13 Jul

A férfiaknak az a legnagyobb problémájuk az online társkereséssel, hogy nagyon sokszor semmilyen reakciót, választ, kacsintást nem kapnak a leveleikre. A sok sikertelen próbálkozás miatt ezért az online társkeresés sziszifuszi munkának tűnhet.

Online társkeresés: de miért nem válaszolnak a nők?

Körülbelül 40 éves korig az online társkeresőkön a férfiak és a nők aránya 60-40, tehát egy nőre több érdeklődő férfi is jut. Ez az arány 40 felett szépen lassan elkezd átfordulni, és az érettebb korosztályokban már a nők vannak többségben.
Tehát ha Te 40 alatti hölgyet keresel, akkor jó ha tudod: a kiszemelt jelölted valószínűleg rengeteg levelet kap naponta, hiszen a férfiak egyébként is sokkal kezdeményezőbbek társkeresés terén, mint a nők, tehát bizony nagy a verseny.

A következőkben egy-két tippet kapsz arra nézve, hogy hogyan teheted hatékonyabbá az online társkeresést, és hogyan vedd rá a jelöltedet, hogy válaszoljon a leveledre.

A titok a következő: tűnj ki a többiek közül!

1. Helyesírás és társkeresés – fontosabb, mint gondolnád!

Az természetesen alap, hogy tökéletes helyesírással írod meg az üzenetedet. Vannak, akik nem bánják a kisebb hibákat, de a nagyon pongyola fogalmazással megírt, ékezeteket és központozást mellőző és mindenféle nyelvtani hibákkal teletűzdelt üzenetek a kukában végzik. Ha tudod magadról, hogy a helyesírás nem az erősséged, másold be a szöveget word-be és futtasd végig rajta a helyesírás-ellenőrzőt.

Ellenőrizd a helyesírást!

Ellenőrizd a helyesírást!

2. Társkeresés smileykkal: ne vidd túlzásba!

Fogd vissza magad smileyk terén. Egy-kettőt tehetsz bele, de a sok smiley használata zavaró, és nem is kelt túl jó képet rólad – olyan, mintha hízelegni próbálnál.

3. Kezdeményező üzenet: se túl hosszú, se túl rövid

Ne ereszd bő lére! Az online társkeresés alapszabálya: az első üzenet ne legyen kisregény! Az első üzenet annyit kell, hogy közöljön: “szia, érdekelsz, lenne kedved ismerkedni?”. Nem kell leírni az életed főbb eseményeit, nem kell bemásolni a több tucat másik nőnek elküldött sablonlevelet, mert ezek ismételten taszítják a jelöltedet.

Ugyanakkor ne legyél túl rövid sem! A “szia, érdekelsz, lenne kedved ismerkedni?” például túl rövid – egy kis körítést kell tenni hozzá!

4. Elolvastad az adatlapját?

Tudod, hogy kinek írsz? Az online társkeresésben az legtöbb nőt az bosszantja leginkább, hogy a férfiak sokszor arra sem veszik a fáradtságot, hogy elolvassák a kiszemelt adatlapját. Általában látnak egy fotót és már írnak is, anélkül, hogy alaposan megnézték volna, kit is takar az a kép. Tehát már azzal kitűnhetsz a többiek közül, ha szánsz egy kis időt arra, hogy elolvasd az adatlapját. Mellesleg időt és energiát is spórolhatsz magadnak ezzel, mert lehet, hogy a másik jól néz ki, de ha az adatlapja alapján egyértelműen látszik, hogy nem a te eseted, megspórolhatod magadnak a levélírást. Nézd meg az összes fotóját – találsz bármilyen számodra érdekes dolgot? Legyen az hobbi, izgalmas úticél vagy érdekes beállítás, ha találsz valamit, amibe “belekapaszkodhatsz”, amire rákérdezhetsz, sokkal könnyebb a dolgod. Persze fontos, hogy a te adatlapod is jó legyen, ha érdekel a társkeresés hirdetés 3 tippje, kattints ide.

5. A szexről majd később!

Ne beszélj a szexről! Ha komolyabb kapcsolatot akarsz, jó ha tudod, a komoly kapcsolatra vágyó nők általában utálják, ha a férfi egyből a szex témára tér rá. A leggagyibb mondatok, amit férfiak részéről lehet olvasni például, hogy “de hát felnőttek vagyunk”, illetve “nem vagyunk prűdek, miért ne beszélhetnénk a szexről?”. Ha kíváncsi vagy, hogy mikor kezdj el a szexről beszélni, olvasd el ezt a cikket. A lényeg. minél később, annál jobb, és amíg nem is találkoztatok még személyesen, nos, addig egyáltalán ne!

6. Őszinteség – unalmas? De működik!

Legyél őszinte! Ha komoly kapcsolatot szeretnél, jobban teszed, ha már az elejétől őszinte vagy, és nem tupírozod fel a adatlapodat mindenféle kitalált, ámde menőnek tűnő adatokkal. Végtére is azt szeretnéd, hogy magadért szeressen, nem igaz?

7. Túl általános – túl felejthető

Az üzeneteid ne legyenek túl általánosak! Ahogy neked is könnyebbség, ha van mire rákérdezni jelölted profiljával kapcsolatban, úgy neki is könnyebb lesz, ha olyan levelet írsz, amire reagálni is tud. Tehát a “János vagyok, szeretek moziba járni” kezdetű szólamok helyett legyél minél konkrétabb, amikor magadról írsz. Írj arról, ami közös bennetek (készülj fel az adatlapjából)

8. Ha elhatároztad, akkor tarts ki!

Nagyon fontos, hogy ne add fel! Naponta kapok férfiaktól siránkozó e-maileket, miszerint online “lehetetlen” társat találni, de érdekes módon naponta kapok sikersztorikat is, hogy mégis lehetséges. Az online társkeresés nem tökéletes, nem feltétlenül egyszerű vagy könnyű, de az egyik legnagyobb jelölt-lelőhely, tehát érdemes kipróbálni. Foglalkozz az online társkereséssel naponta legalább fél órát, írj annak, aki tetszik neked, és meglásd, előbb-utóbb lesz eredménye az erőfeszítésnek.

A cikkhez tartozó gyorsvideó:

Sikeres társkeresést kívánok és minél több válasz üzenetet!

 

50 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.