14 Jul

Negyvenes férfi ismerősöm társat keres, megkértem, számoljon be részletesen a tapasztalatairól. Első levelében a különböző online ismerkedési formákat vette sorra. Olvassátok, tanulságos!

“Amikor – nem is olyan régen – társkeresésre adta fejem, első kihívást az okozta, hogy HOL???

Opciók:

  • Munkahely – hááát a házinyúl problémája, meg az átlagosan 15 éves korkülönbség miatt nem tűnt életszerűnek.
  • Baráti társaság – Igen, ez jó kiinduló pont lehetne, hiszen adott a közös érdeklődés, ismerősök. De …. vagy párok vannak, vagy már ismerem az potenciális jelölteket, és ha eddig nem akkor ez után sem … jobb ha barátok mint esetlegesen ellenségek.
  • Szervezett programok – szuper ötlet. És jöjjön akkor megint a „de”-k sora. A habitusomból adódóan, nehezen találom meg azt a környezetet ahova ilyen céllal elmennék. Viszont ezekre a rendezvényeken mindenki ilyen céllal megy. El sem tudom képzelni, hogyan működhet ez??? Ha van is olyan, aki a vizuális érzékelés alapján szimpatikus, az másnak is az lesz. Most álljak sorba???? Nekem ez magas, mint politikusnak az ésszerű gondolkodás.
  • Online – Igen. De hogy induljak el??? Melyiket oldalt válasszam a sok közül?

Mivel a Hol kérdésemmel kapcsolatban meghoztam a döntést, így jön a melyiken, és a hogyan. Találtam egy összehasonlító leírást, ami 10 ilyen oldalt hasonlít össze. Jó. Olvasgatás után 3 mellett ütöttem le az OK-t. Miért 3? Mert ez is egy teszt, szűrő mind magam, mind a lehetséges társ-jelöltek számára.

Első lépések:

1. Regisztráció

  • Tinder – Mivel van FB oldalam, ezért csak letöltés és beállítás, majd hajrá.
  • Elittárs – mert én is elhiszem a marketing süketelést
  • Randivonal – mert 8 éve bejött

2. Adatlap kialakítása.

Ehhez kell fotó rólam. Nehéz ügy, mert a gyakorlat az, hogy én fotózok, és nem engem. Megoldás: Gyerekeket megkértem, és lett pár vállalhatónak tűnő képem.

Bemutatkozó szöveg. Még nehezebb. Ez olyan mint az szakmai önéletrajz írása, csak a magánéletemről. Tehát legyen egyedi, ne közönséges. De mégis rövid.

Keresési paraméterek beállítása. Azaz kinek is örülnék reggel magam mellett. +2 év -6 év beállítva, persze ne legyen nagyon alacsony, se túl magas (jó ez csak poén volt az esetemben). De tényleg frusztrál, ha egy nő alacsonyabb mint én széken ülve. (OK, erre meg vannak viccek, tudom)

Akkor itt kezdődik a neheze. A hölgyek adatalapjainak olvasása, keresgélés, kezdeményezés, válaszolás, emailezés, telefonálás, személyes találkozó.

Vajon megtalálja-e a párját online negyvenes férfi írónk?

Vajon megtalálja-e a párját online negyvenes férfi írónk?

Tinder
Itt nincs sok teendő. Ha tetszik jobbra, ha nem balra. Deeeee, miért regisztrál ide bárki is fénykép nélkül???? Normális??? Vagy a fényképnek megadni a gyermekem, kutyám, macskám képét, de láttam tájképet is, meg hello kitti képet. Jaj, csak időm  vesztegetem. Vagy még sem? Talán a sárban lehet aranyat is találni? Jelez az app, hogy van egyezés. Adatlap alapján: „minden fiú szégyenlős, ha nem írsz rám, akkor töröllek”. Hűű, én tényleg jobbra húztam őt? Mindegy. Írok. Várok. Hááát anyóca, miért húztál engem jobbra, ha megijedsz attól, hogy rád írok?? Mai napig nem írt vissza. Persze a kritizálós duma még kint van az adatlapján.
Na de volt aki válaszolt és találkoztunk is. Szóval nem reménytelen ez a módszer, csak türelem meg egy kalap szerencse kell hozzá.

Elittárs
Drága, lenyúlós, és mintha csak nők lennének rajta (ezt nem egy randin hallottam). Itt is alap, hogy nem töltenek fel fotót magunkról. Viszont több olyan adatlapot láttam, ahol nagyon szomorú, megkeseredett arc nézett vissza rám, olyan bottal nem piszkálnám reakciót váltva ki belőlem. Pedig biztosan ő is egy értékes, szép és okos nő.
Több alkalommal hallottam, hogy nekünk pasiknak milyen szánalmas az adatlapunk. Ez nincs a nőknél sem másként. Ők talán többet írnak a gyerekeikről, kutyáról macskáról, de a hallottak (pasis adatlapok) és a látottak (női adatlapok) alapján kiegyenlített a mezőny.
Miért küld nekem itt egy hölgy mosolyt, ha az adatlapján se fénykép se adat??? Szerinted reagálok? Persze: kuka.
Itt tapasztaltam egyedül, hogy a 30++ -os hölgyek próbáltak kezdeményezni. Bocsánat előre a következő megjegyzésemért: sok esetben ez a nincs veszteni valója miatt.
Szerintem az itteni keresési lehetőségek nagyon korlátozottak. A rendszer maga dönti el, hogy nekem ki lehet szimpatikus és én 90%ban nem értek a javaslatokkal egyet. De már befizettem a zsák pénzt, időm van, nem sietek, és hátha.
Szóval a marketing duma mögött van igazság, csak ez nem olyan, mint a reklámban, hanem éppen ellentétes. Legalábbis én így tapasztalatom.

Randivonal
Ismerem a felületet, általam reálisnak tartott ár. Igaz az indulásnál voltak technikai döccenők, de a segítőkész helpdesk megoldotta. Sok dolgot itt is leírhatnék, mint az Elittársas oldalon. Az adatlapok hááát itt sem jobbak, sőőőt talán még szegényesebbek is, mivel itt a rendszer a regisztráláskor nem kérdez annyi mindent. Itt találkoztam egyedül ordas hazugsággal. Volt, hogy a kép ami fent volt nem egyezett, volt hogy a megadott név (az emailhez megadott is), nem a hölgy igazi neve volt. Családi állapotban is voltak erős csúsztatások. Volt, hogy a 16 éves kislányról kiderült, hogy 2 éves. Ezek nálam alapból bukta. De aki másnak hazudik, magának hazudik igazán.
Ezen a felületen találtam nyíltan „támogatót” kereső hölgyeket (30 fölöttieket, az adatlapja alapján, volt aki írta, hogy neki van gyereke is). Nem tudom, én más értékeket tartok fontosnak. Ami nekem pozitív az a rugalmasan beállítható keresések. De a kölcsönös kommunikáció itt sem jobb mint az előzőekben. Persze ez mind a 2 félen múlik, és lehet, hogy az én indító levelem sem ideális. A fizetős funkciók számomra hasznosak.

De még keresgélek. Próbálok eljutni a személyes találkozókig, mert szerintem az a döntő: ezek a felületek csak a lehetőséget teremtik meg.

Bizakodom. Volt már 2-3 ígéretes randim. Igaz most a nyári nyaralós időszakban én sem érek annyira rá.”

 

87 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.