11 Sep

Kriszti a harmincas évei elején jár. Szép, csinos és okos: asszisztensként dolgozik egy budapesti multinál. Tudatos nő, akinek nem elég akárki, a szűrőit precízen beállítva keresi társát.

Nekem többször elmondta, hogy nagyon fontos szempont nála az, hogy az adott férfi jómódú legyen, így biztosítva legyen a családi megélhetés. Mivel ő maga is jómódú családban nőtt fel, ezért az elvárásai sem éppen picurkák: az általa óhajtott férfiú minimum egymillió forintot keressen havonta!

Biztosan most felhúzod a szemöldököd: “mégis, hányan keresnek ennyit?! Teljesen el van tévedve!”.

Képzeld, Kriszti hosszú idő után megtalálta a millió forintos pasit, sőt, még annál is többet kereső társat. Az illető külföldre szakadt magyar, aki távmunkában is tud dolgozni ezért rengeteget van Budapesten.
Igényes, humoros, tanult férfi aki Balin és Thaiföldön nyaral, télen pedig a legjobb francia sípályákon síel. Akármilyen étterem nem teszi meg neki, igazi gurmé, nemcsak az ételek, de a borok terén is.

Kriszti oda meg vissza volt a gyönyörtől, főleg amikor a férfi közölte vele: családot, gyereket szeretne, és ehhez a hátországot Krisztinek kell biztosítania. Persze ehhez fel kell adnia az állását, ez csak természetes.

A gazdag pasi ára (avagy “nincs ingyen ebéd”)

Aztán pár hónappal később Krisztinek fel kellett adnia a dohányzást, illetve a sörözést is, mert “egy igazi nő
nem iszik sört.” Mi csak néztünk: az illető egyre inkább kontrollmániás lett, vagy lehet hogy mindig is az volt, csak most derült ki? Úgy viselkedett, mint aki a “pénzéért” meg akarja kapni, ami jár. Kriszti nem látott a szerelemtől, hiszen itt van álmai férfija, kit érdekel, ha csak biokaját lehet innentől enni és nincs több bulizás?

Kitalálod, mi lett a vége? A férfi, mivel akkora főnyereménynek gondolta magát, elkezdett félrelépni – Facebookja tele volt mindenféle nők üzeneteivel, akikkel “csak barátkozik”, hétvégente sokszor eljárt otthonról, és Krisztinek mindezt meg kellett értenie. Hiszen miért korlátozná be magát az alfahím? Hogy lehetne ezt elvárni tőle?

Kriszti egyre boldogtalanabb lett, míg végül szakított a férfival. Keservesen, saját példán keresztül tanulta meg, hogy a biztonságot nem (csak) a pénz jelenti, hanem a másik karaktere. Ezt az élet igazolta is később: a férfi valamiért elveszítette az állását a rengeteg pénzzel együtt, és ezzel a tartását is, olyannyira, hogy az egykori bioember ma már iszik és cigizik is.

Van-e tanulsága a fentieknek? Ha van, akkor az az, hogy figyeld meg jól, milyen szűrők alapján keresed a párod, illetve milyen belső bizonytalanságaid mutatkoznak meg ezekben a szűrőkben. Miért is kell pénzesnek, magasnak, stb-nek lenni egy férfinak? Ez a te igényed, vagy csupán a másoktól jövő elvárások és belső bizonytalanságaid letükröződése?

A gazdag pasi átka (avagy “a pénzemért minőségi nőt akarok)

Ugyanez a “gazdag pasi szemszögből”: sok olyan coaching kliensem van, akik jómódú férfiak, és a fenti szituációt ezerszer megélték már, csupán a másik oldalról (persze ők nem mentek csődbe). Ők abban a csapdában vergődnek, hogy képtelenek olyan nővel megismerkedni, akinek elsősorban nem a pénzük miatt tetszenek. Persze ők is ludasak a dologban, mivel van pénzük, ezért a legdrágább helyekre járnak szórakozni, exkluzív rendezvények, megnyitók, borkóstolók szerepelnek a hétvégi programok között, ahol természetesen kizárólag a “legjobb nőkkel” (értsd fiatal, nagyon szép, tökéletes alak) hajlandók ismerkedni. Talán nem meglepő, hogy ha valaki fiatal, legyen akármilyen gyönyörű, csak kivételes esetekben van arra pénze, hogy a fenti rendezvényeken saját forrásból vegyen részt, ezért mindig jól jön, ha akad egy-két szponzor. Egyik kliensem ezt így fogalmazta meg: “unom már, hogy akármikor, ha el akarok menni síelni, először fel kell ruháznom az adott nőt teljes sífelszereléssel”.

Szóval a nagy kérdés: mire is van szükséged? Villogni az aktuális pároddal aki tulajdonképpen egy státusszimbólum/trófea, vagy valódi kapcsolatra? Ha utóbbira, akkor biztos, hogy jó helyen keresgélsz?

 

12 Comments

 1. sy 2016. September 13. Tuesday 19:33

  A gazdag pasi, ha jól értem árut keres, mégpedig kiváló árut. Akkor miért lepődik meg azon, ha sokba kerül? Nagyon gáz! 🙂 Lehet, hogy az értékrend nincs a megfelelő helyen. Szomorú, ha valakinek csak a pénz az érték, és mindent abban mér.

  Reply
  • Ádám 2016. October 1. Saturday 20:08

   A csaj ugyanúgy árut keresett. Számára a gazdag pasi egy drága áru, mert ugye az neki jár. Hát itt a koppanás.
   És ha valaki férfi és még gazdag is, akkor miért ne lehetnének neki is feltételei?
   Jó lenne, ha mindenki kiverné a fejéből az az álomképet, hogy létezik egy gazdag marha, akinek az egyetlen életcélja, hogy az aktuális nője kívánságait lesse.

   Reply
   • sy 2016. October 2. Sunday 18:21

    Kedves Ádám!

    Én, ha gazdag pasi lennék úgy közelítenék egy lányhoz, aki tetszik, mint a herceg az Amerikába jöttem c. filmben.
    Ami még eszembe jutott a köv. dalszöveg : ” Ha pénzed van, annyi mindent megvehetsz.Autót és egy szép lakást. De igaz értéket szívedben keress.Sose nézd a csillogást! “.
    Véleményem szerint pénztől függetlenül az adok, kapok egyensúlyra kell törekedni.

    Reply
    • Ádám 2016. October 4. Tuesday 18:33

     Szia!

     Na igen, persze a csaj a csóró gyorséttermi takarítót szerette meg, aztán fel volt háborodva, mert hazudni mert neki. Egyfelől csak egy átlagos hollywoodi tucatkomédia (félre értés ne essék, szerintem ez Eddie Murphy egyik legjobb filmje) másfelől viszont nagyon tanulságos. Ha nem is vagy egy gazdag afrikai ország hercege, csak tehetős vagy, akkor kénytelen vagy ezt eltitkolni. Csak nem a nők pofátlan hipergám ösztönei miatt?
     Az adok-kapok egyensúly elve szép és jó, csak a valóságban sose működik.

     Reply
     • sy 2016. October 4. Tuesday 20:08

      Szia!

      Szerintem sem, de én pont másképp látom. 🙂 Ha nem anyagilag, akkor az Isten szerepben tündöklő szintén pofátlan férfiak, akik szerint minden a Nő dolga húzzák le, ill. próbálják lehúzni a nőket. Természetesen mély tiszteletem a kivételnek! Ilyenek is vannak szerencsére, mint ahogy vannak rendes csajok is. Teljesen fölösleges az ide_oda mutogatás.
      Még egy gondolat: Mindenkinek lehetnek feltételei, ez nem pénz kérdése. Abban az esetben, hogyha valaki arra hivatkozik, hogy neki azért csak az ilyen, vagy olyan a megfelelő, mert pénze van, akkor igenis árut keres, és nem társat. Ennyi!

      Reply
      • Ádám 2016. October 5. Wednesday 19:49

       Üdv!

       Az anyagi helyzet is egyfajta feltétel és nem értem, hogy mi a baj, ha valaki ezt nézi férfi oldalról is. Mellesleg a drága hölgy kb sehol sem írta, hogy társat keres magának, hanem :” többször elmondta, hogy nagyon fontos szempont nála az, hogy az adott férfi jómódú legyen, így biztosítva legyen a családi megélhetés. Mivel ő maga is jómódú családban nőtt fel, ezért az elvárásai sem éppen picurkák: az általa óhajtott férfiú minimum egymillió forintot keressen havonta!”
       Tehát nem azzal kezdte, hogy megbízható, érett, figyelmes stb. legyen, hanem, hogy gazdag, mivel ő maga is jómódú családba született, tán nem fog már egy lerobbant panelba költözni. A nők a pofátlan ösztöneik miatt mindig “felülről” választanak társat, vagyis akinek magasabb a státusza és aki többet keres. Persze, ha nőként mondjuk 800 ezer – 1 millió forintot keresel, akkor bizony a kinyílt olló eléggé összezárul.
       És amikor sikerül megtalálni a faszit, egyből azt említi első helyen, hogy egymilliót keres és csak utána jön a többi vélt vagy valós pozitívum. Akkor még egyszer kérdezem: miért kizárólag a férfi keresett árut magának?

       Reply
       • sy 2016. October 5. Wednesday 20:09

        Szia!

        Igen, a sztorival kapcsolatban egyet értek veled. Én általában egy tehetősebb férfi viselkedésére próbáltam rávilágítani több kevesebb sikerrel. 🙂
        A kérdésedre azért nem tudok válaszolni, mivel én a saját \\\” szemüvegemen \\\” keresztül nézek.
        A nők pofátlan ösztöneire, miszerint felülről választanak csak annyit tudok mondani., hogy nem ildomos általánosítani. Sokfélék vagyunk, mint ahogyan két férfi sem egyforma. Nem lehet az emberiséget két táborra osztani, és kijelenteni, hogy lám a nők ilyenek és a férfiak meg olyanok.

        Reply
   • sy 2016. October 4. Tuesday 21:06

    Ez az aktuális nője megfogalmazás is sokat elárul… 🙂 Nem barátnő, nem társ… aktuális!!! nő… 🙂

    Reply
 2. Ádám 2017. June 7. Wednesday 00:01

  Látom itt mindenki a férfit hozza ki szemétnek.

  Reply
 3. Feher viktoria 2017. October 17. Tuesday 11:39

  Szeretem a jokepu es izmos gazdag pasikat

  Reply
  • László 2017. October 25. Wednesday 02:21

   Szeretem a csinos, bájos, szexi, szenvedélyes, magas libidójú, fantáziadús, jó izlésű, kedves, okos, barátságos, jó humorérzékű, szerény, nem lehúzós csajokat

   Reply
   • Apofis 2017. October 31. Tuesday 00:23

    Ilyen csaj nem létezik max a mesékbe 😀

    Reply

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.