30 Mar
varkandi - 5 tipp a sikerhez

Annak, aki még sosem próbálkozott online ismerkedéssel, vagy társkereső irodában, első hallásra egy rémálomnak tűnhet az, hogy valakivel vak randira menjen. Leggyakrabban még a randi készségei sem valami kiforrottak a kezdő társkeresőknek, így nem csoda, hogy a vak randi gondolata is riasztó. Pedig nem nagy ördöngösség, és el lehet sajátítani a vakrandi művészetét is!


Vak randi – hova szervezd?

Lássuk be: a vak randi zsákbamacska! Ha még sosem találkoztál a randi partnereddel élőben előtte, akkor egy nagy lutri, hogy vajon tetszeni fog-e vagy sem. Fontos, hogy az alapvető udvariassági formákat akkor is tartsd be, ha vak randi partnered nem egészen olyan, mint ahogy elképzelted.

Vakrandi tipp 1: Mielőtt randit szerveznél, tisztázd a másikkal az összes olyan pontot, ami számodra fontos és kizáró tényező lehet. Például kérdezz rá, hogy mikori a fotója, dohányzik-e, van-e gyermeke, stb. A legkínosabb, ha vak randi közben derül ki olyan dolog, amivel Te biztosan nem tudnál együtt élni – még csak nem is a másik tehet róla, hiszen Te nem kérdeztél rá.

Vak randi tipp 2: Még jobban “bebiztosíthatod” magad, ha vak randi előtt szorgalmazol egy telefonos beszélgetést. A másik hangszínéből, hanglejtéséből és beszédstílusából azt biztosan el tudod dönteni, hogy egyáltalán akarod-e látni élőben vagy sem.

A vak randi helyszíne is nagyon fontos: lehessen könnyen elmenekülni 🙂 Egy csendes kávézó, teázó megteszi, igaz, ezek már eléggé elcsépelt randi helyszínek, de beváltak és működnek. Egy kávé elfogyasztása legfeljebb fél órát vesz igénybe, és ha nem tetszik a másik, utána már vége is a vak randinak!

Ne szervezd a randit túl messze a lakóhelyedtől, és nőként még csak véletlenül se szállj be a kocsijába, még akkor sem, ha tetszik Neked!

Sose felejtsd el: látatlanban mindenki mond amit akar, muszáj több időt eltöltened vele élőben, hogy kiderítsd, megbízható-e vagy sem!

A vak randi csupán azt a célt szolgálja, hogy legyen-e folytatás, vagy sem. Semmi többet! Ha rám hallgatsz, a lehető legkevesebb testiséget kevered bele!

 

a vakrandi zsákbamacska

A vakrandi zsákbamacska!

Mi a legmegfelelőbb vak randi öltözet?

Voltál már úgy randin, hogy rajtad kiskosztüm volt, a másik pedig rövidnadrágban jelent meg? El kell mondanom: nagyon kínos szituáció! Derítsd ki jó előre, hogy hova mentek, és a másik körülbelül hogyan lesz felöltözve, hogy ne legyenek túl nagy különbségek.

Vakrandi tipp 3: Tisztázd vele még a vak randi előtt, hogy miben fog megjelenni. Nőként ne viselj túl mély dekoltázst, túl sok parfümöt és sminket, mert az biztosan nem az első randinak megfelelő irányokba fogja terelni partnered gondolatait. Férfiként ne villanjon ki a (fehér) zoknid és ne szandálban vagy sportcipőben jelenj meg. Mondanom sem kell, hogy figyelj oda a higiéniára – sajnos hallottam már ezirányú negatív tapasztalatokat is…

Vakrandi tipp 4: Hogy minél hamarabb felismerjétek egymást és ne kelljen kínosan ácsorogni, tisztázd vele, hogy mi lesz az ismertetőjegy, vagy kérd el a számát (ha eddig nem tetted volna). Manapság már nem szokás vak randin rózsaszállal megjelenni, de ha Te ahhoz ragaszkodsz, belefér. 🙂


Hogyan viselkedj, ha végre meglátod vak randi partneredet?

Nyugi: nem mindenki benneteket néz abban a kávézóban, ahol találkoztatok! Lazíts! A világ legtermészetesebb dolga a vak randizás, rajtad kívül még jó páran “művelik” ezt a tevékenységet, talán épp abban a kávézóban is, ahová mentetek! Gondolj erre – és nagy levegő! Mantrának mondogasd: a vakrandi nem a világ vége, a vakrandi természetes, a vakrandi túlélhető, a vakrandi móka, a vakrandi szórakozás! 🙂

Bárhogy is néz ki a partnered, akár tetszik, akár nem, MOSOLYOGJ és legyél kedves vele. Az illető az idejét szánja Rád, és ha már így alakult a dolog, miért ne érezhetnéd jól magad, mégha csak egy kávé erejéig is. Gondolj arra, hogy minden egyes randi partnered egy külön kis világ, amelybe más körülmények között nem pillanthatnál bele.

Rengeteget tanulhatsz a vak randikon, ha képes vagy tényleg odafigyelni a másikra. Társkeresés közben nem csak szerelmek, de barátságok is szövődnek – legrosszabb esetben pedig jó sztorik amiken lehet nevetni később a barátokkal. Tehát fel a fejjel: ha nem ő az Igazi, attól még nem dőlt össze a világ!

Vak randi tipp 5: Vak randi közben gyakorold az aktív hallgatás képességét: figyelj oda a másikra minden idegszáladdal, érezze, hogy fontos, amit mond. Így sokkal jobban el fog tudni lazulni, és a hangulat is jobb lesz.

 

Vakrandi: mosolyogj!

Mosolyogj a vakrandin!

Vak randi – hogyan zárd le?

Megittátok a kávét, és néztek egymásra, hogy most mi lesz. Egy vak randinak kétféle kimenetele lehet: vagy lesz folytatás, vagy nem. Ha egyértelmű, hogy nem lesz folytatás, nem feltétlenül kell a szemébe mondanod nyers őszinteséggel, hogy nem tetszik Neked. Általában a “majd felhívlak” szokta férfiak részéről azt jelenteni, hogy soha az életben nem látod többet.

A nők inkább csak sejtelmesen mosolyognak és e-mailben vetnek véget a kapcsolatkezdeménynek. Ne várj őszinteséget – senki sem szereti a másikat megbántani azzal, hogy “nem tetszel nekem”. És nézz magadba: Neked tényleg jobban esne a nyílt visszautasítás?

Ha viszont nagyon tetszett a másik, akkor se maradj vele órákat az első randin, mint sok mást is, ezt is a “csúcson kell abbahagyni” – azon a ponton ahol mindketten érzitek, jó lenne még beszélgetni. Sok sikert a randizáshoz!


Társkeresés indul!Ha a vakrandi gondolatától is borsódzik a hátad, adok egy kis pozitív energiát Neked – kattints ide 🙂4 Comments

  1. Pingback: Ismerkedés - így ne csináld!!! | Társkereső Kalauz

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.