01 Feb

Mindenki, aki beregisztrál a társkeresőkbe, társat akar, hiszen ezért van ott. Ezért hívják TÁRSkeresőnek. Ez magától értetődő. Vagy mégsem? Ha kicsit árnyaltabban látod ezt a témát, rengeteg szívfájdalomtól kíméled meg magad.

A múlt szombati társkereső tréningen ez a téma is felmerült, és úgy gondoltam, érdemes “kihozni” ide, a Társkereső Kalauzra is, mert sok félreértés adódik abból a ténynek vett hitből, hogy mindenki társat keres egy társkeresőn. Ez pedig korántsem így van.

Ki mit keres egy online társkeresőn?

Az “igazi” társkeresők

Természetesen vannak, akik társat keresnek, azért regisztráltak be. Na de itt sem mindegy, hogy milyet. míg van, aki komoly kapcsolatot keres ásóval, kapával, nagyharanggal, addig másnak még az összeköltözés sem jöhetne szóba, élt ő eleget együtt már társsal életében. Van, aki a háta közepére sem kíván egy újabb házasságot, más meggyőzhető ezen a téren. Aztán van, aki komoly kapcsolatot keres, de gyereket nem szeretne, mert van már neki, mások pedig a gyermekvállalás előtt állva leendő utódaik apját, anyját keresik. Fontos tudni, hogy ezt a típust a legkönnyebb érzelmileg kihasználni, ők a legsebezhetőbbek, ezért nekik kell a legjobban résen lenniük és alaposan megfigyelni, kitalálni, hogy a kiszemelt jelölt vajon melyik típusba tartozhat.

Honnan tudod, hogy komoly kapcsolatot akar valaki?

 • Minél hamarabb randizik veled, nem levelezget hetekig
 • A szexet nem nagyon emlegeti, kivárja a megfelelő körülményeket
 • Áldoz rád időt, energiát és (ha férfiról van szó) pénzt is
 • Bemutat a barátainak
 • A hétvégéit veled tölti

A szexkeresők

Itt viszonylag egyszerű a képlet: az illető szexet keres. Vagy a házastársa mellől, vagy csak úgy, egyedülállóként. Nem akar komoly kapcsolatba bonyolódni, csak kielégülni szeretne. Ő az, aki viszonylag gyorsan a tárgyra tér, félmeztelen fotókat töltöget fel, esetleg a nemi szervét küldözgeti az áldozatok postaládájába – persze csak digitális formában. Mielőtt még felháborodnál, hogy hogy lehet valaki ennyire perverz, szeretnélek felvilágosítani, hogy azért tolakodnak a szexkeresők ennyire a kéretlen fotókkal, mert a nagy számok törvénye szerint mindig akad, aki ráharap a horogra. Nemcsak a férfiak kereshetnek szexpartnert, hanem a nők is. És amíg akadnak jelöltek a másik nem tagjai közül, akik pozitívan reagálnak az efféle zaklatásra, addig bizony mindig lesznek zaklatók is. Nem kell velük foglalkozni, vagy vitába elegyedni: törlöd a fotóját, a levelét, és kész. Nem egymást keresitek.
Hogy miért nem mennek ők szexpartnerkeresőbe? Jó kérdés. Talán azért, mert az már nekik is sok lenne, ki tudja (ha te tudod, írd meg hozzászólásban!) Persze olyan sztorit is hallottam, hogy szexpartnerkeresésből lett társtalálás, de azért ez viszonylag ritka. Ezzel a típussal az igazi gond akkor adódik, ha úgy tesznek, mintha társat keresnének, pedig csak a szexre hajtanak. Ha őszintén közlik a szándékaikat, akkor semmi probléma, kérheted a következőt!

Honnan tudod, hogy csak szexet keres valaki?

 • A lehető leghamarabb rátér a szexre, felhív a lakására, stb.
 • Olyan randikat szervez, ahol lehetőleg alkoholt is fogyasztotok
 • Nem költ rád sokat, se pénzt, se időt, se energiát
 • A szexen kívül nem nagyon van közös program
 • Barátainak nem mutat be (úgy semmiképpen sem, hogy a párja vagy)

Romantika vagy csak tenyészbika?

A szabadidős partner keresők

Belegondoltál már abba, hogy miért ír valaki iszonyat hosszú blogokat az online társkeresőkön? Számos, főleg női felhasználót látok, akik írják a blogjukat, csevegnek az online társkeresőn megismert barátokkal, barátnőkkel és láthatólag nagyon jól elvannak. Mintha nem is társat keresnének – számukra az online társkeresős lét afféle életformává vált. Igazából csak szabadidős partnereket keresnek maguknak, akikkel levelezni, beszélgetni lehet.

Honnan tudod, hogy a másik csak szabadidős partnert keres?

 • Nem nagyon beszél párkapcsolati szándékokról
 • Ellevelezget veled hetekig anélkül, hogy “a tárgyra” térne
 • Ha találkoztok, az is inkább baráti találkozó, mintsem randi

A lakhatást/pénzt keresők

A szélhámos kategória nem ismeretlen a társkeresőkön. Lakhatást, pénzt keresnek, és ez a gazdasági válsággal csak még gyakoribb jelenség lett. Ha egy kapcsolat túl rózsásan indul, majd a másik derült égből villámcsapásként pénzt kér tőled, menekülj!

Honnan tudod, hogy csak a pénzedet akarja?

 • Ha szélhámos, akkor az elején a csillagokat is lehozza neked az égről
 • Miután összejöttetek, záros határidőn belül kölcsönkér, vagy bármilyen más ürüggyel pénzt akar tőled
 • A lehető leghamarabb össze akar költözni veled, mintha fontosabb lenne számára az összeköltözés, mint maga a kapcsolat

A pótlékot keresők

A pótlék keresők nemrég szakítottak/váltak/vesztették el a társukat, és igazából őt keresik, nem mást. Éppen ezért senki sem lesz elég jó nekik és ha kapcsolatba lépnek is valakivel, ott is csak a gond lesz. Éppen ezért nagyon kell vigyázni azokkal, akik frissen vesztették el párjukat. A gyászidőszaknak le kell telnie, márpedig ez az időszak általában hosszabb, mint amennyit maga az illető gondolna.

Honnan tudod, hogy csak pótlékot keres?

 • Túl hamar lesz túl szerelmes (lásd ugródeszka-effektus)
 • Nagyon sokat beszél az előző párkapcsolatáról
 • Nemrég szakított/vált el/vesztette el a párját
 • Egy idő után semmi sem jó neki veled kapcsolatban, mintha nem is téged látna

Az izgalmat keresők

Az izgalmat keresők általában férjük, feleségük (élettársuk, barátnőjük) mellől levelezgetnek hónapokig, unják otthon a helyzetet, de nem készek még kilépni belőle, addig is változatosságot hoz a szürke hétköznapjaikba egy-két online bók és a “mi lenne, ha?” izgalmas ábrándjai. Őket úgy tudod felismerni, hogy eszük ágában sincsen személyesen találkozni, ellevelezgetnek hónapokig mindenféle kifogásokat gyártva arra, hogy miért nem tudnak találkozni.

Honnan tudod, hogy csak izgalmat keres?

 • Hetekig tartó levelezgetés, de randi a kanyarban sincs
 • Túlfűtött beszélgetések, erotika, rózsaszín köd
 • Nem történik az “izgatáson” kívül az égvilágon semmi, legfeljebb megy a hitegetés

Izgalmat keres?

Az önbizalmat keresők

Ők azok, akik egyáltalán nem keresnek társat. Az izgalmat keresőkhöz hasonlóan csak “tuningolják” magukat – akár arra, hogy kilépjenek megunt kapcsolatukból, vagy csak úgy, mert az offline világban nem kapnak elég pozitív visszajelzést. Élvezik, hogy rengeteg férfi/nő ír nekik, lehet beszélgetni, levelezni, dicsérni egymást, és ezáltal építeni az önértékelésüket a frissen kapott bókokkal.

Honnan tudod, hogy csak önbizalmat keres?

 • Hasonlóan az izgalmat keresőkhöz, itt sem történik semmi konkrét
 • Hetekig tartó levelezgetés, randi sehol

Tanulság

Mi a fentiekből a tanulság?
Először is legyél őszinte magaddal és állapítsd meg, hogy melyik típusba tartozol. Ne hülyítsd se magadat, se másokat azzal, hogy te komoly kapcsolatot keresel például, amikor legbelül csak egy szeretőre vágysz. Ne játssz mások érzelmeivel: ha te csak az önbizalmadat erősíted, akkor ne hitegess egy komoly kapcsolatot keresőt. Rengeteg olyan ember van, aki a te kategóriádba tartozik. Szűrd ki, és keresd azokat! Tehát: megfelelő önismeret, és kommunikáció, és rengeteg zsákutcát megúszhatsz!

A Társkereső Műhelyeken többek között ilyen témákról is beszélgetünk. Ha van kedved, gyere el (a helyszín Budapest)

197 Comments

 1. Pingback: State, game, target... a flörtölés alapjai | Társkereső Kalauz

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.