10 Dec

Hiába írok ezer cikket arról, hogy hogyan érdemes az első randin viselkedni, mindig hallok újabb “rémtörténeteket,” éppen ezért muszáj megint csak elővenni pár alaphibát, amit (légy szíves)  Te (könyörgöm) még véletlenül se (de tényleg ne, csak a kedvemért…), ismétlem: NE kövess el!

A következő öt alaphibát rendre elkövetik a társkeresők, a legértelmesebbek, legintelligensebbek, legtudatosabbak is. Nézzük, mi ez az öt hiba:

 

1. randi alaphiba: A társkeresési élményeket kivesézni

Ha kifogynak a témából a randizók, sokszor úgy gondolják, miért ne beszélnék át társkeresős élményeiket az első randin, az legalább közös nevező. Nos, erre csak azt tudom mondani, hogy nincs annál lelombozóbb, mint végighallgatni, hogy rajtad kívül még hány tucat másikkal randizott partnered.

 

2. randi alaphiba: (még rosszabb:) Az előző párkapcsolatokat kivesézni

Ha van még annál is kiábrándítóbb, hogy a randin az eddigi társkereső élményeiteket osztjátok meg egymással, az az, hogy az előző párkapcsolataitokról beszélgettek. Őszintén: ki a frász szeretné végighallgatni, hogy hogyan törték össze a szívedet az előző kapcsolatodban, vagy hogy te hogyan tiportál át női/férfi szívek tömkelegén?! Hidd el: senkit sem érdekel sem a szakításod, sem a válásod története pár nagyon közeli barátodon és a pszichológusodon kívül. Tilos ezt a témát felhozni az első (és a második/harmadik/negyedik) randin!

Könyörgöm, NE beszélj az exedről!

Könyörgöm, NE beszélj az exedről!

3. randi alaphiba: Panaszkodni

Lehetséges, hogy épp nem vagy csúcsponton az életedben, de muszáj ezt már az első alkalommal megosztani a másikkal? Vagy úgy gondolod, hogy bárki is direkt az örök veszteseknek tűnő emberekre hajt? Hacsak nincsen randi partnerednek Superman/Terézanyu komplexusa ami miatt állandóan mindenkit meg akar menteni, taszítani fogod, és alig várja, hogy elmenekülhessen. Számos férfi coaching kliensem mondta, hogy ugyan az értékrend, érdeklődési kör és sok egyéb stimmelt az első randin és a beszélgetés sem lett volna rossz, de a másik panaszkodása miatt inkább nem szervezett másodikat. Ha valaki már az első randin egy vadidegennek panaszkodik, milyen lehet majd egy párkapcsolatban? – így gondolkodtak.

4. randi alaphiba: Kritizálni

Nem tetszik a hely, ahová beültetek? Úgy gondolod, pocsék a ház bora? Megvan a véleményed a pincérről? Tartsd meg magadnak! Roppant kiábrándító, mint amikor valaki gondosan kiválaszt egy randihelyszínt, a másik pedig megállás nélkül kritizálja és véleményezi azt. Ez azt üzeni a másiknak: “rosszul választottál, hogy lehettél ilyen ügyetlen?”. Biztos, hogy ezt akarod kommunikálni? Lehet, hogy te vagy a legnagyobb gourmet a földkerekségen, de kérlek, ne az első randin játszd meg a sznobot (kivéve persze, ha mindketten azok vagytok és ezüstkanállal a szátokban születtetek valahol a Rózsadombon). Ugyanígy, ha problémád van bármilyen ételcsoporttal, ha vegetáriánus, vegán és hasonló vagy, közöld inkább előre emailben, de ne a randin húzd a szád, ha a másik olyan ételt rendel, amit te soha nem ennél meg. Ha esetleg kapcsolat lenne a dologból, később közölheted – finoman – a kifogásaidat, de első benyomásként szájhúzós, finnyás és kritikus embernek tűnni nem nyerő stratégia. Úgy tűnhetsz ugyanis, hogy neked soha nem lehet a kedvedre tenni és megfelelni. Nem sok visszahívást fogsz kapni, ezt garantálom.

5. randi alaphiba: Azt kommunikálni, hogy a másik nem fontos

Iszonyatosan alapdolog, mégis, újra és újra el kell mondani: (direkt nagybetűkkel írom, hogy átmenjen az üzenet) FELEJTSD EL A NYAVALYÁS TELEFONODAT RANDI ALATT!!! (Nem rezgőre állítjuk, hanem repülőgép üzemmódra tesszük, hogy még csak ne is rezegjen! Világos?!) Nem, nem vagy annyira fontos, hogy ne bírjon ki nélküled a világ másfél órát. Nem, nem érkezett semmilyen olyan Facebook bejegyzés, vagy email, ami fontosabb lenne a magánéletednél. Annál, hogy a mobilodat ellenőrizgeted randi alatt, már csak egy nagyobb bunkóság létezik: ha kiteszed a telefont az asztalra és néha megnézed rajta, hogy mennyi az idő. Ennél picit próbáld jobban emberszámba venni a randi partneredet. (Egyébként baráti társaságban is jobb lenne, ha hanyagolnád a telefonodat, a mobilbabrálás ugyanis univerzális üzenete annak, hogy “unalmas vagy, még a telefonom is érdekesebb nálad)

Tényleg nem ér rá az a hívás?

Tényleg nem ér rá az a hívás?

Ha a fenti 5 alaphibát nem követed el, és érdeklődést tanúsítasz a másik felé, már nagy baj nem lehet.

Ha van még olyan hiba, amit randi partnered elkövetett (esetleg Te magad) és szeretnéd ha más okulna belőle, várom hozzászólásban!

93 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.