28 Mar

Örök dilemma: fényképpel vagy anélkül vágj neki a társkeresésnek? Ha fotó nélkül regisztrálsz, gyanússá válhatsz a többiek szemében. Hihetik azt, hogy takargatnivalód van, és azért nem mutatod magad, esetleg házas ember vagy, netán a korod vagy a súlyod kapcsán füllentettél. A legnagyobb valószínűséggel nem is fognak megszólítani, Neked kell aktivizálnod magad, és természetesen már az első e-mailben küldeni a fotókat.

Ha “bevállalod” a fényképes társkeresés-t, jobb, ha tudod, hogy ha első ránézésre nem tetszel a többieknek, írhatsz akármit az adatlapodra, meg sem nyitják. Tehát iszonyatosan fontos, hogy a lehető legjobb fotót töltsd fel magadról. Íme 5 “legális” trükk, hogy jobban nézz ki!

Fényképes társkeresés? Miért?

  • A fényképes társkeresőket sokkal többen megnézik, és sokkal több levelet kapnak
  • Fényképpel több bizalmat ébresztesz a többiekben, mint fotó nélkül
  • Fényképpel nem árulsz zsákbamacskát, és kevesebb a visszautasítás, mintha e-mailben küldenéd a fotódat, hiszen már látott a másik.

Fényképes társkeresés tipp 1. Ne nézz morcosan a képen!

Kérd meg az egyik barátodat, hogy fotózzon le. Állj vagy ülj olyan kényelmesen, ahogy csak tudsz, és a hangulat javítása érdekében a fotó előtt beszélgessetek egy kicsit. Ha nem a fényképre, hanem valami másra koncentrálsz, sokkal könnyebben fogsz ellazulni és ez látszani is fog a képen. Az sem baj, ha például a kutyád is rajta van a fotón, vagy egy erdőben vagy lefotózva: nem feltétlenül szükséges a műtermi háttér a fényképes társkeresés-hez. Lehetőleg a kezeidet se lógasd magad mellett – fogj valamit, napszemüveget, vagy kulcsold össze őket. A lényeg: csak természetesen!

Fényképes társkeresés tipp 2. Fényt! Fényt! Fényt!

A jó fotó titka: minél több fényt az arcra! Az erős fény a púdereknél és alapozóknál sokkal hatásosabban tünteti el a bőrhibákat és a ráncokat. Állj tehát fényforrás mellé, ami lehet akár egy ablak is.  Vakut is használj akár kinti, akár benti a fotó, mert a vaku szintén jól eltakarja a tökéletlenségeket. A környezetre is figyelj oda – a feltűnő környezetben készült fotók nagyobb hatást váltanak ki a többiekből. Nem véletlen a sok autós, hajós, motoros, tengerpartos-búvárkodós fotó a társkeresőkön.

fényképes társkeresés?

Fényképes társkeresés tipp 3. El a tokákkal!

A legtöbb amatőr fotós elfelejti, hogy a helyes megvilágításon kívül a másik nagyon fontos dolog a fényképezőgép helyzete, a kamerapozíció. A lencsének a szemed szintjén, vagy kicsit afölött kell lennie. Ha ez alatt helyezkedik el, akkor úgy nézhetsz ki, mintha dupla állad lenne. Hajlítsd be a térded, hogy legalábbis egy szinten legyél a fotóssal, ha sokkal magasabb vagy nála, akkor ülj egy székre, és onnan nézz a fényképezőgépbe.

Fényképes társkeresés tipp 4. Felejtsd el a műmosolyt!

Legyél kedves és természetesen mosolyogj, ne attól, mert azt mondták “csíííííz”. Kezdj el viccelődni a fotóssal, és magadtól mosolyogni, nevetni. Így nem fogsz erőltetetten vigyorogni a fotón. Ha nagyon rá vagy görcsölve, akár gyakorolhatsz előre is otthon, a tükörben:-)

Fényképes társkeresés tipp 5: Szabadulj meg a vörös szemtől!

A vörös szem effektus akkor lép fel, ha viszonylag sötét helyiségben vagy és ott vakuznak a szemedbe – az írisz kitágul és látszik a retina. Ha fotózás előtt valami fényesre (lámpára) nézel, a pupillád összehúzódik és ha ezután rögtön készül a fotó, csökken a vörös szem veszélye. Számos szoftver létezik, ami kiszűri a vörös szemet – “nyuszis” képet semmiképpen ne tölts fel a fényképes társkeresőkre!

Vörös szem effektus :-)

A fenti fényképes társkeresés fotózási tanácsokat ha betartod, már túlteszel az online társkeresők nagy részén, és kiemelkedhetsz a tömegből. Máris jobb vagy, mint azok, akik két éves vagy még régebbi fotókkal próbálkoznak, “hátha nem tűnik fel” alapon.

A fényképes társkeresés lényege ugyanis nem az, hogy hazudjunk arról, hogyan nézünk ki, de az sem, hogy a lehető legrosszabb színben, igénytelen fotókkal írjuk le magunkat. Egy friss, igényes fotó csodákat művel!

Mit akarsz magadról üzenni a többieknek? Erre gondolj, mielőtt nekivágsz a fotózásnak! Szintén fotós fényképes társkeresés szabály, hogy ne csak egy, hanem több képpel keresd a párod!

 

8 Comments

  1. Pingback: Ismerkedés a neten - 7 gyors tipp | Társkereső Kalauz

  2. Pingback: Az online társkeresés 5 alapszabálya | Társkereső Kalauz

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.