25 Jul

A társkereső férfiak nagy részének ötlete sincsen, hogy hogyan kezdeményezzen, milyen első levelet írjon annak, aki megtetszik neki az online társkeresőkön. Íme 7 lehetséges nyitás, hogy könnyebben menjen a kezdeményezés! A lista tetszés szerint módosítható és bővíthető!

1-es számú kezdeményezés: “Kitől örökölted a fantasztikus mosolyodat?” – jó, jó, talán kissé elcsépelt, de melyik nőnek nem esik jól, ha dicsérik és bókolnak neki?

2-es számú kezdeményezés: “Mi a kedvenc fagyid/jégkrémed/sütid és miért?” – ha válaszol rá, azonnal el is hívhatod egy fagyira! Ugyanez működik sütivel is – mi nők, imádjuk az édességet!

3-as számú kezdeményezés: “Mit szeretsz a legjobban csinálni vasárnap délután?” – ha válaszol rá, ismételten máris elhívhatod randizni!

4-es számú kezdeményezés: “Nagyon aranyos kutyád/macskád/stb-d van” – megintcsak utalj valamire az adatlapjáról. Ha Te is érintett vagy a témában, még jobb!

5-ös számú kezdeményezés: “Ha oda utazhatnál, ahová szeretnél, mi lenne az úticél?” – ha válaszol rá, máris el lehet kezdeni valamiről beszélgetni

6-os számú kezdeményezés: “Mi a kedvenc sorozatod és miért?” – erről is lehet beszélgetni.

7-es számú kezdeményezés: “Mióta hobbid a …?” – kérdezz rá valamire az adatlapjáról, mindenki szeret magáról beszélni, nagy valószínűséggel válaszolni fog.

Próbáld ki ezeket és írd meg a tapasztalataidat!

Társkeresés indul!Ha nem csak a kezdeményezés nem megy, de abszolút el vagy veszve társkeresést illetően, ezek az ingyenes leckék segíthetnek! >>>

7 Comments

 1. Bolla Péter 2012. January 11. Wednesday 20:36

  Azonnal bevetheted, de ne várj tőle csodát.
  1-es szánalmasan béna
  2-es működhet és ténylegesen legyen meghívás is. Ha egy kicsit is ingyenélő a csaj, ki fogja használni 🙂
  3-as bugyuta
  4-es esélyes lehet
  5-ös elgondolkodik rajta, de nem fog kisregényt írni
  6-os béna
  7-es itt már van valami. A lényeg, hogy el kell olvasni az adatlapot (feltéve, ha ki van töltve) és azzal kapcsolatban kell kérdezni, reagálni. Egyszerűen és röviden.

  Ettől függetlenül tök mindegy mit írsz, nem fogsz választ kapni ha:
  – ha nem vagy kicsit is szimpatikus a fényképen
  – nincs fényképed
  – nincs rendesen kitöltve az adatlapod
  – túlságosan sok mindent kitöltöttél az adatlapon
  – nem írsz helyesen
  – ha a levelet csak elolvasni van ideje a kiszemelt nőnek
  – ha már kapott 30-40 db, vagy még több levelet (mindegy, hogy sablonos, vagy sem)
  – ha már próbálkoztál nála korábban
  – ha már próbálkoztál nála egy másik társkeresőn
  – ha sablonos vagy
  – ha egy regényt írsz
  – ha csak megjött neki 🙂
  – ha éppen olyan kedve van

  Ezt tapasztalatból írtam. Kétszer “mértem le” a válaszadás arányát. Először 50 levélre 3 válasz jött. (Mind 3 elutasító.)
  Másodszor 30 elküldött levélre 4 válasz érkezett.
  Ezek mind normálisan megírt érdeklődő levelek voltak.
  Erről ennyit.

  Reply
 2. Andreas 2012. March 14. Wednesday 03:50

  Érdekes felvetések. A valóság sajnos inkább azt mutatja (ennek lehet örülni vagy bánkódni), hogy majdnem mindegy hogy mit ír az ember. Az esetek nagy részében a hölgy úgy sem fog válaszolni, függetlenül attól hogy egy profi szerelmes költeményt kapott, vagy csak egy “smiley”-kkal teletűzdelt egysoros idétlen megszólítást.

  Egyetértek az előttem megszólaló Péterrel, a statisztika (sajnos volt időm és lehetőségem kipróbálni nekem is) azt mutatja, hogy a legtöbb női tag (~80-90% minden fórumon és oldalon) részben vagy teljesen fantomként viselkedik. Sosem válaszol a levelekre vagy bármilyen egyéb reakcióra, még elutasítóan sem. Viszont azt lehet tudni, hogy igenis, elolvassák az üzeneteiket (a legtöbb oldal ezt automatikusan megmutatja). Ehhez képest az a hölgy, aki udvariasan megírja hogy nem vagyunk egymás esetei, ritka és rendkívül kellemes kivételnek számít.

  Ráadásul a hölgyek ebből a szempontból következetesek: ha ötször, tízszer vagy százszor próbálkozik egy férfi, akkor (a valószínűségszámítás szabályait teljesen megcsúfolva) egy morzsányival sem valószínűbb, hogy az illető nő válaszol. Ha van tiltólista-lehetőség, akkor valószínűleg hamar rajta lesz az ember…

  Másrészt: hiába a fene’ nagy emancipáció, hosszú idő alatt csak egy-két hölgyet láttam, aki vette a bátorságot hogy írjon a “pasiknak”. A többség vélhetően csak a szemét legelteti a fényképeken, ábrándozik, és “flörtöl a monitorral”. Csakhogy míg a non-verbális kommunikáció jól működik egy élő találkán, a virtuális világban csődöt mond (a mosolyt nem közvetíti az internet).

  Sajnos nem tudom, hogy a hölgyeknél mi a kritikus faktor ami a válaszadást befolyásolja (ha tudnám, nem lennék itt). Férfiaknál ez legalább egyértelmű: A FÉNYKÉP (persze ez jelentős “trükközés” lehetőségét teremti meg a hölgyek számára, de ez már más lapra tartozik). De nyilvánvaló, hogy ha valaki nem tűnik egy kicsit se vonzónak egyetlen képén sem, akkor a helyzet elég esélytelen, a férfiak számára is.

  Reply
  • Zsolt 2012. March 14. Wednesday 14:21

   Szia Andreas,

   Alapvetően azért nincs igazad abban, amit írsz, mert valószínűleg csak a saját helyzetedben látod a világot és a saját korosztályodban. Egy bizonyos kor fölött (kb. 35-40) már a hölgyek is sokkal aktívabban szólítják meg a férfiakat. Hiába, kereslet-kínálat.
   Te szerintem a fiatalabb nőknek szoktál írni. Ők nem sokban különböznek a fiatalabb férfiaktól. Mármint, hogy nagyon fontos szelekciós szempont a külső. Nem tudom, hogy miért van rengeteg ember fejében az, hogy a nők sokkal különbek a férfiaknál és ők mélyebb érzések alapján döntenek és nem olyan felszínes dolgok alapján mint a kinézet. Ez nem így van. Tapasztalatom szerint már egy átlagos nőnek is baromi fontos a partnere külseje, ráadásul rengeteg olyan szempontot figyelembe vesz, amit egy férfi nem (frizura, ruházat, kiegészítők, stb). Ez ráadásul azért is van, mert egy ideig még egy átlagosan csinos nő is akkor szerez maga mellé pasit, amikor akar. Annyit válogat, amennyit akar. És nem sokkal okosabban teszi mindezt mint a fiatal férfiak. Tehát ha sikeresebb akarsz lenni a korodbeli nőknél akkor alapvetően fejlesztened kell a kinézetedet. Egyébként ezt nem is olyan nehéz. A neten meg lehet teljesen üres adatlapod is, ha jó a fényképed. A fénykép a lényeg, nem a szöveg. Mert a nők is a külsőre mennek először, ennyi. Persze vannak olyan nők, akiknek a belbecs is fontos a külső után, ezért nem árt az adatlapra kiírni néhány értelmesen hangzó és intelligens mondatot, mert miután átjutottál a kinézet szűrőn, sokszor még át kell jutni az intelligencia szűrőn is.

   Sok sikert!

   Üdv: Zsolt

   Reply
   • Judit 2012. March 14. Wednesday 21:48

    Kedves Zsolt!

    Sok esetben egyezett a véleményünk, de most bizony vitatkoznék Veled! Részben igazad van, hogy fiatalabb korban hajlamosak vagyunk jobban a külsőségek alapján választani, de van egy DE…. Sok fiatalnál nem ez az elsődleges szempont, de pont azért nem tud másképp, mert őt nem választják azok a fiúk, akiket ő értékes fiúknak tart. Mit csináljon az a fiatal, akiről épp a külső megítélés miatt mások nem gondolják, hogy az emberi értékek mennyire fontosak?! Egy vonzó fiatal nőnek legalább annyira dehonesztáló érzés, hogy az érdekes, különleges fúk, férfiak nem keresik a társaságát, mert kapott egyfajta megítélést. A fiatal férfiaknak pedig az lehet kellemetlen, hogy lehet ő bármennyire okos, tehetséges, a közízlés szerinti szép nők mégsem őt választják. Mindenkinek más az az érték, ami fontos! Fiatal korban még hiányzik a tapasztalat, (ez a természetes!) ami előre mutathatna, hogy egy kapcsolat boldog és sikeres lesz. Az a véleményem, hogy amikor már szert teszünk némi tapasztalatra, bizonyos “bölcsességre”, tudjuk már, hogy kit és mit szeretnénk, addigra ezer sebből véreznek azok az emberek, akiknek nem volt szerencséjük fiatalon találkozni a számára “tökéletes” párjával. Van olyan is, hogy találkoztak, de éppen a konvenciók és tapasztalatlanság miatt nem lett belőlük egy pár. A tapasztalat nem állhat csak pozitívumokból, velejárója a csalódás is. A csalódás arra késztet, hogy óvatosak legyünk. Talán ezért van az, hogy végre “találkozunk” azzal az emberrel, akire szívünk-lelkünk vágyott, nem merünk hinni a csodában. Paradox módon most meg a tapasztalat és konvenciók fognak gátat szabni a kezdeményezésnek, mindegy, hogy melyik nemről beszélünk!
    Nem mondom, hogy könnyű, (magamnak is szoktam mondogatni 🙂 )de hinni kell a csodában, hogy találkozunk azzal az emberrel, aki lehet, nem tökéletes, (én sem vagyok az, pedig igyekszem 😛 ) de a kapcsolatuk az lesz!!! Ebben végre segíteni fog a tapasztalat! 🙂

    Kívánok mindenkinek egymásra találást és boldog napokat! 🙂

    Judit

    Ui.: egy video, egy hat éves kislány bölcsességéről és végtelen nagy hitéről, példamutató!

    Reply
   • Edit 2015. January 27. Tuesday 23:16

    bravo… 🙂

    Reply
   • Edit 2015. January 27. Tuesday 23:52

    “A fénykép a lényeg, nem a szöveg. Mert a nők is a külsőre mennek először, ennyi. Persze vannak olyan nők, akiknek a belbecs is fontos a külső után, ezért nem árt az adatlapra kiírni néhány értelmesen hangzó és intelligens mondatot, mert miután átjutottál a kinézet szűrőn, sokszor még át kell jutni az intelligencia szűrőn is.”-én nőként elismerem,h ezzel teljesen egyet értek,annyi módosítással,h a “sokszor” szót kihúznám az idézetből.

    Reply
 3. Laura 2012. March 16. Friday 05:50

  első három elég gyenge, tíz levélből kilenc kezdődik azzal, hogy szép a mosolyod, az meg nem nyerő, ha rögtön randira hív, mert ha először ír, akkor még tök ismeretlen, ennyi erővel az utcán is leszólíthatna. a netnek pont az az előnye, hogy randi előtt szűrhető a felhozatal 🙂
  a többi jó, adatlapra írtakra reagálni mindig nyerő, csak hát a legtöbb fiú oda is ostoba sablonszöveget ír (leggyakoribb a “nem tudok ide mit írni, inkább kérdezz”…)

  Reply

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.