25 Feb

Nemrég egy érdekes beszélgetés közben (amiről még lesz szó…) a kezembe került egy nagyszerű mesekönyv Mosonyi Aliz és Háy Ágnes tollából. A címe:  Szekrénymesék. Jobbnál jobb, játékos, különleges és elgondolkodtató történet van benne szívmelengető rajzokkal. Az egyik mese úgy érzem, ide illik a Társkereső Kalauzra, mindenki vonja le belőle a saját tanulságát:

“Volt egyszer egy Mari nevű szekrény. És ebben a szekrényben, egy lyukas cipőben bujdosott a Birsképű Herceg: – Ki szeret engem? Senki – sóhajtozott. – Ki gondol rám? Senki. Ki mondja nekem, “kedves, kedves, kedves”? Senki.

Egy nap levelet kapott: “Kedves, kedves, kedves Birsképű Herceg! Csak rád gondolok. Szeretlek.” – Tréfa – gondolta a Birsképű Herceg, és még jobban sóhajtozott, és még jobban elbújt a lyukas cipőben. De másnap megint levelet kapott: “Nem tréfa.” – Nem? – gondolta a Birsképű Herceg. És ahogy ezt gondolta, már meg is kapta a harmadik levelet: “De nem ám!”.

Akkor a Birsképű Herceg előjött a cipőből, hajóra szállt, és elhajózott. Bejárta az egész világot, járt Kínában, Indiában meg Párizsban, de hiába, azt, aki a levelet írta, sehol nem találta. – Sehol nem találom – mondta végül, hajóját lehorgonyozta, és mászott volna vissza a lyukas cipőbe. De akkor megint kapott egy levelet: “Itt vagyok.” Körülnézett a Birsképű Herceg, és meglátta a Szerelmes Hercegnőt – , ült a szekrény sarkában, kezében toll. – Itt vagyok – mondta a Birsképű Herceg. – Végre – mondta a Szerelmes Hercegnő. – Épp kifogyott a levélpapírom.”

Szekrénymesék

Te melyik szereplő vagy? A Birsképű Herceg, vagy a Szerelmes Hercegnő?

Előfordult már olyan, hogy valakinek kifogyott a levélpapírja, mire rájöttél, hogy szeretett téged?

Nagyon sokszor a leendő párod/jelölted már jelen van az életedben, csak észre sem veszed.

Nézz kicsit jobban körbe!


Társkeresés indul!Szeretnéd, hogy valóra váljanak a mesék? Kérd az ingyenes “Társkeresés indul!” leckéket! >>>

3 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.