10 Jan

Emlékszem, 17 lehettem, életem első randijára indultam, igaz, azt is csak azért, mert már “muszáj” volt valakivel randiznom. Nagyon ciki kezdett lenni, hogy én még sosem mentem moziba senkivel. Mint utólag kiderült, jobb lett volna várni vele.

A srác nagyon kitett magáért. Körülbelül tízszer telefonált a randit megelőző héten. Ugyan még csak az első randiról volt szó, de máris hozott nekem egy plüssmacit, ami be volt parfümözve (természetesen a saját parfümjével). Brrr… Ezek után megfogta a kezemet (még szörnyűbb!), és elvitt a moziba. Ahol teljesen úriemberként viselkedett, de azért megpróbált átkarolni. Ettől már teljesen kivoltam. A mozi után még el akart menni sétálni de én már csak haza akartam menni, ahol kapott még egy nagyon félresikerült csókot aztán végre bent voltam az ajtón. Megúsztam!

Szegény srác ebből csak annyit foghatott fel, hogy “na, ez a csaj se normális”. Pedig csak egy nagy hibát követett el: túlságosan is nyomult.

Igen, joggal kérdezheted: “a nőknek semmi nem elég jó?! Ha igyekszem, az a baj, ha meg nem igyekszem, akkor meg az?!”

A kérdés, mint mondtam, jogos. Néha kacifántosak tudunk lenni, de azért nem olyan bonyolult a helyzet.

Például, te hogyan tekintesz egy olyan nőre, akit bármikor megkaphatsz, minden vágyadat teljesíti és rohangál utánad? Nem túl vonzó, nem igaz? (bár kényelmesnek mindenképpen kényelmes)

Íme néhány hiba, ami teljességgel kiábrándítja belőled a nőket, még akkor is, ha egyébként lenne esélyed náluk.

1. Feladod önmagad a kedvéért

Nagyon jellemző, főleg olyan férfiakra, akik már régóta egyedül vannak és örülnek hogy végre rájuk néz valaki. Amint összejön végre egy kapcsolatkezdemény, gyakorlatilag eldobják az addigi életüket. Csak azért, hogy együtt legyenek a párjukkal, elhanyagolják teljesen a barátaikat, a hobbijaikat, mindent a nőre hagynak, az összes döntést az ő kezébe helyezik. Pincsikutyaként rohangásznak utána. Ez persze az elején nagyon tetszik a nőknek – a rózsacsokrok, a napi öt-hat hívás, a vacsorák mind nagyon romantikusak, de egy idő után elegük lesz belőlük. Az adott nő ugyanis egy felnőtt, önálló emberbe szeretett bele, és mit lát? Egy önmagát feladó kisfiút, aki mindent megtesz azért, hogy “anyuci” kedvére tegyen (mellesleg ezt a mintát házasságokban is gyakran lehet látni sajnos). Főleg a kapcsolatfüggő férfiakra jellemző, hogy bármit megtesznek, mintsem megint magányosan tengessék a napjaikat. Az igyekezetük mögött tömény félelem rejlik. És ezt a nők utálják.

Ha rád jellemző ez a pont, akkor javaslom, tanulj meg egyedül élni, és egy értelmes, értékes életet felépíteni egyedül is társasággal, hobbikkal, barátságokkal. Ne várj otthon a négy fal között arra, hogy amint megjelenik a hercegnő, minden rögtön meg fog oldódni és minden más lesz!

2. Bizonytalan vagy, akaszkodós és nyávogós

Ez szorosan összefügg az első ponttal. Volt egy annyira önbizalomhiányos barátom, hogy teljesen kiborult az összes vitánknál, annyira, hogy szabályszerűen hisztizett. El tudod képzelni, mennyire vonzó egy hisztiző férfi?! Jól látod – nagyon hamar véget is ért az a kapcsolat. Ha nincsen önértékelésed és önbizalmad, és a másiktól vársz állandó megerősítést, azzal gyakorlatilag függővé válsz a társadtól. Ezt persze a másik megérzi, és vagy kihasznál, vagy szeretne levakarni magáról. Jellemző példák a belső bizonytalanságra, amikor állandóan alaptalanul féltékenykedsz mert nem hiszed hogy elég jó vagy neki, vagy folyton nyaggatod: “ugye szeretsz?”, “ugye tetszem neked?”, “ugye felhívsz ma este?”, stb. Ha valaki ennyire akaszkodós, az gyanús, a másikban felmerülhet a gondolat hogy biztosan jól választott-e. A vonzódás érzelmi és fizikai reakció, nem választás vagy meggyőzés eredménye. Ha túl rendes vagy valakivel, attól még nem fog beléd szeretni. Ha nyaggatod, attól nem leszel vonzóbb.

Ha rád jellemző ez a pont, akkor javaslom, hogy előbb tedd rendbe önmagadat, az önértékelésedet, önismeretedet, mielőtt kapcsolatba kezdesz. Ellenkező esetben rendre ugyanazok a hibák és szorongások fognak előjönni a kapcsolataidban, egész életedben bizonytalankodni fogsz.

Szedd össze magad!

3. Nulla kommunikációs készséggel rendelkezel

Ha nem tudsz beszélgetni, könnyen előfordulhat hogy bármilyen értelmes és értékes férfi is vagy, a nők az első két dolgot fogják feltételezni rólad. Ha nem tudsz flörtölni, női társaságban zavarba jössz, vesztett helyzetből indulsz. Egy randin ülsz, mint a sült hal, mindketten zavarban vagytok és az órátokat nézitek, hogy mikor lesz már vége a szenvedésnek. Szerencsére – sok-sok gyakorlással – a jó kommunikáció képessége elsajátítható! Hidd el, az egész ismerkedős-társkeresős folyamatot élvezni is lehet!

 

34 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.