05 May

Egyik olvasóm kérdése: mi várható el a férfiaktól az első randin?

“A kérdéseim közé tartozik, hogy ha lebeszélünk egy találkozót, akkor az részemről tűnik elvárásnak, hogy ne csak sétáljunk, hanem hívjon meg valahova? Kávézóba, teázóba, cukrászdába? 

Ugye olvasom, hogy fontos nők részéről az érdeklődés, pozitív visszajelzés, megismerés. Én abszolút megadom a pozitív visszajelzést, ha ő is megnyílik, és beszélget velem, de ha nem volt közös élményünk, csak egy parkbeli séta, akkor hogyan? Jól gondolom, hogy aki sajnálja a meghívást valahova (nem olyan extrára gondolok, csak pl. egy kávé, süti, tea), vagy nincs konkrét ötlete, azt nem érdeklem igazán? Mi az elvárható? Nekem kell jelezni felé, hogy üljünk be valahova? Vagy programötletet? Vagy ne írjam le csak ezért, mert csak séta volt?

Öltözettel kapcsolatban-merthogy írtad, a nők készüljenek, csinosak legyenek-nekem is lehet elvárás a férfi felé a hagyományos, v.elegánsabb viselet első randi alkalmával?”

Kedves Eszter!

Manapság a legtöbb társkereső online is próbálkozik. Az online társkeresés pedig roppant macerás: rengeteg levelet kell megírni, rengeteg visszautasítással megküzdeni, aztán pedig viszonylag sokat randizni. Egy idő után – főleg, ha valaki már régóta benne van ebben a szerelmi mókuskerékben, ez iszonyú fárasztó tud lenni. Ekkorra már a megírt levelek rövidebbek, a randira való felkérés hamarabban jön, mint ahogy korábban is szakad meg egy ígéretesnek tűnő online beszélgetés. Ahogy megy előre az idő, úgy fogy a türelem is. Hol van már az Igazi?

A legtöbben az első online leszervezett randira szívdobogva megyünk, alaposan felkészülve és kicicomázva. A századikra már nem biztos, hogy van az efféle készülésre energiánk. Férfiszempontból nézve simán el tudom képzelni, hogy ahogy nekünk, nőknek is elmegy a kedvünk és lelkesedésünk a rengeteg randitól, úgy a férfiak is megunják, hogy már megint kávézóba/teázóba kell menni, hogy aztán ott feszengjenek egy csésze felett. És azt is el tudom képzelni, hogy már fizetni sincs kedvük az első randin, főleg akkor, amikor udvarlásról még szó sincsen. Tehát én a sétára való felkérést úgy is tudom értelmezni, hogy az illetőnek nincs kedve beülni valahova, mert már unja ezt a típusú randit és valami aktívabbra, kevésbé kényelmetlenre vágyik, és persze úgy is, hogy nincs kedve fizetni. Mi baj lenne akár előbbivel, akár utóbbival? Neked lenne kedved a helyében?

Természetesen az udvarlási szakaszban jól tud esni egy kedves meghívás, de az első randi még messze nem az. A hagyományos protokoll szerint persze a férfi fizet ilyenkor, de mivel a nemi szerepek a hagyományos protokoll kialakulása óta alaposan megváltoztak, én azt sem tartom égbekiáltó udvariatlanságnak, ha felesben fizetnek a randizók. Ha később kiderül, hogy az illetőnek anyagi gondjai vannak, netán valóban sajnál pénzt kiadni párjára, át lehet gondolni, hogy mit lépsz, de az első randin még korai.

Azt, hogy hova mentek a randin, közösen is le tudjátok levelezni vagy egyéb módokon egyeztetni, és ha te valami elegánsabbra vágysz, megemlítheted az öltözetet is. Én azonban azt javaslom, hogy az első randit vedd lazábban, hiszen az még nem jelent semmit, hogy online összehoztatok egy találkozót. A másodiktól, harmadiktól kezdve lehet igazán izgulni! 🙂

Kedves Olvasók (különös tekintettel a férfiakra)! Nektek mi a véleményetek?

Még többet a társtalálásról >>> Társtaláló Tréning május 18-án Budapesten Randi Andival. Gyere>>>!

30 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.