20 Jan
Ezernyi panaszt hallok az online társkeresőkkel kapcsolatban, ezek egyike, hogy a felhasználók nem teszik fel a fotóikat és “képtelenül” próbálnak ismerkedni. Mindig elmondom, hogy lehet persze így is, ugyanakkor a fotó nélküli ismerkedés jelentősen csökkenti az esélyeket. Hogy miért? Következzék Robi levele afféle vitaindítónak:

“Internetes párkeresőkön való jártamban-keltemben – a hozzám illő 53-59 éves korosztályt nézegetve – gyakran találkozom olyan párkeresőkkel akik képtelenek. Akik képtelenek legalább egy képet kitenni magukról. (A többi korosztályról nem tudom mi a szokásuk, nem kukkolom őket. Én 61 vagyok, nekem az 50 alattiak már pedofil kategória.) A én szemszögemből ez úgy jelentkezik, hogy látok egy ilyen képet, pontosabban képtelenséget és nekem, férfiként, ezt kell/kéne megszólítanom. 🙂 Ennek kéne tennem a szépet, mert a bemutatkozó leírás szerint (kor, magasság, lakhely, stb.) illene hozzám. De biza nem teszem.

Okként, azt feltételezem:
– a párkereső hölgy tulajdonképp szégyelli, hogy párkeresésre kellett fanyalodjon és fél, hogy felismerik, megtudják az ismerősök,
– a párkereső hölgy úgy gondolja/érzi, Na nehogy már akárki nézegethessen!- a párkereső hölgy úgy gondolja/érzi, Na, majd előbb ÉN választok és ÉN döntöm el, kinek mutatom meg magam, kinek engedem, hogy . . .
– a párkereső hölgy elégedetlen a saját kinézetével, és hátha néhány levélváltás felkelti a pasiban lángolást, amitől majd szépnek lát mindent.

Nagyon sarkosan fogalmazva én meg azt gondolom, bennem nincsenek (hidraulikus) lélekemelő, meg (200 wattos, elektromos ) önbizalom erősítő készségek. Ha a hölgy problémás, akkor nincs kapcsolatfelvétel, nincs képkérés, nincs ismerkedés.”

Te képtelenül ismerkedsz? Melyik feltételezés igaz rád a fentiek közül?

Tényleg problémás az, ha valaki fotó nélkül van fent? Mi a tapasztalatod?

Rengeteg társkeresőtől hallom, hogy ha ő bevállalta, hogy fent van fotóval, akkor az a minimum, hogy a másik is vállalja be ugyanezt. Azt azonban szintén megértem, hogy vannak, akiknek tényleg kellemetlenségük származhat a fotó feltöltéséből, gondoljunk csak arra, amikor egy gimnáziumi tanár, bíró, vagy esetleg református lelkész szeretne ismerkedni (mindháromra volt már példa a praxisomban). Ilyen esetben, ha már mindenképpen fotó nélkül akarsz ismerkedni, nem várhatsz ölbe tett kézzel, akár nő vagy, akár férfi, muszáj kezdeményezned, és a legelső levélváltásnál elküldeni a fotódat és akár rövid magyarázatot fűzni ahhoz, hogy miért fotó nélkül próbálkozol. A társkereső oldalak amúgy is tele vannak kamu regisztrációkkal vagy olyanokkal, akik csak szórakoznak, ezért a legtöbb felhasználó gyanakvó kissé. Oszlasd el a kételyeket rögtön az elején!

Összefoglalva: nincs fent fotód? Semmi gond, de legyél tisztában azzal, hogy Neked kell kezdeményezni és felvenni a kapcsolatot!

90 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.