13 Nov

Az Újrakezdek 40 felett! társkereső tréningünk szombaton zárult, sok-sok nevetéssel és tanulsággal.

Utóbbiakból a legfontosabbakat adom most közzé.

Merj!

Ami igazán izgalmas, az a komfortzónádon kívül helyezkedik el. Főleg, hogy ha 40 feletti újrakezdő vagy, akkor az azt jelenti, hogy a komfortzónádon belül most épp nem annyira jó. Elváltál vagy szakítottál, nagy a nyomás rajtad, el kell tartanod magad és sokszor a családodat is, újra kell tervezni a hétköznapokat. Ezek a feladatok könnyen maguk alá temetnek, viszont kell, hogy legyen egy pont, amikor azt mondod: “Most végre én jövök!”. Ez az a pillanat, amikor kívül helyezkedve a komfortzónádon bevállalod a saját igényeidet, vágyaidat, amelyekhez a többiekhez kell alkalmazkodniuk. Egyik ismerősöm például egy csendes csütörtöki délután bejelentette otthon, hogy ő felmond, mint anya. Elege volt abból, hogy ő mozgat minden szálat, miközben a többiek teljesen természetesnek veszik a mamahotel szolgáltatásait. A bejelentés után családban megállt az ütő, viszont végre elkezdtek odafigyelni rá. Másik ismerősöm kitalálta, hogy életében először egyedül megy el egy kéthetes egzotikus utazásra. Jól teszik mindketten, hiszen a tréningen elhangzott: a túl sok alkalmazkodás, mártírkodás belső elfojtásokat, feszültségeket okoz, amelyek akár súlyos betegségek formájában törhetnek a felszínre.

ujrakezdo

Újrakezdés 40 felett! tréning

Adj!

Felejtsd el a “férfinak kell kezdeményeznie”, “majd ha ő lép, én is lépek” típusú berögződéseidet. A kommunikációd kezdődjön azzal, hogy Adsz. Ez egy olyan indítás, amit sokan meghálálnak neked, hiszen sok férfi/nő introvertált és nehezére esik neki a kezdeményezés. Lépj túl a “Nagy Könyv”-ben leírtakon, és kezdeményezz Te! Tedd meg az első lépést, megéri adni, mutatni magadból. Figyeld meg, hogyan mutatkozol be! Unalmas vagy? Érdekes vagy? Vajon hogyan látnak mások? Pozitív megerősítést sem tilos adni a másiknak 🙂

Figyelj az egyensúlyra!

Ha már adsz, akarj kapni is. Figyelj oda az egyensúlyra, és ha megbillen, finoman tedd szóvá. Ha a másik nem akar adni, teljesen felesleges energiát szánni rá. Csak azért ne adj, mert a másik elfogadja – az nem párkapcsolat, hanem pincsikutya-szerű rohangálás a másik után, csak azért, mert képtelen vagy elengedni a gondolatot, hogy párkapcsolat legyen belőle.

Poggyászok és hazugságok

Negyven felett újrakezdeni már csak azért sem egyszerű, merthogy szinte mindenki cipel valamilyen poggyászt magával. Ebben a poggyászban lehet bedőlt családi hitel, félresikerült házépítés, gyerekek, válások, betegségek. Sokan úgy próbálják szépíteni a dolgokat, hogy letagadják poggyászuk tartalmának egy részét. Ez semmiképpen nem jó stratégia, viszont az sem, ha rögtön az elején akarod kipakolni a poggyászodat és kiteregetni az első randi helyszínéül szolgáló kávézó asztalára. Add önmagad, de add magadból a legjobbat az elején! A problémákat is el kell mondani, de az elején inkább érezzétek jól magatokat.

One Comment

 1. Ilona 2020. January 7. Tuesday 19:14

  Ilona vagyok. 69 éves. Nem igazán stílusom a szolgáltatók felnyomása, de most olyan dolog történt velem, amit a szó szoros értelmében ki KELL kérnem magamnak. Az Igazgyöngy Elit Társközvetítő Iroda ügyfele vagyok immár augusztus 27 óta, és hamarosan lejár a féléves szerződésem, amiért 100.000 Ft-ot fizettem kártyával a helyszínen. Azóta az irodától összesen 3 lehetőséget – jól látják – 3 lehetőséget kaptam. és az én kérésem az interjú során kettős volt, velem max. egyidős, illetve lehetőség szerint fiatalabb férfi illene hozzám, mivel nagyon aktív életet élek, rendszeresen mozgok, és ne legyen dohányos.
  Ebből egy randevú felkérés egy olyan férfival került közvetítésre, aki majdnem 10 évvel idősebb volt nálam, ami a mi korunkban jelentős korkülönbség. A másik pedig gyakorlatilag egy láncdohányos volt, akinek a cigarettája az inge felső zsebében volt.

  Felháborítónak tartom, hogy az énrólam szóló információt számomra ismeretlen férfiaknak adták ki, és rájuk hivatkoznak, hogy hát az URAK ezek szerint nem találtak megfelelőnek maguk számára, mert az ő szabályaik szerint a férfiakról szóló infót nem adják ki a nőknek, csak ha ebbe kifejezetten beleegyeznek, a nőkét azonban teljes mértékben feltárják, választásul felajánlják. Az iroda semmilyen szakmai hozzáadott értéket nem adott az én esetemben. Az URAK pedig választanak, amire az irodának nincs ráhatása……
  Szerintem a korosztályomnak megfelelően túl sok a nő és kevés a férfi, ez az arány az állítólagos elit adatbázisban is, ezért őket védi az iroda ezerrel, a nőktől pedig begyűjtik a havi betevőjüket, amely nem kevés.

  Na ez milyen?
  és semmilyen kötelezettségük nincs, nekem meg semmilyen eszköz nincs a kezemben, csak dúlhatok fúlhatok a pénzemért.

  Kiszolgáltatottnak érzem magam. Nagyon sajnálom, hogy szerződést kötöttem ezzel az állítólag profi irodával…..

  Reply

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.