08 Feb

A szombati Flörtszemináriumon átvettük a flörtölés alapjait, volt egy-két helyzetgyakorlat, megnéztük, hogyan kellene, hogy kinézzen a “csomagolás”, illetve hogy hogyan érdemes kezdeményezni.

Egyes iskolákban a flörtölésnek külön szótára van, és az egyszerű dolgokat úgy bonyolítják, hogy angol szavakat és “szakkifejezéseket” használnak rájuk. A flörtölős hangulat náluk state, maga a csábítás folyamata a game, a kiszemelt jelölt pedig a target (természetesen leegyszerűsítettem a bonyolult tudományt).

Igazából teljesen mindegy, milyen szakszavak segítségével próbálod megérteni a lényeget. Ha neked az segít, hogy angol szótárral próbálod megérteni az ismerkedés alapjait, rendben van. Ha mindenféle felszedő szövegeket magolsz be és egy este teszteled őket 20 különböző jelöltön, az sem gond. Ha ez neked önbizalmat és támaszt ad, használd nyugodtan!

Mi a cél?

De mielőtt belevágsz az ismerkedésbe és a flörtölésbe, döntsd el, mi a cél. Ha a cél a csábítás (tehát rövidtávú, egyéjszakás kaland), akkor a trükkök tökéletesen működőképesek. Főleg olyan szórakozóhelyeken, ahol a magas alkoholszint miatt igazából felszedő szövegekre sem nagyon van szükség. Ha viszont hosszabb távra terveznél és komoly párkapcsolatot szeretnél, akkor nőcsábászként már az első percben elkaszáltad magad ha túl átlátszó, amit csinálsz. Tehát döntsd el először, hogy mit is szeretnél! (Arról, hogy ki mit szeretne például az online társkeresőkön, már értekeztem itt)

Figyelj a jelzésekre!

Bámulatos, hogy az emberek néha mennyire nem veszik észre magukat. Beszélgetésnél mintha ott sem lenne a másik, csak mondják a magukét anélkül, hogy megfigyelnék, vajon a másikat érdekli-e az, amit mondanak. Ez a flörtölés biztos halála. Ha nem figyeled a másik testbeszédét, ha nem érzed meg a legapróbb rezdüléseket, akkor fogalmad sem lehet, hogy mi milyen hatást vált ki, és merre vidd tovább a beszélgetést. Kezdj el már most gyakorolni: nézz körbe a villamoson, utcán, ki mit kommunikál a testével. Hogyan fordulnak egymáshoz a párok? Milyen jelzéseket adnak le azok, akik éppen most ismerkednek egy szórakozóhelyen? Egy idő után automatikusan tudni fogod, mi a helyzet. Válj jó megfigyelővé!

Tudd, hogy kinél szabad a pálya!

Casanova és Don Juan sem tudtak mindenkit elcsábítani. Bár nagyon jó “konverziókkal” dolgoztak, tehát nagy számban dőltek karjaikba a nők, ők sem kezdeményeztek csak úgy akárkinél. Amikor bementek egy szalonba, bálba, azonnal felmérték a lehetőségeket, pontosan azért, mert az évek rutinja rögtön elárulta nekik, ki ad le olyan testbeszéd-jelzéseket, hogy érdekelné esetleg egy kaland (vagy még több). Mindenkit nem lehet megszerezni! Rengeteg zsákutcába került társkereső ír nekem érzelmileg elérhetetlen nőkről, akik már évek óta csak szórakoznak velük, esetleg másba szerelmesek. Ez felesleges időpocsékolás, ráadásul az önbizalmat is rombolja. Érdemes már az elején tisztázni az elvárásokat, méghozzá úgy, hogy teszteled az illetőt: csak barátnak akar-e téged, vagy többnek.

Megintcsak figyeld a jeleket, és kezdj el flörtölni, hogy a másik számára ne legyen egyértelmű a helyzet. Ne feledd: a flörtölés sosem egyértelmű kommunikáció, hanem egy olyan játék, amelyben benne van a “mi lenne, ha”. A túl direkt kommunikációval nagy eséllyel elriasztod a másikat, a kétértelmű helyzeteket viszont mi nők hetekig tudunk agyalni. És ez már egy jó első lépés lehet ahhoz, hogy a szívünkbe férkőzz 🙂

Útravalóul egy titok Casanova fegyvertárából: “A szép nőket dicsérd az eszükért, az okosakat pedig a szépségükért.”

 • Mi a flörtölés lényege?
 • Hogyan lehet kezdeményezni?
 • Mi a Te énmárkád?
 • Hogyan csomagold át magad, hogy még vonzóbb és magabiztosabb legyél?

A flörtölés részleteivel, a fenti és azokhoz hasonló kérdésekkel foglalkozik a Flörtszeminárium, amely egy egynapos gyorstalpaló flörttréning kizárólag férfiaknak.

Az ötösre vizsgázott tréningről egyik résztvevője ezt nyilatkozta:
“Vidám, vicces nyitott légkör, kendőzetlen okfelmérés. Jól éreztem magam.”
Ha szeretnél értesítést kapni a következőről, iratkozz fel itt!

28 Comments

 1. Fodor András 2012. February 8. Wednesday 14:57

  Kedves Andi!
  Sajnos mi férfiak is hajlamosak vagyunk a magunk baját a másik ember nyakába zúdítani pedig, szórakozni megy el az ember nem pszihiáterhez aki a lelki sérülésekkel foglalkozik és,próbál tanácsokat adni több-kevesebb sikerrel ugyan is,ezt magának az egyénnek kell meg oldania bár lehet segítséggel. Többnyire én beszéltetni szoktam az illető hölgyet de,csak finoman hogy,ne vegye észre mennyire kíváncsi vagyok mit is szeretne valójában. Ez hamar ki derül ugyan is pár kereszt kérdés és, már is bele zavarodott a történetébe és,kezdheti elölről,ami nem biztos ugyan úgy fog elhangozni mint az első beszámoló,akkor már meg is van a szándék csak,tudni kell a szavak mögé látni és, értelmezni jelentésüket. Sok férfi a hiúság áldozata lesz az által hogy,nem kellő képen figyelmesek és,a saját egójukkal vannak éppen elfoglalva ami nem szerencsés egy randin amikor a kiszemelt hölgynek kellene a középpontban lennie és, figyelni minden kis szösszenetet ami elhangzik majd apródonként összerakni a képet ami,kiadja az egészet valójában a kerek történetet a hölgy szándékáról.

  Üdv:András

  Reply
  • Judit 2012. February 9. Thursday 01:18

   Kedves András!Úgy gondolod,hogy mindig,mindent jól értelmezel?A hölgy a szándékait veled már az első benyomások után tudja!Ne becsüld le a Nőket!Mindig a nő választ,de az okos Nő elhiteti Veled,hogy Te választottad,és meghagy ebben a tudatban,mert a Te egodnak erre van szüksége.A Nő,ha okos,azt is elhiteti Veled,hogy Te vagy az okosabb,de csak akkor,ha Rád van szüksége,ha Te kellesz!Azt is Ő tudja,hogy miért pont Te!Érdekből,vagy érzelemből,vagy mindkettő!A Nő az első randin szavak nélkül is sokkal többet megtud Rólad,mint Te Róla!Bocsánat,az őszinteségért!

   Reply
   • Döme 2012. February 9. Thursday 14:11

    Igen, ez így igaz!
    Hogy az ember jobban és pontosabban értelmezze a másik reakcióit, gesztusait, ezért kell figyelmesen rá figyelni. Ezt András szépen össze is foglalta.
    A nő választ, az biztosan így van.
    Csakúgy, mint ahogy a férfi is.
    A választásnak kölcsönösnek kell lennie.
    Engem hiába választana és adna le felém jelzéseket olyan nő, aki nem érdekel.
    Ez valahogy úgy működik, a férfi kiválasztja ki – kik körül szeretne legyeskedni, a nő pedig választ a körülötte legyeskedők közül.
    Tehát a nő azok közül választ, akik őt már kiválasztották.
    …szerintem 🙂

    Reply
    • Zsolt 2012. February 9. Thursday 14:48

     Aztán a férfi is kiválasztja azok közül a nők közül a neki megfelelőt, akik körül legyeskedik, és már kiválasztották őt:)

     Reply
     • Cica 44 2012. February 9. Thursday 18:05

      Váúúúú

      Reply
     • Zsolt 2012. February 9. Thursday 19:19

      Parancsolsz?:)

      Reply
   • Zsolt 2012. February 9. Thursday 14:42

    Az, hogy a nő választ az egy olyan közhely, ami nem igaz. Ez nemtől független. A vonzóbb emberek választanak. Teljesen mindegy, hogy egy Sean Connery-ról vagy Catherine Zeta Jones-ról beszélünk. Ha egy ilyen vonzerejű ember találkozik egy átlagos vonzerejűvel akkor az esetek döntő többségében ő fog választani. Persze alapvetően mindkettő választ, csak valakinek 1-ből kell.

    “A hölgy a szándékait veled már az első benyomások után tudja!”

    Az első benyomás pedig gyakran csalóka, de vannak emberek, akik tényleg csak így tudnak gondolkozni. Majd továbbfejlődnek.

    Zsolt

    Reply
   • Péter 2012. February 10. Friday 18:17

    A nő az esetek 99 százalékában nem okosabb! Ez egyébként természetes, hiszen kisebb az agyuk.

    Reply
    • Dreen 2012. February 10. Friday 18:25

     Péter, ez eléggé közhelyes volt… Finoman szólva.

     Reply
    • Laura 2012. March 16. Friday 05:34

     Péter, elég ritka ezen az oldalon az olyan ember, akiről elsőre látni, miért nincs párkapcsolata, de nálad így van… bocs 😀

     Reply
 2. Bolla Péter 2012. February 8. Wednesday 15:51

  Útravalóul egy titok Casanova fegyvertárából: “A szép nőket dicsérd az eszükért, az okosakat pedig a szépségükért.”

  Nos, ilyen tanácsokat kell adni egy olyan helyen, ahol elvileg a komoly szándékú ismerkedés lenne a cél???

  Hiteltelenné teszi az egész oldalt!

  Casanova nem véletlenül nem ismerkedett szép és egyben okos nőkkel… Könnyű prédára hajtott ő is.
  😀

  Reply
  • Randi Andi 2012. February 8. Wednesday 16:07

   Kedves Péter!

   Értsd jól! 🙂

   Reply
  • Dreen 2012. February 8. Wednesday 19:07

   Péter, attól függetlenül hogy én mennyire gyűlölöm ezeket a játékokat és a hányinger kerülgetne még akkor is ha sikeres volnék a flörtölésben, úgy gondolom hogy Andi azért vonta be a flörtölés-témát a komoly célú tematikába, mert a komoly társkereséshez (is) fontos az önbizalom, és a flörtölési technikák elsajátítása ebben segít.

   Ha már van önbizalmad flörtölni, komoly társkereséshez is lesz. Ettől nem lett az oldal hiteltelen, sőt.

   Jól mondom, Andi?

   Reply
   • Randi Andi 2012. February 9. Thursday 09:45

    Hányingered van a flörtöléstől? MINDEN “komoly” kapcsolat flörtöléssel kezdődik. Izgalmas játék, amely nélkül nagyon unalmas lenne az élet!

    Reply
    • Dreen 2012. February 11. Saturday 16:05

     Andi, a flörtölés komolytalan célra való felhasználásától van… 🙂 Nyilván én pejoratívan értem azt, amit Te nem. Tény hogy ez nem a Te hibád.

     Egyébként meg azért erős kifejezést használtam. Pillanatnyi elmezavar, csak eszembe juttatta azt az újabb és újabb tapasztalatot, hogy amint elkezdek valakihez romantikus értelemben is vonzódni, roló le. Miután pl. legutóbb négy órát beszélgetünk, nevetünk, és a kezdeti baráti találkozóba, mivel időközben mint nő is megtetszett a hölgy, finom kis flörtöt kevertem, el ugyan nem menekült, de megtartotta a távolságot. Ez egy idő után kicsit unalmassá tud válni.

     Tudom, ez még nem elegendő magyarázat.

     Reply
 3. Judit 2012. February 8. Wednesday 16:57

  Először megismerkedni szeretnél vele.Ahhoz kapcsolatba kell lépni.Hogy megismerd,és megnyíljon,megdicsérni kellene.Ehhez keress rajta valamit,ami dícséretre méltó!A férfié a kezdeményezés joga,a nő majd eldönti akar-e továbblépni.Próbálj meg jó benyomást tenni,de azt mutasd,ami valóban vagy!

  Reply
  • Kiss Péter 2012. February 8. Wednesday 19:18

   Az előző hozzászólással vitatkoznék:
   “A férfié a kezdeményezés joga”
   Miért mindig a férfié a kezdeményezés joga?
   Szerintem a nők ugyanúgy kezdeményezhetnek.
   Másfelől:”mutasd ami valóban vagy” – sokszor ez sem jó tanács.
   Mert ha azt mutatom, akkor már eleve halott dolog az egész. 🙂
   A rosszat nem lehet már az elején egy idegen nyakába önteni.
   Nagyon sok olyan kapcsolatot látok, ahol nem is értem, hogy az a nő miért marad annál a férfinál.
   Ha az illető már az elején azt mutatatta volna, sose lett volna kapcsolata.
   Én teljesen más lennék, mégsem érdeklem a nőket.

   Reply
   • KGábor 2012. February 8. Wednesday 19:42

    Péter,

    egyet értek veled, a nő is kezdeményezhet. Viszont úgy hiszem: kezdeményezni mindig annak kell, akinek érdeke az ismerkedés.

    Ha nem kezdeményezel, az egyet jelent: nem érdekel téged annyira az az illető. Ha érdekelne, mindent megtennél, csak hogy megismerhesd jobban. Ha meg nem teszed mégsem, az meg önbizalom hiány.

    Megoldás: vannak olyan pillanatok az ember életében, amikor annyira felszabadult, könnyed és vidám, hogy ugrándozna örömében. Ha ilyen hangulatod van, a legjobb nőt is tét nélkül leszólítod, hisz boldog vagy, nem félsz semmitől, nem is biztos, hogy akarsz tőle valamit. De le mered szólítani, ráadásul mosolyogva.

    Most ugyanezt képzeld el akkor, amikor nem vagy éppen feldobva, vagy egy fárasztó munkanap után vagy. A nő ugyanaz, csak te nem vagy ugyanaz.

    Hát ennyin múlik, hogy valaki minden félelem vagy tét nélkül leszólít valakit, vagy kedvetlenül kerülgeti, s csak azon gondolkozik, hogy most mi legyen, mit kéne tenni, hogyan kéne tenni, tenni kéne-e egyáltalán.

    Ugyanaz az ember egyszer szerez magának egy ismerőst, másszor képtelen rá. Csak rajtad múlik, s leginkább azon, hogy hogyan állsz ehhez az egész dologhoz. Ha nagyon komolyan állsz hozzá, az esélyeid máris elúsztak. Ez az élet, nem lehet ránézésből rögtön komoly kapcsolatot kialakítani. Meg kell ismerned előbb. Hogy megismerd, előbb szóba kell állnod vele, sokat kell beszélgetni, találkozni, élményeket közösen szerezni. Hogy szóba állj vele – na itt jösz a képbe Te és a Hangulatod meg a Hozzáállásod. Ezeket a gátakat egyszer úgyis át fogod törni. Majd ha már eleged lesz abból, hogy olyasmire vársz ami nem is létezik vagy el sem érkezik. Akkor majd felrúgod azt az asztalt amin támasztottad a fejed és azt mondod: Najó, most már csináljuk keményen!

    Állj hozzá, és sz**d le minden hátsó gondolatod, téveszméd. Ez a világ, benne emberek, akik letojják, hogy benneed mik zajlanak le. Ők csak annyit látnak, amit mutatsz, mondasz, csinálsz. Csináld hát.

    Reply
    • KGábor 2012. February 8. Wednesday 19:49

     Még egy ötlet, hogy hogyan kezdj neki.

     Ha nem tudod hogyan közelíts, gondolkodj el ezen:

     -Képzeld el, hogy a nő lépne oda hozzád, és tartózkodóan mondana neked valamit, amivel egy beszélgetést kezdene köztetek. Találd ki, milyen szöveg illene hozzá, hogy mit mondana neked, mivel jönne oda hozzád. Ha ezt el tudod képzelni, hogy mi illik hozzá, hogy mondjon, és mire számítanál tőle, ami neked végülis elfogadhatóvá válna, mint beszélgetés kezdemény, akkor megtaláltad amit kerestél. Menj hozzá oda azzal a szöveggel.

     Lehet melléfogsz, de jobb mint szemezni és várni. Mert csak várhatsz. A gátakat áttörni nehéz, mert túlmisztifikáljuk a túloldalt, amit nem látunk a gát miatt. Pedig ha már áttörtük, lehet nem is fog már annyira vonzónak tűnni. De mindig a gát az, ami meggátol minket, amitől ez az egész feladatnak számít. Hozzáállás kérdése. Tudod, hogy át tudod törni, de hogy mi van mögötte, sosem fogod tudni előre. minden dióban más a bél, hát törögesd fel mind, ha keresed azt ami ízlik majd neked!

     Reply
     • Randi Andi 2012. February 9. Thursday 09:48

      Kutatások szerint az esetek 70%-ban a nők kezdeményeznek különféle flörtjelzésekkel.

      Reply
   • Judit 2012. February 9. Thursday 00:51

    Mert nem tudod,hogyan kellene kezdeni!Ha azt akarod,hogy észrevegyenek,próbálj jó benyomást kelteni!Ha TE magad sem szereted magadat,akkor hogy várhatod,hogy más szeressen?Ha nem tudod megváltoztatni a körülményeket,akkor változtasd meg a szokásaidat!Tanulj meg örülni annak,ami van,és soha ne azon keseregj,hogy mi nincs!Légy magabiztos,bízz magadban!Húzd ki magad,emeld fel a fejed,és mindig előre nézz,és láss is,ne csak nézz!Akkor kapsz lehetőséget,és megmutathatod,hogy milyen vagy!Így csak keseregsz,és soha nem leszel sikeres!Próbáld meg!Sok sikert kívánok!

    Reply
 4. Jurij Zlobinz 2012. February 9. Thursday 11:41

  Szerintem tul sok a duma..Ez egy jó hely megvitatni a tudományos fokozattokkal biró értelmiségnek hogy mire is lett volna idejük amig ezeket a megjegyzéseket ide leirták és sziporkázó véleményükkel más érzelmeinek ,érzelmi indultságának terelői legyenek…

  Reply
 5. Kis Eszter 2012. February 9. Thursday 13:21

  Kedves Dreen, egész biztos lehetsz benne, hogy ha a “gyűlölöm” meg a “hányinger” szó az agyadban nagyon előtérben vannak (függetlenül attól, hogy élőszóban használod-e őket), akkor a nők – legalábbis a normálisabbak – hanyatt-homlok menekülni fognak a közeledből.
  Te tipikusan az az ember vagy, akinek a lelkivilága a legfőbb gát a társkeresésben, és nem útmutatásra, nem is társra van egyelőre szükséged, hanem először szembenézni magaddal, kicsit javítani valahol valamit, leszokni az ingerültségről, élvezettel lazítani, szeretni a világot, és utána már jobban menne minden. Ez évek és elszánás kérdése :).

  Reply
 6. Gabor 2012. February 9. Thursday 13:45

  Időnként találkozom olyan hölggyel, aki kötekedéssel kezdeményez egy beszédet, kontaktust. (férfiban is van ilyen)
  Leszól, beszól, megjegyzéseket tesz. Van aki ezt poénnak szánja, van aki komolyan gondolja, és néha ezt nehéz megkülönböztetni, mert-e tekintetben nem ad egyértelmű jeleket az illető.
  Lényegében egy ismeretlennel kekeckedik, aki ki tudja miként fogadja ezt, magára veszi, figyelmen kívül hagyja, netán veszi a lapot.

  Reply
  • Kis Eszter 2012. February 9. Thursday 15:11

   Nem beszólni akartam, hanem tök komolyan gondoltam, de mentségemre szól, hogy akkor még csak a “hányingeres” írását olvastam, és azt hittem, hogy pasi. Az indulatos fogalmazás pasiban nagyon taszító, ijesztő minden nő számára. Azóta láttam máshol is írásait, most már nem is tudom, hogy pasi vagy nő, és ha nő, akkor elnézést, egy nőnek lehetnek nagyon kedves napjai is, meg néha nagyon ingerült napjai is – nőkkel megértőbb vagyok, mert havi egyszer biológiai okok miatt megesik, hogy utáljuk a világot 🙂 Ugyanez férfiak esetében a máshogy veszi ki magát, ijesztőbbnek hat, hisz ki akar egy dühös pasit?

   Bocs még egyszer :).

   Reply
   • Döme 2012. February 9. Thursday 18:10

    Azt azért ne felejtsd el, hogy a férfiak sem gépek, hanem ök is ugyanúgy érzö lények, emberek. Ök sem vigyoroghatnak happy módon egyfolytában. A férfiaknak is lehet változó a hangulatuk, lehetnek könnyebb, nehezebb napjaik, van bioritmusuk stb.
    Próbáld meg emberként kezelni ōket is, meg fog térülni, elhiheted.
    🙂

    Reply
    • Kis Eszter 2012. February 10. Friday 09:15

     Nem kell vigyorogni (sőt, pasinak nagyon nem is áll jól), csak férfi esetében ijesztő a sok túl erős jelző meg negatív kifejezés. Akkor elképzeli az ember, milyen lehet élőben.
     Na, mindegy, tévedtem, tényleg. Idő kellett, mire kiismertem ezt a fórumot, hogy hogy működik, hogy rendezi a hsz-ket, és hogy a női meg a férfi fej az ábránál nincs megkülönböztetve. Ezért hittem Dreen-t ffi-nek. Azóta sejtem az írásaiból, hogy nő.

     Reply
     • Döme 2012. February 10. Friday 13:25

      Vigyorogni semmi estre sem!
      Idiótáknak se áll jól, de nekik legalább elnézhetjük.

      Igen. Ha arra gondolsz, hogy taszító az indokolatlan indulatosság, abban természetesen egyetértek. Nem sok jót jelent, ha valaki eltúlzott erővel reagál le valamit, valami számára negatív dolgot, de ez akár pozitív irányban is elgondolkodtató lehet.
      Ha a lereagálás, a viszonyulás aránytalan, akkor ott valami tényleg hibádzik, deformáltságot, kiszámíthatatlanságot, kiegyensúlyozatlanságot jelez.
      Igen, akár félelmet is kelthet és semmiképp sem bizalmat keltő, biztonságot adó.

      Ugyanakkor szabadjon a gondokat, a lelki állapotot, rossz hangulatot is kifejezni, kiadni magunkból, de az aránytalanul eltúlzott indulat, durvaság senkinek sem megengedhető.
      Vagyis… hát lelke rajta, de akkor majd szépen a megfelelő polcra helyezzük.

      Én azért írtam azt amit, arra szerettem volna utalni, hogy mindenkinek uralkodnia kell magán nehézségek közepette is, akár nő, akár férfi az illető. Nem szabad ezt csakis az egyik féltől elvárni.

      🙂

      Reply

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.