08 Feb

A szombati Flörtszemináriumon átvettük a flörtölés alapjait, volt egy-két helyzetgyakorlat, megnéztük, hogyan kellene, hogy kinézzen a “csomagolás”, illetve hogy hogyan érdemes kezdeményezni.

Egyes iskolákban a flörtölésnek külön szótára van, és az egyszerű dolgokat úgy bonyolítják, hogy angol szavakat és “szakkifejezéseket” használnak rájuk. A flörtölős hangulat náluk state, maga a csábítás folyamata a game, a kiszemelt jelölt pedig a target (természetesen leegyszerűsítettem a bonyolult tudományt).

Igazából teljesen mindegy, milyen szakszavak segítségével próbálod megérteni a lényeget. Ha neked az segít, hogy angol szótárral próbálod megérteni az ismerkedés alapjait, rendben van. Ha mindenféle felszedő szövegeket magolsz be és egy este teszteled őket 20 különböző jelöltön, az sem gond. Ha ez neked önbizalmat és támaszt ad, használd nyugodtan!

Mi a cél?

De mielőtt belevágsz az ismerkedésbe és a flörtölésbe, döntsd el, mi a cél. Ha a cél a csábítás (tehát rövidtávú, egyéjszakás kaland), akkor a trükkök tökéletesen működőképesek. Főleg olyan szórakozóhelyeken, ahol a magas alkoholszint miatt igazából felszedő szövegekre sem nagyon van szükség. Ha viszont hosszabb távra terveznél és komoly párkapcsolatot szeretnél, akkor nőcsábászként már az első percben elkaszáltad magad ha túl átlátszó, amit csinálsz. Tehát döntsd el először, hogy mit is szeretnél! (Arról, hogy ki mit szeretne például az online társkeresőkön, már értekeztem itt)

Figyelj a jelzésekre!

Bámulatos, hogy az emberek néha mennyire nem veszik észre magukat. Beszélgetésnél mintha ott sem lenne a másik, csak mondják a magukét anélkül, hogy megfigyelnék, vajon a másikat érdekli-e az, amit mondanak. Ez a flörtölés biztos halála. Ha nem figyeled a másik testbeszédét, ha nem érzed meg a legapróbb rezdüléseket, akkor fogalmad sem lehet, hogy mi milyen hatást vált ki, és merre vidd tovább a beszélgetést. Kezdj el már most gyakorolni: nézz körbe a villamoson, utcán, ki mit kommunikál a testével. Hogyan fordulnak egymáshoz a párok? Milyen jelzéseket adnak le azok, akik éppen most ismerkednek egy szórakozóhelyen? Egy idő után automatikusan tudni fogod, mi a helyzet. Válj jó megfigyelővé!

Tudd, hogy kinél szabad a pálya!

Casanova és Don Juan sem tudtak mindenkit elcsábítani. Bár nagyon jó “konverziókkal” dolgoztak, tehát nagy számban dőltek karjaikba a nők, ők sem kezdeményeztek csak úgy akárkinél. Amikor bementek egy szalonba, bálba, azonnal felmérték a lehetőségeket, pontosan azért, mert az évek rutinja rögtön elárulta nekik, ki ad le olyan testbeszéd-jelzéseket, hogy érdekelné esetleg egy kaland (vagy még több). Mindenkit nem lehet megszerezni! Rengeteg zsákutcába került társkereső ír nekem érzelmileg elérhetetlen nőkről, akik már évek óta csak szórakoznak velük, esetleg másba szerelmesek. Ez felesleges időpocsékolás, ráadásul az önbizalmat is rombolja. Érdemes már az elején tisztázni az elvárásokat, méghozzá úgy, hogy teszteled az illetőt: csak barátnak akar-e téged, vagy többnek.

Megintcsak figyeld a jeleket, és kezdj el flörtölni, hogy a másik számára ne legyen egyértelmű a helyzet. Ne feledd: a flörtölés sosem egyértelmű kommunikáció, hanem egy olyan játék, amelyben benne van a “mi lenne, ha”. A túl direkt kommunikációval nagy eséllyel elriasztod a másikat, a kétértelmű helyzeteket viszont mi nők hetekig tudunk agyalni. És ez már egy jó első lépés lehet ahhoz, hogy a szívünkbe férkőzz 🙂

Útravalóul egy titok Casanova fegyvertárából: “A szép nőket dicsérd az eszükért, az okosakat pedig a szépségükért.”

  • Mi a flörtölés lényege?
  • Hogyan lehet kezdeményezni?
  • Mi a Te énmárkád?
  • Hogyan csomagold át magad, hogy még vonzóbb és magabiztosabb legyél?

A flörtölés részleteivel, a fenti és azokhoz hasonló kérdésekkel foglalkozik a Flörtszeminárium, amely egy egynapos gyorstalpaló flörttréning kizárólag férfiaknak.

Az ötösre vizsgázott tréningről egyik résztvevője ezt nyilatkozta:
“Vidám, vicces nyitott légkör, kendőzetlen okfelmérés. Jól éreztem magam.”
Ha szeretnél értesítést kapni a következőről, iratkozz fel itt!

28 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.