28 Jan

“Nekem eddig minden kapcsolatom egy nagy kalap sz@r volt!” – jelentette ki egyik kliensem. Harmincas nő, szolidan felöltözve, ránézésre inkább kislányosnak mondanám, mint nőiesnek. Úgy érzi, valahogy nem jönnek össze neki a párkapcsolatok, mintha mindegyik egy mintára lenne megírva. (Óvakodj a mintázatoktól – erről itt írtam cikket) “Azt sem tudom, milyen egy jó párkapcsolat” – tette hozzá, mire én csak annyit mondtam: “Viszont jó hír, hogy a sz@r párkapcsolatok profi szakértője lettél az elmúlt évek alatt. Így, ha összegyűjtjük az intő jeleket, amelyeket Te már pontosan ismersz, legközelebb mielőtt jobban belebonyolódnál egy kapcsolatba, rövid időn belül fogod tudni, hogy az milyen lesz.” Közösen meg is írtuk a listánkat, amelyet ezennel megosztok veletek, hátha tanultok belőle. Esetleg készíthettek sajátot is, vagy kiegészíthetitek hozzászólásokban ezt itt.

Szeretem a klienseimmel néha leiratni a tapasztalataikat, mert papíron feketén-fehéren mindig máshogy hatnak a szavak, mint agyunkon átpörgetve. Sokszor akkor gondoljuk igazán végig a dolgokat és akkor tudatosítjuk magunkban őket, ha tollat veszünk a kezünkbe. Coaching során én is mindig készítek jegyzeteket – sokszor nem is azért, hogy később visszanézzem őket, hanem sokkal inkább azért, hogy bennem is rögzüljenek az elmondottak. Tapasztalataink, illetve a jövőre nézve fontos tanulságok leírása azért is ér aranyat, mert majd amikor benne leszünk a következő “helyzetben”, elég csak elővenni a jegyzeteinket, hogy tisztán lássuk, mit is gondoltunk adott dolgokról akkor, amikor még “józanok” voltunk.

Íme tehát a lista, amit kliensemmel összegyűjtöttünk:

1. Szexet, de azonnal!

Ha valaki lehetőleg még tegnap szexelni akar, érdemes visszavonulót fújni.

2. “Bocs, hogy késtem”

Nők esetében elavult szabálynak tartom azt, mely szerint a randipartnert meg kell váratni. Szerintem nem kell – miért kéne? Ha rendszeresen késik a másik, az azt az üzenetet hordozza magában, hogy nem is olyan fontos ez számára. Ha a másik pontatlan és megbízhatatlan, állandóan variál, az ugyancsak gyanús, legyen akármekkora menő üzletember.  (Mellesleg fogadjunk, hogy az überfontos tárgyalásaira képes időben odaérni…)

3. Nem beszél magáról

 Az illető semmit nem akar magáról megosztani. Nem beszél az érzelmeiről, a múltjáról, a családjáról, a gondolatairól, a terveiről. Csak úgy “van” a randikon, légüres térben lebegve, és igazából a többedik alkalom után sincsen fogalmad arról, hogy valójában kivel is randizol. A zárkózottság csak egy darabig jó kifogás, egy idő után a párkapcsolatban élők megosztják egymással a titkaikat.

4. (Férfi és) más nőket is megnéz

Ha azt veszed észre, hogy férfi partnered kapcsolatotok hajnalán nyíltan vagy kevésbé feltűnően más nőket “stíröl”,  az 99%-ban biztos jel arra, hogy nem szerelmes beléd, és rajtad kívül más nő is létezik számára a világon.

5. Nem vállal fel

Együtt vagytok már egy ideje, de még nem találkoztál a barátaival és a családjával? Sosem hív el társasági eseményekre, haverokkal, barátnőkkel közösen szervezett programokra? Enyhén szólva is gyanús. Lehet, hogy nem szeretne felvállalni mások előtt? Talán Te csak másodhegedűs vagy? Enyhén szólva is önbecsülés romboló!

Tudd, hogy mikor kell otthagyni.

Tudd, hogy mikor kell otthagyni.

6. Igénytelen

Látványosan nem készül a randira, elhanyagolja a külsejét és igénytelenül öltözik fel? Ezzel is azt üzeni, hogy számára nem fontos az, hogy veled találkozik.

7. Kevés a testi kontaktus

Kevés ölelést, szeretgetést kapsz, és még az utcán sem fogja meg a kezed? A rövidke szexen kívül hozzád sem ér? Lehet, hogy nem gondolkozik hosszútávban.

8. Nem hív fel magához

Valahogy sosem hív fel magához, illetve ha fel is hív, semmiképpen sem alhatsz nála, akár éjnek idején hazaszállít, csak ne kelljen veled aludnia. Ha ő megy a Te lakásodra, ugyanez a helyzet: képes éjnek idején minden különösebb indok nélkül felkerekedni és hazamenni. Az üzenet világos: nem akar intim kapcsolatot veled (persze a szexen kívül).

9. Lekezelően bánik veled

Főleg nőket érintő probléma: az egyik leggusztustalanabb beszólás, amit gyerekkoromban túl sokan találtak viccesnek, ez volt: “Hajnalka, te ezt nem tudhatod” (Emlékeztek még? A Família Kft. című nagysikerű sorozatban mondta az egyik szereplő ezt állandóan a feleségének). Tökéletesen szimbolizálta a lekezelő, lenéző bánásmódot és a verbális agressziót. Sajnos a valóságban túl sokan engedik meg maguknak ezt a típusú viselkedést. Egy ilyen partnerrel egyenrangú és harmonikus kapcsolatod sosem lesz. Jó, ha tudod: sajnos vannak, akik nem állnak meg a szóbeli agressziónál.

10. Nem tervez közös jövőt veled

Ha már egy ideje együtt vagytok és nem hogy a távolabbi jövőtökről nem beszél, de még csak nyaralási/telelési tervek sincsenek, szintén intő jel lehet, hogy Te csak addig kellesz neki, amíg “jobbat” nem kap soha sem beszél a jövőtökről, még csak nyaralási tervek sincsenek

Ha a fenti pontok bármelyikét tapasztalod a saját párkapcsolatodban, ne feledd: én szóltam előre!

Nos, Te mivel egészítenéd ki a fenti listát?

138 Comments

  1. Pingback: Mi a baj a nőkkel? A csalódott férfi 10 pontja | Társkereső Kalauz

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.