09 May

Egyik kliensem azzal a panasszal fordult hozzám, hogy alig válaszolnak online társkeresőn küldött leveleire. “Az online társkeresés nem működik” – mondta.

A legtöbb társkeresőre jellemző, hogy rövid próbálkozás után feladja az online társkeresést, aztán pedig az oldalt hibáztatja a történtekért.

Körülbelül, mintha egy angol nyelvkönyvet hibáztatnál azért, mert nem tanultál meg angolul. A lehetőség adott volt pedig, csak rosszul használtad.

Az online társkereső igazából egy online közösségi oldal, ahová (jó esetben) egyedülállók regisztrálnak. Regisztrációjukkor a legtöbb esetben senki sem segített, hogy mit írjanak, milyen fotót tegyenek fel, vagy hogy hogyan keressék a számukra megfelelő jelölteket.

Emiatt aztán rengetegen vacak fotókkal, vacak szövegekkel és még vacakabb szűrési feltételekkel próbálkoznak, aztán pedig csodálkoznak, hogy nincsen eredmény.

És online valahogy online mindenki jóval válogatósabb. Kizárólag jó egzisztenciájú, legalább 10 centivel magasabb, minimum diplomás, jóképű férfi kell, illetve csinos, minimum 5 évvel fiatalabb nő. Igaz, hogy a való életben is keveset láttak ebből a kategóriából olyat, aki szóba állna velük, de sebaj, online biztosan máshogy működnek a dolgok. Pedig dehogy.

 

Válaszolási arány: 20-27%

Az első puhatolózó kapcsolatfelvételi emailekre a válaszadási arány elég gyenge szokott lenni – 20-27% az, aki válaszol. Ne lepődj meg, ez a normális, nem veled van a gond, ha 10 emberből csupán 2 ír vissza, az a kettő is elutasító választ. Ha ennél jóval rosszabbak a statisztikáid, akkor vagy az adatlapod van rosszul elkészítve, vagy rosszak a szűrési feltételeid (olyanoknak írogatsz, akiknél esélyed sincsen), vagy pedig nagyon ügyetlen a kezdeményező üzeneted.

 

Kezdeményező emailek – a dögunalmas verzió

Ha Te is egy átlagos társkereső vagy, körülbelül ilyesmiket írhatsz a kezdeményező üzenetben:

“Szia, kedves Kiscica85! Olvastam a profilodat és nagyon szimpatikusnak találtalak. Gyönyörűek a szemeid a fotókon, és szép a mosolyod. Szerintem sok közös van bennünk. Mit szólnál, ha találkoznánk? Nézd meg az adatlapomat és ha Te is szimpatikusnak találsz, írj. Üdvözlettel, Józsi.”

Mit gondolsz, Józsi mennyit izzadt e levél felett? És tizes skálán mennyire lett esetlen és suta a szövege? Ugye hogy eléggé. 

Számos társkereső férfi úgy gondolja, hogy egyszer kifejlesztett egy szuperbrutál kezdeményező szöveget, és utána mindenkinek azt küldözgeti, a fentihez hasonló szövegezéssel. Aztán csodálkozik, hogy miért írnak vissza olyan kevesen.

A fentihez hasonló levélben sajnos semmi eredeti, mókás, érdekes, feltűnő nincsen. Ráadásul hízelgő a stílusa, amit látatlanul mindenki utál, és akár úgy is olvashat, hogy a levélíró nem gondolja azt magáról, hogy elég jó lehet a címzettnek, azért próbál annyira bevágódni. Mintha azt üzenné: “Tetszel nekem, légyszi, légyszi, légyszi gyere el velem randizni!” Ki szereti az ilyet? Senki! Ki szeret első levélben olyanokat olvasni hogy “gyönyörű vagy”, meg “szépek a szemeid”? (Női olvasók, nyilatkozzatok!)

online tarskereses

Kezdeményezés kicsit másképp

Vonatkoztass el az online környezettől. Ha offline körülmények között találkoznál valakivel, egy szórakozóhelyen, fesztiválon, parkban, baráti társaságban, vajon ott is azzal kezdenél, hogy “tetszel nekem, beszélgessünk?” Dehogy is. Feljönne valami téma, amit vagy te, vagy ő dob be, és arról kezdenétek el beszélgetni, vicces, flörtölős, vagy elmélyült formában.

Igen, de online hol találok ilyen témát? – kérdezhetnéd. Először is, ott van az adatlapja. Például fel van töltve egy kirándulós kép. A téma tehát adott: kirándulás hegyekben. Mit reagálhatsz erre? “Én is szeretek kirándulni” – ez unalmas. Reagálhatod azt például, hogy “Alföldi gyerekként a hegyvidéki kirándulásokban leginkább a hegy aljában található éttermeket és a völgyekben a folyóparton való ücsörgést szeretem. Azért egyszer felmerészkedtem 4000 méterig, de nem lesz belőlem soha hegymászó. Te törsz ilyen babérokra?” – és ennél csak jobbakat tudsz kitalálni, ha megerőlteted magad.

Lehetsz szarkasztikus (csak óvatosan), viccelhetsz, elmondhatod a véleményedet, kikérheted a másikét. Nem kell magadról beszélni, még nem érdekli, van-e testvéred, vagy hova jártál iskolába. A másik egy érdekes beszélgetést és szórakozást szeretne. Meg tudod adni neki? Képzeld el, hogy egy bárpultnál ültök egymás mellett. Mit mondanál neki? Vagy beállsz a sorba és ötvenhatezredjére elmondod azt a nyitó sort, amit már ezerszer hallott: “Szimpatikusnak talállak, blablabla.”?

 

Ha eredményeket szeretnél

Ha tehát nagyon unod már, hogy nincsenek online eredményeid, a következőkön javíthatsz:

  • Választhatsz új felhasználónevet és mottót.
  • Másfajta fotókat tölthetsz fel.
  • Átírhatod az online adatlapodat érdekesebb szöveggel.
  • Javíthatod a kezdeményező szövegeidet.

Nos, melyikkel fogsz kezdeni?

A személyes találkozások jobban bejönnek? Gyere el randizni!>>>

6 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.