09 Oct

Ha már használsz online társkeresőket, bizonyára észrevetted, mekkora a verseny ezeken az oldalakon. Igen, senkinek sem esik jól, hogy több ezer másik társkereső adatlappal mérik össze a sajátját, ám ha belegondolsz, a való életben is mindenhol verseny zajlik, legfeljebb nem ennyire nyilvánvalóan.

A versenyben egyedüli fegyvered a társkeresés hirdetés: tehát a profilod. Vannak, akik az említett versenyből úgy próbálnak kitűnni, hogy a társkeresés hirdetésükben nem valós adatokat adnak meg, és régi fotókkal próbálkoznak. Én ezt nem javaslom, hiszen előbb-utóbb úgyis kiderül az igazság. A társkeresés hirdetés tehát legyen őszinte.

Nem akarsz tehát füllenteni, ugyanakkor szeretnéd hatékonyabbá tenni a társkeresés hirdetésedet. Mégis, hogyan csináld?


Társkeresés hirdetés Tipp 1:  Legyél pozitív!


Bár elméletben ezt már mindenki kívülről fújja – főleg, aki olvasta már a leckéimet 🙂 – mégis, még mindig sokan rettentően negatívak már a bemutatkozásuknál, már a társkeresés hirdetésben. Hihetetlen, de igaz: vannak, akik így kezdik a bemutatkozásukat a neten:

“Nem szeretem a felszínes, beképzelt, sznob s nagyképű embereket.” “Őszintén szólva, nem gondolom, hogy itt találnám meg a páromat, de azért próba szerencse.”  “Nagyon sok itt a bunkó ember, ilyenek nem érdekelnek.”

Az ilyen stílus visszatetszést kelt, és a normálisabbakat garantáltan elűzi. Ha esetleg ilyeneket szeretnél leírni, fogd vissza magad, illetve változtasd át a társkeresés hirdetésedet pozitívabb hangvételűvé. Például:

“Szeretem a mély gondolkozású, szerény embereket.” “Remélem, megtalálom itt a párom!”. “Kedves, őszinte emberek jelentkezését várom.”

És ne felejtsd el: nem csak a társkeresés hirdetésben kell pozitívan fogalmazni, hanem a való életben is!

Pozitív gondolkodás gyakorlat: Figyeld magad a következő egy napban: hány negatív kijelentést tettél? Fogalmazd át az összeset pozitívvá magadban utólag, és végezd rendszeresen ezt a gyakorlatot.  Olvasd át a társkeresés hirdetésedet is és fogalmazd újra!

Társkeresés hirdetés - legyél pozitív

Csak pozitívan!

Társkeresés hirdetés Tipp 2: Ne állj be a sorba!

A neten ezernyi tizenkettő egy tucat társkeresés hirdetést találsz. Ha a Te soraid is teljesen átlagosak, mégis, hogyan akarsz kitűnni a többiek közül? Felejtsd el az ilyen bemutatkozásokat:

“Mások által szépnek mondott, vidám, őszinte lány vagyok, szeretek kirándulni és táncolni.” “Szeretném megosztani a kellemes élményeket és együtt nevetni valakivel.”

Sajnos a legtöbb társkeresés hirdetés ilyen: tipikus és nem mond el az illetőről az égvilágon semmit. Legyél sokkal konkrétabb és egyedibb a hirdetésedben. Ahelyett például, hogy “a kedvenc zeném a Pet Shop Boys”, írd azt, hogy “Zenék közül a Pet Shop Boyst szeretem a legjobban, mert ……” “Olyan vagyok, mint …….. az ……. filmből, mert én is olyan …….. és ………. vagyok.” Használj minél több leírást és jelzőt, ezek feldobnak bármilyen fogalmazást, nem csak irodalom órán, hanem a társkeresés hirdetésedben is.

Unalmas társkeresés hirdetés

Ne legyél unalmas! Tűnj ki a többiek közül!

Társkeresés hirdetés Tipp 3:  Szűrd ki a nem megfelelő jelölteket!

Meglepő, de igaz: a társkeresés hirdetésed nem azért van, hogy minél több reagálást, levelet, üzenetet zsebelj be vele. Azért van, hogy minél több OLYAN embertől zsebelj be vele reakciókat, akikhez Te magad is vonzódsz. Tehát a cél kettős: megfogni azokat vele, akik hozzád illenek, és elijeszteni azokat, akik nem. A következő jelölt leírások megint csak nem mondanak semmit:

“Azt a férfit várom, aki boldoggá tesz és én is boldoggá tehetem, aki nélkülem nem tud élni és én sem nélküle, aki imád és akit imádhatok, aki nőre vágyik és aki a férfi!” “A legfontosabb, hogy tudjunk egymás szemébe nézni, ne csak másnap reggel, hanem egy egész életen át. ” “Nem tudok mást mondani, csak azt, hogy a másik felem keresem, ilyen egyszerű.”

A fentiek helyett sokkal jobb egy ilyesmi jelölt leírás a társkeresés hirdetésben:

“Egy pozitív gondolkodású férfit keresek 24-től 29-ig, aki képes a saját zoknijait kimosni és végigbeszélgetni velem egy éjszakát.”

Ebben a jelölt leírásban máris 3 szűrő is szerepel: egyrészt megadtad a kort, másrészt hogy legyen házias, harmadrészt hogy képes legyen értelmesen beszélgetni. A humor nem hátrány, de azért csínján kell vele bánni!

Társkeresés hirdetés gyakorlat: Nézz végig hozzád hasonló “versenyzők” társkeresés hirdetéseit. Miben különbözik a Tiéd tőlük? Akik adatlapja szimpatikus, az miért tetszik? Figyeld meg, ki hogyan próbálkozik és tökéletesítsd saját adatlapodat!

Társkeresés indul!Ha úgy érzed, jól jönne egy-két további bevált jó tanács, tudok segíteni! Kérd az ingyenes “Társkeresés indul!” leckéket, kattints ide >>>

18 Comments

  1. Pingback: Az online társkeresés 5 alapszabálya | Társkereső Kalauz

  2. Pingback: Így lesz az internetes társkeresés móka! | Társkereső Kalauz

  3. Pingback: Online társkeresés férfiaknak: így vedd rá, hogy válaszoljon! | Társkereső Kalauz

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.