22 May

Mindenki instant megoldást akar

with Comments Off on Mindenki instant megoldást akar

Kedden a TV2 Szupermokkában beszélgettem Liptai Claudiával és Joshi Bharattal a társkeresésről.  Mivel szakmámat, a life coachingot még mindig sokan nem ismerik Magyarországon, ezért az lett kiírva, hogy “társkereső guru”. Jól hangzik, az igaz, de…

Mi bajom a guru szóval?

A guru szó azt jelenti, hogy nálam van a Bölcsek Köve, amit ha valaki elzarándokol hozzám, szépen becsomagolva átadok. Mindenkit ki kell ábrándítanom: ez sajnos nem így van.

Ha a négy akadály közül elakadtál valamelyiknél, akkor lehetséges, hogy egy hosszú folyamaton, lépésről lépésre, türelmesen kell végighaladnod.

Értem én, hogy ezt nehéz megemészteni a gyors éttermek, villámrandik, instant kávéporok és látványpékségek korában, de attól még ez a helyzet. Mindenki azonnali meggazdagodást, sikert és boldog párkapcsolatot akar, ki akar ezért dolgozni?!

Ezen a héten egy blogolvasó sértődött meg azon, hogy senki sem tudja neki itt megmondani a tutit – látatlanban hogy is lehetne? Ezt a coaching folyamatban úgy hívják, diagnózis fázis és minimum egy órát vesz igénybe, továbbá négyszemközt zajlik és látom is az illetőt 🙂

Ezért nem jutunk el a megoldásig, mert mindenki azonnali választ akar (férjen bele két reklám közé lehetőleg, persze erről nem a műsorvezetők tehetnek). Miközben a megoldások csak és kizárólag személyre szabottak lehetnek, a válasz pedig csak és kizárólag benned rejtőzik, én csak afféle bábaként napvilágra segítem azt. Ez pedig munka, energia – és akár pénz – befektetést is igényel és akár hosszabb időt is igénybe vehet.

Az én fő feladatom az, hogy tükröt tartsak neked, hogy meglásd benne önmagadat és saját hibáidat, amelyeket a legjobban szeretnél eltitkolni magad elől is. A Társkereső Műhelyeken rendszeresen találkozom olyanokkal, akik meg vannak győződve arról, hogy ők ártatlan áldozatok, a másik nem a hibás mindenért.

Például:

  • “Tőlem csak szexet akarnak, komoly kapcsolatot nem” – mondja nekem az a személyes konzultáció után érdeklődő, aki évek óta elvált már házastársától, de azért még egy háztartásban laknak, pedig anyagilag megoldható lenne a különköltözés.
  • “Az online társkeresés nem működik” – mondja az a nő, aki még csak a 10. randinál tart.
  • Engem nem ért meg senki, szegény szerencsétlen vagyok” – ragaszkodik általa kijelentett “lúzerségéhez” a blogolvasó, és csodálkozik, hogy miért van még egyedül.

Mindannyiunknak vannak vakfoltjaink. Ezek feltárása IDŐ, ENERGIA. Nincs megoldás futószalagra. Rövid időtartamba legfeljebb a sablonok férnek bele.

Hogy mi számomra a siker?

Az esküvői fotók mindenképpen (meghívókat is kérek! :-), az, ha valaki leáll az antidepresszánsokról és beszámol arról, hogy új párjával nyaralni volt és boldog vele, de akár az is, amikor egy pszichiáter javasolja, a páciens jöjjön el hozzám megint, mert láthatóan jót tett neki a csoportfoglalkozás. Az, ha valakinek picit beindul az élete, változik, gazdagszik és színesedik. A startvonal nem ugyanott van mindenki számára: van, aki még az aréna közelében sincsen, más pedig még a cipőjét kötögeti a pálya szélén, amikorra a harmadik már lefutotta az egészet.

Szóval: önmaga életének mindenki saját maga a legnagyobb guruja. Ahogy el lehet alaposan rontani a dolgaidat, ugyanúgy nagyon szépen helyre is lehet hozni mindent. De ehhez Te kellesz, az, hogy merj szembenézni saját magaddal, a hibáiddal és merd látni a valóságodat másik szemszögből is. Ehhez adok én segítséget!

Az ominózus interjút itt találjátok, most kommenteket is ide várok 🙂 >>>

szupermokka

[box type=”info”]

Személyes találkozás:

legközelebb június 4-én, Budapesten a Társkereső Műhelyen>>>

és június 8-án, Pécsett egy könyvbemutató beszélgetésen>>>

és a könyvet is tessék elolvasni!>>>[/box]

Comments are closed.

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.