04 Mar

Egy nemrég közölt flört kutatás szerint a flört készségek sokkal fontosabbak, mint a kinézet. Magyarul: hiába vagy szép és csinos, esetleg jóképű és izmos, ha nem tudsz flörtölni, nagyobb valószínűséggel maradsz egyedül, mint a nálad kevésbé vonzó, de a flört terén járatosabb vetélytársaid.

Flört – elfeledett “tudomány”?

A flörtölési technikákat legtöbben már az általános iskolában, vagy a középiskolában sajátítjuk el. Ilyenkor kezdjük el gyakorolni a szemezést, csábítgatást illetve az ismerkedési szövegeket. A flörtölés alapjai ugyan belénk vannak kódolva genetikailag, ugyanakkor jó része tanult készség. Vannak nagyon ügyes nőcsábászok, akik mesterfokon űzik a flört művészetét, és vannak, akik egész életükben nem tanulják meg megfelelően és hatékonyan kimutatni érdeklődésüket a másik nem felé.

Idősebb korban számos társkereső úgy gondolja, ő már “kinőtt” a flörtölésből – ennek az eredményei a dögunalmas randik, a kétségbeesés és a maratoni panaszok arról, hogy az illető már senkinek sem tetszik. Ahogy egyik tanfolyamosom írta:

“Az “én nem kellek senkinek” igazából legtöbbször ezt jelenti: “senkinek sem mertem jelzéseket leadni, hogy szabad vagyok, és senkinek sem mertem eddig kimutatni, hogy tetszik nekem, sőt, egyáltalán nem is próbálkoztam eddig semmivel és nem esett a karjaimba véletlenül a párom”

A flört tehát nem afféle csacska játék, hanem elengedhetetlen része a társkeresésnek. dr. Monica Moore flört kutató szerint a flört “az az eljárás, amelyben a nő kiválasztja a neki tetsző férfit és magához csábítja.” Szerinte tehát

a nők kezdeményeznek – kiválasztják a nekik tetsző férfit, a flörtjelzésekkel tudatják vele, hogy elérhetőek, illetve a válaszjelzések alapján tesztelik, hogy az illető férfi érdeklődése mennyire komoly irányukban.

A nők 52-féle flört jelzéssel tudatják a férfiakkal, hogy érdemes rájuk kicsit jobban odafigyelni. A jelzések között a mosolytól és szemezéstől kezdve a hajjal való játszadozást egyaránt megtalálhatjuk dr. Moore szerint. A férfinak csupán annyi a dolga, hogy veszi a jeleket, és reagál rájuk.

A mosoly a legnépszerűbb flörtjelzés

A fent említett 5000 fős mintán (19 és 39 év közötti egyedülállókon) végzett flört kutatás érdekes eredményeket hozott, 5-féle flört stílus rajzolódott ki:

Az 5-féle flört stílus

Az 5-féle flört stílus a következő:

1. Fizikai flört stílus: az ebbe a csoportba tartozó emberek hamar alakítanak ki kapcsolatokat, erős a szexuális kisugárzásuk és nagy az érzelmi és testi kötődésük a partnerükhöz.

2. Hagyományos flört stílus: ők úgy gondolják, az első lépést a férfinak kell megtennie, a nők pedig csak ne kezdeményezzenek. Az ebbe a csoportba tartozó nők és férfiak egyaránt zárkózottabbak és introvertáltak.

3. Udvarias flört stílus: ők az illendő viselkedésre és a szexuális célzásoktól mentes kommunikációra esküsznek

4. Őszinte flört stílus: ők az érzelmi kötődésre helyezik a hangsúlyt, így kapcsolataikra az érzelmi és szexuális harmónia a jellemző, értelmes párkapcsolatokra törekszenek az egyéjszakás kalandok helyett. Ez a típus a leggyakoribb.

5. Játékos flört stílus: Nem a hosszútávú kapcsolatra törekszenek, hanem arra, hogy jól érezzék magukat és növeljék az önbecsülésüket. Nem törekszenek komoly kapcsolatra, inkább csak szórakoznak. Ez a típus a legritkább.

Melyik flört stílus a tiéd? Ha tudsz angolul, akkor megtudhatod a University of Kansas flört tesztjéből!

132 Comments

 1. szvirnyakolga 2011. March 4. Friday 13:51

  Jelenleg az 5.pontban foglaltaknak felelek meg, mivel nem volt határozott szándékom a kapcsolatteremtésre.Sokáig tartott a kudarc feldolgozása.A párkeresési szándékot az élet történései hozzák magukkal. Üdv. Olgi

  Reply
  • Rajmond 2011. March 5. Saturday 23:07

   Szia Olgi! Remélem nem haragszol meg rám,de nem értem hogy ha nincs határozott szándékod a kapcsolatteremtésre,akkor mit keresel itt?!Ettől kellemesebb flörtöléseket kívánok neked!

   Reply
 2. Gábor_40 2011. March 4. Friday 17:59

  Én ennyire nem tudom ezt szétválasztani, de sorrendbe tudom állítani.
  3as, aztán jön a 4es jellemző rám. (Ritkán, ha olyan a társaság akkor előfordulhat az 5ös is, ami át tud fordulni a 3-ba, vagy a négyesbe. )

  Reply
  • Gábor_40 2011. March 5. Saturday 15:11

   Ez olvasható a fotó alatt: „A mosoly a legnépszerűbb flörtjelzés”. Ebben van valami, de ez esetben én rosszul járok, mert egyáltalán nem vagyok mosolygó típus.
   Nők sem szoktak rám mosolyogni, kivéve azokat, akik mindig mindenkire mosolyognak, mert olyan a természetűk. Pedig nagyon jó, amikor egy hölgy mosolyog és ragyog a tekintete.

   Reply
   • Ágica 2011. March 5. Saturday 15:41

    Gábor!

    Ha Te is mosolyognál 🙂 akkor a hölgyek is szívesebben mosolyognak vissza neked.
    Nem gondolod??
    Pont itt van a kutya elásva, mert mindkét nem a másiktól várja el a mosolyt elsőkén.
    De bevallom azért mi nők elöbb dobjuk be ezt a trükköt, mint ti ffi-ak

    Reply
    • Gábor_40 2011. March 5. Saturday 21:14

     Ágica, ugyan a fogsorom rendben van, de a mosolyom nem valami klassz, erőltetve meg pláne. Ilyenek ezek a gének, létrehoznak valamit…………..
     🙂

     Reply
     • Eszter 2011. March 6. Sunday 13:29

      Gábor! Azért csak bátran mosolyogj, a mosollyal örömet szerzel másoknak és magadnak is! Hidd el, egy mosoly mindenkit megszelídít, és a küllemet is!

      Reply
     • Katalin 2011. March 7. Monday 11:28

      Gábor, írtam újra pár sort az előző témában neked…gondoltam szólok, nem biztos, h. visszanézel rá, olyan régen volt…
      Szép napot, jó hetet kívánok, lassan a tavasz is beköszönt…Kati…:

      Reply
     • Gábor_40 2011. March 7. Monday 13:46

      Kedves Katalin, megkerestem a hozzászólásod.
      Nem, nincsen bennem semmilyen harag, vagy megbántottság.

      Jelenleg csóró vagyok és megélhetési problematikus, miközben ezerrel tanulok és küzdök egy állás betöltéséért, azért, hogy jól meg tudjak élni. Sajnos, ehhez idő kell és már hónapok óta készülök rá, (ill húzódik a vezetők részéről a döntés), de nem adom fel, mert ebben látok lehetőséget arra, hogy újjá építsem az életemet itt, ahol most lakom.
      Egyszer már elértem „mindent”, miközben soha nem voltam karrierista, mert nálam első a család, a párkapcsolat, de a mostani csóróságomban menekülnek előlem a nők és én hiába kezdeményezek, meghalják, hogy hol tartok, hogy élek, azonnal el menekülnek. Arra pedig senki nem kíváncsi, hogy honnét jövök, merre tartok, és miért tartok ott ahol, mert manapság az számít ami a felszínen jól látható.

      Reply
     • Mártus 2011. March 23. Wednesday 12:05

      Elég, ha már a szemed csillog és az mosolyog 🙂

      Reply
     • Ágnes 2011. March 24. Thursday 14:58

      Kedves Gábor, Kár hogy nem ismerlek. Engem pont az érdekel ami a mélyben van, (nem a felszin), és az, hogy merre tart egy férfi. Szivesen meghallgatnám a történetedet.

      Reply
     • Katalin 2. 2011. March 24. Thursday 22:52

      Kedves Gábor, fordítsuk meg a történetet…!Tegyük fel, h.a házaspár él boldogan, szeretetben, egészségben,szerelemben, egyszer csak megbetegszik egyikük,a pénz elfogy.(v.tönkremegy a vállalkozás)Ekkor a másik, aki egészséges ill. nem vállalkozott, ott hagyja a férjét, mert lecsúszott, esetleg lebetegedett…?Ezért sántít szerintem a gondolatmenete, hisz ha csak akkor kell valaki,ha pénze és egzisztenciája van, máskor nem, akkor én ebből a párkapcsolatból nem kérnék.Ez érdekkapcsolat, nem szerelem, szeretet.Tehát azért hajtani, h. szóba álljanak velem…nagy árat kell ezért egyszer fizetni, ha már nem szalad annyira a szekér !
      Sok sikert kívánok mindannyiunknak ! 🙂

      Reply
     • monika0074 2011. March 30. Wednesday 08:49

      ESZTER ÉN IS EGYET ÉRTEK VELED,MERT EGY MOSOLY TÖBBET ÉR..!!!

      Reply
     • András 2011. September 27. Tuesday 18:47

      Megismertem egy lányt.

      Reply
   • Kate 2011. March 23. Wednesday 15:43

    Ismered Kovácsovics Fruzsina dalát?
    “…Ha nevetsz, a világ mindig visszamosolyog rád!…”
    Gyakorold a mosolygást! Ha mosolyogsz az utcán, azt veszed észre, hogy a szembejövők is mosolyognak.
    Nagyon jó érzés.

    Reply
    • joc 2011. March 24. Thursday 14:44

     Kipróbáltam, igaz! Az utcán vicces dolog jutott eszembe és mire észbe kaptam már mosolyogtam is, mire a szembe jövő lányok is mosolyogva néztek rám.

     Reply
    • András 2011. September 27. Tuesday 19:06

     Nem a mosolygás a lényeg,hanem a megbízhatóság-hűség.Megismertem egy lányt,Hiába szerettem a végtelenségig,nem volt elég neki.Nagyon nehezen bújt velem ágyba.Azért,mert sokat csalódott és ezèrt,bezàrkózott.Nagyon sok szeretetet törődést kapott tőlem.Azt mondta,soha nem kapott még ilyet.Kezdett egyre komolyabbá válni a kapcsolatunk,de végül,miután jól beleszerettem,elhagyott és külföldre költözött. Kiderült,hogy sérült agyilag is és érzelmileg is.
     Majd belehaltam a fájdalomba,mikor rájöttem hogy ütödött.Jobb ha nem tudjátok milyen iszonyú fájdalmakat-kínokat éltem át.Bizalmat keresett,ő nem adott bizalmat.Hűséget,szeretet,keresett,de ő nem tudott adni.Az lett a hapy end,hogy pszihológushoz jár.Soha az életbe nem
     Fog meggyógyulni,mert sérült.A tanultságával próbálta leplezni.Nagyon furcsa egyveleg.Okos-bolond egyszerre.Ő is szeretett engem,de összevissza döntésképtelen volt.Mindennel szembesítettem,de ő inkább a gazdagságra vágyott.Az ilyen ember soha sem lesz boldog.Sajàt maga alatt àssa az àrkot.Most nagyon rosszul vagyok.

     Reply
 3. Ágica 2011. March 4. Friday 18:53

  Sziasztok!

  Már régen nem jártam fent az oldalakon, de most ide tévelyedtem….és gondoltam eme cikkhez hozzászólok:-)

  Azt hiszen én egyikbe sem tartozom igazán, mert mindig helyzettől és a kiszemelt “”ffi””-től függ 🙂

  Talán azért az 5-pont áll tőlem a legtávolabb, de erre is volt próbálkozás…de szerintem ez a FFI-nak nem túl szimpi…még ha elsőre annak is látszik
  Persze ez csak az én véleményem..

  Reply
  • csuri 2011. March 24. Thursday 08:24

   három ijen cickom van nevük szipu bubu csoki lányok és én pasibol vagyok

   Reply
 4. Eszter 2011. March 6. Sunday 13:41

  Sziasztok!
  Nézegetem, hová is sorolhatnám magam!
  Kezdem a
  2. típussal, ez kizárva részemről, hisz szerintem bármelyik fél kezdeményezhet.
  3. típus, létezik szexualitástól mentes kommunikáció egy ismerkedésnél? Szerintem akkor az nem flört.
  4. típus, esetleg, bár ekkor még nem tudhatjuk, hogy ebből mi lesz, párkapcsolat, vagy esetleg semmi…
  5. típus, játékos flört, szerintem ez egyáltalán nem ritka, hiszen sokszor nézünk mélyen egy férfi szemébe, érintjük meg véletlenül a buszon, egy szórakozóhelyen, vagy kérdezünk valami “szakmait” egy barkácsboltban, anélkül, hogy leteperni szándékoznánk.
  1. típus, kövezzetek meg, én bizony ebbe a csoportba tartozom, hiszen szerintem nincs párkapcsolat szex nélkül, ha van akkor az nem jó, kevés. Azért kezdek flörtölni, mert tetszik, valami megfogott benne, vonzódom hozzá, szeretnék tőle többet, mint egy mélyreható tekintetet.
  Összefoglalva, én az 1-es és 5-ös flörtöt érzem magaménak!

  Reply
  • Tizenegyes 2011. July 15. Friday 15:21

   Kedves Eszter!
   Egy jól alauló kapcsolatban elöbb uttóbb kell a szex. Ez erősiti meg ,hogy ebből a kapcsotból lesz valami.

   Reply
   • Náprádiné 2011. July 15. Friday 18:32

    Biztos? A szex rengeteg mindent elfed, amit látni kellene. Mi egy évig és három hónapig, a házasság előtt nem lettünk egymásé. Ebből következőleg a szerelmünk szellemi és lelki síkon teljesen elmélyült, és mindent megtudtunk a másikról, ami ahhoz kellett, hogy szabadon dönteni tudjunk, anélkül, hogy a szex a szemünket eltakarta volna.

    Reply
 5. Erzsi 2011. March 21. Monday 18:18

  Én imádok flörtölni, egy mosoly, nagyon jól esik mindenkinek.Jól esik ha egy férfinek természetesen , ha szimpatikus számomra mélyen bele nézhetek a szemébe.

  Reply
 6. István 2011. March 23. Wednesday 11:17

  Szia Andi!:)

  Leírok egy példát, légyszíves sorold be, hogy ez melyik csoportba tartozik.

  Szia!:)A versenyzők azt tanították, hogy ne a festék után ítéljek. Ha sportautó lennél és belédülnék, akkor mit mutatnál magadból?:)

  Számomra ez olyan, mintha a fizikai és a játékos flört kéz a kézben járna egymással.:)

  István:)

  Reply
 7. PÁLMA 2011. March 23. Wednesday 12:39

  Én úgy gondolom, hogy az 1. flörtölőkhoz tartozom, de mégis gátlásosnak tartom magam, hogy ki merjem fejezni, ha tetszik egy férfi.Próbálom mosolygos, vidám légkör megteremtésével fejezni ki érzéseimet.

  Reply
 8. Siklos Jánosné 2011. March 23. Wednesday 13:45

  Játékos,flörtölös vagyok még mindig,de miután 62 éves múltam kissé izléstelennek tartom,hogy igy hivjam fel a figyelmet magamra.Lelkem pedig csak őrülten ezt kivánja,és nem tudom elfogadni,hogy ezt nekem már nem szabad.
  Léleknek nincs ősz hajszála/Lux E/

  Üdv:S.Anikó

  Reply
  • Baba 2011. March 23. Wednesday 16:45

   Kedves Anikó!
   Ne fogd vissza magad! Egy kedves mosoly 60 fölött sem lehet ízléstelen!

   Üdv: Baba

   Reply
 9. Ica/Ilu 2011. March 23. Wednesday 13:59

  Úgy vélem a flörtölés is egyfajta játszma. De nem feltétlen negatív értelmében. Vannak nők akik, mindenkivel flörtölnek, akkor is, ha tulajdon képen nem akarnak semmit… Én csak akkor tudok, ha egy férfi valóban megtetszett, és akkor -önkéntelenül is- adom a jeleket. De pusztán csak szórakozásból nekem nem megy.

  Reply
 10. Orsi 2011. March 23. Wednesday 14:10

  Sziasztok!
  Én határozottan a 5. csoporthoz tartozom. Nem áll tőlem távol a többi sem de lehetőségeim erre korlátoznak, mivel az év 90 %át nem töltöm az országban. Flörtölni mindenütt lehet és kell is mert egyébbként nagyon sivár lenne az élet. Flört nélkül, mosoly nélkül lehet élni de nem édemes.

  Reply
  • Erzsébet 2011. March 24. Thursday 10:11

   Kedves Orsi.Egyetértek veled,mosoly nélkül
   élni értelmetlen,az élet minden területén.
   Én a 2.csoporthoz tartozom,de nem vagyok
   ellene az 5.csoportnak sem.

   Reply
 11. Fruzsi 2011. March 23. Wednesday 14:31

  Sziasztok!
  Nem tudom beskatulyázni magam egy fajta típusba,ezt mindig az adott személy,körülmény és hangulat váltja ki belőlem.
  az 1,2 és a 4-es típusú flört-esetleg ennek keveréke-jellemző rám.
  A mostani kapcsolatom-két és fél hónapos a történet!-szerint pont ebben a sorrendben raboltam el a szívét…..

  Reply
 12. Nagy Iván 2011. March 23. Wednesday 14:49

  A testbeszéd.Ajátékos flőrt stílus.

  Reply
 13. Zsuzsa 2011. March 23. Wednesday 15:23

  Sziasztok!

  Az én stílusom a 2-es, de kifejlesztettem magam arra, hogy egy kicsit bátrabb legyek, nagyon tetszik a 4-es őszinte stílus, számomra fontos a lelki törődés. Közel áll hozzám az 5-ös játékos flört is, de azt csak jó szándékból teszem, azért, hogy másoknak az önbizalmát erősítsem….

  Reply
 14. Margó 2011. March 23. Wednesday 15:34

  Én szeretek flörtölni, amúgy is közösségek érzek azokkal akik társkeresőn vannak, mert ki így ki úgy de társat keres.
  Nekem egy bajom van, ha nem jeleznek vissza – akár nemlegesen is – szégyenlem magam, hogy 59 évesen én jelentkezem egy férfinál 🙂

  Reply
 15. sea970 2011. March 23. Wednesday 15:52

  Én nem tudtam eldönteni, ezért megcsináltam a tesztet:
  70-80% az 5.
  50-60% az 1.
  30-40% a 2.
  0-10% a 3. és a 4.
  Nem gondoltam volna, de akkor most önbizalommal telve 7végén majd újra neki állok flörtölni. Talán még nem felejtettem el hogyan kell. :-)))

  Reply
 16. mari4477 2011. March 23. Wednesday 16:19

  3-4-es típusba sorolnám magam. Engem még úgy neveltek, hogy a férfi kezdeményezzen. Andi leckéinek hatására sokat oldódott a zárkózottságom, túlzott merevségem, nem beszélve a szomorúságról, ami egy csalódás után marja az embert. Most már tudok mosolyogni, egy randin oldottan, lazán viselkedni. Nyitott vagyok, talán a flört is menni fog.

  Reply
 17. lajos 61 2011. March 23. Wednesday 16:21

  Szerintem én az 1. csoportnak felelek meg talán az áll a legközelebb hozzám,bár a tesztet nem tudtam megcsinálni .:))

  Reply
 18. feri 2011. March 23. Wednesday 16:31

  én komoly kapcsit keresek én a szemébe nézek

  Reply
 19. dr.Somosi Edéné 2011. March 23. Wednesday 16:32

  Én a 2-es flört stílusba tartozom, ezért lehet, hogy nem találok társat,mivel sokan ezt már maradinak tartják,pedig a férfiaknak kellene kezdeményezni. Üdv.Barbara

  Reply
 20. Ibi 2011. March 23. Wednesday 16:35

  Sziasztok !

  Nézegettem a pontokat és én egyértelműen
  a 4-s ponthoz tartozom.
  Érzelem minden mennyiségben és
  természetesen a hozzátartozó szex.
  S ha érzelem van és jó együtt akár egy
  kézenfogva sétálás, akkor már szép az élet.
  Itt jegyzem meg, hogy a tegnapi nap folyamán kipróbáltam valamit.
  Ahova beléptem ott mindenkit egy meleg
  széles mosollyal üdvözöltem és képzeljétek mindenki visszamosolygot,
  s ugy éreztem az egy jó nap.
  Tehát érzelem, mosoly, s az anyagiak csak ezek után.

  Reply
  • Katalin 2011. March 24. Thursday 04:38

   SZIA IBI,KATA VAGYOK ÉS TELJESEN IGAZAD VAN,EGY KÉPEM VOLT FENN A TÁRSKERESŐN ,ÉS SAJNOS NEM VOLT MOSOLY, MEG FÉRFIAK SEM.,,::))DE AZTÁN KICSERÉLTEM, ÉS LÁSS CSODÁT AZNAP,HÚSZAN IS IRTAK NEKEM ÉS AZÓTA IS ÖZÖNLENEK, ,ÉS MINDENKINEK ,MÉG AKI NEM AKART TŐLEM SEMMIT , ANNAK IS TETSZETTEM, ÚGYHOGY A MOSOLY MINDENEK FELETT, ÉS LEGYEN ŐSZINTE..ÉN IS A NÉGYES PONTHOZ TARTOZOM..AZT KAPOD AMIT KISUGÁRZOL..”SZERINTEM EZ IGAZ!!

   Reply
 21. Tücsi 2011. March 23. Wednesday 16:35

  Gábor
  “én hiába kezdeményezek, meghallják, hogy hol tartok, hogy élek, azonnal el menekülnek.”
  Sajnálom, ha ilyen tapasztalatod van. Egy kapcsolatban sohasem azt kell nézni, hogy kinek milyen vagyona, vagy státusza van, hanem a belső értékeket, mert az előbbiek bármikor semmivé válhatnak, de az utóbbiak örökösek.

  Reply
  • Rob 2011. March 23. Wednesday 18:46

   Ez elméletben működik de a gyakorlat mást mutat!!!

   Reply
   • Tücsi 2011. March 23. Wednesday 20:42

    Én a gyakorlatban is mindig ezt vallottam. És jó néhány ismerősöm is így választott, vagy választ magának párt. Szerintem nem olyan rossz a helyzet ezen a téren, csak a rossz tapasztalatok valahogy mindig nagyobb hangsúlyt kapnak.

    Reply
 22. emilio 2011. March 23. Wednesday 17:22

  megcsináltam a tesztet:
  Physical:70-80%
  Traditional:60-70%
  Polite:40-50%
  Sincere:80-90%
  Playful:30-40%
  Ez lett a tesztem eredménye, amit pedig gondolok: Mindegyik flört játékosan indul, majd a megfelelő visszajelzések után megy át hagyományos majd fizikai flörtbe, a fizikai flört tempójából lehet következtetni ,hogy mennyire őszinte a “flört”, az “udvarias flört” pedig a másik négy alapkövetelménye (mindig fontos az illendő viselkedés)

  Gábor 40-nek üzi hogy kitartás ha már így elhatározta magát, a dalokban is úgy szokot elhangozni, hogy after the rain comes sun, after the sun comes rain again

  Reply
 23. BUKNICZ ISTVÁN 2011. March 23. Wednesday 17:23

  Kedves Andi’

  Úgy gondolom, érdeklődésünk a másik nem iránt van, vagy a másik nem tagjai felé.
  Beszéljünk/írjunk szépen magyarul’
  A témáról: mindegy, melyik csoportba tartozol, a legfontosabb: kezdd el, és csináld, ha nem akarsz egyedül maradni, vagy másképpen: csak az halad, aki megy.
  István

  Reply
 24. Ilona(Ica) 2011. March 23. Wednesday 18:11

  Én a 2-es(habár ezzel kapcsolatban az utolsó években rá kellett jönnöm és vmilyen szinten alkalmazkodnom,mert már nem igazán aktuális ez a típus)de teljes szívemből inkább a 4-es típushoz tartozom.
  Igaz a flörtölés az nem megy nekem úgy igazából,talán a mosoly szintjén,de amúgy alapból egy mosolygós vagyok.De ha valaki figyel a másikra a testbeszéd úgy érzem sokat elárul,abban tükröződnek igazán nem tudatosan is a belső érzéseink,gondolataink,viszonyulásunk a másik személyhez.

  Üdv.Ilona

  Mindenkinek szép estét!

  Reply
 25. Ilike 2011. March 23. Wednesday 18:40

  Én a 4. típusba tartozom, “az őszinte flört”
  szeretnék egy ilyen szép kapcsolatot
  Üdv. Mindenkinek

  Reply
 26. Laci 2011. March 23. Wednesday 18:48

  Én a 4.tipusuba tartozom,öszinte flört,de volt már egy két elenkezöben is részem,de fö az egymást tiszteletben tartó kapcsolat Üdv mindenkinek!

  Reply
 27. Magdi 2011. March 23. Wednesday 19:01

  Én a 3-as,4-es tipusba tartozom,igaz jót tesz a hiúságomnak,ha a férfi kezd flörtölni.:-)”Sajnos” a munkám miatt keveset találkozom emberekkel,igy marad a netes T.keri,ha elindul,1″flört”,boldogan,csíbészessen flörtölök.;-)a”baj”,kevés a hozzám illő korosztály,mert vagy a “kölyköknek”vagy a jóval idössebbeknek tetszem..azért jólesik 1 mosoly,mindig megköszönöm! 🙂

  Szép estét Mindenkinek!:-)

  Reply
 28. Éva 2011. March 23. Wednesday 19:16

  Sziasztok
  Énrám a 2-es típus jellemző, nem vagyok kezdeményező, pedig Andi leckéi igazán hasznosak és biztatnak az önbizalomra. Persze volt már hogy én írtam először, de ha nem kapok visszajelzést kiszáll a bátorság belőlem a továbbiakhoz.
  Szép estét mindenkinek

  Reply
 29. Zsuzsa 2011. March 23. Wednesday 19:20

  Én is a 4. fajta flörtölésben hiszek! Először szimpátia,mosoly,érzelem és ha ez kialakult akkor lehet belőle szex, mélyebb kapcsolat! Szép estét mindenkinek!

  Reply
 30. Teri 2011. March 23. Wednesday 19:20

  Kedves gábor én kiváncsi lennék a részletekre!Üdv.

  Reply
 31. Teri 2011. March 23. Wednesday 19:22

  4-es

  Reply
 32. Józsi 2011. March 23. Wednesday 19:25

  Úgy őszintén ,nekem teljesen egyéni stílusom van. msn -en keresztül ismerkedtem,elősször szolidan majd később amijen a stilusom megeresztettem bátrabban a szöveget.Ő is nyitottabb volt.Taliztunk és igen rákattantunk 1 másra,gyönyörű szilvesztert csináltunk, azóta sűrűn talizunk nagyon 1 másra találtunk Ő az igazi!!!! De azért köszönöm neked is a segítséged Randi Andi!!! És további sok sikert MINDENKINEK .Mindenki találjon rá a párjára,mindenkinek ott van csak rá kell érezni!!! Mindig csak önmagadat add nincs csalódás– vagy elfogad vagy mehet isten hírével!!!! szép estét mindenkinek!!

  Reply
 33. Mese 2011. March 23. Wednesday 19:34

  1-es 5-ös.
  mondjuk jó rég voltam ilyen hangulatban.
  de pozitívokat olvastam.Jól esett! KÖSZI NEKTEK, mindenkit megmozgatott a téma.TÖKJÓ!
  mondjuk úgy:D holnap bedobom magam. vagy inkább holnapután:D

  Reply
 34. Magdolna 2011. March 23. Wednesday 19:37

  Szia Andi!
  Én úgy gondolom,hogy rám a 3-as és a 4-es flört jöhet számításba.Már a korom miatt is.63 éves vagyok így a szexsz csak nagyon belsőséges viszony meglétekor lehetséges.Tévedés ne essék ,nem vagyok prűd.Szia:Magdi

  Reply
 35. kupi miklos 2011. March 23. Wednesday 19:52

  sziasztok kedveseim hát annyi okos dolgot hallotam,hogy szinte márcsak egy szó ami hiányzik a “flört”mint olyan már a génjeinkbe van kodolv mert a “flört” nemmás mint a PÁR keresés fortéja.azt nemlehet imitálni,nemlehet kényszeriteni az SPONTTÁ jön és nemtudsz kitérni elöle(csak ha betegvagy)SZERETNI KELL és akko rádszakad a GYÖNYÖR!!!!!!

  Reply
 36. Ilona 2011. March 23. Wednesday 19:59

  Énrám leg inkább az 5 vonatkozik szeretem az adott pillanatban vidámnak felszabadultnak és jól érezni magam.Köszönöm a törődésedet.Ica

  Reply
 37. Ildi 2011. March 23. Wednesday 20:21

  Kedves mindenki!
  Kifelyezetten mosolygós típus vagyok, úgy általában. Minden normális közeledésre tükörszerűen reagálok, csak ha túllő a célon, túl durva, akkor tükör nélkül azonnal megtorlom! Senkit sem lehet besorolni, mindenki a másik jelzéseire válaszként vagy flörtöl, vagy visszahúzódik! De fejlődni…azt kell…!!

  Reply
 38. K. Ferenc 2011. March 23. Wednesday 20:43

  HELLÓ Mindenkik!!!!

  Én úgy érzem talán az 1-es és a 4-es flört stílus áll az érzelni világomhoz a legközelebb.Köszönöm!!

  Reply
 39. Éjkert 2011. March 23. Wednesday 21:02

  2es és 4es.

  Reply
 40. Ági 1946 2011. March 23. Wednesday 21:09

  Szia kedves sorstársak, társkeresők!
  Úgy látom a levelek alapán és tapasztalom is , egyik korosztálynak sem könnyü.De afiataloknak több alehetőségük, nagyobb az esélyük.Nagyon szeretnék társra találni, de a korban hozzám való “fiúk”-ra hiába mosolygok! Egyszerüen tudomásul kell vennem, hogy Ők fitalabbat keresnek .Úgy érzem jobb ha tudomásul veszem a dolgokat, mintha ámitanám magam.Itt a tavasz, olyan szép az élet, és még milyen szép lehetne!

  Reply
 41. Katz lelkész 2011. March 23. Wednesday 21:48

  Az én flört stílusom:
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/28/Eugen_de_Blaas_The_Flirtation.jpg/723px-Eugen_de_Blaas_The_Flirtation.jpg

  Dr. Monica Moore doktori disszertációja írásakor választás elé került: patkányokat vagy embereket vizsgáljon. Hosszas vívódás után az emberek mellett döntött, s így lett belőle flörtkutató.
  Moore szerint a flört az az eljárás, melyben a nő kiválasztja a neki tetsző férfit, és magához csábítja.

  A flört menete normál esetben az, hogy a Férfi igyekszik úgy általában imponálni, vagyis a szociális dominancia (erő, határozottság) és az anyagi bőség (öltözködés, anyagi kellékek, nagyvonalúság) látszatát kelteni a bárban, a munkahelyen, az iskolában�, bárhol, ahol az ismerkedési lehetőség fennáll. És egyszer csak a Nő felfigyel erre az igyekezetre.

  A képzett, rafinált Nő akaratlagosan, a spontán, alulképzett Nő akaratlan módon finom testi-viselkedéses jelzésekkel kezdi bombázni a Férfit, aki – ha fogja az adást-, előbb utóbb vesz egy nagy levegőt, és közeledni kezd a Nőhöz.

  A flört folyamata – reménytelen költőknél évtizedekig is eltarthat, melyben a Férfi, a Nő kontrollja alatt, fizikai és lelki értelemben közeledik, miközben a Nő folyamatosan kiértékeli a Férfi felől áramló információkat.

  Moore vizsgálatai arra is rámutatnak, kik az öldöklő verseny vesztesei. Sajnos azok a nők sem üldögélhetnek a babérjaikon, akiknek 0.7 a csípő-derék hányadosuk, kicsi az álluk és az orruk, vastag a szájuk, fiatalok és egyszerűen dögösek.

  Moore kutatásaiból egyértelműen kiderül, hogy azok a nők a magányosak, akik kevés flört-jelzést bocsátanak ki.

  A magányos férfiakra sem az mondható, hogy nem elég badisak, hamis a Rolexük, vagy hogy törpék, hanem hogy zárlatos a flört-jel vevőjük, röviden: gátlásosak.

  Moore kutatásai során 52 flört-jelet különböztetett meg, ezek csoportosíthatók aszerint, miként keletkeznek, vagy aszerint, hogy a flört melyik szakaszára jellemzőek. A flört a nő részéről a célszemély kiválasztásával indul, ezután a figyelem felkeltése a cél, majd a célszemély érdeklődésének mérlegelése következik. Ha az érdeklődés eléri a kívánt szintet, a kölcsönös közeledés szakasza jön, majd végül a kapcsolat kialakítása.

  A flört leggyakrabban a nézéssel kezdődik. A nő tekintete megakad egy férfin, majd tovasiklik, később ismét visszatér. Gyakran nem szemtől-szembe történik, hanem csak úgy a szem sarkából. Ha a férfi és nő tekintete többször találkozik, a nő kicsit hosszabban néz a férfire, ezt nevezzük szemezésnek. A mohó érdeklődés jele, ha a nő szemöldöke egy pillanatra felszalad tekintetük találkozásakor. Ezt igen sok kultúrában megfigyelték a flört részeként; ez egy genetikailag kódolt viselkedés. Jelzésértékű még a csillogó szem, illetve a tág pupilla. (Ezt egy szemfenék-tükörrel pillanatok alatt meg lehet állapítani:).

  A flört-jelzések egy másik csoportja a mosoly. Ennek egyik változata a szégyenlős mosoly, ilyenkor a nő rápillant a kiválasztott férfire, majd elmosolyodik és lesüti szemét. Ez elég egyértelmű, viszont a mosoly értékelésében a férfiak amúgy elég bénák szoktak lenni, mert nem tesznek különbséget az udvarias és a valódi mosoly közt. Ha csak a száj mosolyog, de a szem nem, vagyis a szem körül nem jelennek meg mosolyráncok, akkor csak udvarias mosolyról van szó. Ettől még a nő a pokolba is kívánhatja a férfit. Az őszinteség mellett szól még, ha mindkét fogsor kivillan, és ha a mosoly érezhetően spontán jelenik meg, nem pedig némi késlekedéssel.

  A nevetés szintén lehet flört-jelzés, különösen, ha a nő közben hátraveti a fejét, és felfedi ezáltal a nyakát. Ezt etológusok a behódolás jeleként értelmezik, annak analógiájára, ahogy a behódoló farkas is odatartja a nyakát ellenfelének. Mások viszont azt mondják, hogy mivel a nő pókként éppen most hálózza be áldozatát, szó nincs itt behódolásról.

  A nyak és a tekintet kihívó kombinációja, ha a fej -Moore szabatos leírásával élve – 45 fokban ráhajol a vállra, miközben a nő a férfi szemébe néz. Ha a nő még a nyakát is meg cirógatja, akkor a férfi kezdhet álmodozni.
  Rendkívül beszédes, mélyen biológiai eredetű az un. tollászkodó viselkedések megjelenése. Ilyen a haj igazgatása, különösen, ha ismételten történik, az ujjakkal való hajba túrás, és a ruha indokolatlan igazgatása, simogatása, rendezgetése. Ide sorolható a rúzsozás-technika is. Ilyenkor a nő rápillant, rámenős esetben hosszan nézi a férfit, és közben lassan, gondosan rúzsozza magát. Ennek finomabb változata, amikor a nő a férfire pillantva megnyalja a száját, vagy nyelvével körbenedvesíti ajkait.
  Fontos flörtjelzés a parádézás is, amikor a nő behúzott hassal, kidüllesztett mellekkel, emelt fővel, ringó járással lassan átvonul a színen.

  A közeli flört-technikák közé soroljuk az odafordulást, a szemtől-szembe nézést, a lábak ismételt keresztberakosgatását, a látszólag véletlen, vagy szándékos, beszéd közbeni kar- vagy kézérintést, a térdek összekoccanását. Fontos jelzés együtt ülőknél, ha a nő a férfi felé dől, vagy pláne, ha hozzá is ér kissé, mert ez az ösztönös közelségkeresés jele. A fülbesuttogás pedig kifejezetten bizalmas gesztus, bármilyen ürüggyel is álcázva.
  Flörtjelzés, ha a nő beszélgetés közben egy kulccsal, vagy valami tárggyal játszik, esetleg cirógatja vele magát.

  Külön csoportot képviselnek a segítségkérések, amikor a nő jelzi, hogy elvárja, segítsék fel a kabátját, húzzák ki a székét, töltsenek a poharába. Ősmodellje ennek az oroszlánok közé ejtett kesztyű, melyért a lovag gondolkodás nélkül utána veti magát. Ezek ugyebár a férfi áldozatkészségét hivatottak tesztelni.
  Bizonytalan férfiaknak ajánlott listát készíteni e jelekről, és ismerkedéskor sorban kipipálni őket, ahogy a nő adja a jelzéseket. Ha tíz összegyűlt, lehet indulni, de előtte minden kétséget kizáróan győződjünk meg arról, nem ül-e mögöttünk pl. Bruce Willis.

  🙂

  Reply
  • Ilona(Ica) 2011. March 27. Sunday 10:57

   Kedves Katz Lelkész!

   Érdekes flört-technikákról írtál,talán sajnálnom kellene,hogy nem vagyok képes ezeket gyakorolni?
   Ezért lennék már olyan régen egyedül???

   Legalább nem kell senkinek sajnálnia a szerencsétlen” áldozataimat”!:)

   Üdv.Ilona

   Reply
 42. Katalin 2011. March 24. Thursday 04:52

  SZIASZTOK,IME CSODÁLATOS NAP, JÖN A TAVASZ EZERREL,ÉS NEM AKAROK BÚSLAKODNI,,
  NEVETNI AKAROK A VILÁGRA.. SOK PROBLÉMA , VAN,,,, NEKEM IS,,DE MAJD CSAK MEGOLDÓDIK.. ATTÓL MÉG ÉREZHETI AZ EMBER MAGÁT JÓL, ÉS NEVETHET ,MOSOLYOGHAT ŐSZINTÉN..ÉS ÖRÜLNI MINDEN SZÉPNEK..
  MERT KI TUDJA MEDDIG TEHETJÜK MEG,,HOGY ÉLVEZZÜK A PILLANATOK VARÁZSÁT..EGY MADÁR CSICSERGÉS,EGY TAVASZI KIS VIRÁG , MIND MIND ÖRÖMÜNKET SZOLGÁLJA.. EGY DICSÉRET, HOGY SZÉP A MOSOLYUNK,, ETTŐL LEHETNEK ÖRÖMÖK AZ ÉLETÜNKBEN..ÉN IS A 4 PONTHOZ TARTOZOM,SZIASZTOK SOK SIKERT MINDENKINEK!!HA ÖRÜLÜNK ,MÉG A SZEMÜNK IS MOSOLYOG!!CSAK NÉZZÜNK BELE A TÜKÖRBE, ÉS MEGLÁTJUK..ÉS AMIT MI LÁTUNK AZT MÁS IS..

  Reply
 43. Katalin 2011. March 24. Thursday 05:08

  SZIA ANDI, TE CSODÁLATOS VAGY, ÉS KÖSZÖNÖK MINDEN TANÁCSOT ,SZÉP NAPOKAT.!!
  ÉS KÖSZÖNÖM HOGY NEM FELEJTETTÉL EL…

  Reply
 44. Vali 2011. March 24. Thursday 07:42

  Szervusz Andi ! A 2-es és 4-es csoportba sorolnám magam. Ez fiatalabb koroban is igy volt. Bár mindig irigyeltem azokat az embereket, akik könnyebben tudták venni az ismerkedést, de nálam ez nem működik. – De még valamit emlitenék, – jó a kapcsoatteremtő vagyok, ami nem flört, – hanem őszinte érdeklődés, figyelem a másik felé, egy kis beszélgetés. Aztán vagy lesz további találkozás, vagy nem. Az idő eldönti. Sok sikert ! Üdv. Mindenkinek.

  Reply
 45. Márta 2011. March 24. Thursday 07:59

  Szia Andi!
  Nálam hangulatfüggő a dolog.
  Amikor vad a hangulatom, 5.Ez ritka, de létezik!
  Alapvetően viszont a 3-as a jellemző rám, majd ezt a 4. követi.
  Üdv mindenkinek!

  Reply
 46. Andrea 2011. March 24. Thursday 08:05

  Kedves Mindenki, kedves Sorstársak, kedves Andi !
  Bizony, az úgy van, hogy gondja, baja mindenkinek van. Ha gyötrődök miatta, ha nem, valami apróbb vagy nagyobb baj mindíg akad. Ha gyötrődök, még nehezebbé teszem a helyzetem. Ha megpróbálom magam jól érezni, és megkeresni az élet apró örömeit, már jobban érzem magam, már könnyebben keresem és találom meg a bajaimra a megoldást, ráadásul közben is jobban érzem magam. A derű valahogy vonzza magához a lehetőségeket-megoldásokat, mint a mágnes. Én is mosolygós vagyok úgy általában, tehát nemcsak flörtölésből mosolygok, hanem gyárilag is. Ha az a feladat, hogy soroljam be magam, hogy melyik flörtölős típusba tartozom, akkor egyértelműen a 4-esbe. Valamikor – a neveltetésem miatt – én is a 2-es csoportba tartoztam, de az idő múltával rájöttem valamire : a fiúktól elvárjuk, hogy próbálkozzanak. Szegények, eleget téve az elvárásnak próbálkoztak, de gondoljátok el lányok, emiatt gyakran kaptak-kaphattak elutasítást is. Vannak, akik a sok-több
  elutasítás miatt mára óvatosabbak. Ezért aztán mára oda fejlődtem, hogyha kapok kedvező visszajelzéseket, de a férfi még bátortalan egy kicsit, én bizony segítek neki egy kicsit, finoman. Ha akkor elutasító, akkor megértettem, elfogadom. De érdekes módon, nem szoktak a segítségre elutasítóak lenni. Hogy akkor miért vagyok még mindég itt ? Mert a dolognak több összetevője van. Az, hogy kedves, az hogy értelmes-tájékozott és jót lehet vele beszélgetni még nem elég.
  Az is kell, hogy Ő is párt keressen, ne csak barátot, sőt az is kell még, hogy érett legyen a párkapcsolatra, úgy értem,
  hogy pl. egy csalódás-válás-özvegység stb. után lelkileg készen legyen rá. Sőt az sem árt, ha össze is illek vele. De szex valóban csak aután jöhet, hogy a szellemi-lelki szempontból megtapasztaltam-megtapasztaltuk az összeillést és kívánjuk is mind a ketten.
  Bocsánat a bő beszédért.
  Andi ! – mindent köszönök Neked, sokat segítettél, köszönöm, hogy nem felejtettél el !

  Mindenkit üdvözlök és sikeres párt találást kívánok Mindenkinek : Andrea.

  Reply
  • Ilona(Ica) 2011. March 27. Sunday 10:34

   Kedves Andrea!

   Egyet értek veled,mintha az én gondolataimat írtad volna le!

   Reply
 47. katalin 2011. March 24. Thursday 09:02

  Kedves Andi!köszönöm a leveleid.,flörtölni én szeretek,söt mondhatom a korom ellenére tapadnak a férfiak, de nem látom bennük az igazit, főként ha italoznak. szóval sokat csalódtam.mostani kapcsolatom is az ital végett nem ugy müködik.valahogy nincs szerencsém.sajnos.egy bajom van nagyon tudok szeretni, és kényeztetni.lehet itt hibázok? Üdvözöllek.

  Reply
 48. Julianna 2011. March 24. Thursday 10:31

  Kedves Andi! Köszönöm, hogy még gondolsz rám. Nem tudom emlékszel-e, február elején írtam, hogy megismertem egy férfit, aki már az elején hozzám akart költözni. Meg szőke kék szemű, ami nekem nem jön be. Szóval találkoztam vele és együtt vagyunk, na nem összeköltözve, hanem bejött a belső tulajdonsága alapján. Nem iszik, nem dohányzik, két lakása is van. Az egy félreértés volt, hogy azt hittem mindjárt ide akar költözni.Ezért én nem keresek párt. Örülök, hogy sikerült ilyen párt találni.Ezért nem válaszoltam korábbi leveleidre sem. Azért nagyon köszönöm a tanácsaidat, sokat lehet belőle tanulni még 58 évesen is. További sok sikert kívánok neked. A társkeresőknek meg sok sikert és kitartást. Minden zsák megtalálja a foltját. Szép napot kívánok mindenkinek!

  Reply
 49. Erzsébet 2011. March 24. Thursday 10:58

  Szia,Andi.Nagyon sokat segítesz nekünk,
  hálás köszönetünk.
  Erzsébet42

  Reply
  • Dreja 2011. March 25. Friday 21:46

   Igen. Legalább néha elgondolkozik az ember ezen az egészen. Köszönjük.

   Reply
 50. ursuminor 2011. March 24. Thursday 12:48

  Én imádnám a játékos flörtölést,de legtöbbször egy idő után felmelegszik a helyzet,mert azt érzem,hogy a férfiú már kicsit komolyabban nyomulna,pedig nekem nem az volt a szándékom,hogy összejöjjek vele,hanem tényleg csak a vidámság kedvéért,és valóban jót tesz az önbizalomnak.Lehet,hogy tévesen adok le jelzéseket,amiket ők rendszerint félreértenek,de utána kellemetlenné válik a helyzet.Az igaz,hogy emberek között kényszeres mosolygó és kedves vagyok.De szerintem ennyiből még nem hiszi azt egy férfi,hogy érdekel.Vagy igen?Vagy még valamit csinálok,amit nem veszek észre?Vonzódnak hozzám,ezt érzem,pedig szerintem nem vagyok jó nő,mert pl. molett vagyok,de sokszor kényelmetlen nekem,hogy képtelenek csak az embert látni bennem,és nem a nőt.És sokszor fizikailag is közelebb jönnek hozzám,mint ami nekem kényelmes lenne.Hogy lehet ezt kezelni?Vagy én vagyok hülye,és örülnöm kéne neki,ahelyett,hogy felzaklatna?

  Reply
  • Linda 2011. March 24. Thursday 22:57

   Jól ismerem ezt a helyzetedet, mintha csak én irtam volna:) Akire mosolygunk, azzal szimpatizálunk is:) és a férfiak azonnal felvillanyozódnak, ha egy nő kedves és mosolyog, mert ebben a mosolytalan világban meglepetésként éri őket.
   Az egyértelmű jelzések (pl. megtartom a 3 lépés távolságot) és az őszinteség a legjobb módszer a kezelésére.
   Saját tapasztalatom, hogy a férfiak kedvelik a molett nőket, hát használd ki, hogy könnyen tudsz ismerkedni, köszönd meg bókjaikat és örülj a népszerűségednek. Legyen önbizalmad, mert Te igazi mázlista vagy: azt választhatsz, akit Te akarsz, alkalmazd hát a tölcsér-elvet. Sok sikert!

   Reply
   • Dreja 2011. March 25. Friday 21:45

    Milyen férfiak kedvelik a molett nőket? Hol vannak olyanok? Mert 30 alatt egyáltalán nincs ilyen, még eggyel sem találkoztam.

    Reply
    • Márta 2011. March 26. Saturday 05:46

     Nem tudom Dreja hány éves vagy…….szerény véleményem szerint is a pasik imádják a kicsit molettebb nőket…. biztos van valami tudományos magyarázata is…. 🙂

     Reply
     • Dreja 2011. March 26. Saturday 08:02

      Én 25, és egy korosztállyal feljebb tényleg így van, de a kamaszok-fiatalok a modell-alakúakat szeretik, de még ha nem, akkor sem járnak kövér lánnyal, mert nem merik felvállalni.

      Illetve a másik fele, hogy a kövér lányok meg annyira komplexusosak (mivel már párszor meggyötörték őket), hogy ha valaki csak rájuk néz, már elfutnak.

      Reply
 51. Margit 2011. March 24. Thursday 17:24

  Sziasztok!
  Holnap(pénteken)bevetek mindent, amit ma itt a flörtről tanultam tőletek, és persze Anditól. Szegény férfiak itt …-on, még nem tudják, hogy mi vár rájuk holnap. A munkám része, hogy idegen emberekkel kommunikálok, de a ma olvasottak szellemében holnap több célom is lesz, nemcsak a munka. Szerencsére apukámtól huncut, világító kékes-zöld szemeket örököltem. Jól jönnek majd a holnapi akciónál. Majd beszámolok a fejleményekről.Ja, Gábornak és Lacinak üzenem, hogy imádom,ha egy férfi őszinte, és vállalja, hogy vannak érzelmei. Nem tudtam, hogy még “gyártanak” ilyeneket. Sok sikert mindenkinek a nagy, tavaszi párkereséshez. 🙂

  Reply
 52. Eszter 2011. March 24. Thursday 19:36

  Sziasztok.
  Megcsináltam a tesztet, de attól sem lettem okosabb,Így néz ki!
  Fizikai,0/10% Hagyományos,10/20% Udvarias,10/20% Őszinte, 30/40% Játékos, 20/30% tehát igazán nem tartozom, egyik csoportba sem, de egy picit mindegyikbe. Abban van igazság, ha rá mosolyogsz valakire vissza mosolyog, és sokkal oldottabbá válik a hangulat, csak nem mindig vagyok képes mosolyogni, nálam ez a legnagyobb probléma, ha le tudnám tenni a gondokat és mosolyogni, talán könnyebb lenne! Kedves Andi köszönöm,hogy még mindig eszedbe jutok, őszinte, és szeretetreméltó ember vagy!!
  Kedves társkeresők, és külön örülök, hogy fiuk is vannak a fórumon, ők képviselik a másik nem véleményét, hogy ők hogyan látják ezt az egészet.Sziasztok szép estét mindenkinek.

  Reply
  • Dreja 2011. March 25. Friday 21:45

   Szerintem valaki egyszerűen nem flörtölős típus. És ebben nem biztos, hogy nemi dolog vagy női szerep vagy hasonló van, hanem inkább jellemvonás. Van aki nyitottabb és gyorsan barátkozik és valaki lassabban.

   Reply
 53. Ilcsi 2011. March 24. Thursday 19:50

  Sajnos rám a 2 sz. hagyományos flört stílus a jellemző, ezen változtatni soha nem tudtam ezért egyedül maradtam.

  Reply
 54. Léda 2011. March 24. Thursday 21:19

  Szia Andi !
  Hozzám a 4-es áll a legközelebb. Én komolyan gondolom a társkeresést.Szerintem mindkét fél joga a flört kezdeményezése.

  Reply
 55. Linda 2011. March 24. Thursday 23:10

  Szia Andi!

  Az udvarias flörtöt kivéve mindegyiket szoktam használni, helyzettől függően, de én a 4. tipusba tartozom.

  Érdekes, a 3.sz. tipussal nem találkoztam már rég, úgy tapasztalom, hogy rögtön a lényegre térnek a férfiak. Ez egyszerűsiti is a helyzetet, ha nem jön be az illető, legalább azonnal nemet lehet mondani, mielőtt félreértésekbe bonyolódnánk az udvariasság miatt.

  Reply
 56. Andrell Lászlóné 2011. March 25. Friday 08:35

  Kedves férfiak én is szeretek flörtölni, de a határok között

  Reply
 57. Ildikó 2011. March 25. Friday 08:40

  nekem a 4-es flört stílus jön be

  Reply
 58. Boszi 2011. March 25. Friday 09:18

  Nem tudtam eldönteni melyikbe is tartozom, ezért megcsináltam a tesztet. Az 1. típusra 80-90% lett, a 4. és 5. típus pedig 70-80%.

  Reply
 59. Anna 2011. March 25. Friday 14:45

  Azt gondoltam magamról, hogy egyértelműen a 4-es de olvasva a felsorolást a 2-es is igaz. Attól függ éppen milyen napom van.

  Reply
 60. Éva 2011. March 25. Friday 15:56

  Rám valamennyi flört típus jellemző. Pszichés állapotomtól függ, melyikhez van éppen kedvem. Mégis a legjellemzőbb rám a második kategória.

  Reply
 61. Dreja 2011. March 25. Friday 21:37

  Hát nekem kb. mindegyiken nulla pontom lett, kivéve a 3-ast, ami majdnem maximális lett…

  Mondjuk ebben van valami. Ha nagy néha rám néz valaki buszon, az például eléggé fel szokott dühíteni, bár a fáradtságom is közrejátszik benne, mert hogy jön ahhoz egy idegen, hogy elvegye tőlem azt a pici nyugalmat és napsütést/ablakon kibámulást, amíg eljutok az aktuális célpontomig.

  Attól pedig meg tudok őrülni, ha valaki gyorsabb ütemben közeledne felém, mint ahogy én szeretném (ami nem nehéz), gyakran örökre megutálom az illetőt.

  Nem való ez nekem 🙁

  Reply
 62. Dreja 2011. March 25. Friday 21:41

  Mondjuk az az emocionális nem tudom, mért lett ennyire alacsony, mert az a része pont nagyon fontos, és szokott is menni, igaz nem flörtölésben, hanem már létező kapcsolatban. Na mindegy.

  Reply
 63. Gábor_40 2011. March 26. Saturday 16:33

  Ma az egyik bevásárlóközpontban láttam két hölgyet, ebből az egyikük elvarázsolt a megjelenésével.
  Valószínű, hogy más férfinak nem akadt meg rajta a tekintete, mert nem volt kirívó, sem cicababa, de engemet nagyon megfogott a jelenléte. A vásárlásom alatt kerestem vele a szem kontaktust, ami nem jött össze, pedig direkt az irányába mászkáltam:-)
  Sec perc alatt bele tudtam volna szeretni, dicsérni, imádni.

  Hazafelé azon mérgelődtem magamban, hogy vannak nálam semmirekellöb, rondább, igénytelenebb, rosszabb körülmények között élő férfiak, én meg nem vagyok képes évek óta összejönni egy nővel, netán családot alapítani.
  És a sikertelenséget rá foghatom a körülményeimre, a külsőmre, vagy bármire, de mint írtam, vannak nálam „rostabak is”, akkor azoknak miért sikerült? A fene megette ezt az egészet.

  Elnézést, leírtam, mert nem volt kiének elmesélni, elmondani.

  Reply
  • Dreja 2011. March 26. Saturday 19:35

   Megértem, mert én is szoktam így érezni. De szerintem mindennek eljön az ideje. Például egy szakítás után az ember először gondolni sem bír a másik nemre. Aki átélt ilyet az tudja, milyen nagy eredmény, amikor először éli át, hogy valaki, ha csak egy pillanatra is, de foglalkoztatta a gondolatait. Még új kapcsolathoz, lehet, hogy egy mosolyhoz is gyenge az ember, de az, hogy találtam valakit, ránéztem, és szebb lett a világ, már önmagában visszaadja a reményt, hogy majd egyszer elmúlik a másik siratása, és igazi kapcsolatra is sor kerülhet valakivel.

   Nem tudom, Te hogy vagy ezzel, de szerintem ez nagy dolog, hogy így meg tudtál kedvelni valakit, egy pillanatra kinyíltál, és még majdnem próbálkoztál is. Majd a legközelebbi jelöltre rá is fogsz mosolyogni, meglátod.

   Reply
   • Gábor_40 2011. March 26. Saturday 21:55

    Több éve temetem a múltat és keresem az alkalmat az újra, eddig sikertelenül.
    Én időnként találkozom olyan nőkkel, akit nagyon tudnék szeretni, dicsérni, bókokkal elhalmozni.
    Most már csak az hiányzik, hogy a másik is így érezzen irántam.

    Megjegyzem, a régi páromat is nagyon szerettem, becsültem, tiszteltem, és akár az életemet adtam volna érte. De minden kapcsolat két emberen áll, vagy bukik, és ha valami nem kölcsönös, akkor sajnos véget ér. Hiszem, hogy mint szép emléket megőrizve kell tovább lépni.

    Reply
    • Éva 2011. March 27. Sunday 17:05

     Kedves Gábor!
     Sok ideje olvasom a különböző észrevételeket, de eddig még nem szóltam hozzá.Nagyon kiváncsi lennék a történetedre.Üdvözlettel:Éva

     Reply
     • Gábor_40 2011. March 27. Sunday 19:14

      Kedves Éva,
      Mely történetemre vagy kíváncsi?

      Ha a múlt párkapcsolati része érdekel, az egy egyszerű képlet, amiben adott a férfi és a nő, akik kialakítanak közösen egy boldog életet. Vidáman telnek az évek, miközben a nehéz kezdethez képest anyagilag is feljebb és feljebb törnek. A hölgy, a munkája révén magasabb körökbe kerül, új ismeretségei révén változik a szemlélete, és amikor a baba tervezése kerül szóba, ő úgy dönt, inkább választana egy új, tehetősebb apukát. Ezt az imádott nő őszintén közli, amivel teljesen szembe megy a korábbi elveivel, énjével.
      Azt mondja egy mondás, „aki menni akar, hagyni kell”, és én, a kapcsolat férfi tagja, időt adok neki, hogy átgondolja azt, hogy eldob-e mindent a még több pénzért. Végül dönt, és én hagyom, menjen, nem állok a döntése és a „boldogsága útjába”, de ugyanakkor ezzel egy időben összeomlik az életem.
      Közös otthonunkat teljes egészében meghagyom neki, felmondom a munkámat, és elköltözöm a fővárosból, távolra, oda ahonnét valamikor elindultunk. Nullázom magamat és a terveimmel ellentétben, apuka helyet majdnem hajléktalan lettem.

      Tisztában vagyok azzal, hogy nem egy nagy történet az enyém, mert vannak akikkel rosszabb történt, csak a lelkemnek egy nagy pofon, mert érzelgős férfi vagyok, ill, a társadalmi elvárásokkal szemben nem tudok mit felmutatni, de azt is tudom, hogy vannak nálam rosszabb helyzetben élők emberek, családok.

      Szép volt, imádtam minden pillanatát, de a jövőbe kell tekintenem, és ez utóbbit teszem.
      🙂

      Reply
    • Éva 2011. March 27. Sunday 19:53

     Kedves Gábor!
     Köszönöm, hogy ismeretlenül is válaszoltál.Érdekes történet.Azért, mert nagyon szeretted a párodat, nem kellett volna mindent otthagynod. Kinek tettél jót?
     Mint irtam, elég régóta követem az itteni reakciókat, igy a Tiédet is. Értékes ember vagy.Ha a 40 nem az életkorodat jelöli, szivesen megismernélek. Én ugyanis 52 vagyok. Üdvözlettel.Éva

     Reply
     • Gábor_40 2011. March 28. Monday 04:56

      Köszönöm szépen. A 40 az a valós:-)

      Reply
     • Anna2 2011. March 28. Monday 17:00

      Szia, Gábor!
      Most már én is úgy érzem, reagálnom kell valamit… Eddig azt tapasztaltam, a 40-es pasik helyzetük magaslatán állnak, tele önbizalommal (talán túlzottan is), s csupán az a céljuk, hogy a meglévő vagy a lelépett párjuk mellé/helyett egy(vagy több!) jóval fiatalabbat keressenek… Így most kicsit megdöbbentem, van még korosztályombeli pasi, aki valamilyen (valós) problémával küzd?
      Tudom, ez itt nem az ismerkedés helye, de kíváncsi lennék rád: milyen elképzeléseid vannak a jövőre nézve, milyen párt keresel, stb.
      Kicsit valóban megdöbbentett, hogy mindent otthagytál, annak ellenére, hogy az én sztorim sokkal “durvább”… volt…

      Reply
     • Gábor_40 2011. March 28. Monday 18:55

      Kedves Anna2,

      Nagyon szívesen beszélgetek, de ez már meghaladja ennek a fórumnak kereteit. Természetesen vannak elképzeléseim. Otthont szeretnék, megélhetést, egy társat, netán családot. Mindig is ez volt az álmom, szerintem ez a legnagyobb kincs.

      Utólag, valóban felelőtlenség volt meghagyni neki az otthonom rám eső részét, de akkor úgy döntöttem, mert még akkor is az ő javát néztem, hittem, hogy ezzel jót teszek azzal, akit szeretek.
      A másik ok, hogy ezzel is bizonyítani akartam azt, hogy engemet valóban ő maga érdekelt, nem az anyagi javak.
      Ezen döntésemmel nehéz helyzetbe kerültem, és hittem, hogy gyorsan talpra állok. Hát nem így lett, tévedtem. Ezt a hibás döntést már nem tudom megváltoztatni, ezért nem is rágódom rajta.

      Igen, nekem is javasolták, hogy „sza…ak” mindenre, szedjek fel fiatal lányokat szexhez. De az nem én lennék, távol áll tőlem.

      (Már kezdem azt gondolni, hogy nem is vagyok „pasi”, úgy tűnik kilógok a sorból)

      🙂

      Reply
  • Eszter 2011. March 29. Tuesday 10:05

   Ezzel én is így vagyok, hogy vannak nálam rosszabbak is nekik sikerül, engem pedig legfeljebb havernak tekintenek a férfiak!
   MIÉRT?

   Reply
   • Gábor_40 2011. March 29. Tuesday 15:14

    Szerintem ne keresd a miérteket, nem érdemes, mert az egy ördögi kör. Vagy aki vagy, olyan amilyen. Látod, sokan vagyunk itt, különböző beállítottságúak, és mégis páratlanul. Találgatni lehet az okokat, hogy miért, de attól még nem lesz párkapcsolatunk, ahhoz kell valami, „szerencse”, „sors”, „véletlen”, valami plusz, amit titkot még nem ismer senki.

    Reply
 64. Anna 2011. March 26. Saturday 21:14

  A négyes, de pont azzal nem tudom csinálni, aki nagyon tetszik sőt szerintem szerelmes vagyok bele. Előjönnek a gátlásaim, torkomban marad a kimondandó kérdés, vagy épp kibukik egy ijesztően őszinte, és persze elriasztó mondat. A rémes az az egészben, hogy már nem mai fruska vagyok, 52 múltam. Válás után 4 év kellett, hogy hajlandó legyek észrevenni egy férfit. Őt. Ő is elvált, és szerintem még a “gyász” időt tölti. Ez az egész egy furcsa közeledős-távolódós játék. Volt egy hirtelen őszinte mondatom egy érzésemről, s azóta távolodik. Ezt, amit iránta érzek, sosem éltem még át. Talán ő lenne az igazi számomra. Mondjátok, lehet az ember őszinte, vagy mindig taktikázni kell, hogy ne riassza el a másikat?

  Reply
  • Gina 2011. March 27. Sunday 08:22

   Kedves Anna !

   Mindig taktikázni kell !!! 49 éves vagyok, és ahányszor kiadtam magam, többé már nem voltam érdekes. A férfiaknak mindig kell a kihívás, hogy azt érezzék harcolniuk kell, ilyenek….vadászok. Amikor azt látják ez a zsákmány megvan, nincs ami motiválja őket, lehet, hogy ezt ők maguk sosem vallják be még saját maguknak sem, de így van. Kell nekik a megerősítés, de a túl odaadó szerelem elriasztja őket, legalábbis az én tapasztalataim ilyenek.

   Reply
 65. Mirjam 2011. March 27. Sunday 18:08

  Sziasztok kedves érdekeltek jómagam a 4-s típusba sorolnám.A mosoly ha igazi kifejez Téged és örömet okoz MINDENKINEK.Segit az ismerkedésben, de sokat kell dolgozni a jó társkapcsolatért, hinni kell megtanulni,legalábbis nekem.
  Üdv.Mirjam

  Reply
 66. Rózsa 2011. March 27. Sunday 19:05

  Sziasztok!

  Úgy érzem, hogy a 4-es flört típusba tartozom.

  Reply
 67. Zsuzso 2011. March 28. Monday 10:17

  Kedves Anna!

  Ginának igaza van,taktikázni kell az életben,mert a férfiaknak a hűséges,odaado,kedveskedő nő nem kell! Tisztelet a kivételnek ha létezik egyáltalán!Szeretnék egy ilyennel találkozni egyszer legalább!Vagy csak házvezetőnőre van szűkségűk ,szerető odaadó házias már kiment a divatból??

  Reply
  • Gábor_40 2011. March 28. Monday 18:37

   Én örülnék egy olyan nőnek, aki hűséges, odaadó, kedveskedő. De a nők azok után a férfiak után „futnak”, akik nem becsülik a fenti tulajdonságokal rendelkező hölgyeket.

   Reply
   • Randi Andi 2011. March 30. Wednesday 21:49

    Sztereotípiákban gondolkozni mindig a legkönnyebb út. Ugyanakkor nem javaslom hogy a sztereotípiákból olcsó közhelyek és előítéletek legyenek. Gábor te ennél értelmesebb vagy 🙂

    Reply
 68. Judit 2011. March 28. Monday 20:08

  Sziasztok!

  Szerintem az udvariasság, kedvesség nem divat, hanem jólneveltség és habitus kérdése. Ma kiléptem a házunk kapuján, amikor azt láttam, hogy egy férfi (fiatalabb, mint én) indult befelé a házba. Egyik kezében a táskája illetve karján a kabátja, a másik kezében egy 6 db-os ásványvizes pakk. Nos én visszaléptem, beengedtem, még a kaput is tartottam, amíg bejött. Nos mit tapasztaltam?
  1. kaptam egy kedves mosolyt és köszönömöt
  2. nem esett le a gyűrű az ujjamról, igaz nem is volt rajtam:D
  3. a glóriám is a fejemen maradt, bár néha csálén áll
  Én úgy gondolom, hogy ezeknek a dolgoknak van némi köze a neveltetéshez, de köze van a belső igényhez is. Szerintem ha valaki nem tart igényt ezekre, az az ő dolga, attól én még maradhatok udvarias és kedves is. Hiszek abban is, hogy valakinek szüksége van rá. Én biztos, hogy örülnék egy ilyen “divatjamúlt” kedves embernek.

  Szép napot Mindenkinek!:)

  Reply
 69. Zsolt 2011. March 29. Tuesday 08:05

  Hát Gábor, ha a pesszimizmus nem is helyes hozzáállás, de olykor ez nem helyesség kérdése. Mindenesetre azok után,amiket leírtál, már sokkal érthetőbb a dolog.
  Azzal kapcsolatban, hogy a nők milyen pasikra buknak, eddig kicsit én is tévedésben voltam. Andi egyik írása világította meg számomra a lényeget. Igaz, hogy sok nő az ún. nők az úgymond “rossz” pasikhoz vonzódik, csakhogy nem a rossz, hanem a pozitív tulajdonságaik miatt (önbizalom, céltudatosság, erőt sugároz, stb., tehát csupa olyan, ami miatt egy nő biztonságban érzi magát egy férfi mellett). Még annak árán is, hogy van egy két rossz tulajdonság, ami viszont hosszú távon megnehezíti az ilyen társsal való együttélést. A fő probléma az, hogy sokszor nem az ideális dolgok párosulnak egy pasiban:) Ha emberi dolgokban (érzékenység, intellektus)erős az illető, másban kicsit gyengébb (a fentiekben)
  A másik oldal pedig, ha ezekben a fontos dolgokban erős az illető hím, (talán mert el van kényeztetve, vagy más okból) nincs igénye rá, hogy fejlessze a többit és ha csak a nők megszerzése a célja, szüksége sincsen rá).
  Persze nem szeretnék általánosítani, de szerintem ez elég tipikus probléma.

  S a megoldás? A már meglévő értékes jófiú tulajdonságok mellé begyűjteni pár pozitív rosszfiú tulajdonságot:)
  Na persze, ha ez olyan egyszerű lenne.

  Bár ez általánosabb értelmű, egy graffiti jutott eszembe:

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék holtbiztosak a dolgukban, a zsenik pedig tele vannak kisebbrendűségi érzéssel:)

  Reply
 70. Gábor_40 2011. March 29. Tuesday 15:21

  “S a megoldás? A már meglévő értékes jófiú tulajdonságok mellé begyűjteni pár pozitív rosszfiú tulajdonságot:)
  Na persze, ha ez olyan egyszerű lenne.”

  Én biztos vagyok abban, hogy vannak rossz tulajdonságaim, mert senki nem tökéletes. Mások rossz szokásait nem akarom eltanulni, mert az már nem én lennék.
  A múltban is akadt nő, aki tudott szereti engemet, ezért remélem, hogy a jelenben és a jövőben is van olyan nő, aki eltud fogadni és belém tud szeretni. Persze ez sokkal könnyben menne, ha rendezett lenne az életem, mert azáltal én is magabiztosabb lennék.
  De, pont ma gondoltam arra, hogy ennek a rendezetlen életnek annyi előnye van, hogy akár a munka, akár egy párkapcsolat miatt bármikor tudok költözni, bárhová. Hisz ha itt, ahol most tartózkodom és veszek egy otthont, berendezem, biztosan megállapodom, akkor már nehezebben mozdulnák.

  Reply
  • Tina 2011. March 29. Tuesday 19:33

   Kedves Gábor_40!

   Már többször akartam reagálni hozzászólásaidra, de egy más írásos feladatom miatt csak olvastam az oldalt.

   Örülök, hogy végre azt olvasom tőled, hogy valaminek a jó oldalát kerested, és meg is találtad. Mármint, hogy mobil vagy, így bármikor tudsz menni bármerre.

   Én is azt vallom, ha valakiknek már tetszettünk valaha, nagy gond nem lehet velünk.

   Nem kell rossz fiúnak lenni, elég egy kis csibészség és laza flört! Erre még nem állsz készen, úgy látom. Két nő is dobta feléd a zsebkendőjét :-), meg szeretett volna ismerni, de nem igazán reagáltál rá. Csak egy e-mail címet kellene hozzá csinálnod.Lehet, hogy én is írnék Neked! 😉

   Egy másik hozzászólásodban írtad, hogy már kezdesz lemondani a társkapcsolatról és a családalapításról. Mivel család nem lesz társ nélkül, én valószínűleg a „társra” koncentrálnék. Most egy csúnya dolgok mondok: nagyon sok esetben az ember a saját gyermekétől kapja a legnagyobb pofont az életben. Miért ne lehetnél jó apja más gyermekének? Ráadásul véleményem szerint a férfiak ezt a témát furcsán kezelik: mindig a kisebb gyermektől vannak megrémülve, pedig szerintem egy nagyobbal több konfliktus lehet, a kicsi csak több időt igényel. Ez is saját tapasztalat 🙂

   Jó éjt!

   Reply
   • Gábor_40 2011. March 30. Wednesday 09:10

    Kedves Tina,

    Micsoda gondolataid vannak. Mármint pozitív értelemben.
    Zsebkendő, zsebkendő, hm…erre nem is tudom mit válaszoljak, talán túl óvatos, kissé bizalmatlan vagyok, de nekem már az is szuper, hogy vagy, vagytok akik reagálnak arra, amit írók.
    Egyenlőre prioritás nálam az, hogy megtudjak élni, aztán jön a társkeresés lehetőségének a gondolata.
    Valóban én írtam, hogy nem hiszem azt, hogy lesz még párkapcsolatom. Én sem tudom megmagyarázni ezt, egyszerűen csak hihetetlennek tűnik, hogy lehet egy személy, akivel kölcsönösen jól érezzük magunkat, és el tudjuk fogadni egymás tulajdonságait, körülményeit.
    Ez nem tudom mennyire számit, negatív, vagy pesszimista hozzáállásnak, nem szándékosan gondolkodom így, és örömmel fogom üdvözölni, ha bebizonyosodik, hogy tévedtem.

    Apaság? Az még valahol nekem is rejtély. Amikor jön a baba, a terhességi időszak, a baba születése, ezek fokozatok, lépésről, lépésre. Az meg egy más szituáció, amikor ott van készen egy gyerkőc. Ebben nem tudok érdemben nyilatkozni, nincsenek-e téren tapasztalataim.
    Tudod, az otthon, a család fogalma, nem feltétlen jelenti azt, hogy gyereknek is lennie kel, szerintem két ember is alkothat egy boldog családot. Ahogy te is írtad, előbb egy társ kell, aztán a többi majd adódik.

    Téged is kérdezlek, és a többieket is, hogy fent vagytok-e valamely társkereső oldalon. Puszta kíváncsiság.

    Reply
    • Tina 2011. March 30. Wednesday 21:20

     Kedves Gábor_40,

     jól teszed, hogy a megélhetésed kerül az első helyre. Annak idején én is úgy tettem, most van soron a sulim befejezése. Közben hébe-hóba megpróbálkoztam a társkereséssel is. Az nem jött össze, de társkereséssel kapcsolatos fórumon is szereztem ismerősöket, nyaralás alkalmával is. A mai napig tartanak ezek a kapcsolat. Tehát barátkoznod azért szabad, sőt kell is. Nem azt kéri senki (még), hogy vedd feleségül :-), hanem ismerkedj, barátkozz.

     Én olyan emberek társaságát keresem, és kizárólag azokét is tartom meg, akikkel egymásnak hasznára válunk. Értsd: tudunk egymásnak dolgokhoz jó ötleteket adni, meg tudjuk egymást nevettetni. Már az is öröm, ha elgondolkodik a javaslatomon, hiszen egy kívülálló objektívebben ítélhet meg helyzeteket. Én pedig szívesen veszem az építő jellegű kritikát, ha van. Apró örömök, például jólesik, amikor azt mondják régi ismerőseim – érdek nélkül -, hogy sokkal inkább otthon az albérletem, ahol élek a gyerekeimmel, mint az a ház, ahol éltünk az exem-mel.

     Kérdésedre: Jelenleg véletlenül vagyok tagja egy ismerkedős oldalnak. Júniusig nem szándékoztam ismerkedni, viszont egy ismerősöm küldött nekem egy meghívót, amire akkor azt hittem, egy szimpla közösségi oldal, facebook-on keresztül beléptem, aztán valahogy „regisztrálódtam” is. Akkor jöttem rá, hogy ez egy kicsit más, mint amire gondoltam. Végül is maradok egy kicsit, meglátom, mi sül ki belőle.

     Reply
     • Gábor_40 2011. March 31. Thursday 16:27

      Nekem annyiból „másabb” az otthon kérdése (ha az érzelmi részét nézem), hogy nálam nem volt veszekedés, sem gyűlölködés, egyszerűen vége lett a kapcsolatnak.
      Ama közös otthon átalakításában, kialakításában, rengeteg munkám volt, és miután az teljesen elkészült, alig lakhattam benne. (Festés, lapozás, csempézés, kádcsere…stb..stb)
      Egy albérletet, pont emiatt nem éreznék magaménak, sem egy olyan házat, lakást, amihez nincsen közöm. Ezalatt értem a berendezést, a falak színét, a burkolatokat…stb.
      Kel, hogy legyen benne munkám, beleszólásom…stb.
      És megmondom őszintén, hogy imádom, amikor alakíthatóm (a párommal egyetértésben), az anyagi lehetőségeknek megfelelően azt az otthont, amiben élünk. (természetesen nem minden nap). De ez az, amit egy albérletben nem tehetek meg.

      Én, az ismerekedést a véletlenre bízom. Bár ennek ellenére, pár napja fent vagyok egy társkeresőn, de csak nézelődöm, semmi több, hisz jelenleg nem tehetem meg anyagilag, hogy elutazzam X, vagy Y városba randevúzni. A legjobb, egy helybéli hölgy lenne, de mint tudjuk, a szerelmet nem lehet korlátozni.

      Óóó, most megint megosztottam magból valami kicsit, de talán ennyi belefér, és talán Andi is örül, ha van itt egy egészséges kommunikáció, a férfiak és a hölgyek között.

      Reply
 71. Németh MÁrta 2011. March 30. Wednesday 14:19

  Én már nem flörtölök, mert öngyilkos leszek május 1-én. Addigra lesz teljes havi fizetésem, és a gyerekeimnek lesz miből eltemetniük. Üdv. Márta A halál az biztos.

  Reply
  • Apple 2011. March 30. Wednesday 17:59

   Remélem, ezt nem komolyan írtad. Ha pedig valóban, gondolkoztál a gyerekeiden? Mit fognak érezni, ha te cserben hagyod őket?

   Reply
  • Gina 2011. March 30. Wednesday 18:21

   Márta, ne tedd !!!!
   Bármilyen rossz passzban is vagy most , kérlek adj magadnak 1 évet, hogy jóra forduljanak a dolgaid, és ígérem, jóra fog, ez egészen biztos. A halál meg vár , életünk csak 1 van. Írd le mi bánt ennyire, hogy így elkeseredtél.
   Üdv. Gina

   Reply
  • Gábor_40 2011. March 30. Wednesday 18:56

   Butaság lenne. Ha beszélgetni akarsz, akkor itt vagyunk, meghallgatunk.
   Mi történt?

   Reply
  • Tina 2011. March 30. Wednesday 21:11

   “A halál az biztos.” De miért kéne mindig a biztosra menni?

   Én is azon gondolkodtam olvasáskor, vajon szereted-e a gyerekeidet? Nem mondom voltam már én is annyira magam alatt, hogy arra gondoltam megteszem, de aztán eszembe jutottak azok, akiknek – úgy gondoltam – hiányozhatnék (gyerekeim, anyukám, barátnőim, stb.)

   Reply
  • Randi Andi 2011. March 30. Wednesday 21:29

   Kedves Márta!

   Kérlek keress szaksegítséget, fordulj pszichológushoz vagy pszichiáterhez.
   Itt egyikünk sem az, ezért ennél többet itt nem tudunk segíteni.
   Ez a fórum a társkeresésről szól.

   A hozzászólókat szeretném megkérni, hogy ne adjanak tanácsot ebben a témában, hiszen nem ismerjük Márta helyzetét.

   Márta, neked azt javaslom, hogy fordulj szakemberhez.

   Üdvözlettel,
   Randi Andi

   Reply
 72. B. Anna 2011. April 26. Tuesday 18:13

  Véletlenül kitöröltem a társkereső tungra való jelentkezést.
  Lekéstem?

  Anna

  Reply
 73. G. Géza 2011. April 27. Wednesday 13:07

  Én az öszinte flört stílust szertem. Az érzelmi kötődésre helyezem a hansúlyt.Szeretem ha a társam is hasolóan gondokodik. Szerintem ez nagyon fontos, hogy jól megértsük egymást minden kérdésben. Ha nem sikerül a megértés kapcsolat rövid időn belül megszakad vagy elsem kezdődik. Az biztos,hogy tökéletes párkapcsolat nincs szex nélkül. Ha van az nem jó. Azért kezdek valakivel flörtölni, mert tetszik,megfogott,vonzódom hozzá, szeretnék többet tudni róla, mint egy kedves barátságos mosoly. Amelyik nő nekem tetszik szeretek mélyen aszemébe nézni és örűlök ha viszonozza.
  Üdv: Géza

  Reply
 74. Pingback: A flörtölés 5 legbiztosabb jele | Társkereső Kalauz

 75. horvath laszlo 2011. May 28. Saturday 20:15

  Ugy gondolom hogy a4-es pontban leirtakba tartozom

  Reply
 76. András 2011. September 27. Tuesday 19:29

  Ha tisztessèges ès becsületes egy nő,nem lehet könnyelmű egy másik személy felé azzal hogy amilyen napja vagy kedve van,azt csinálja.Azzal megteheti,akin látja hogy nem korrekt,de akiből árad a becsületesség,azzal azt tisztelnie kell.Egy valami,nagyon nagyon hiànyzik;TISZTELET.Magyarországon ,nagyon elfajult a primitívség.Nemcsak randizni kell,meg jópofizni.Mi az amit minden ember szeretne kapni?Azt higy szeressék,elfogadják olyannak amilyen,ne kelljen mást játszania.Sokan azt se tudják mit akarnak.Csak sodorja őket a bizonytalanság félelemetes sötét hulláma.Én a 6.flörtponthoz tartozom;Szerelem,szex,hűség,megbízhatóság,alázat,kereszt.

  Reply
 77. András 2011. September 27. Tuesday 19:35

  Én nem hiszek olyan kapcsolatban,ahol nincs unalom.Mindenki átmegy ilyen életérzéseken.Nem
  Lehet mindig minden tökéletes.Ha erre építesz hogy ne unatkozz soha,akkor te leszel a csalódni fogsz,mert az unalom rèsze az életnek.Ilyen az élet.Persze senki nem keresi,vàratlanul jön.

  Reply
 78. Csaba 2012. January 24. Tuesday 18:59

  Sziasztok!

  Szeretek a hagyományoknál maradni. Ha van képe a kiszemeltnek szeretek rajta kiemelni valamit. Ruházat, a mosolya, vagy éppen a szemei. Legtöbbször inkább a szemeket szeretem kiemelni, mert azért nekem az sokkal többet mond, mint az, hogy mekkora, és az, hogyan is néz ki az kiszemelt intim régiója. Ezzel próbálkozom több-kevesebb sikerrel. Már régóta vagyok egymagam, és jó lenne egy megfelelő társat találni.

  Reply
  • JUdit 2012. January 28. Saturday 14:18

   Sziasztok, én a 3-as és 4-es csoportba tartozom

   Reply

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.