09 Jan

A mai témánk kissé lehangoló lesz, de rengeteg szívfájdalmat fog neked megspórolni, feltéve, ha voltál olyan szerencsés és elkerülted eddig ezt a csapdát.

Amikor ugródeszkának használnak téged

Íme a forgatókönyv: találkozol valakivel. Szikrázik köztetek a levegő, hevesen udvarol, lehozza a csillagokat is neked az égről, ha arról van szó. Egy szavadra ugrik, őrülten romantikus, órákat csókolóztok a holdfényben, “ez egészen különleges” – suttogja. Tényleg tökéletes. Már kezded elhinni, hogy minden a legnagyobb rendben van, amikor rájössz, hogy a Nagy Ő-nek nézett férfi (vagy nő) igazából még ki sem lépett előző kapcsolatából, illetve éppen most lépett ki belőle – miattad. Ilyenkor hallasz ilyeneket: “a kapcsolatom egyébként sem működött”, vagy “miattad el fogok válni” vagy “nem miattad szakítok vele, hanem magam miatt.” És te készséggel elhiszed. Aztán ahogy végre már kettesben lennétek – illetve ketten a kapcsolatban – valami megváltozik. A hős szerelmes lovag mintha visszavonulót fújna. Már nem olyan hevesek az SMS-ek, nem lángol az arca, amikor rádnéz, és már nem szeli át a fél országot egy szavadra. Sőt! Nem ér rá, haverokkal találkozik, és szombat este is csak akkor kapsz tőle romantikus gyertyafényes vacsorát, ha épp nem volt jobb programja. Te persze ugrasz az első szavára, hiszen a Te fejedben Ti egy pár vagytok, részedről még csak most kezdődik a kapcsolatotok. Számára pedig épp most fejeződik be. Még pár hét, és össze is szedi magát annyira, hogy ezt megmondja neked, a gyávábbakból úgy kell kihúzni, esetleg szőrén szálán eltűnnek. Még egy-két hónap és megtudod, hogy visszament az előzőhöz, vissza abba a nagyon-nem-működő-boldogtalan-voltam-mellette kapcsolatba. Csak ekkor esik le neked: ugródeszkának használt téged.

Ugródeszka: az a rövidtávú kapcsolat, amellyel az illető össze tudja szedni a bátorságát, hogy kilépjen előző kapcsolatából. Az ugródeszka kapcsolatok az esetek minimális részében válnak hosszú távú, “normális” párkapcsolattá, az esetek túlnyomó többségében az illető továbbugrik, esetleg vissza az előző kapcsolatába.

Te pedig azt hiszed, veled persze más lesz. Hiszen az a tűz, ami köztetek lobogott, az felejthetetlen! Sajnos kiábrándító, de amint látod, külön szakszó írja le az ilyen típusú lobogást. Legyél nagyon-nagyon óvatos minden frissen szakított, frissen elvált férfival, akármit is mondanak. Egy hosszú párkapcsolat után jó időnek el kell telnie ahhoz, hogy az illető lelkileg készen álljon egy új párkapcsolatra. Ha nemrég szakított, valószínűleg veled vigasztalódik, illetve növeli a kapcsolatában megtépázott önbizalmát, de minimális az esély arra, hogy egy hosszú kapcsolat után rögtön megint egy hosszú kapcsolatot akarjon. Természetesen senki sem szereti azt gondolni magáról, hogy érzelmileg kihasznál másokat, így az ugródeszkások is valóban úgy hiszik, érzelmeik őszinték. Ne dőlj be nekik, érzelmileg beszámíthatatlanok, sérült emberek, akiknek idő kell a gyógyuláshoz. Nem a te dolgod meggyógyítani őket. Te egy boldog párkapcsolatot akarsz, ismerd fel ha beleléptél ebbe a csapdába, írd le az (érzelmi) veszteségeidet és a legsürgősebben lépj tovább.

Ismerd fel a helyzetet, lépj ki, lépj tovább!

Te is talongirl vagy?

Másik kedvencem a talongirl kategória. (Talonboyok is léteznek, férfiak, nyugodtan olvassatok tovább!)

Forgatókönyv: megismerkedsz egy szuperhelyes pasival (persze nem muszáj, hogy szuperhelyes legyen, a lényeg hogy valamiért vonz téged.) Teszi neked a szépet, el is visz randizni, minden tökéletes. De valahogy mintha nem haladna a kapcsolatotok. Nem keres elég gyakran ahhoz, hogy kapcsolatnak tudd nevezni a dolgot. Nem is igazán hozzátok szóba azt, hogy akkor ti most kapcsolatban vagytok-e vagy sem. Nem is mertél eddig rákérdezni, de te úgy gondolod, hogy kapcsolatban vagytok. Hiszen küld sms-t (igaz, nem túl gyakran), elvisz étterembe vagy kirándulni (igaz, csak akkor, amikor ő akarja), és szex is volt (igaz, nem nagyon akart nálad aludni.) De valami nem stimmel: az illető úgy viselkedik, mint a vidéken udvaron tartott macska: néha eltűnik napokra, jár-kel, ahogy a kedve tartja, aztán megjelenik amikor neki tetszik, jóllakik és továbbáll anélkül, hogy bejelentené, hová. Ha a te “párod” ilyen, akkor valószínűleg a talongirl kategóriába kerültél.

Talongirl: talonban tartott lány (girl), aki arra jó, hogy az illetőt unalmas óráiban szórakoztassa, de arra már nem, hogy komoly párkapcsolatot kezdjen vele. Az illető férfiú érzelmileg még nem készült fel egy párkapcsolatra, nagy valószínűséggel több párhuzamos szálat futtat, mindenki kap egy kis bókot, puszit, de esze ágában sincs komolyabb dolgokra. Családdal, baráttal nem nagyon találkozik a talongirl, akivel valószínűleg alacsony önértékelése miatt lehet ezt a játékot eljátszani. Aki talongirl és fentiek után is hagyja magát, vessen magára. Talongirlből nem lesz barátnő. Feleség meg pláne.

A legfontosabb: ha esetleg beleléptél akármelyik csapdába is, ne magadban keresd a hibát. Vannak olyan helyzetek, amelyekből eleve nem tudsz jól kijönni és ezt a legtöbben körülötted már az elejétől látják is. Ez van, fogd fel leckének. De most hogy szóltam, inkább ismerd fel idejében és kerüld el az ilyen helyzeteket, vagy legalábbis ne lepődj meg ha nem pozitív a végkifejlet.

Te melyik kategóriába estél már bele? Hogyan léptél tovább?

 

260 Comments

  1. Pingback: 4 biztos jel, hogy azonnal ott kell hagynod! | Társkereső Kalauz

  2. Pingback: Mi a baj a nőkkel? A csalódott férfi 10 pontja | Társkereső Kalauz

  3. Pingback: Ki mit akar az online társkeresőkön? | Társkereső Kalauz

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.