik társkeresőn sem (pl a fentiekből lett elegem), de amikor fent voltam, igyekeztem az adatlapomat picit személyesre szerkeszteni. Nem kell nagyon vájkálósra gondolni, csak pl érdeklődés, hobbi, ilyesmik. Vagy legalább egy vicces beszólás, vagy ilyesmi 🙂 Ez pl egy jó kiindulási alap, mert ha vki érdeklődik irántam, akkor tud rá valamit reagálni. Pl megírja, hogy ő is imád lovagolni(ez csak példa természetesen, amúgy nem lovagolok 🙂 vagy hogy bírja a humorom v ilyesmi 🙂
    Ami alap:
    – megszólítás (fura, de sokaknak ez sem megy)
    – pár szó hogy miért épp nekem írt, mutasson némi érdeklődést (lsd pl közös érdeklődés, stb – ebből legalább látszik, hogy nem “sablon” levelet küldött)
    – pár szó önmagáról (nem kell kisregény)
    Ez szerintem nem túl nagy igény, és belefér kb 5 mondatba.
    Amúgy kaptam nagyon-nagyon korrekt megszólító levelet is, úgyhogy nem reménytelen a helyzet. 🙂

    Reply
    • Dreen 2012. February 8. Wednesday 19:17

     Tényleg, Orsi, Te pl. milyen megszólítást vettél szívesebben? Lazát, kedveset, úriemberit? Én amíg még írogattam társkeresőkön (hiába), aszerint variáltam az alábbiakat, hogy a hölgy adatlapja mennyire volt laza, meg talán a pillanatnyi ráérzés alapján is:
     1. Szia!
     2. Szia Orsi!
     3. Kedves Orsi,
     4. Szia kedves Orsi!
     5. Drága Orsi! (ez elég ritka volt).
     6. Szia szép hölgy! (Tudom, kockázatos, mert nincs megnevezés. Ez is ritka volt.)

     Segíts a te személyes véleményeddel! Köszi! 🙂 (Más is segíthet, hasznos a közvéleménykutatás. 😀 )

     Reply
     • Orsi 2012. February 9. Thursday 12:12

      Szia Dreen!

      Szerintem mindegyik helytálló, ahogy írod is, a hölgy adatlapja, megérzés, stb szerint.
      A sima “Szia” talán picit szimpla, az utolsó kettő meg picit negédes, de nekem ezekkel sincs semmi bajom, mert egy jópofa levéllel párosítva szerintem tök kedves megszólítások ezek is. Az én adatlapom amúgy viszonylag laza volt, úgyhogy egy poénos megszólításnak is lehetett létjogosultsága, egyedül a “csácsumicsőnasziamizu” jellegű szövegektől kaptam volna agybajt. 🙂

      Reply
     • Dreen 2012. February 10. Friday 01:33

      Köszi Orsi! 🙂 Az agybajt megértem! 😀

      Reply
     • Másik Linda 2013. September 12. Thursday 11:21

      A szimpla szia kicsit tömeges jellegű, az utolsó kettő meg nekem szintén gyanakvásra ad okot. A többi mind jó szerintem is. 🙂

      Reply
 9. Robi 2012. April 3. Tuesday 03:08

  Talán az ilyen Adri féle “emberek” vannak többségben, virtuális voodoo babának használva az embereket valamiféle revansot véve rajtuk az életben szenvedett sérelmeik miatt. Egyébként is mi az, hogy igazán meg akar ismerni? Mégis mi alapján akarna igazán megismerni? Biztos belelát a lelkedbe és ellenállhatatlan vágyat érez, hogy a sötétség és lelketlenség gyönyöreit átélje veled. Ahogy másokkal bánsz, az vagy te magad. Helyesírás alapján ítélni primitív dolog, nagyon vigyázz, hogy a leendő kedvesed ezt az oldalad ne lássa meg, bár színészkedni biztosan nagyon jól tudsz, ha volt már társad az életben…

  Reply
 10. Hrdlicka 2012. April 3. Tuesday 08:43

  Most olvasom csak amit Adri aug. ban írt, hát tök igaza van, eddig én úgy vettem észre a saját tapasztalataimból mert én is így csinálom hogy ez bejön a nőknek… Azt utálják, tudom, épp tegnap mesélte nekem egy kedves barátnőm, ha férfi a levelében gyakorlatilag a saját életrajzát írja meg a nőnek… (állítólag erre egyáltalán nem izgul fel egy nő:-)) )

  Reply
  • Zsolt 2012. April 3. Tuesday 12:10

   Szia!

   Majdhogynem teljesen mindegy, hogy mit írsz a megszólításban. Illetve ez nem teljesen igaz, de ha jó képed van fent és közel tökéletes paraméterek, akkor szinte bármilyen levéllel jól elboldogulhatsz. Persze a helyesírás fontos. Ha meg rossz a képed és rosszak a paramétereid akkor csak ugyanilyen lányok fognak válaszolni. Csak azoknak általában nem ír egy férfi, mert nem tetszik neki. A nők ugyanezért nem válaszolnak sok férfinek. Egy jó levéllel lehet javítani egy átlagos külsőn és átlagos paramétereken, de ha valami átlag alatti azt nem lehet igazán feljavítani. Meg abszolút nem mindegy, hogy kinek írsz. Ha átlagos külsejű lányoknak és te is átlagos kinézetű vagy akkor ott egy jó levélre sokan fognak válaszolni. Ha cicababáknak és nincs jó szakmád, vagyonod vagy jó külsőd (izmos, magas, jóképű) akkor nem fognak válaszolni. Nem túl bonyolult ez.

   Üdv: Zsolt

   Reply
   • Hrdlicka 2012. April 3. Tuesday 13:09

    Hello Zsolt, Nemtom, lehet hogy így is van, nekem az a tapasztalatom, hogy ha jó a dumád (azaz meg tudod őt szóban érinteni ) akkor kb. mindegy, hogy hogy nézel ki, ill. a csajoknál totál változó, hogy melyiknek épp mit jelent az, hogy “jól néz ki”. Főleg, ha sikerült nála vonzalmat felépítenem. ( a szövegeimmel:-))

    Reply
    • Zsolt 2012. April 4. Wednesday 00:21

     Nem zárom ki, hogy igazad van, de azért ehhez látnom kéne a szöveged, a képed, azt, hogy milyen nőknek írsz:). Én úgy vettem észre, hogy minél inkább megyünk korban felfelé (relatív idősebb nőket szólítunk meg) annál többet számít a szöveg és annál kevesebbet a külső. Egy húszas lánynál még főleg a külső dönt, míg idővel már jobban érvényesül a szöveg. Azt gondolom mind a kettőben jónak kell lenni és akkor már csak ezer másik dolog lehet, amin megbukik a dolog:). Ha komoly kapcsolatot szeretne az ember.

     Üdv: Zsolt

     Reply
     • Hrdlicka 2012. April 4. Wednesday 00:27

      Hello Zsolt,
      ez a kor felfelé bizonyára igaz… de “szakértő” köröktől ahogy hallom a fiatalabbakra is igaz( én nem tudom, mert 30 alattiakkal én nem levelezek) Generell az a véleményem, és a tapasztalatom is, (pont van egy friss:-))) hogy a felszedési mechanizmus pont ugyanaz az ún. “csajozásnál” mint a “komoly, hosszútávú kapcs.” -nál. Szóval fel kell tudni szedni a csajt aztán majd (szex után főleg) eldől, hogy rövid marad-e vagy hosszú lesz belőle.

      Reply
     • Zsolt 2012. April 4. Wednesday 09:44

      Szia!

      Én azért láttam már párszor olyat, hogy egy nő mond valamit, aztán teljesen az ellenkezője alapján cselekszik:) Egyébként egyetértek veled a felszedési mechanizmusban. És való igaz, akivel van már szex és jó, ott általában már inkább a férfi szokott kihátrálni a kapcsolatból, a nő benne lenne a folytatásban. Szerintem Andinak éppen ezért azt kellene tanítani a férfiaknak, hogyan vegyék észre a női jeleket, hogyan értelmezzék ezeket (testbeszéd), illetve, hogyan kerülhetnek közelebb azokhoz a nőkhöz akiknél esélyük van. Élőben és nem a neten. Egész könyveket lehetne írni az életből vett tipikus szituációkról, a közben fellépő metakommunikációról, stb.

      Üdv: Zsolt

      Reply
 11. Hrdlicka 2012. April 4. Wednesday 10:11

  Igen,ezt én is jónak tartanám, hogy Andi képezze a férfiakat – de nőket is kellene, hogy tudjanak jeleket adni… sok itteni kommentből érzem azt, hogy nem tudják, de az életben is előfordul ez sokszor… épp tegnap mesélte egy hölgy ismerősöm, hogy egy közös nőismerősünk néhány éve mennyire odavolt értem… na hát én semmi erre utaló jelet nem kaptam tőle…
  De most már annyi tippet adunk itt Andinak, hogy komolyan elgondolkozom a jutalékos rendszeren… (: Ami ezt illeti, csak akkor alkalmazhatja őket, ha 75%-ot kapok a bevételéből vagy 65%-ot, de akkor az ő villájának amit majd vásárolni fog egy részébe fogok beköltözni, hogy kompenzálja ezzel a 10%-ot. 🙂 )

  Reply
  • Zsolt 2012. April 4. Wednesday 11:18

   Szerintem ezzel a dologgal csak aprópénzt kereshet. Az oldal se hozhat sokat, hisz nincs rajta reklám, banner is alig és azért ennél több látogató is kellene. Szóval a beköltözéssel még várjál:).

   Azt szokták mondani, hogy a nők küldenek jeleket csak a férfiak ingerküszöbét ezek nem lépik át. Szóval a nőknek csak nagyobb intenzitású jeleket kellene küldeni, hogy a bamba férfiakhoz eljusson:). Ne érts félre nem te vagy a bamba, hanem általában a férfiak. Én sem biztos, hogy mindent észreveszek, bár általában igen csak éppen túl nagy jelentőséget tulajdonítok nekik. Ezt egy lány barátnőm mondta:).

   Üdv: Zsolt

   Reply
   • Hrdlicka 2012. April 4. Wednesday 14:03

    persze, és ez pont aláhúzza azt amit írtál, hogy Andi – nem bánom akár aprópénzért – tartson ilyen jeladási-jelfelismerési kurzust…

    Reply
   • Másik Linda 2013. June 10. Monday 22:50

    Az én apró jelzéseimet mindig vették a férfiak… És ettől meghátrálnak… Szóval tanulság: Többé nem mutatok érdeklődést!

    Reply
 12. Mustaros 2012. December 22. Saturday 02:30

  Ezen a hogyan vedd rá , hogy válaszoljon dolog még mindig a nevetséges részleget súrolja.. mivel egy csomó nő csak unalomból vagy egó növelésből regisztrál be.. aki komolyan gondolja az miért tűnik el kevesebb mint egy hónap alatt?? (mert ő tényleg társat keres??) A nő választja a férfit , de a férfi próbálkozik.. oké.. de még is hogyan , ha még annyit se írt az adatlapjába , hogy szeretem a csokis pudingot.. Miféle levelet írjon így az ember?.. Amin mostanság még divat , hogy elolvassa a levelet , de már az adatlapomat se nézni meg.. pedig nem sablon levelet írtam , hanem agyaltam rajta nem 1 percet.. Amit megtanultam , hogy durván 50 levélből ha jön 10 válasz akkor már jó vagy , kérdés az , hogy van e értelme levelezni vele.. Átlagos srácnak tartom magam , de már az átlagos nőknél sincs esélyem bármennyire jó a humorom és jó a beszélőkém. Ami még igazán elszomorít , hogy már volt olyan barátnőm akinek úgy írtam , hogy még képet se láttam róla és mikor sétáltam vele az utcán annyira szép volt , hogy 10 pasiból 9 csak pislogott , hogy ez a nő mennyire gyönyörű.. Itt tartunk a logikus gondolkodás elveszett , legyen nagy tv , sok pénz , mert a pasid tárgyaitól boldog párkapcsolatod lesz.. gyerünk csajok hajrá hajrá , egy csóró országban nem is mehetne másképp 🙂
  Írhatnék még pár sort , de 24 évesen teljesen el vagyok veszve és nem vagyok egyedül.. aki a csaj szemébe szeret bele és nem a seggébe az manapság már csak egy selejt , aki becsületes az meg a másik..

  Reply
 13. Kis Pista 2012. December 24. Monday 22:17

  Lényegtelen mit irsz oda. Az se számit ha semmit se irsz. Hülyeség az egész. Ha élőben nem megy a neten még ugy se fog!
  Ráadásul egy nagy rakás átvágás-lehúzás az egész. Ha kidobni való pénzed van a semmire na akkor viszont azonnal regisztrálj és minnél többe!

  Reply
 14. Regina 2013. February 26. Tuesday 17:06

  Gondban vagyok , a barátnőm nagyon magányos és szeretnék neki társat találni . Bejelentkeztem, de mindenhol kéri a képet ,meglepetésnek szánom és nem akarom, hogy valaki megismerjen és tudomást szerezzen róla . Van valami tanácsotok?

  Reply
  • Zsolt 2013. February 28. Thursday 21:51

   Szia

   Pontosan mi a gond? Hol kér képet? Vannak olyan társkereső oldalak ahova nem kell képet feltölteni és elég csak megadni pár alap infót az ismerkedéshez.. és még az emailcímed is titkos marad (amíg nem válaszolsz)
   Remélem segítettem.

   Zsolt

   Reply
  • Klaudia 2013. March 4. Monday 09:32

   Kedves Regina,
   nincs véletlenül a telefonodban egy vaktában készült fotó a barátnődről? Vagy kérj egyet az anyukájától, ha jóban vagy vele…

   Reply
 15. Gergee 2013. June 10. Monday 20:23

  Én úgy gondolom,hogy egy értelmes nő válaszol a “szia,XY vagyok,van kedved ismerkedni?” üzenetre is.
  Logikusan nézve a dolgot, ez egy társkereső oldal,ahová ismerkedés céljából regisztrált,úgy ahogy én is.
  Tehát ha ismerkedni szeretne vele valaki az teljesen normális,attól még hogy valaki nem tud(vagy nem akar) szuper trendi ,informatív,frappáns adatlapot készítnei,nem jelenti azt hogy az életben egy fantáziátlan,unalmas valaki.Sőt…
  A nők ott rontják el,hogy úgy gondolják egy kezdő levél alapján meg lehet ítélni hogy milyen ember valaki,ezzel a tévedéssel pedig elveszik az esélyt maguktól és a másik féltől is.
  Én személy szerint soha nem mutogatom a “tárgyaimat” sem. Nem szeretném hogy ezek alapján ítéljen meg valaki.Lehet hogy többen válaszolnának,de az már nem miattam lenne.
  Egy szó mint száz, egy kicsit változtatni kellene a hozzáálláson hölgyeim,és venni a fáradtságot hogy megismerjünk valakit,ha már tényleg ez a szándékunk.

  Reply
  • Sheila 2013. June 13. Thursday 11:27

   “Én úgy gondolom,hogy egy értelmes nő válaszol a “szia,XY vagyok,van kedved ismerkedni?” üzenetre is.”
   -> Hogyne. Pl ezt: Igen, ezért vagyok itt. Vagy ezt: Á, nem, csak azért regisztráltam, mert a szociológia dolgozatomhoz gyűjtök anyagot…vagy még mit lehet erre válaszolni? 🙂

   “Tehát ha ismerkedni szeretne vele valaki az teljesen normális,attól még hogy valaki nem tud(vagy nem akar) szuper trendi ,informatív,frappáns adatlapot készítnei,nem jelenti azt hogy az életben egy fantáziátlan,unalmas valaki”
   -> Persze, lehet akár így is csinálni:
   Nem tesz fel képet és kiír magáról az adatlapján annyit, hogy pl “Józsi vagyok, ismerkedni akarok” oszt jónapot.
   Majd ír a kiválasztott célszemély(ek)nek egy-egy sziporkázóan szellemes levelet, mondjuk ilyet: “Akarsz talizni?” és a siker máris garantált, omlanak a nők, mert ez már csak így működik, ühüm. 🙂
   Annak a nőnek, akinek meg ennyi nem elég, az vessen magára, mert egy felszínes önző kis dög, mivel Józsi márpedig egy kivételes intelligenciával megáldott Adonisz, csak hát nem akarja mutogatni, mert őt ne az adatlapja meg a levelei alapján ítéljék meg…:-)
   (Ezúton is bocs a Józsiktól, csak egy példa volt)

   Reply
   • Gergee 2013. June 15. Saturday 08:06

    -> Hogyne. Pl ezt: Igen, ezért vagyok itt. Vagy ezt: Á, nem, csak azért regisztráltam, mert a szociológia dolgozatomhoz gyűjtök anyagot…vagy még mit lehet erre válaszolni? 🙂

    – Igen,például ilyeneket,amiknek az a rettentő nagy előnye,hogy rögtön el lehet dönteni az illető szándékát.Erre próbáltam rávilágítani!

    -> Persze, lehet akár így is csinálni:
    Nem tesz fel képet és kiír magáról az adatlapján annyit, hogy pl “Józsi vagyok, ismerkedni akarok” oszt jónapot.
    Majd ír a kiválasztott célszemély(ek)nek egy-egy sziporkázóan szellemes levelet, mondjuk ilyet: “Akarsz talizni?” és a siker máris garantált, omlanak a nők, mert ez már csak így működik, ühüm. 🙂
    Annak a nőnek, akinek meg ennyi nem elég, az vessen magára, mert egy felszínes önző kis dög, mivel Józsi márpedig egy kivételes intelligenciával megáldott Adonisz, csak hát nem akarja mutogatni, mert őt ne az adatlapja meg a levelei alapján ítéljék meg…:-)
    (Ezúton is bocs a Józsiktól, csak egy példa volt)

    – A fotó rendben arra szükség van.De nem mennék bele fejtegetésebke az adatlapomon pl. hogy engem mennyi minden érdekel,vagy hogy én mennyi helyen jártam már és én ettől milyen szuper érdekes vagyok,csak azért hogy valaki válaszoljon az üzenetemre.Szeretném(bár lehet a bizonyos “felszínesség” miatt ez nehezebb),ha a beszélgetések (chat vagy személyes) során derülni ki hogy összeillünk-e, és nem pedig az összehazudott adatlapok alapján.Azért valljuk be ha az ember komolyan gondolja jobb a dolgok mögé nézni nem?

    pl hiába tetszik neked egy ház,ha belül nincs semmi.Nem fogod megvenni..

    Reply
    • Sheila 2013. June 17. Monday 11:18

     OK, az jogos, hogy az ember nem szeretné a fél életét elmesélni az adatlapján. Viszont arra próbáltam rávilágítani, hogy valamennyit azért el kell árulnunk magunkból ahhoz, hogy az a bizonyos társalgás egyáltalán el tudjon indulni, a “szia tetszik a fotód, akarsz ismerkedni?” típusú röhejes semmitmondó megszólításokon túl is.
     Pl ha szeretsz teszemazt búvárkodni vagy bélyeget gyűjteni, akkor vki, aki olvassa az adatlapodat és ugyanez az érdeklődése, mindjárt könnyebben talál kapcsolódási pontot a megszólításhoz. A többi meg nyilván utána alakul, amikor már beszélgetnek egymással a felek.

     Reply
  • Tiborc 2013. June 13. Thursday 13:58

   A nők általában sok levelet kapnak, ezért szűrnek. Ha napi szinten kapnál 20 levelet, 20 lánytól, akkor te is megpróbálnád leszűkíteni kb. 3-4, esetleg 5-re. Ergó, itt sírnának a lányok, hogy a szemét pasik nem válaszolnak. Persze azért nagyon nem akarom mentegetni a neten lévő kislányokat, akik jelentős részében komolytalanul állnak hozzá minden ismerkedéshez. Amúgy minden mindegy alapon. Kiteszik magukat néhány jó képpel és utána élvezik, hogy ők válogathatnak. És teljesen mindegy, hogy mennyire vagy eredeti vagy frappáns, az a lényeg, hogy milyen paramétereid vannak és milyen képet csináltatsz magadról. Egy átlag képpel kevés sikere lesz egy pasinak. Amit meg a hölgy alább írt az egy szélsőség. Persze, ha annyit teszel mint, ahogy a példában szereplő Józsi, akkor nem leszel sikeres. De ha normális adatlapod van, de nem jók a paramétereid (magasság, diploma, súly, pénz, kocsi, meló) és nem kiemelkedők a képeid, akkor egy picit lesz több sikered mint Józsinak. Kedvességgel, jólelkűséggel, intelligenciával barátokat fogsz szerezni. A többi (korábban felsorolt) pedig ahhoz kell, hogy férfiként is szóba jöhess.

   Reply
   • Sheila 2013. June 13. Thursday 15:22

    Tiborc,
    a fentieket iróniának szántam, ezért szándékosan eltúloztam. 🙂
    De amúgy van igazság abban is, amiket írsz.

    Reply
    • Tiborc 2013. June 13. Thursday 15:32

     Van? Mind az:)

     Reply
     • Sheila 2013. June 13. Thursday 16:36

      🙂

      Reply
 16. Rudel 2013. June 12. Wednesday 14:19

  Egy férfi horgászik és kifogja az aranyhalat. Megszólal az aranyhal:
  – Ha visszadobsz, teljesítem a kívánságodat.
  Visszadobja.
  – Na mi a kívánságod?
  – Tudod, vannak ezek a földrészek. Afrikát át kéne rakni Ausztrália helyére, Európát oda, ahol most Amerika van, az Antarktiszt meg…
  – Állj, állj, ez nagyon bonyolult, ezt nem tudom megcsinálni! Nem kívánnál valami mást?
  – Rendben, akkor szeretném megérteni a nők gondolkodásmódját!
  Az aranyhal gondolkozik, gondolkozik, majd megszólal:
  – Na figyelj… hogy is volt ez azokkal a földrészekkel?

  Reply
 17. sebastian czirok 2014. January 10. Friday 21:02

  szia én sebastian vagyok szeretnél velem randizni irj vissza ha igen

  Reply
 18. sebastian czirok 2014. January 10. Friday 21:05

  szia irj vissza

  Reply
 19. yourhero 2016. April 24. Sunday 19:46

  Szerintem itt is, mint az egész csajozásban, a legfontosabb a férfi személyisége, és hogy belül rendben legyen, illetve hogy ezeket a tulajdonságokat kommunikálja. Pont mostanában olvastam egy cikket arról, hogy mik a legfontosabb személyiségjegyek, amiket érdemes elsajátítani: http://csajozosdumak.hu/harom-alapveto-tulajdonsag-hogy-nyero-csajozos-dumakkal-legyel-felvertezve/

  Reply
 20. Eduardo 2016. May 2. Monday 23:43

  Azt javaslom https://www.penpaland.com megfeleljenek az új emberek az interneten
  Android:http://app.appsgeyser.com/Penpaland

  Reply

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.