27 Nov

Egyik férfi olvasóm azt írja nekem levélben:

“Több nő mondta rólam: “túl jó vagy”,”nincs meg benned az alapvető rosszaság, mely egy nő figyelmét borzolná, felkeltené”
kérdésem, hogyan változzak, hogy “egy kicsit rosszabbnak tűnjek
mit tegyek, hogy férfiként nézzenek rám, ne pedig roppant segítőkész, nagyon udvarias, figyelmes fiút lássanak bennem?”
Férfi klienseim között is találkoztam már ezzel a problémával. Kedvesek, rendesek, aranyosak, szaladgálnak a nők után és lesik minden kívánságukat, aztán arra lesznek figyelmesek, hogy sorra elhappolják előlük vágyaik tárgyát a rámenősebb, nagyobb dumás, “rosszabb” férfiak.
Ideje tehát foglalkozni a problémával.

A “túl jó vagy” megfejtése

Először is, mi az, hogy “túl jó”? Akinek kicsi rutinja is van randizás, párkapcsolatok és szakítás terén, az pontosan tudja, hogy ez a mondat csupán annyit jelent:
“nem látom benned a férfit, nem vagy férfias számomra, legfeljebb csak barátnak tudlak elképzelni de inkább annak sem, de megbántani sem akarlak ezért mondok valami kedveset.”
Ezt az “inkább magamra vállalom a balhét, csak engedj már el” nevezetű stratégiát mindkét fél be szokta vetni. Ilyenkor jönnek elő az “értékellek, mint embert”, a “nagyszerű lány vagy, bennem van a hiba” jellegű mondatok, és aki mondja őket, azt reméli, hogy így könnyebben megússza az egész számára is kínos és kellemetlen szakítási procedúrát.

Hogyan legyek rosszfiú?

De térjünk vissza az olvasó kérdésére: “hogyan változzak, hogy egy kicsit rosszabbnak tűnjek?” Itt szeretnék egy tévhitet eloszlatni: a rosszfiú nem egyenlő a nők szemében a Férfival. Igaz, hogy van egy-két mazochista, vagy elkeseredetten társat kereső nő, aki azt szereti, ha semmibe veszik, szeretőként tartják vagy mindenféle téren kizsigerelik, de tapasztalataim szerint a nők többsége nem ilyen királyfira vágyik.
A hozzám forduló nők olyan férfit szeretnének maguk mellé, aki kerek egész már önmagában is.

Lehet hogy a mamának a kedvence, de a nőknek nem!

A nem férfias férfi ismérvei:

A fentiekből kiindulva amit kifejezetten nem bírnak már az udvarlási szakaszban sem, azok a következő tulajdonságok (a teljesség igénye nélkül):
  • A férfi túl hamar esik szerelembe és azonnal elhalmozza a nőt minden földi jóval, még mielőtt alaposan megismerkedhetnének. Ez egészen egyszerűen gyanús minden nőnek, aki már kinőtt a tündérmesékből, vagy nem keres kétségbeesetten akárkit, csak hogy ne legyen egyedül végre.
    Te is állandóan szerelmes leszel az első nőbe, aki rád néz? Ez a kétségbeesés és a “jajj, csak legyen már valakim” szindróma tipikus tünete, ami súlyos önbizalomhiányt takar.
  • A férfi állandóan emailekkel, SMS-ekkel, telefonokkal halmozza el a nőt a kezdet kezdetétől. A túl sok romantika még egy nőnek is túlzás, így nem marad hely egy pici bizonytalanságnak, várakozásnak, ami, ha tetszik, ha nem, az egyik legjobb fűszere az ismerkedés kezdeti szakaszának.
    Önbizalomhiányra vall az is, ha képtelen vagy békét hagyni a másiknak és állandóan zaklatod, nehogy elfelejtsen téged. Fogd vissza magad! A kevesebb néha több!
  • A férfi bizonytalankodik és mindenben a nő vágyait lesi. Önállótlan a randi helyszínének kiválasztásában, az időpontok megbeszélésében, mindenben szeretne megfelelni a nőnek. Ezt hívjuk másképpen pincsikutya-effektusnak. A nő pedig férfit akar, nem pincsikutyát.
    Ha nem tudsz konfliktusokat felvállalni, nem tudsz néha nemet mondani és a saját határaidat megszabni, férfiatlannak fogsz tűnni.
  • A férfi egzisztenciális háttere problémás. Egyik nő sem szereti a macerás férfiakat. Ha munkanélküli vagy, hatalmas tartozásaid vannak, édesanyáddal élsz, akkor nehezebb dolgod lesz, főleg az online társkeresés terén, ahol nincs lehetőséged több alkalmas találkozásokon bebizonyítani, hogy mennyire értékes ember vagy.
    Állandó pénzzavarban szenvedsz, és ahelyett, hogy hozzákezdenél ennek megszüntetéséhez, inkább a nőkre mutogatsz, hogy milyen szívtelenek, hogy nem akarnak veled kezdeni mert csak a problémahalmazt látják és nem a lelkedet? Szedd össze magad, és gondolj bele az ő helyzetükbe!
  • A férfinak se hobbija nincsen, se barátai. Ugyan egyes nők állításuk szerint azt szeretnék, ha párjuk csak és kizárólag velük foglalkozna, ezt ők sem gondolják komolyan. Az a férfi, akinek nincsenek barátai, a szabadidejét képtelen kreatívan eltölteni, és állandóan a nőtől várja a szórakoztatást, nem valami vonzó.
    A nő neked azért kellene, hogy egy személyben pótoljon nemlétező baráti kört, hobbikat, egyszóval, főállású szabadidő szervező legyen és szórakoztatásfelelős? Ne csodálkozz, ha a párod kifárad, és inkább olyat választ, aki mellett nem kell magánéleted minden egyes szerepét neki betöltenie.
A fenti pontokat átolvasva magadra ismertél valamelyikben?
Ha igen, akkor gondolkodj a dőlt betűs részeken. Minden egyes pontnál tudsz fejleszteni magadon és az esélyeiden. Nem kell pózokat felvenni, különféle technikákat és csábítási trükköket betanulni, de ha némely pontnál hiányosságokat szenvedsz, akkor itt az ideje elkezdeni dolgozni magadon!

És mi van, ha TÉNYLEG túl jó vagy hozzá?

Természetesen előfordulhat, hogy ténylegesen túl jó vagy neki – ezt persze sosem fogja az orrodra kötni. Ha a következő pontok igazak, lehet, hogy fel kellene venned a nyúlcipőt…
  • A szépsége minden, amit fel tud mutatni. Kezdet kezdetén még imponálhat, hogy mennyire jó nőt fogtál ki, de ha agyilag nulla, ugyancsak unalmas kapcsolatnak nézel elébe.
  • Balhés nő. Ha az összes történetében ő az áldozat, és az egész világ ellenséges vele a taxisofőrtől kezdve a főnökén át a családjáig, érdemes elgondolkozni, hogy vajon lehetséges-e, hogy vele van a baj és nem az egész világgal…
  • Tőled várja, hogy megoldd az életét. Sosincs pénze, mindent te fizetsz, beköltözik a lakásodba és egy idő után az összes ügyes-bajos dolgát te intézed, és ezt ő természetesnek veszi? Megéri ekkora kompromisszumot kötni, csak azért, hogy legyen barátnőd?
  • Te vagy a lelki szemetesládája. Depressziós, nem megy veled sehová, állandóan neked kell biztatni mindenre? Egy darabig igazi férfinak érezheted magad ettől, de egy idő után baromi fárasztó. Ha nem szedi össze magát, akkor neked kell – lépned.
  • A barátaid ki nem állhatják. Ha túl sok barátod kifogásolja, hogy vele vagy, akkor érdemes alaposan megvizsgálni, hogy vajon igazuk van-e.
  • Mindent le kell butítanod, ha vele vagy. Nem tudod kifejteni a véleményedet, mert úgysem érti. Nem beszélhetsz vele arról, ami téged érdekel, mert úgysem érdekli. Biztos, hogy jó ez neked hosszútávon?

Tőled várja, hogy megoldd az életét?

 Nos, találkoztál-e már bármelyik típussal a fentiek közül?

186 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.