06 Jan

Nemrég a TV2 Napló című műsorában segítettem két társkeresőnek, akik egy érdekes kísérletbe kezdtek: három különféle adatlappal jelentkeztek be a Randivonalra, hogy megnézzék, vajon melyik profil jön be a legjobban a lehetséges jelölteknek.

Edit és Zoli – és persze a stáb – nem sajnálták az időt és energiát, szépen lefotózkodtak, megírták a szövegeket, aztán pedig vártak, hogy mi lesz a kísérlet eredménye. Nézd meg a videót, és utána gyere ide vissza a tanulságokért! 🙂

Online társkereső kísérlet – melyik adatlap jön be? >>>

tv2 Napló Randi Andi

“Melyik adatlap jön be vajon a jelölteknek?”

Először is: van-e értelme egy ilyen kísérletnek?

Igen is, meg nem is.

Akkor van, ha olyan profilokat raksz össze, amik közel állnak hozzád. Akkor nincs, ha teljesen más embernek próbálod feltüntetni magad, mint amilyen vagy. Utóbbi esetben ugyanis secperc alatt le fogsz bukni a személyes ismerkedés alkalmával (persze, kivéve, ha szociopata vagy, esetleg színész). A társkeresésnek mégiscsak az lenne a lényege, hogy olyannak fogadjanak el, amilyen vagy, nem pedig az, hogy feltupírozva és agyonphotoshoppolva kattintsanak rád.

Lehet például, hogy a videóban szereplő Edit valóban bulis csaj, de vajon az-e személyiségének legfontosabb vonása? Kizárt: komolyan dolgozik a karrierjén, ideje nagy részében nem éppen partycica. Ha komoly kapcsolatot szeretne, valószínűleg nem érdemes a partycica profiljára jelentkezők közül választani.

Mint ahogy Zoli is teljesen feleslegesen játssza meg az ölelgetnivaló pulóveres macit, ha valójában legfeljebb csak a családi ebédnél jelenne meg így.

Hogyan érdemes az adatlapodon kísérletezni?

– a fotón mindenképpen! Ha igényes ember benyomását szeretnéd kelteni, akkor igényes fotót is kell feltenned. Ég és föld lehet a különbség egy életlen, ügyetlenül beállított fotó és egy rendesen elkészített portré között. Az első és legfontosabb a fényképed, ezt vésd az eszedbe! Ugyanakkor semmiképpen se tegyél fel retusált és photoshoppolt fotót! A valóságban ugyanis pontosan fognak látszani a ráncaid és a bőrhibáid.

– A szövegen is! Írd át néha-néha a szöveget és figyeld a visszajelzéseket! Tegyél felszólítást vagy kérdést a szöveg végére – többen fognak írni neked!

– mottó? Ha van egy frappáns mottód, nagyobb valószínűséggel fognak rád kattintani, gondolkozz el, mit írhatnál. Mellőzd a közhelyeket!!!

És végül: egy társkereső oldalon nem érdemes több profillal próbálkozni, mert nagyon hamar le fogsz bukni vele, és egy idő után törölni fogják a profilodat! Tehát a filmben látottakat otthoni körülmények között ne próbáld ki! 🙂

Neked milyen adatlapos változtatás vált be a legjobban? Írd meg!

 

 

70 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.