04 Sep

Társkeresés gyerekkel – erről beszélgettünk a FEM3 reggeli műsorában. Nézd meg a videót és várjuk az ötleteidet, tapasztalataidat! (A videó közvetlen linkjét itt találod)

A legfontosabb pontok:

 • Azt, hogy egy pár lesztek-e vagy sem, Ti döntitek el. Azt, hogy egy család lesztek-e vagy sem, azt pedig a gyerekek.
 • Nem kell mindenkit hazavinni! Jól gondold át, hogy az adott partner “csak társ”, vagy esetleg közös családot szeretnél vele.
 • Óvatosan vezesd be a témát a gyerekeknél. Legjobbak a “mi lenne ha” kezdetű kérdések. “Mi lenne ha anyának új barátja lenne…”. A válaszokból leszűrheted a gyermek reakcióját, félelmeit és érzéseit – így aztán tudni fogod, mivel kell “dolgoznod”.
 • Ne erőltesd a találkozást! Főleg kamaszoknál sülhet el nagyon rosszul, ha ragaszkodsz a közös programokhoz. Sokkal jobb finoman megközelíteni a témát: “Szombaton elmegyünk egy étterembe vacsorázni az új párommal – van kedved esetleg csatlakozni hozzánk?”
 • 5 éves kor alatt a gyerekek nagyon könnyen kötődnek, és nagyon megsínylik ha esetleg megint elveszítenek egy számukra szeretett személyt. Ezért jól gondold meg, kit mutatsz be!
 • Az exeddel muszáj rendeznetek a kapcsolatotokat, hiszen teljesen mindegy, mit mondasz, a viselkedéseddel mutatsz példát. Ezenkívül ha jó viszonyban maradtok, akkor kevéssé valószínű, hogy lojalitási problémát okoz a gyerekeknél az, hogy az új “apukát” is szeretik, meg a régit is.
 • Új partner bemutatásánál számíts hidegre-melegre, sosem lehet előre tudni, hogy fognak rá reagálni.
 • Legyél türelmes! És nyugodj meg: manapság egyre több a mozaik család, így semmi különös nincs abban, hogy gyermekkel keresel társat.
 • Olvass utána! A mozaik családok működéséről szóló könyvekkel és előadásokkal vértezd fel magad, hiszen van, hogy a “józan paraszti ész” nem elég a felmerülő problémák kezelésére!
 • Sok sikert!

Műhely

Szeptember 16-án ismét Műhely!

Téma: Szex és New York társkeresés

Hogyan hangolódjunk rá új partnerünkre szexuálisan, illetve
hogyan kezeljük az esetlegesen felmerülő problémákat?
Anonim is kérdezhetsz!

Vendégünk Füredi Krisztián szexuálpszichológus

Foglald le a helyed most!>>>

11 Comments

 1. Anikó 2015. September 4. Friday 15:32

  Szia Andi!
  Nemrég végeztem az online tanfolyamodat és a végén arról számoltam be, hogy a közepe felé megismertem valakit a tantrarandin és nagyon szenvedélyes, heves kapcsolat van köztünk, reménykedem.
  Viszont az első lángolás után, mikor előkerült részletesebben a gyerek téma, egy hónap után, de már az elején is tudta, hogy van két gyerekem, végülis úgy döntött, hogy nem tud/akar bevállalni egy kétgyerekes anyukát, mert hisz az “igazi család”-ban.
  Ez pont ma volt és éppen kisírtam magam, és éppen ekkor láttam ezt a videót… 🙂

  Már jobban vagyok, nem adom fel, keresek tovább. Talán jobban kéne tartanom magam ahhoz a kikötésemhez, hogy csak elvált, már gyerekes férfiakkal randizzak, akik értik, mit jelent elváltnak lenni, elveszteni “az igazi család” ideológiáját, a hitet. És mégis hinni a válás után, hogy lehet majd megélni az “igazi családot” mozaik családban is. Egy még gyerektennek ez tényleg túl modern és ideológiát sértő…

  No mindegy, tényleg nem könnyű két gyerekkel úgy párt keresni, hogy nemcsak párkapcsolatot szeretnék, hanem “családot” is. A tanfolyamod pedig segít ebben, erőt adni és hinni, és egy ilyen szakítás után még most, ugyanazon nap is biztos lenni benne, hogy oké, sebaj, “kérem a következőt”, majd eljön az igazi is.

  Egyébként gratulálok az áldott állapotodhoz!
  Üdv, Anikó

  Reply
  • Juhász Anikó 2015. September 4. Friday 15:36

   A mindenit, elég tudatlan vagyok ilyen posztolások területén,.Andi kért minket emailben, hogy írjunk nyugodtan véleményt, azt hittem ide kell és ez csak neki megy személyesen. Ha tudom, biztosan nem írom ki az egész nevemet, még jó, hogy tucatnevem van :). Kérem kimoderálni ezt a kommentet, kedves adminisztrátor!!!!!! köszönöm előre is

   Reply
  • Szilard 2015. December 14. Monday 20:37

   Igen, pont EZ a poén az egészben… “Kérem a következőt”… Internet, e-mail, chat, féjszbuk, stb… “Ott van a potenciális partner IS a polcon” csak le kell emelni…és…”a kasszánál lehet fizetni”…aztán vihető is haza a “választott”… Nemde? Remélem a 2015. szeptemberi bejegyzésed óta történt pozitív magánéleti fejlemény…és talán oly sokáig fog tartani, hogy bele sem fog férni ebbe a földi életbe… A legjobb kívánságaimat szeretném átadni! Drukkolok Neked akárki is legyél!

   Reply
 2. Vagyok 2015. September 6. Sunday 18:55

  Nyilván, ha már van gyerek, akkor azt is el kell tudni fogadni. Mármint nem a tényt, hogy van, mert az könnyü, ha nem a gyerek, gyerekek viselkedését, személyiségét…stb.

  Reply
  • Éva 2015. September 6. Sunday 20:09

   Ebben az esetben is kettőn áll a vásár. Ugyanis, ha a partner nem úgy viselkedik, hogy a gyerek megszeresse, elfogadja, akkor nehéz a dolog. Márpedig akinek nincs gyereke az nem igazán tud mit kezdeni egy gyerekkel.

   Reply
   • Szilard 2015. December 14. Monday 21:15

    Hehh…a Gyerekek! Nekik már csupán (talán) az igen tisztelt Nagyszülők maradnak mint “Férj+Feleség Együtt az évtizedeken át” mintának… Mi…mint a szüleik…úgy általában már alig jeleskedhetünk ebben. A “Család” mint intézmény…megszűnni látszik. Lehet itt filozofálni és tréningekre járni…egyre megy. Valami miatt anno választottunk…”holtomiglan, holtodiglan”. Aztán E fogadalmat oly könnyen elfeledjük…mert megsértődünk…bármi miatt… Vannak akiket a nyugati városok “csillogóbb fényei” magukkal ragadnak…és elmennek… Vallom, hogy a saját kis családom “fényei”-től nincsenek csillogóbb fények a világon… Randi Andinak és az Itt lévő társ-/párkeresőknek sok-sok sikert kívánok!

    Reply
  • Szilard 2015. December 14. Monday 20:54

   Az a pasas aki nem tud zsigerből úgy a nő gyermekeihez szólni, hogy a kölyköknek tetsszen!? Nos személyes tapasztalataim szerint…a Gyerekeket SZERETNI KELL úgy ált alában! Ha EZ valakinek a sajátja…akkor a Kölykökkel (a jövevény potenciális pót-apának) nem lesz gondja ÉS fordítva. Nézd…ha elvileg Nő+Férfi egymásnak bejöttök és szeretni kezditek egymást…AKKOR elvileg a mindkét oldalról hozott gyermekek is be kellene, hogy jöjjenek… Nincs kezelhetetlen gyermek! Szerencsétlen Gyerekek…a “bölcs és sértődött” szülők áldozatai… Hallottál-e már olyanról, hogy EMPÁTIA!? Együttérzés a másik féllel… Szerintem a legtöbb házasságnak félbe sem kellene szakadnia…ha a házastársak nem keménykednének túlzottan egymással… Rombolni a legkönnyebb. Építeni a legnehezebb!!! A francba de szerettem….és a pofámba kaptam az ellenkezőjét… Neked is drukkolok, hogy sikerüljön!

   Reply
 3. Szilard 2015. December 14. Monday 13:11

  Kedves Andi, rádión hallott műsor alapján kerestem rá az oldaladra. Társkeresés gyerekekkel… Nagy kihívás. 2009 óta vagyok önálló 2 fiúgyermekes apuka. Több elvált 1-2 gyermekes anyukával próbálkoztam az eltelt időszakban átmeneti sikerrel. Általában az 1+2 vagy 2+2 kölyökkel személy szerint jól kijöttem mindig. A gyenge láncszem általában nem én voltam. Sokszor hallgattam azt, hogy a nők általában “éreznek”, “elvárnak” és “követelnek”! Ezek a hallott női szavak jutnak eszembe úgy általában amikor visszagondolok akár a volt házasságomra és a válás utáni (pár?)kapcsolataimra. Tapasztalataim szerint túl sokan az ún. “gyors megoldásokat” keresik. Mintha bevásárlóközpontban akarná(n)k “megvásárolni a “jó házasságot” vagy épp a “jó párkapcsolatot” gyorsan és sietve. Ahogyan a legtöbbünk szinte mindig valami miatt “meg van sértődve”. Mintha csupán egy “új akármit” akarnánk “megvásárolni”. Vagy “úgy van ahogy követelem” vagy jöhet a szakítás. És hol marad el a dialógus nő és férfi között? Nem elegendő az, hogy a két érintett fél közül csupán az egyik hajlandó az együttműködésre. Vagy egyik sem. De miről is beszélünk ebben az “anyagias” társadalomban amikor a válások aránya már eléri 50-60%-ot!? A Karácsony mint a “szeretet ünnepe” is kizárólag a “csilli-villi bevásárlásról” szól…

  Reply
 4. Zéno 2016. October 21. Friday 19:16

  Úgy látszik, csak én vagyok egyedül azzal a problémával/tapasztalattal, hogy rengetegen teljesen KÉPTELENEK a normális gyereknevelésre? Ezt a következőképpen értem: anyuka (esetenként apukával teljes egyetértésben!) valamilyen hamis elképzelés miatt úgy gondolja, hogy a szülő feladata NEM az életre felkészítés, hanem az attól való megvédés… Ennek eredménye az udvariatlan, modortalan, esetenként pofátlan, elkényeztetett gyermek, aki sosem azt teszi, amit kérnek tőle (felkelés, reggeli, mosakodás, öltözés, sb), még alapvető megértése sincsen arról, hogy a család az egy valamiféle csoport, akiknek a tagjai egymás életének a jobbá tétele miatt vannak együtt… Hogy a család egy olyan hely, ahol vannak belső szabályok (általában korábbi családjukban sem voltak!), amiket mindenkinek KÖTELESSÉGE betartani, és ha ezek rendben vannak, és mindenki odateszi magát, és ügyes, és eredményes, akkor a család is az lesz, aminek eredménye szép lakás, szép autó, klassz nyaralás, és mindenféle földi jó lesz. És legfőképpen olyan BOLDOGSÁG, amit egyedül egy személyben egyik tag sem tudna megélni. Nos, amikor mindez kiderül, onnantól az egész élet csak egy felbolydult méhkas lesz, egy katasztrófa-sorozat, ahol senki sem nyerhet…
  Vélemény?

  Reply
  • sy 2016. October 22. Saturday 08:38

   Kedves Zéno!

   Lehet, hogy sokan kegyetlen szülőnek tartanak, de a végeredmény két mások által jól neveltnek mondott gyerek( és nem az apa egyetértésével… 🙂 ).
   Fárasztó, rögös, ugyanakkor kitartó munka eredménye.
   Az én gyerekeim 2 éves korukban önállóan fűztek cipőt, fürödtek (kis segítséggel). Később a házimunkába is kezdtek bekapcsolódni. Sokat kirándultunk, jártunk múzeumokba ide_oda.
   Amikor úgy láttam, hogy a fiam túl sokat ül a számítógép előtt túlélő táborba küldtem el, valamint megbeszéltem a testnevelés tanárával, hogy egy kicsit hajtsa meg a gyereket. Elég sok nyafogás volt, de az én gyerekeim úgy érzem, diplomásként is megélnek a jég hátán is. 🙂

   Teljesen egyetértek azzal, amit írtál. Mellesleg jó néhány felnőttnek sem ártana némi nevelés.

   Szép napot!

   Reply
  • sy 2016. October 22. Saturday 10:22

   Még egy gondolat:

   A korábbiakban beszéltem a gyereknevelésről. A szép lakás, autó, nyaralás csak abban az esetben valósulhat meg, ha a szülők céljai megegyeznek, és egyfelé húzzák a szekeret. Kettőn áll a vásár.

   Reply

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.