03 May

Rengetegszer kapom a kérdést: “otthagyjam vagy ne hagyjam?” Ezzel az írással szeretném megkönnyíteni a döntést.

Tehát: 4 biztos jel, hogy AZONNAL ott kell hagynod

1. Biztos jel, hogy azonnal hagyd ott: Érzelmileg bántalmazod

Érzelmileg bántod (még rosszabb: fizikailag). Az érzelmi bántalmazás nők részéről is jellemző, a fizikai főleg a férfiaknál fordul elő.

Persze, nem kell a legrosszabbig elmenni: részemről ha valaki kihozza belőlem azt, hogy kiabáljak vele, a kapcsolatnak vége. Figyeld magad: mit hoz ki belőled a másik? A legjobb önmagadat, vagy egy idegroncsot? Ha utóbbit, akkor nézzen ki bármilyen jól is papíron az illető, jobb, ha otthagyod – az ő érdekében is.

Érzelmi bántalmazás alatt a következőket értjük

    “a másik személy lekicsinylése, sértegetése
    gúnyolódás, nevetségessé tevés (például a nő külseje, vallása vagy faji hovatartozása miatt)
    bántalmazással, veréssel való fenyegetés
    gyerekek elvételével, öngyilkossággal való fenyegetés

A bántalmazott kinevetése, kigúnyolása, nevetségessé tételétől rövid út vezet a mindennapi, állandó verbális támadásokig, folytonos káromkodásig, az áldozat szidalmazásáig, megszégyenítéséig, emberi méltóságának eltiprásáig. A gyűlölettel teli beszéd, kiabálás, továbbá a non-verbális fenyegetések (támadó mimika, agresszív gesztusok, félelemkeltő testhelyzetek) mind előfordulhatnak a családon belüli erőszak esetkörében. (Forrás: Sorsunk-jövőnk.hu)”

2. Biztos jel, hogy azonnal hagyd ott: ő bánt téged

Minden fizikai bántalmazás előtt vannak jelek, az első lépcső az érzelmi bántalmazás. Figyeld ezeket a jeleket. Ha bánt téged verbálisan vagy fizikailag, azonnal hagyd ott. Kutyából nem lesz szalonna, és felejtsd el a “de amikor nem iszik, olyan rendes ember”-típusú szólamokat. A bántalmazás nem korfüggő, fiataloknál is előfordul (lásd Rihanna esete).

A bántalmazás sokkal gyakoribb, mint hinnéd.

3. Biztos jel, hogy azonnal hagyd ott: érzelmileg nem vagy elérhető

Úgy mentél bele a kapcsolatba, hogy “kutyaharapást szőrivel”-alapon majd jól elfelejted az új pároddal a régit? Rossz ötlet! Ha még mindig az előzőn siránkozol és csak rá tudsz gondolni, akkor azt hiszem, nem kell ahhoz nagy jóstehetség, hogy belásd: nem fog működni. Olyan is van, hogy a másik nem elérhető érzelmileg erre vannak jelek, amikről itt olvashatsz.

4. Biztos jel, hogy azonnal hagyd ott: nem vagy boldog

Állandóan veszekedtek és már régóta nem vagy boldog a kapcsolatban, még akkor sem, ha a szex egyébként nagyon jó és úgy gondolod, szerelmes vagy. A szerelem nem mindig elég – kedvelni is kell egymást. Erősít, vagy gyengít az adott kapcsolat? Erre legbelül tudod a választ. Ha pedig tudod, cselekedni is tudsz aszerint.

 

158 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.