28 Mar

Örök dilemma: fényképpel vagy anélkül vágj neki a társkeresésnek? Ha fotó nélkül regisztrálsz, gyanússá válhatsz a többiek szemében. Hihetik azt, hogy takargatnivalód van, és azért nem mutatod magad, esetleg házas ember vagy, netán a korod vagy a súlyod kapcsán füllentettél. A legnagyobb valószínűséggel nem is fognak megszólítani, Neked kell aktivizálnod magad, és természetesen már az első e-mailben küldeni a fotókat.

Ha “bevállalod” a fényképes társkeresés-t, jobb, ha tudod, hogy ha első ránézésre nem tetszel a többieknek, írhatsz akármit az adatlapodra, meg sem nyitják. Tehát iszonyatosan fontos, hogy a lehető legjobb fotót töltsd fel magadról. Íme 5 “legális” trükk, hogy jobban nézz ki!

Fényképes társkeresés? Miért?

 • A fényképes társkeresőket sokkal többen megnézik, és sokkal több levelet kapnak
 • Fényképpel több bizalmat ébresztesz a többiekben, mint fotó nélkül
 • Fényképpel nem árulsz zsákbamacskát, és kevesebb a visszautasítás, mintha e-mailben küldenéd a fotódat, hiszen már látott a másik.

Fényképes társkeresés tipp 1. Ne nézz morcosan a képen!

Kérd meg az egyik barátodat, hogy fotózzon le. Állj vagy ülj olyan kényelmesen, ahogy csak tudsz, és a hangulat javítása érdekében a fotó előtt beszélgessetek egy kicsit. Ha nem a fényképre, hanem valami másra koncentrálsz, sokkal könnyebben fogsz ellazulni és ez látszani is fog a képen. Az sem baj, ha például a kutyád is rajta van a fotón, vagy egy erdőben vagy lefotózva: nem feltétlenül szükséges a műtermi háttér a fényképes társkeresés-hez. Lehetőleg a kezeidet se lógasd magad mellett – fogj valamit, napszemüveget, vagy kulcsold össze őket. A lényeg: csak természetesen!

Fényképes társkeresés tipp 2. Fényt! Fényt! Fényt!

A jó fotó titka: minél több fényt az arcra! Az erős fény a púdereknél és alapozóknál sokkal hatásosabban tünteti el a bőrhibákat és a ráncokat. Állj tehát fényforrás mellé, ami lehet akár egy ablak is.  Vakut is használj akár kinti, akár benti a fotó, mert a vaku szintén jól eltakarja a tökéletlenségeket. A környezetre is figyelj oda – a feltűnő környezetben készült fotók nagyobb hatást váltanak ki a többiekből. Nem véletlen a sok autós, hajós, motoros, tengerpartos-búvárkodós fotó a társkeresőkön.

fényképes társkeresés?

Fényképes társkeresés tipp 3. El a tokákkal!

A legtöbb amatőr fotós elfelejti, hogy a helyes megvilágításon kívül a másik nagyon fontos dolog a fényképezőgép helyzete, a kamerapozíció. A lencsének a szemed szintjén, vagy kicsit afölött kell lennie. Ha ez alatt helyezkedik el, akkor úgy nézhetsz ki, mintha dupla állad lenne. Hajlítsd be a térded, hogy legalábbis egy szinten legyél a fotóssal, ha sokkal magasabb vagy nála, akkor ülj egy székre, és onnan nézz a fényképezőgépbe.

Fényképes társkeresés tipp 4. Felejtsd el a műmosolyt!

Legyél kedves és természetesen mosolyogj, ne attól, mert azt mondták “csíííííz”. Kezdj el viccelődni a fotóssal, és magadtól mosolyogni, nevetni. Így nem fogsz erőltetetten vigyorogni a fotón. Ha nagyon rá vagy görcsölve, akár gyakorolhatsz előre is otthon, a tükörben:-)

Fényképes társkeresés tipp 5: Szabadulj meg a vörös szemtől!

A vörös szem effektus akkor lép fel, ha viszonylag sötét helyiségben vagy és ott vakuznak a szemedbe – az írisz kitágul és látszik a retina. Ha fotózás előtt valami fényesre (lámpára) nézel, a pupillád összehúzódik és ha ezután rögtön készül a fotó, csökken a vörös szem veszélye. Számos szoftver létezik, ami kiszűri a vörös szemet – “nyuszis” képet semmiképpen ne tölts fel a fényképes társkeresőkre!

Vörös szem effektus :-)

A fenti fényképes társkeresés fotózási tanácsokat ha betartod, már túlteszel az online társkeresők nagy részén, és kiemelkedhetsz a tömegből. Máris jobb vagy, mint azok, akik két éves vagy még régebbi fotókkal próbálkoznak, “hátha nem tűnik fel” alapon.

A fényképes társkeresés lényege ugyanis nem az, hogy hazudjunk arról, hogyan nézünk ki, de az sem, hogy a lehető legrosszabb színben, igénytelen fotókkal írjuk le magunkat. Egy friss, igényes fotó csodákat művel!

Mit akarsz magadról üzenni a többieknek? Erre gondolj, mielőtt nekivágsz a fotózásnak! Szintén fotós fényképes társkeresés szabály, hogy ne csak egy, hanem több képpel keresd a párod!

 

8 Comments

 1. Ilona(Ica) 2010. October 21. Thursday 00:15

  Érdekes tanácsok,érdemes odafigyelni,hogy a legjobb színben jelenjünk meg,de szerintem a legfontosabb,hogy friss legyen és minél eredetibb.

  Reply
 2. Pingback: Ismerkedés a neten - 7 gyors tipp | Társkereső Kalauz

 3. Gabor 2010. December 11. Saturday 19:54

  A fotó kérdése több mint „érdekes”, mert először valóban, egy fotó az, ami apján döntünk. Vagyis, amíg meg nem ismerjük a fotó mögött álló személyt, addig, bizony egy fotó és a köré képzelt személy iránt táplálunk reményeket, ami lehet, hogy bejön és egyezik a valósággal, vagy épp a közelébe sincs.
  Viszont, ha nem adjuk meg az esélyt az ismerkedésre, akkor nincs is esélyünk megtudni a „valóságot”.
  A fotóról annyit, hogy bizony nem mindenki fotógén. Személyes példám, hogy több hölgy ismerősömet megkértem arra, hogy segítsenek abban, hogy melyik fotót töltsem fel internetes társkeresési célzattal.
  Nos, amiken, (mondjuk úgy) hogy jól nézek ki, azokon szinte mindegyiken ott van hozzám bújva az ex, tehát ezek nem jöhettek szóba. De az azóta készült új képeken, legyen az kirándulás, munkahely, tanfolyam, már mesze nem a legjobban sikerült fotók, és alig akadt olyan fotói, amire azt mondták, hogy „talán ez”.
  De a sors ezzel az adottsággal áldott meg, és sokszor már azon is elgondolkodtam, hogy direkt rossz fotókat töltök fel magamról, hisz ha úgy megtisztel egy nő azzal, hogy szimpatikusnak talál, akkor élőben csak jobbat kaphat.

  Reply
  • Ágica 2010. December 12. Sunday 18:53

   Ez aranyos:-)
   A fotóval én is így vagyok!! 🙂

   Reply
   • Gabor 2010. December 12. Sunday 19:22

    Örülök, hogy tetszet:-)

    Azt ki felejtetem, hogy azért is nehéz, mert sokszor megkérdezik: „valóban friss ez a fotó rólad”?
    Basszuss, hát tehetek én arról, hogy külsőleg nem öregszem? A génjeim megtalálták az örök fiatalság titkát, ami különleges adottság, de vannak hátrányai. A tapasztalataim szerint, a korombeli nők, nem a náluk tíz évvel fiatalabbnak látszó férfival akarnak komoly kapcsolatot kezdeni.
    Persze nőkben is van ilyen típus, hisz volt akit én néztem 18-nak, és közben 31volt.

    Jó mi:-)

    Reply
    • Ágica 2010. December 13. Monday 07:10

     Hol kapható az örök fiatalság vize??
     Milyen márkanéven fut??:-)
     No de viccet félre….hát bizony rólam sem mondják meg hogy érettségizős leányom van…kontra nehezebb is az ismerkedés a magam korabeliekkel, Néha bizony mikor bemegyek egy boltba,””lányommal”” ami nem a városunkban van… első megnyilvánulás…..Hello lányok mit kértek???:-)Ami nem mindig zavar, de van hogy bosszant.Tudom most más meg éppen az írná rá….Örülj hogy korodat meg megtévesztően fiatalnak látszol… de el kell hinnetek nem mindig és minden esetben praktikus.:-(

     Reply
 4. Pingback: Az online társkeresés 5 alapszabálya | Társkereső Kalauz

 5. sn 2012. April 13. Friday 23:17

  az írisz hogyan tud kitágulni?

  Reply

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.