31 Mar
Net randi

A net randi még manapság is sok társkeresőnek meredeknek tűnik, pedig nincsen benne semmi ördöngösség és nem nehéz elsajátítani a művészetét.

Net randi – készen állsz?

Mielőtt belevetnéd magad a net randikba, nagyon fontos, hogy lelkileg is készen állj arra, hogy kilépj a komfortzónádból. Fontos, hogy el tudd viselni az esetleges net randis kudarcokat, a visszautasításokat, illetve hogy ne a volt párodat keresd mindenkiben (ami tipikus társkereső hiba a frissen szakítottaknál és elváltaknál). Tehát készülj fel!

 

net randi start

Net randi – készen állsz?

Először is regisztrálj!

Jelenleg rengeteg online társkereső van a magyar piacon (is), nézz körül, hogy hová érdemes beregisztrálnod. A legtöbb társkereső 2-3, vagy akár több helyre is be van regisztrálva, hogy növelje az esélyeit – a net randikra is. Az online társkeresők közönsége és az ott lévő hangulat mégis mindegyik helyen más és más. Nézelődj, válogass, aztán nézd meg, melyik tetszik!


Net randi – kivel érdemes?

Mielőtt belemennél bárkivel a net randizásba, fontos tisztázni a paramétereket. Ne állj le olyanokkal például, akik 10 évvel azelőtti fotókat töltenek fel, bármilyen szimpatikusnak tűnnek is a levelezéskor. A találkozás a randin nagy csalódás lehet, és nagyon kínos magyarázkodni, hogy te “nem ilyen lovat akartál”.

Fontos tudnod net randi ügyben, hogy a férfiak általában a magasságukkal, korukkal kapcsolatban csalnak, míg a nők a súlyukkal kapcsolatban szeretnek füllenteni. Ezt érdemes belekalkulálnod, mielőtt net randi-ra hívod a kiszemelt jelöltet. Ha neked fontos, hogy ne dohányozzon a másik, tisztázd! Ha fontos, hogy milyen politikai nézetei vannak, tisztázd! Ha fontos, hogy vegetáriánus-e vagy sem, azt is tisztázd még a net randi előtt, de vigyázz, ne vidd túlzásba a szűrést, mert a végén senki sem marad a rostán.

Legyen kellő önkritikád is, és mindig vésd a fejedbe: Te sem vagy tökéletes, és ahogy elvárod a másiktól, hogy nézzen el bizonyos hibákat neked, nem csak a net randi, de majd később a kapcsolat során is, úgy Neked is alkalmazkodnod kell.


Vigyázat, átverés?

Sajnos mint mindenhol, az online társkeresőkön is akadnak csalók és olyanok, akik nem társat, hanem balekot és pénzt keresnek. Egyik olvasóm így írt negatív tapasztalatairól.

“Volt aki KP.-nzt csalt ki tőlem, van aki más módon vitt a jégre, de a vége csak az lett, hogy zsebbe kellett nyúlnom mélyen annak ellenére, hogy még dolgoztam is a hölgynek, skype-t feltelepítettem az új sz.gépére, mindjárt az első alkalommal, de a terve már megvolt, mégis nekem kellett fizetnem….”

Jellemző net randi csalások: emelt díjas SMS-ben való ismerkedés, telefon feltöltő kártya “kunyerálás”, PIN-kód elkérés. Ha bármi ilyet tapasztalsz, azonnal töröld az illetőt az ismerőseid közül!

 

net randi átverés

Vigyázz a pénzedre!

Net randi előtt érdemes beszélgetnetek

“A fotón nagyon tetszett, de amikor meghallottam a hangját…” – kezdett bele net randis rémtörténetébe egyik ismerősöm. Legtöbbünknek fontos az, hogy milyen a másik hangszíne. Érdemes tehát randi előtt egy telefonos beszélgetést is beiktatni. Nem fontos a teljes élettörténetedet már a telefonban előadni, de egy pár perces csevegés hasznos és ajánlott.


Társkeresés indul!Ha még több bátorítást szeretnél, szívesen adok! Kattints ide!


6 Comments

  1. Pingback: Ismerkedés - így ne csináld!!! | Társkereső Kalauz

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.