08 Oct
Külföldi társkeresés

Külföldi társkeresés – megfordult már a fejedben? Unod már a magyar pasikat, és inkább külföldön próbálkoznál társat találni? A következőkben összefoglaltam a legfontosabb külföldi társkeresőket, és egy-két tippet, amire érdemes odafigyelni.


Külföldi társkeresés? Nyúlj a pénztárcádért!

Először is, a legtöbb online külföldi társkereső használata sokkal többe kerül, mint a hazai társkeresők. A Match.com-on például 6 hónapos előfizetésnél kerül havonta 3600 Ft-ba a rendszer használata. Társkereső Műhelyen említette az egyik résztvevő, hogy neki havi 10.000 Ft-os konstrukciója van az egyik ilyen oldalon. Viszont, gondolhatjuk, ennyi pénzért cserébe már minőséget is kapunk, és nem kell mindenféle léhűtő leveleit fogadni. Itt már azok vannak, akik komolyan gondolják a társkeresést. A Kalauz egyik olvasójának hozzászólásából is ez tükröződik:

Közel egy évet töltöttem egy nemzetközi társkereső oldalon, közben barátaim unszolására magyar oldalra is regisztráltam. Azt gondoltam, hogy mivel bárki láthat, nem mindegy hogyan nézek ki és szépen kitaláltam magam, csináltam egy rendes portrét, ott ugyanis pontoznak és biztatnak, hogy csak úgy tudsz társat találni, ha érdekes és részletes bemutatkozást készítesz magadról. Meglepődtem, hogy a milyen kedvesen és nyíltan fogalmaz sok külföldi férfi, és a megkeresésük egy komolyan érdeklődő kerek egész, elmondják legtöbben, hogy mit szeretnének, mit is keresnek. (Vica)

Külföldi társkeresés: nagyobb piac, nagyobb profizmus

A magyar társkeresőkhöz hasonlóan a külföldi társkeresési oldalakon is találsz kompatibilitási teszteket, a rendszer magától is felajánl szerinte hozzád illő társakat. Viszont tudni kell, hogy tekintve a piac nagyságát és a magyar társkeresőkhöz képest nagyságrendekkel nagyobb bevételeket és taglétszámot, a külföldi társkereső oldalak sokkal komolyabb összegeket tudnak befektetni a folyamatos fejlesztésbe. Például a Chemistry.com weboldal kompatibilitási tesztjeit egy kutatókból álló csoport állította össze, és tanácsadójuk Helen Fisher antropológus is, aki számos könyvet írt a témában, és rendszeresen ad elő a szerelem kémiájáról.

(Helen Fisher előadása arról, hogy milyen az agyunk, ha szerelmes – válaszd a magyar feliratot – view subtitles gombra kattints -> Hungarian)

A külföldi társkeresők nagy része kutatásokat is folytat a tagságán belül (ilyeneket a magyar társkeresők is csinálnak, pl. a Randivonal), és ezeket rendszeresen publikálják is. Az eHarmony.com például azzal dicsekszik, hogy átlagosan NAPONTA 542 ember házasodik meg az Egyesült Államokban az ő jóvoltukból, így a friss házasságok 5%-a az eHarmony-n kezdődik.

Külföldi társkeresés – mire figyelj?

Ha csak egy kicsit kalandozni szeretnél, vagy komolyan is gondolod a külföldi társkeresést, mindenképpen gondold végig az esetleges következményeket. Valóban felkészültél egy távkapcsolatra? Tényleg képes lennél elköltözni az új párod kedvéért? Ha a válasz az egyik kérdésre legalább igen, akkor vágj bele a kalandba. Legrosszabb esetben is fejlesztheted az angol tudásodat. Figyelj oda a kulturális különbségekre! A félreértések lehetősége a magyar társkeresésnél is óriási a kezdeti levelezések során, ez hatványozottan igaz, ha más országbéliekkel levelezel. Legyél nagyon türelmes, és állj pozitívan a kapott üzenetekhez! Külföldi társkeresésnél értelemszerűen az első találkozásig való levelezés sokkal tovább tart és nehezebb fenntartani az érdeklődést. Vesd be a Skype-ot is, hogy legalább lássátok egymást (persze nem kameraszexre gondoltam :-)! Ha egyszer végre összejön a találka, körülbelül minden ugyanúgy zajlik, kivéve, hogy valószínűleg városnézés is lesz benne 🙂

Tipp: sokan azért iratkoznak fel külföldi társkeresőkre, mert ugyan nem akarják a magyar “tömegnek kitenni magukat”, de ugyanakkor magyar párt szeretnének, hiszen természetesen magyarok is vannak szép számmal ezeken az oldalakon és feltételezhető, hogy aki kifizette a borsos tagdíjat, az valószínűleg komolyan is gondolja a társkeresést.

Külföldi társkeresés

Külföldi társkeresés – Neked is működhet!

Külföldi társkeresés – top 5 társkereső

1. eHarmony

Egyedülálló, 29 személyiségtípusból álló kompatibilitási rendszere van, és megállapítja, kivel érdemes kezdened. Más társkeresőktől eltérően a rendszer csak azokkal engedi számodra a kommunikációt, akit hozzád illőnek vél. Ehhez bizony türelem kell!

2. Match.com

Szintén személyiségtesztekkel és kompatibilitási tesztekkel operál ez a külföldi társkereső, amely a legismertebbek egyike. Állításuk szerint évente 250.000 ember talál párt magának rajtuk keresztül.

3. Chemistry

A fenti előadó, Helen Fisher antropológus is benne van a rendszer tanácsadó csapatában, ők tényleg komolyan gondolják a társkeresést!

4. Friend Finder

Nevével ellentétben ezen a külföldi társkeresőn nem csak barátokat találhatsz. Különlegessége, hogy videocsevegést is lehetővé tesz.

5. Tagged

Közösségi weboldal, melyre egyik ismerősöm anyukája hívta fel a figyelmet. Mióta fent van rajta, mindenféle “szimpatikus külföldi úr” írkál neki, és “kinyílt a világ” számára. Próbáld ki Te is!

Még több info: kulfolditarskereso.lap.hu

Vannak tapasztalataid a külföldi társkeresés terén? Oszd meg velünk!

Társkeresés indul!Ha úgy érzed, jól jönne egy-két további bevált jó tanács, tudok segíteni! Kérd az ingyenes “Társkeresés indul!” leckéket, kattints ide >>>

7 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.