20 Jan
Ezernyi panaszt hallok az online társkeresőkkel kapcsolatban, ezek egyike, hogy a felhasználók nem teszik fel a fotóikat és “képtelenül” próbálnak ismerkedni. Mindig elmondom, hogy lehet persze így is, ugyanakkor a fotó nélküli ismerkedés jelentősen csökkenti az esélyeket. Hogy miért? Következzék Robi levele afféle vitaindítónak:

“Internetes párkeresőkön való jártamban-keltemben – a hozzám illő 53-59 éves korosztályt nézegetve – gyakran találkozom olyan párkeresőkkel akik képtelenek. Akik képtelenek legalább egy képet kitenni magukról. (A többi korosztályról nem tudom mi a szokásuk, nem kukkolom őket. Én 61 vagyok, nekem az 50 alattiak már pedofil kategória.) A én szemszögemből ez úgy jelentkezik, hogy látok egy ilyen képet, pontosabban képtelenséget és nekem, férfiként, ezt kell/kéne megszólítanom. 🙂 Ennek kéne tennem a szépet, mert a bemutatkozó leírás szerint (kor, magasság, lakhely, stb.) illene hozzám. De biza nem teszem.

Okként, azt feltételezem:
– a párkereső hölgy tulajdonképp szégyelli, hogy párkeresésre kellett fanyalodjon és fél, hogy felismerik, megtudják az ismerősök,
– a párkereső hölgy úgy gondolja/érzi, Na nehogy már akárki nézegethessen!- a párkereső hölgy úgy gondolja/érzi, Na, majd előbb ÉN választok és ÉN döntöm el, kinek mutatom meg magam, kinek engedem, hogy . . .
– a párkereső hölgy elégedetlen a saját kinézetével, és hátha néhány levélváltás felkelti a pasiban lángolást, amitől majd szépnek lát mindent.

Nagyon sarkosan fogalmazva én meg azt gondolom, bennem nincsenek (hidraulikus) lélekemelő, meg (200 wattos, elektromos ) önbizalom erősítő készségek. Ha a hölgy problémás, akkor nincs kapcsolatfelvétel, nincs képkérés, nincs ismerkedés.”

Te képtelenül ismerkedsz? Melyik feltételezés igaz rád a fentiek közül?

Tényleg problémás az, ha valaki fotó nélkül van fent? Mi a tapasztalatod?

Rengeteg társkeresőtől hallom, hogy ha ő bevállalta, hogy fent van fotóval, akkor az a minimum, hogy a másik is vállalja be ugyanezt. Azt azonban szintén megértem, hogy vannak, akiknek tényleg kellemetlenségük származhat a fotó feltöltéséből, gondoljunk csak arra, amikor egy gimnáziumi tanár, bíró, vagy esetleg református lelkész szeretne ismerkedni (mindháromra volt már példa a praxisomban). Ilyen esetben, ha már mindenképpen fotó nélkül akarsz ismerkedni, nem várhatsz ölbe tett kézzel, akár nő vagy, akár férfi, muszáj kezdeményezned, és a legelső levélváltásnál elküldeni a fotódat és akár rövid magyarázatot fűzni ahhoz, hogy miért fotó nélkül próbálkozol. A társkereső oldalak amúgy is tele vannak kamu regisztrációkkal vagy olyanokkal, akik csak szórakoznak, ezért a legtöbb felhasználó gyanakvó kissé. Oszlasd el a kételyeket rögtön az elején!

Összefoglalva: nincs fent fotód? Semmi gond, de legyél tisztában azzal, hogy Neked kell kezdeményezni és felvenni a kapcsolatot!

90 Comments

 1. Zoltán 2015. January 20. Tuesday 12:17

  Aki nem teszi fel a képét, vonuljon kolostorba.

  Reply
  • CsZoli 2015. March 8. Sunday 11:44

   Ha egy nő feltölt képet magáról kapásból betalálják a hímringyók, mert látják, hogy szép nő, és fűzik prostitúcióra! Ha nem tölt fel képet magáról, akkor meg nem tudod leszűrni, hogy valójában nő vagy férfi. 22-es csapdája.

   Reply
 2. Gábor 2015. January 20. Tuesday 13:09

  Na azért nem kell ennyire radikálisnak lenni ” Zoltán” 🙂
  De tény, hogy bizalom nélkül nem megy semmi, még akkor sem ha tényleg nyomós okuk van a magukat nem mutogatóknak.
  És persze kockázat vállalás is egyben mert valóban sok szélhámos élvezkedik ezeken az oldalakon,
  de senki ne ringassa abban a tévhitben magát, hogy ezek a szélhámosok kizárólag férfiak.
  Én sokszor el olvasom a bemutatkozó szövegeket akkor is ha nem tartozik hozzá fotó.
  Apropó fotó, ami ezen a téren van az egyenesen tragikus. Annyi fotós rohangál ebben az országban ha eldobnánk egy követ több fotós is megsérülne egyszerre tudom nem dolgoznak túl olcsón de legalább lenne mindenkinek egy marék normális képe magáról és nem csak normális de igényes is.
  A selfik-től néha le ver a víz.

  Reply
  • Ata 2015. January 20. Tuesday 14:18

   Teljes mértékben igazad adok neked Gábor.
   Szerintem ehhez még fotós sem szükséges. Komolyan nem hiszem el, hogy valakinek nincs egy haverja/barátnője/rokona/ismerőse/szomszédja aki csinálna róla 3 normális képet. Ha már itt tartunk maga a Hölgy érdekel, hogy hogyan is néz ki, részemről nem vagyok kíváncsi kutyusra, cicusra, hörcsögre, lóra, vízesésekre és híres emberek idézeteire sem……..
   Szerintem azzal, aki nem tölt fel magáról legalább egy képet és nem képes saját magáról írni 3 sort ill. legalább részben nem tölti ki az adatlapját, nem érdemes foglalkozni.

   Reply
  • Dániel 2015. January 20. Tuesday 15:38

   Gábor, a selfie-k azért terjedtek el manapság, mert ma már mindenki könnyen tud magáról hétköznapi képet készíteni úgy, hogy a kamera a kezében van, és nem kell megkérni senkit, hogy lefotózza. Mindenki, főleg egy nő, másként mutat egy stúdióban készült fotón, mint hétköznapi ruhában egy hétköznapi helyszínen. A túl beállított, a túlságosan az előnyös megvilágításra, profilra, szájhúzásra, fejtartásra, stb. épülő fotó ugyanúgy hamis képet ad, mint amikor valakit épp grimasz közben kapunk el. Ez persze selfie-kre is jellemző lehet, de mivel nem profi fotós készíti, nem mindig van így. Én sem szeretem a selfie-ket, de egy előnyük van: nem 100 méterről mutatják az alanyt, hanem közvetlen közelről. Mert a másik meg az, amikor valaki olyan képet tölt fel magáról, amelynek ő kb. az 5%-át tölti ki (esetleg napszemüvegben), a többit meg a háttér.

   A fotó hiánya egyébként mindenféle magyarázat nélkül valóban bizalmatlanságot gerjeszt. Általában vagy amiatt csinálják, mert nincsenek megelégedve a saját külsejükkel és a belsővel szeretnének hódítani, vagy nagyon is csinosak, és nem akarják, hogy ez alapján ítéljék meg őket. Az utóbbi eset persze ritkább.

   Reply
   • Randi Andi 2015. January 20. Tuesday 16:21

    A selfiek sokszor elég szörnyen sikerülnek, érdemes barátot, barátnőt felkérni a fotózásra. A lényeg a jó megvilágítás!

    Reply
    • Zlatan 2015. January 20. Tuesday 17:05

     Nagyon jó meglátás, én pl. mikor meglátom egy nőnél (pláne ha egyébként egész csinos, szép nőről van szó), hogy adatlapi alapképnek egy tükörben önmagát fotózós pózolós képet rak ki, kedvem lenne ráírni és megkérdezni, hogy “nem volt egyetlen barátnőd, akit megkérhettél volna, hogy csináljon Rólad egy képet?!” – persze nyilván ilyesmit nem teszek, de az is igaz, hogy nálam pl. rontja az esélyét a nőnek az, ha önmagát-tükörben-fotózós képpel virít az éterben.

     Reply
     • Eszter 2015. January 20. Tuesday 22:32

      Na, na….rólam még csak olyan kép készült, amit barátok-barátnők, családtagok készítettek, de az nem biztos, hogy mindegyik jól is sikerült!
      Valamelyik jobban, valamelyik kevésbé. Nyilván az előnyösebbet választja az ember.Aztán élőben úgyis minden kiderül.Az, hogy mennyire kölcsönös a vonzódás-élőben, első találkozón derül ki.
      Fontos, hogy legyen kép, de én megértem azokat is akik nem tudnak feltenni.Viszont tény, hogy levélváltáskor küldjön az illető, már csak azért is, mert első találkán fel kell ismerni egymást.
      Amit utálok:ha valakibe nincs bizalom, és nekiáll ész nélkül nyomozni (akár leellenőrizni a szavahihetőségem a munkahelyről!) a közösségi oldalakon.Úgy gondolom, ez azért túlmegy bizonyos határokon.Sok nő nem írja, hogy egyedülálló mondjuk, mert a zaklatások nem viccesek!!!

      Reply
     • Zlatan 2015. January 20. Tuesday 23:26

      Ilyenkor kell megkérni egy barátot/barátnőt, hogy csináljatok egy rendes sorozatot, többféle helyszínen és öltözékben, mindegyik variációból legalább 10-20 féle kattintással, annyi kép közül már csak lesz legalább 1-2, ami kitehető egy társkereső adatlapra. (és nem önmagadat fotózod rajta a tükörben) ;))

      Reply
     • Éva 2015. April 23. Thursday 07:06

      Nálam is! 🙂

      Reply
 3. Mónika 2015. January 20. Tuesday 14:12

  Szerintem aki komolyan akar ismerkedni annak ez az alap. Egy figyelem, érdeklődés felkeltés. Ha nem látom ki az illető, már nem is érdekel. Írhat bármit magáról, akár vetíthet is. De ha látom, a szeme árulkodik.

  Reply
 4. Gábor 2015. January 20. Tuesday 20:26

  Én fotó nélkülieket nem szoktam megnézén, mármint elolvasni az adatlapját.
  A volt fönököm (férfi), akire rá írt az egyik internetes társkeresőn egy fotó nélküli nő.
  Rá adásúl eza fotó nélküli nő töle 250km élt.
  A fönököm pár levélváltás útán fotó-t még mindig nem kapot, de telefonszámot igen és egyik hétvégén elment a 250km-re lévő hölgyhőz.
  Most már 4éve, hogy együtt vannak! Igazi siker sztori, ezért mondom én, ha a sors besegit, akkor bármi lehet.

  Műtermi fotókat nem szeretem, anniyra cslóak, inkább töltse fel, hogy otthon mós, vagy főz, vagy kiárndúl, azaz, ahogy a hétköznapokon is öltözik, megjelenik.

  Reply
 5. xy 2015. January 20. Tuesday 23:10

  A fotó fontos, de nem biztos, hogy előnyös.
  Ugyanakkor egyszer egy fess dalia(a fotón az volt), “nagyapámmal” találkoztam. 🙂

  Reply
  • Zlatan 2015. January 20. Tuesday 23:22

   Ó igen, én is találkoztam már olyan kiöregedett arcú, minimum 85 kilós tankarankával, aki a képen még egy vonzóan telt, üde, ragyogó fiatal nő volt. Fel lehetett ugyan ismerni az arcvonásai alapján, hogy valóban ő van a képen, csak éppen az a kép alaphangon 7-8 éve készült róla, és azóta sikeresen összerabolt valahonnan 20-25 kilócskát is…
   Egy másik alkalommal pedig ugyan nem volt akkora súlykülönbség, de a képhez képest a valóság szinte felismerhetetlenül kiábrándító volt.
   Szóval én azt mondom, hogy leállhatnának itt a hölgyek azzal, hogy ezen a fórumon folyamatosan úgy nyilatkozzanak meg, mintha a machinált, régi és megtévesztő képek társkeresős használata kizárólag a férfiak által űzött műfaj lenne (de a férfiak aztán kivétel nélkül mind így csinálnák)…!

   Reply
   • xy 2015. January 20. Tuesday 23:34

    Kvittek vagyunk… :). Mindkét oldalon vannak csalók, sajnos. Nem is akarok párbajozni… 🙂
    Éljenek a ffiak és a nők BÉKESSÉGBEN! ÁMEN 🙂

    Reply
    • Zlatan 2015. January 20. Tuesday 23:58

     …én inkább egy boldog, harmonikus és tartós kapcsolatban élnék egy nővel, de jelen állás szerint a békességgel is beérem. 😉 😀

     Reply
     • Randi Andi 2015. January 21. Wednesday 12:32

      😀

      Reply
     • xy 2015. January 21. Wednesday 20:23

      Bingo! 🙂 Én is… 🙂

      Reply
 6. Györgyi84 2015. January 21. Wednesday 17:03

  Velem az a baj, hogy nem szeretem, ha fotóznak, és ha mégis úgy hozza a sors, hogy muszáj lefényképeztetnem magam, akkor vagy iszonyú hülye képet vágok hozzá, vagy nagyon “mesterkélt” lesz az arcom… Ilyenkor mi a teendő? 😀

  Reply
  • Zlatan 2015. January 22. Thursday 17:16

   Lásd a válaszom fentebb:
   “Ilyenkor kell megkérni egy barátot/barátnőt, hogy csináljatok egy rendes sorozatot, többféle helyszínen és öltözékben, mindegyik variációból legalább 10-20 féle kattintással, annyi kép közül már csak lesz legalább 1-2, ami kitehető egy társkereső adatlapra.”
   Különben nekem sajtófotós mesélt egyszer egy-két szakmai fogást, hogy hogyan lehet azokkal fotót készíteni, akik végképp nehezen alkalmazkodnak egy ilyen helyzethez: kvázi mesterségesen kell gyártani egy-egy élethű szituációt: pl. odamész a könyvespolcodhoz, leemelsz róla egy könyvet, és elkezdesz lapozgatni benne, mintha csak keresnél valamit egy szótárban. Eközben a fotós folyamatosan kattintgat, egy 15-20 másodperces művelet alatt így akár 30-40 kép is készülhet. Ha ezt egy normális öltözékben teszed, máris jó esély van rá, hogy legyen egy jó társkersős profilképed. 😉
   (én is így csináltam egyébként, és egész rendes kis képsorozatot sikerült összehozni)

   Reply
   • xy 2015. January 22. Thursday 20:27

    Remek ötlet! 🙂
    Aztán jön a találkozás, és eltűnik az illúzió…. 🙂
    Nem párbajnak szántam…. 🙂

    Reply
    • Zlatan 2015. January 23. Friday 01:22

     Ugyan miért tűnne el bármi is?
     Eleve, úgy gondolom, hogy egy internetes adatlap, néhány levélváltás, esetleg némi online csevegés, telefonálgatás után még kár bárkinek is bármiféle illúziót építgetni, mert akkor élőben úgyis csalódás lesz a másik, ugyanis eleve nem érhet fel az általunk önmagunkban felépített eszményképhez.

     De szerintem félre is értettél: pont arról beszélek, hogy olyan képet kell készíteni, ami reális (tehát friss, a jelenlegi valós külsődet mutatja be, nem fog bekövetkezni a partnernél a hidegsokk, mikor megtapasztalja az éles kontrasztot az online- és élőkép között), de ugyanakkor előnyös, és ami a fő: életszerű! Nekem pl. egy egyszerű, de kedves kis fotó, amin a lány pl. a kutyusával játszi,k sokkal vonzóbb egy tükörben, kamerával a kézben pózolós “bombatestű” jégkirálynőnél.

     Reply
 7. LizaBeer 2015. January 21. Wednesday 18:30

  Nekem van fenn nyilvános képem, meg privát is (semmi privát tartalommal). De nagyon feldühít, ha képtelen kéri a hozzáférést a privát képeimhez. Ha a képhiány ellenére nagyon-nagyon tetszik az adatlapja, kizárólag akkor kérek képet. Ha ad, én is adok. Ha nem ad, akkor süllyesztőbe való.
  Persze van (nagyon ritkán), hogy beosztás, munka miatt nincs fenn nyilvános képe. Pl. egyetemi tanár, orvos, stb. De ezek az urak vannak annyira intelligensek, hogy ők kezdeményeznek és már az első jelentkezésükkor küldik a képüket.
  Amúgy saját tapasztalat alapján ha a delikvensnek nincs fenn képe:
  1. Titkolnia kell, hogy fenn van. Sajnos legtöbbször házastárs, élettárs elől. Nálam már is vesztett.
  2. Önbizalomhiány miatt. Nálam totál vesztes!

  Reply
  • Zlatan 2015. January 22. Thursday 17:18

   “Ha a képhiány ellenére nagyon-nagyon tetszik az adatlapja, kizárólag akkor kérek képet.”

   Megkérdezhetem, hogy Nálad pl. milyen egy olyan adatlap, ami kép nélkül is nagyon-nagyon tud tetszeni? Mit tartalmaz, mit ír magáról? Erre tényleg őszintén kíváncsi lennék, talán profitálhatnék belőle, merítve 1-2 ötletet (annak ellenére h én nem kép nélkül társkeresőzöm).
   Köszi előre is! 🙂

   Reply
   • LizaBeer 2015. January 22. Thursday 21:27

    Szia Zlatan!
    Szerintem mindenkinél egyéni, hogy mi tetszik meg a másik adatlapjában. Nekem pl. tetszik, ha a következők szerepelnek rajta:
    1. Független (legalább is annak vallja magát :D)) és tartós kapcsolatot/barátnőt kereső férfi (nem pasi, nem hapsi stb.).
    2. Eléggé kitöltött az adatlapja mind magáról, mind az ideáljáról (helyesírási hibák tömkelege nélkül). Magáról külső és belső tulajdonságok, végzettség, dohányzás, lakóhely, szabadidős tevékenységek stb.. Az ideálról hogy kb. milyen hölgyet is keres…..milyen kapcsolatra.
    3. Mindezt intelligensen, azaz nem csak adatokban, hanem saját gondolatokkal megspékelve, meg némi humorral megfűszerezve. 😉 Na ez a lényeg!
    Ha megfelelek a kívánalmaknak és a lapja alapján ő is az enyémnek, tetszik a humora és az esze is, akkor kérem a képét, már amennyiben ő képkéréssel indított.
    Igaz konkrétumokkal nem szolgáltam, de remélem kielégítettem a kíváncsiságod. 🙂

    Reply
    • Zlatan 2015. January 23. Friday 01:15

     Konkrétumokkal ugyan nem szolgáltál, de gyakorlatilag majdhogynem körülírtad azt, amilyen az én adatlapom. ;)) 😀
     Ezek után roppant kíváncsi lennék, hogy ahhoz vajon mit szólnál, ha látnád…? 🙂

     Reply
     • LizaBeer 2015. January 29. Thursday 01:07

      Szia! Az utolsó hozzászólásodra nem lehet válaszolni, mert kivették a “Válasz” lehetőséget. Gondolom nem véletlen. De direkt neked kreáltam egy elérhetőséget, hogy itt az igazi mail címem ne legyen nyilvános. Remélem ez így Andinak sem gond.
      multiplikator@freemail.hu

      Reply
      • Randi Andi 2015. February 2. Monday 08:46

       LizaBeer, ne legyél paranoid, a szoftver sajátja, hogy egy idő/hozzászóláshossz után már nem mutatja a “válasz” lehetőséget. 🙂

       Reply
     • Zlatan 2015. February 2. Monday 09:44

      Köszi a választ, amint lesz időm küldöm a linket. 😉

      Reply
    • LizaBeer 2015. January 24. Saturday 11:55

     Hol láthatom? 😉

     Reply
     • Zlatan 2015. January 26. Monday 13:59

      Mondj egy elérhetőséget, és elküldöm a linkjét 😉

      Reply
  • Attila_72 2015. January 24. Saturday 15:10

   Az önbizalom hiány vajon miért esik a vesztes kategóriába, netán mert te vagy a megtestesült szilárd önbizalom jelképe ?
   Ez is csak egy sztereotipia, egy részletszegény megtapasztalási élmény…
   Az önbizalom hiány nem egy betegség v. végleges állapot, mindenki megéli csak ugye sokan szerepet játszanak és a magabiztos maszk alatt előfordul, hogy valójában ott lapul a törékeny valóság.
   És ez fordítottan is érvényes, van aki igy teszteli a leendő partnerét.
   Nincs olyan, hogy nyertes v. győztes személyiség, ez mind csak nézőpont kérdése…

   Reply
   • sea970 2015. January 24. Saturday 15:52

    De ha 14 évig együtt élsz egy olyan emberrel, aki folyton önbizalom hiánnyal küzd, akkor az egy idő után téged is lehúz. És legközelebb próbálsz másmilyent választani…

    Reply
    • xy 2015. January 24. Saturday 16:54

     Átmenetileg mindenki küzdhet csalódások után önbizalomhiánnyal.

     De a folyamatos féltékenység, bizalmatlanság megmérgezi a kapcsolatokat.

     Reply
   • Randi Andi 2015. January 26. Monday 13:51

    “nyertes” vagy “győztes” viselkedési minták és módok vannak, mindenki fejlesztheti magát – sajnos mindkét irányba…

    Reply
   • LizaBeer 2015. January 29. Thursday 16:39

    Ha valakinek nincs elég önbizalma ahhoz, hogy megmutassa magát, akkor szerintem még nem készült fel egy új kapcsolatra!
    Vagy csak egy olyanra, ahol a másik fél hordja a nadrágot. Én viszont egy határozott, céltudatos, önálló nő vagyok. Nem vágyom egy önbizalomhiányos papucsra.

    Reply
 8. Herczeg Marcsi 2015. January 21. Wednesday 20:15

  Sziasztok!!
  Én biz’a nem állok szóba képtelen pasikkal!!Ilyenkor két ok “ugrik be!”

  1. Vagy annyira ronda, esetleg elhanyagolt az illető, hogy azt már saját maga is látja….

  2.. vagy azért van inkognitóban, nehogy lebukjon a család, ismerősök előtt, ő, a házas, és egyedülállónak tüntette fel magát a társkeresőn…
  .
  Sajna mindegyikre volt már precedens.
  Majd én eldöntöm, kell-e nekem ilyen vagy olyan, de mindenképpen vállalja fel magát!!!

  Marcsi

  Reply
  • Zlatan 2015. January 22. Thursday 17:23

   Mindenki ezzel a két lehetséges magyarázattal jön, de ez elég erősen sztereotipizál és előítéletes, szerintem.
   Ugyanis, saját tapasztalatból tudom, hogy van egy harmadik magyarázat: az, hogy az illető egyszerűen “cikinek” érzi, hogy ő ilyenformán keres társat (azaz gyakorlatilag be kell vallania, hogy rászorul, mert élőben nem sikerül neki), és fél attól, hogy esetleg ismerősei, rokonai, iskola- vagy munkatársai, stb. meglátják őt. Én magam sokáig kizárólag ezért nem tettem ki képet magamról a társkeresőkön (mert sem családom nem volt aki elől titkolni kellett volna, sem olyan ronda/igénytelen nem vagyok, hogy az vállalhatatlan lenne).
   Egészen addig, amíg nem sikerült ezt magamban rendeznem, és továbblépnem ezen a korlátomon. Ma már bárki előtt bármikor felvállalnám hogy netes társkeresőn keresem a páromat, és képeim is vannak láthatóak.

   Reply
   • sea970 2015. January 22. Thursday 18:34

    De csak az láthat meg, aki önmaga is azon a netes oldalon keres. Úgyhogy szerintem vállalható a dolog nyugodtan. 🙂

    Reply
    • Zlatan 2015. January 23. Friday 01:24

     Igen, erre a felismerésre pl. magam is eljutottam. 🙂
     De megértem, hogy sokan mégis gyakorlatilag szégyellik, hogy társat keresnek maguknak a neten. Főleg a rengeteg lesújtó, fikázó és kritikus vélemény miatt, amiket elsősorban azok terjesztenek, akiknek nem jött be a netes ismerkedés (hogy mi okból, abba most ne menjünk bele).

     Reply
  • xy 2015. January 22. Thursday 20:51

   Teljesen egyezik a véleményünk.

   Ráadásul vállalja önmagát, NE hazudjon.
   Nem kell sem mesterségesen beállított kép, avagy álszentség.
   Úgyis minden kiderül… 🙂
   Szép napot Mindenkinek!

   Reply
   • Zlatan 2015. January 23. Friday 01:30

    Csakhogy a problémafelvetés abból a kérdésből indult ki, hogy mit csináljon az egyszeri társkereső akkor, ha úgy véli, hogy nincsen róla egyetlen normális kép sem?
    Lehetséges megoldások:
    1.) Kép nélkül próbálkozik (fentebb kitárgyalt okokból gyakorlatilag esélytelen lesz).
    2.) Tükörben készít magáról valami pózolós műképet (fentebb leírtam, hogy ez miért és mennyire kontraproduktív, még a nők esetében is – férfiak esetében pedig egyenesen nevetségesen szánalmas)
    3.) Megpróbál készíteni magáról néhány normális, de reális képet (ehhez viszont meg kell kérni valakit, aki lefotózza őt párszor). És ez utóbbiban én nem látok semmi “mesterségesen beállítottat”, sem “álszentséget”, ahogy Te fogalmaztál…

    Reply
    • xy 2015. January 23. Friday 17:13

     OK, most nyertél ebben… 🙂

     Olyan volt a válasz, mint amelyeket a gyerekek szoktak problémamegoldási stratégiaként megfogalmazni önmagukban.

     Éhes vagyok!
     Mit csináljak?

     1./ Megvárom anyát.
     2./ Kiküldöm a tesómat a boltba.
     3./ Készítek magamnak valamit.

     Reply
     • Zlatan 2015. January 23. Friday 17:25

      4.) Éhes maradok (bár beismerem, a “megvárom anyát” tulajdonképpen ugyanezt jelenti) 🙂

      Reply
    • Randi Andi 2015. January 23. Friday 21:46

     Vagy elmegy egy fotóshoz (vannak már társkereső profilokra szakosodott fotósok is), aki olyan képeket készít róla, amelyek nem hazudnak de azért előnyösek. Ez is egy megoldás.

     Az nem csalás, ha az előnyösebb oldalamat igyekszem mutatni egy társkeresőn. Mint ahogy randira sem kinyúlt mackónadrágban megyünk, nem igaz?

     Reply
     • Zlatan 2015. January 24. Saturday 00:47

      “Vagy elmegy egy fotóshoz (vannak már társkereső profilokra szakosodott fotósok is)”
      Igen, a “megkérni valakit, hogy csináljon pár előnyös képet” kategóriámba tulajdonképpen ezt is beleszámítottam – énrólam is fotós csinált annakidején egy ilyen sorozatot, azóta is azt használom (csak lassan le kéne cserélni, mert már lassan 2 és fél évesek a képek)

      “Mint ahogy randira sem kinyúlt mackónadrágban megyünk, nem igaz?”
      Nos, a kinyúlt mackónadrág talán tényleg túlzás, de hidd el, engem egyszer egy “hölgy” megtisztelt azzal, hogy egy ócska, kopott pulóverben jött el a randira (meg is jegyezte, hogy milyen kellemetlenül érzi magát, mert hogy én meg milyen jól kiöltöztem…)

      Reply
     • Attila_72 2015. January 24. Saturday 15:18

      Egy úriember szakadtan is úriember marad, egy tahó meg Armaniban is tahó marad.
      Csak szeretnék rávilágítani az érem másik oldalára is 😉

      Reply
 9. xy 2015. January 23. Friday 18:54

  Fogadjunk fiú “gyerek” vagy… :). Tipikus… 🙂

  Reply
 10. Zs0lt 2015. January 24. Saturday 11:14

  Szerintem ha már “profi” fotós kell, hogy érvényesülni tudjak, akkor már megette a fene az egészet.
  Sok olyan fotót látok társkeresőkön, amiről ordít, hogy műteremben készült.

  Személy szerint ez inkább taszít de általában bejön az ilyen “parasztvakítás”, egészen ez első randiig, amikor is gyorsan eljön az igazság pillanata. (Nincs műterem, smink, retusálás.)

  Házilag viszont nem egyszerű “vállalható” fotót csinálni.

  A netes társkeresők nagyon leegyszerűsítve egy “lájk”-olós fotóalbum, ahol nem jelent semmit, ha valaki nyom egy gombot.

  Lehet a szöveg akármilyen megnyerő vagy lehengerlő, igazából a kép számít.

  Reply
  • Randi Andi 2015. January 24. Saturday 11:59

   Miért lenne gond, ha valaki igyekszik jó fotót feltölteni? Egy jól sikerült arckép sokat nyom a latban, készülhet akár műteremben is. Természetesen a retussal nagyon vigyázni kell, és a fényeléssel is, mert több évet le lehet szedni valaki arcáról velük, és az nem feltétlenül célravezető ebben az esetben.
   Miért lenne parasztvakítás ha valaki szeretne tetszeni?

   Reply
   • Zs0lt 2015. January 24. Saturday 19:51

    Nem lenne baj de sem előtte, sem utána, nem úgy néz ki az illető, mint a vaku villanásának pillanatában.

    Reply
  • xy 2015. January 24. Saturday 12:20

   Kedves Andi!

   Ebben a kérdésben Zsolttal értek egyet. A túl erős smink is elég érdekes… :), még képen is.

   A randival kapcsolatban pedig abban Zlatan-nak igazat adok, hogy tiszteljen meg a másik, hogy normálisan jelenjen meg.
   Engem viszont taszít pl.az öltöny, nyakkendő a randin.

   További szép napot!

   Reply
   • Randi Andi 2015. January 24. Saturday 12:26

    Picit álljunk itt meg.

    A jó profilkép növeli a konverziót. A rossz pedig rontja. Egy műtermi kép ezerszer jobban konvertál, mint egy elcseszett szelfi. Mindenki maga dönti el, mit szeretne, de a tények azok tények.

    Ne haragudj de az mekkora marhaság már, hogy valakit azért utasítasz el és valaki azért taszít, mert NYAKKENDŐ VAN RAJTA??!!! Nem boldog párkapcsolatot szeretnénk, ahol fontosak a belső értékek, blablabla? És a szerencsétlen már azon elbukik, hogy öltönyt merészelt felvenni? Nem csoda, hogy ilyen nehéz párt találni, főleg ha sokan ilyen felszínes kritériumokkal érkeznek az első randira.

    Reply
    • Zs0lt 2015. January 24. Saturday 20:10

     Nem semmi a “műtermi kép”, és a “felszínes kritérium” kifejezéseket egy hozzászólásban látni. 🙂

     Reply
     • xy 2015. January 24. Saturday 20:30

      🙂

      Reply
 11. xy 2015. January 24. Saturday 13:51

  Kedves Andi!

  Félreértetted azt amit írtam.
  Mellesleg Én egyszer sem mondtam a Te véleményedről, hogy marhaság. Pusztán nem egyezik a véleményünk.

  Inkább arról van szó, hogy nem érdekel az öltöny, a partner személyisége érdekel, és az, ahogyan viselkedik Velem.

  Legyen szép napod!

  Reply
  • Randi Andi 2015. January 26. Monday 13:50

   Azért értettem félre, mert félreérthetően írtad. De ez a mostani már mindjárt jobb megfogalmazás. 🙂

   Reply
  • Zlatan 2015. January 27. Tuesday 10:17

   Andi azért értett félre, mert nagyon nem mindegy, hogy azt írod, amit másodjára (“nem érdekel az öltöny, a partner személyisége érdekel, és az, ahogyan viselkedik Velem.”), vagy azt, amit elsőre (“Engem viszont taszít pl.az öltöny, nyakkendő a randin.”) – a kettő között nem csak fogalmazásbeli különbségek vannak, hanem az értelmük is ég és föld…!

   Reply
   • XY 2015. January 30. Friday 13:34

    Kedves Zlatan!

    Mea culpa… tanítóbácsi… 🙂

    Igazad van, rosszul fogalmaztam.

    Reply
    • Zlatan 2015. January 30. Friday 15:29

     Hm, na jó, most utoljára megbocsátok, amiért ilyen szépen vezekeltél! 😉
     De legközelebb szigorúan elfenekelés lesz ám…! 😀

     Reply
     • XY 2015. January 30. Friday 15:52

      Úristen! 🙂

      Ne ijesztgess…. 😉

      Mi van akkor, ha fordítva történik a dolog? 🙂

      Reply
     • Zlatan 2015. January 30. Friday 16:09

      “Mi van akkor, ha fordítva történik a dolog?”
      – Próbáljuk ki! 😉 🙂
      (én nem vagyok könnyen ijedős fajta :D)

      Reply
 12. xy 2015. January 24. Saturday 16:14

  Kedves Attila!

  Én is így gondolom. Nem a ruha teszi az embert…. 🙂

  Biztosan láttad azt a post-ot, ahol két bányászt hasonlítottak össze.
  Az egyik öltönyben az orrát túrta több milliós fizetésért , a másik szénporos arccal jött ki a bányából cca. 150 e Ft-os fizetésért. 🙂

  Reply
  • Attila_72 2015. January 27. Tuesday 01:16

   Kedves XY,

   Még nem láttam, de én már a mai világban lassan semmin sem tudok meglepődni 🙂

   Manapság az az érzésem, hogy az emberek vagy túl komolyan veszik ezeket a dolgokat vagy épen ellenkezőleg, teljesen elmosódtak a határok…

   Reply
 13. Éva_Marie 2015. January 24. Saturday 16:33

  Ízlések és pofonok…meg van még egy pár ilyen mondás, amiknek az a lényege, hogy vannak dolgok, amiken el lehet vitatkozgatni, meg polemizálni napestig, de minek. Nekem a pap, neked a papné…
  Nekem azért kell látnom a másik fényképét, mert arc nélküli teremtménnyel nem tudok érdemben kommunikálni. Meg aztán vannak olyan típusok, akik ránézésre sem szimpatikusak. Na ezért meg lehet engem kövezni, de akkor is így működök. Ő erről nem tehet és lehet egyébként nagyon jó mindenben, de mivel hasonlít valakire a tudatalattimban, vagy a tudatomban, akit nem bírtam, ezért nem kell belekezdeni se. Ennyi. Persze a képek készítési módja, minősége, mint minden más is, elárulnak rólunk sok mindent, arról, hogy milyenek vagyunk belül. Én úgy gondolom, hogy ha valaki olyan szerelésben jelenik meg a találkozón, ami téged meghökkent – az nem azt jelenti, hogy nem tisztel meg, hanem azt, hogy neki ez a normális. Neked meg nem, és ha nem tudod tolerálni, akkor annyi. Feltéve persze, ha nem te vagy professzor Pygmalion. Szóval hasonló a hasonlónak örül, és ebben nincs értékítélet, csak megállapítás.
  Szerencsére nem vagyunk egyformák, tehát – elvben legalábbis – minden zsák megtalálja a maga foltját. Ami nekem selejt, az másnak lehet a főnyeremény és persze fordítva.

  Reply
 14. koverporcsin 2015. January 24. Saturday 23:53

  Fotó nélkül? A regisztráltak fele kamu. Saját arcát nem tartja oda, ám többször bekukkant a számára érdekes hölgyek reglapjára. Vagy idősebb férfi csorgatja nyálát a fiatalok képcsarnokában. Mert sajátjával, nos ciki lenne. Pláne a bejelölt korhatár max. miatt. És még ott vannak a bújkáló házasok, akik kalandoznának

  Reply
 15. Kati 2015. January 26. Monday 00:42

  Én abba a problémába ütköztem, hogy a társkeresőn van fent rólam két kép is: egy, amin látszik az arcom, és egy, ami teljes alakos. Szerintem e két kép elég arra, hogy eldöntse a másik, hogy tetszem-e vagy sem. Aztán pár levélváltás (akár “csak” annyi, hogy mikor és hol találkozzunk) és ott vagyok 3D-ben – minek több kép?
  Többször kértek már tőlem további képeket, és mindig megírom, hogy ne haragudjon, van fent két képem, továbbiakra miért van szükség, és erre még nem kaptam egyszer sem igazán normális választ (a “mert olyan gyönyörű vagy, hogy még többet szeretnék látni belőled” kedves, de elég erőltetett és kétértelmű válasz…
  Most legutóbb megsértődve reagált erre az illető, hogy “két kép kevés, hát még a rugalmasságod… További sok sikert…”
  Én vagyok rugalmatlan, mert nem teszek fel több képet vagy ő, mert nem viseli, hogy nem kap többet?
  Miért szükséges további kép? Én a személyes találkozás híve vagyok – a képek arra jók, hogy lássuk, hogy néz ki a másik. Mennyi kép az elég? Milyen képek a megfelelőek?

  Reply
 16. Kati 2015. January 26. Monday 00:43

  Kieg. az előzőhöz: mindkét képem mások által, szabadtéren készített képek, a selfi-ket én sem szeretem..

  Reply
 17. Edit 2015. January 27. Tuesday 23:41

  Sajnos én sem mernék képet feltenni magamról…
  elsősorban amiatt,amit fentebb is olvastam,hogy nem szeretném,ha ismerős rám bukkanna,és téma lenne,h én ott..,,
  Hiába mondjuk azt, h nem érdekel mit gondolnak rólunk….igenis érdekel.
  Viszont mivel igazatok van abban,h kép nélkül “képtelenség”,ennek okául nem is regisztrálok.

  Reply
  • Zlatan 2015. January 28. Wednesday 10:19

   Szerintem el kell jutnod arra a szintre, hogy le tudjad f**ni, hogy ki mit gondol Rólad. Na és ha online keresed a társad a neten? Akkor mi van? Én már régen nyíltan és őszintén beszélek erről bármikor bárki előtt. S volt, amikor együtt voltam azzal, akivel társkeresőn ismerkedtem meg, és sokszor kérdezték ismerőseink, hogy hol találkoztunk? Szemrebbenés nélkül megmondtam mindig, hogy a neten. Soha senki nem is szólt egy rossz szót sem.
   Valahogy nem értem, hogy a köztudatban miért él úgy sok ember fejében a netes társkeresőzés, mintha az valami vérciki, szégyellni- és titkolnivaló dolog lenne (mintha legalábbis pedofil pornóanyagokat tárolnál a gépeden), egyszerűen úgy kell felfogni, hogy nincs abban semmi szégyellnivaló. Pláne a mai világban, egy 30 feletti embernek (akár férfi, akár nő), ha még nem találta meg a párját, és olyan munkája van, ami lefoglalja majdnem az egész napját, mellette már alig megy el szórakozni, ismerkedni (egyrészt maga sem igényli már annyira, másrészt a régi, fiatalkori barátok, akikkel annakidején járt, már majdnem mind megállapodtak, családosok, stb., tehát velük sem lehet már úgy jönni-menni bármikor – ez mindkettő saját tapasztalat), akkor hol ismerkedjen? Egyszerűen sokszor nem is marad más lehetőség, és nem azért, mert egy vállalhatatlan, szerencsétlen csődtömeg az illető, hanem mert ilyen élethelyzetbe került.
   Szóval, én azt mondanám Neked is, hogy csak hajrá, bátran merd felvállalni önmagadat, és azt, hogy próbálsz rátalálni életed párjára! Aki pedig ezért negatív felhanggal emlegetne Téged, az nem érdemes arra, hogy fikarcnyit is adjál a véleményére…! 😉

   Reply
   • kakukkfog 2018. August 14. Tuesday 17:04

    ott a pont!

    Reply
  • Ata 2015. January 29. Thursday 12:44

   Kedves Edit!
   Miért baj az, hogy társkeresőn keresgélsz? Kevés az esélye, hogy “rádtalálnak” és ha mégis akkor mi történik? Még akár jó is kisülhet belőle 🙂 Ne foglalkozz ezzel, így is/úgy is téma leszel, előbb mint gondolnád, mert rengeteg unatkozó ember van, aki nem a saját háza táján sepreget………

   Reply
   • Zlatan 2015. January 29. Thursday 14:58

    Egyetértek! Kvázi ugyanezt írtam le ide tegnap magam is, csak kissé bővebben kifejtve. 😉
    De azóta is moderációra várakozik a hozzászólásom…:(

    Reply
    • LizaBeer 2015. January 29. Thursday 16:19

     Az enyémet meg törölték. Azt, amiben neked írtam elérhetőséget……

     Reply
     • Zlatan 2015. January 29. Thursday 16:43

      Akkor írd meg az elérhetőséged ide:
      dartonit [kukac] citromail [pont] hu
      😉

      Reply
  • LizaBeer 2015. January 29. Thursday 16:15

   Edit, szerintem ez nem jó hozzáállás. Csináltass magadról egész alakos képet, messzebbről, nagy napszemüvegben. Ebből a férfiaknak már van valami elképzelése rólad, de az ismerősök nem ismernek fel. A nem nyilvános képekhez, melyeket külön kell kérnie a férfinak tőled (jó pár társkeresőn ez így működik), oda pedig betehetsz normális képeket magadról és csak annak adsz engedélyt hozzá, akinek te akarsz.

   Reply
   • Zlatan 2015. January 29. Thursday 16:45

    Szerintem pedig ennél is sokkal egyszerűbb, ha túllép az ember a saját árnyékán, és bátran vállalja, hogy társat keres. 😉
    Férfiként mondhatom, társkeresőn az olyan profilkép, ahol távolról van valaki fényképezve, és még napszemüvegben is, hogy alig lehessen belőle valamit felismerni, az nem túl vonzó.

    Reply
    • ÉVA 2015. January 29. Thursday 22:23

     Ugyanez vonatkozik ez férfiakra is, főleg, ha egy kocsi előtt pózol napszemüvegben… 🙂

     Legalábbis számomra megnyerőbb egy ffi, akin látszik valamiféle érzelem,,,, 🙂

     Szép estét!

     Reply
     • Zlatan 2015. January 30. Friday 10:23

      Egyetértek, én nem is állítottam, hogy férfiak esetében nem ugyanez a normális – csak én férfiként nyilván a saját nézőpontomból tudtam értékelni a dolgot. 😉

      Reply
    • LizaBeer 2015. February 3. Tuesday 20:03

     Szerintem pedig az első regisztráláshoz teljességgel megfelelő. Ha Edit már rutinosabb lesz a netes társkeresésben (átlátja mi hogyan működik és szelektáni is megtanul), akkor már biztosan tesz fel magáról jobb elsődleges képet is……

     Reply
 18. Ata 2015. January 29. Thursday 12:36

  Természetesen mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy kivel fényképeztet. Az alapvető probléma inkább az, hogy sokan nem közlik a fotóssal (akár profi fotós, akár barát) a kép valódi célját, így lesz egy brutálisan jól sikerült ballagási kép, amelyen a kép készítője megállapítja hogy milyen szép vagy és tökéletes.
  Ugyanaz a kép sokkal másképp néz(ne) ki, ha célravezetően “társkereső szempontból” készül és ellenkező nemű fényképez. Egy férfi fotós sokkal másabb képet fog csinálni egy nőről, mert ő maga is férfi és ösztönösen tudja, hogy ő mit szeretne látni hasonló helyzetben és ez fordítva is igaz..

  Reply
 19. XY 2015. January 30. Friday 17:08

  Kedves Zlatan!

  Én sem…. 🙂 😉

  Reply
  • Zlatan 2015. January 30. Friday 17:49

   Azt veszem észre…! 😛 😉

   Reply
   • XY 2015. January 30. Friday 17:57

    Honnan? 🙂 Nincs rajtam napszemüveg? 🙂

    A tantó bácsi meg ne nyújtogassa a nyelvét, mert ráesik a hó például… 🙂 😉

    Reply
    • Zlatan 2015. January 31. Saturday 13:44

     Pedig a napszemüveg öltöztet, nem tetszett tudni…? 😉 😀

     (kacsintgatni lehet a tanítóbácsinak?)

     Reply
     • XY 2015. January 31. Saturday 16:03

      Végül is… 🙂 ld. Pomádé Király új ruhája …. 🙂

      Tanítónéni… 😉

      Reply
 20. Andibandi 2015. February 6. Friday 20:30

  Nekem sem volt az adatlapomon kép. Igaza van Randi Andinak, mert nekem kellet kezdeményezni. Ami rám fért. 🙂 Teljesen más mintha a képed és az adatlapod alapján írnak neked. Leveleimhez akiknek írtam, mindig csatoltam egy képet magamról. És nem bántam meg, hogy ezt választottam. 🙂

  Reply
 21. Gábor 2015. March 1. Sunday 16:08

  A fotó nélküli adatlap olyan, mint a fotó nélküli önéletrajz.

  Reply
 22. Tamás 2018. August 14. Tuesday 08:48

  Milyen kellemetlenségek adódhatnak egy tanárnál, ha képet rak fel magáról társkereső oldalon? Én is tanár vagyok. Köszönöm.

  Reply
 23. kakukkfog 2018. August 14. Tuesday 17:05

  ott a pont!

  Reply

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.