17 Apr

“Randiguruként”, coachként rendszeresen kapok olyan kérdéseket, amelyek azt firtatják, hogy a “szabályok szerint” vajon mi a helyes eljárás az ő esetükben? Hanyadik randi után kell megmondani valakinek, hogy nem szeretnél többet találkozni vele, hanyadik után kell csókolózni, illetve lefeküdni valakivel, hány hónap után kell szerelmet vallani, hány sms-t kell egy nap küldeni, hányszor kell telefonálni? Egészen elképesztő kérdésekkel is találkozom!

A “tuti”

Több kliensem állandóan párkapcsolati és randi könyveket olvas, hátha attól okosabb lesz. Hátha ezekben a könyvekben ott a “tuti”. Természetesen erre a piac rá is tesz egy lapáttal. Itt vannak például a “Titkos szabályok”, amelyből nagyszerűen el lehet sajátítani, hogyan tehetjük magunkat értékessé a másik szemében illetve hogyan játszmázhatunk egy életen át. De érvényesek-e ma még a lovagi udvarlás szabályai? Ma, amikor sokszor a fiúk a nyuszik és a lányok az oroszlánok? Vezető pozícióban lévő nők sokszor úgy gondolják, hogy a projektmunkáknál megszokott szabályok, keretek és ütemtervek lazán átültethetők a szerelmi életre is. Tőlem pedig a “tutit” várják: én majd pontosan megmondom, miből mennyit kell csinálni ahhoz, hogy életük párja rájuk találjon.

Szeretjük a szabályokat

Tudod, mit nyernék azzal, ha kiállnék, és elmondanám, pontosan mit hogy kell csinálni ahhoz, hogy “bevonzd” életed párját? Hírnevet és rengeteg pénzt secperc alatt! Én lennék a főceleb, tőlem zengene az ország. Az elméleteimet sokan szétszednék ugyan, de még többen követnének vakon. Tanfolyamaim, programjaim ára az egekbe szökhetne, akkora lenne rájuk a kereslet. De én nem egy szemfényvesztő vagyok, hanem Randi Andi, társkereső coach. Akit a szakma kötelez. Éppen ezért nem tudok szabályokat adni a kezedbe, hanem legfeljebb iránymutatást, megosztom veled a tapasztalataimat, motivállak és inspirállak arra, hogy lépj ki a kereteid közül, értékeld át picit a dolgaidat és nyiss az új felé.

Ahogy a kalózok mondták a Karib-tenger kalózai c. filmben a kőbe vésett szabályokra: “á,ezek inkább iránymutatások, mint szabályok”. Én is így vagyok vele.

Érted már?

Kövesd a saját szabályaidat!

Készülj fel lelkileg Érzelmi Fitnesz gyakorlatokkal, vesd le az eddig hurcolt lelki terheidet, és hallgass végre egy kicsit a belső hangodra is külsőleg rád erőltetett szabályok helyett. Miért gondolod, hogy bárki jobban tudná, hogy neked mi a jó, neked milyen szabályokat kell követned, mint Te magad? Nincs kell, nincs muszáj a társkeresésben! Iránymutatásnak viszont ott vannak online vagy offline tanfolyamaim, amelyekre szeretettel várlak Téged is!

Nincsenek szabályok, de végezetül íme egy történet Neked a mai napra:

Egyszer réges-régen két tudásra szomjazó vándor egy hatalmas hegyet mászott meg csak azért, hogy beszélhessen a nagy bölcs hírében álló szerzetessel, aki a hegytetőn lakott. Amint odaértek hozzá, alázatosan meghajoltak és feltették azt a kérdést, amely már évek óta foglalkoztatta őket:
– Mester, hogyan válhatunk hozzád hasonlatosan bölcssé?
A szerzetes, aki mély meditációban volt, nem válaszolt azonnal. Hosszú percek után kinyitotta a szemét, majd megszólalt:
– Úgy, hogy jó döntéseket hoztok.
– De mester, hogyan hozhatunk jó döntéseket? – kérdezte szinte egyszerre a két vándor.
– Tapasztalatból. – válaszolta a szerzetes.
– És hogyan szerzünk tapasztalatot? – kérdezték a vándorok.
– A rossz döntésekből. – válaszolta a szerzetes, majd lehunyta ismét a szemét.

29 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.