25 Jun

Az online társkeresés jelenleg az egyik legnépszerűbb társkeresési módszer a társkeresők között. Tény, hogy kevés olyan fórum van még ezen kívül, ahol a belépés után két perccel már el lehet kezdeni levelezni és csevegni a másik nemmel, és rengeteg esetben nincs is nagyon más lehetőség a társkeresésre.

Ahhoz azonban, hogy biztonsággal keresd a társad a neten, fontos tisztában lenned azzal, hogy ezeket az oldalakat sajnos nem csak a társkeresők használják. Egy amerikai felmérés szerint minden tizedik regisztráló “kamu”, tehát nem társkeresési célzattal van fent a társkeresőkön. “Jó esetben” csupán szórakozni szeretne az illető, vagy az önbizalmát erősítgetni, rosszabb esetben viszont csaló és szélhámos.

A lakásmaffia felregisztrál

Sajnálatos jelenség például, hogy Magyarországon már az online társkeresőkön is megkezdte a működését a lakásmaffia. Mi az a lakásmaffia?

“Klasszikus lakásmaffiának nevezzük azokat a bűncselekményeket (elsősorban csalás, zsarolás) amikor a bűnözők idős koruknál, vagy más okból (például: alkoholizmus, kábítószerfogyasztás, esetleg mentálisan sérült) könnyen megtéveszthető, ezáltal kiszolgáltatott embereket kutatnak fel, és hamis vagy valótlan ígéretekkel, esetleg fenyegetéssel, kényszerrel arra veszik rá őket, hogy a tulajdonukban lévő lakás vagy más ingatlan tulajdonjogát adásvételi szerződéssel adják el részükre. Az ingatlan pénzbeli ellenértékét azonban vagy át sem adják, vagy az átadást követően elveszik a sértettektől”. (Dr. Gratzer Gábor)

Kik a kiszemelt áldozatok?

Elsősorban azok a régóta egyedül lévő nők, akik már nagyon-nagyon szeretnének társat találni, és emiatt aztán könnyen megvezethetőek olyan férfiak által, akik tökéletesen el tudják játszani és hitetni a Nagy Ő szerepét. A Társkereső Kalauz is rengeteg olyan e-mailt kap, amelyben különféle visszaélésekről számolnak be az olvasók, a lakásmaffia netes térhódítása viszonylag új keletű jelenség.

Vigyázz! Online is bepróbálkozhat a lakásmaffia

Az Ingatlanmagazin.com két magyar esetről is beszámol. Az egyik esetben a “királyfi” arra vette rá áldozatát először hízelgéssel aztán fenyegetéssel, hogy eladja neki a lakását, a második esetben pedig közös lakás vásárlásának ürügyén arra vette rá a csaló “szerelmét”, hogy az illető lakásának vételára közös számlára kerüljön “átmenetileg” – természetesen amint lehetett, az illető lelépett a pénzzel. A kár több millió forint mindkét esetben.

Nem csak az online társkeresőkön, de mindenféle egyéb közösségi oldalon is leselkedhetnek veszélyek a társkeresőkre. Sokan azt hiszik magukról, hogy ők sosem esnének csalók áldozatául, ugyanakkor ha szerelemről van szó, nem számít a diploma és a papír – a társkeresés egy olyan érzékeny lelki állapot, amelyet nagyon könnyű kihasználni. A feltöltött adatok alapján a másik fél pontosan el tudja játszani a megfelelő lovagot, és nagyon ügyesen ki tudja magáról alakítani azt a képet, hogy ő az “igazi”. Ha valaki már régóta egyedül van, természetes, hogy szeretne hinni, főleg, ha a partner kedves, figyelmes – és pláne jóképű.

Hogyan védd ki?

Először is, olvass utána a társkeresés témájának itt, a Társkereső Kalauzon. Nem elrettenteni szeretnélek a társkereséstől, hanem tájékoztatni!

Fontos, hogy tudd: érzékeny lelki állapotban vagy, amely könnyen kihasználható. Ha az illető jelölt “túl szép, hogy igaz legyen”, akkor az gyanús! Hallgass a belső megérzéseidre, próbáld tárgyilagosan nézni a helyzetet!

A csalók először általában “befektetnek” az áldozatba – drága vacsorákra viszik, drága ajándékokkal halmozzák el a kiszemeltet, hogy az meg legyen győződve arról, hogy a csalónak van pénze. Ezután jön általában a sztori az “átmeneti megszorulásról”, amikor is kölcsönkér az illető az áldozattól, az pedig nem is feltételezve, hogy erre ment ki valójában az egész, kölcsön is ad neki. Ha túlságosan drága és nagyvonalú a jelölt már a legelején, úgymond mindenféle alap nélkül, az is gyanús lehet!

Mindenki tisztában van azzal, hogy körülbelül mennyire vonzó. Ha magadhoz képest túlságosan tökéletes a lovag, joggal felmerülhet benned a kérdés, hogy miért pont Te kellenél neki.

Túl szép, hogy igaz legyen?

Amint pénzről kezd el a másik beszélgetni, szólaljon meg a fejedben a vészcsengő és SEMMIFÉLE ürüggyel (befektetés, előleg olyan dologra, amit az illető jutányos áron tud Neked beszerezni, gyors kölcsön) ne adj neki pénzt! Magyarázd el neki, hogy nem szereted a szerelmet és az érzelmeket a pénzügyekkel keverni, ne haragudjon. Ha nem csaló, akkor el fogja ezt fogadni. Ha az, akkor folyamatosan tovább fog próbálkozni.

Ha egy-két hónapja együtt vagy valakivel, legyen olyan barátod, ismerősöd aki tud a dologról. Hallgass rájuk, ha esetleg nagyon nem tetszik nekik a jelölted, ők objektív szemmel tudják látni a kapcsolatotokat és könnyebben kiszúrják, ha valami nem stimmel.

Személyed adatokat (lakcím, stb.) NE tegyél közzé online társkeresőkön és közösségi oldalakon se!

Ha már a kapcsolat elején a zsebedben igyekszik turkálni jelölted, ismét csak szólaljon meg a vészcsengő a fejedben! Sokan csupán lakhatást keresnek az online társkeresőkön, nem pedig valódi párkapcsolatot.


Társkeresés indul!Ha a társkeresés gyakorlati oldala érdekel, kérd az ingyenes “Társkeresés indul!” leckéket itt >>>

5 Comments

 1. József 2011. June 27. Monday 16:32

  Sziasztok mindenki!
  Joci vagyok. Valószínű valami hasonlóba estem bele nem túl régen. A kedves nagyon hamar közvetlen volt, számomra túl gyors volt a tempó, a hozzám költözés, adjak pár napra kölcsönt. Személyesen kérte majd csoda történt a hölgy telefonálgatott kéregetve pár napig. Majd egyszerűen nem is jelentkezett. Talán ő is ilyesmit fontolgatott?????????????
  Nem akarok megbántani senkit, de lehet a lányokkal is vigyázni kell?????????????
  Mindenkinek szerencsés pártalálást kívánok!

  Reply
  • Randi Andi 2011. June 27. Monday 19:03

   Természetes, hogy női szélhámosok és csalók is vannak! Ha pénzt kérnek viszonylag hamar, máris elkezdhetsz gyanakodni!

   Reply
 2. Sziapo 2011. July 2. Saturday 06:41

  Pénzem nincs 66 évemmel hiszékeny sem vagyok,
  ám várom a normális párom!

  Reply
 3. Tizenegyes 2011. July 12. Tuesday 14:09

  Nálam ilyenről szó sem léhet. Amig nem ismerem a körülményeit addig anyagi dolgok nem lehetnek beszédünk témája. Ez nagyon kényes ügy.

  Reply
 4. Ágnes Bagyin 2012. May 11. Friday 23:27

  Sziasztok! Ági vagyok, az én emberem egy pilisi építési vállalkozó, aki azt adta be Nekem, hogy évek óta külön él a szörnyen öreg, és megcsúnyúlt feleségétől. Nem társkeresőn, hanem egy volt kollégámon keresztül ismertem meg, e. lászlónak hívták, azért írok kis betűvel, mert csak emberek nevét írjuk naggyal. Két évig hitegetett, hogy így szeret meg úgy és nem tud nélkülem élni, többször elküldtem a két év során, h. hagyjon engem békén, túl idős hozzám, de aztán besétáltam a csapdájába. 15 hónapig éltünk együtt az én lakásomban, mert az övét elvitték a hitelezői, autóját is, a felesége házát pedig állítólag jelzálog terhelte, mint azt később megtudtam. Két gyereke van, akik kissé furcsák, azt hittem csak azért, mert én v.ok új nekik, de v.szleg tudták mi történik. A gyerekének külföldre küldte a pénz, amit az visszautalt az anyjának, szinte minden órában hívták az adósai, mindíg dolgozott, de valahogy soha nem fizették ki a gaz építetők, csak akkor, ha a lányának külföldre kellett, nekem csak annyi pénzt adott, amiből a saját szükségletei lettek fedezve általam. A 15 hónap alatt, egy számlát sem volt képes kifizetni, én sem,mert állást változtattam miatta, ő ígérte,hogy fizeti a rezsit, én csak a lakáshitelt tudtam fizetni. Az összes spórolt pénzemet kicsalta a barátaival és a gyerekeivel,aztán végül az utoljára tetten ért hazugsága miatt egy szál gatyában kitettem az ajtó elé. Azóta eltűnt, én meg itt maradtam a kifizetetlen számlákkal. Ha valaki találkozott már vele, kérem segítsen!!!

  Reply

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.