25 Jul
31 évesen egy hónap alatt nem jött össze a párkapcsolat. Ezek szerint nem működnek azok az elvek, amiket tanítok? Az illető férfiú netán örökre egyedül marad? Kiábrándult olvasói levél következik!

“félretéve minden korábbi nézetemet, igyekeztem megtölteni a “tölcsért” beregisztráltam egy tucat társkereső oldalra (adatlapomat részletesen kitöltöttem, fényképeket feltettem), ezek közül a nagyobbakon napi rendszerességgel belépve ellenőriztem a régi és új hölgy tagokat. Előfizettem egy hónapra egy fizetős társkeresőre is. Csak ezen a fizetős oldalon az egy hónap alatt több mint 90 különböző nőnek küldtem üzenetet! De a többi oldalon is legalább 20 – 30 kimenő üzenetet írtam. Természetesen abszolút kulturált hangvételű levelekről van szó ismerkedési szándékkal. Az üzenetek 98%-ára gyakorlatilag semmilyen visszajelzést nem kaptam a hölgyektől. Abszolút semmi, mint a pusztába kiáltott szó! A maradék 2% is visszautasítás volt, (nem vagyok az esetük), de legalább válaszra méltattak. Volt egy azaz egy db. személyes randevúm, ami bár több mint másfél órás volt, azóta sincs folytatás, a lány elfoglaltságra hivatkozik (de ez nyilván kamu, mert a randi végén és azóta sem adta meg a telefonszámát).

Ami a lényeg, hogy én teljesen kiábrándult vagyok, nem tudom, hogy ezek után mit tehetnék még. Szabadidőt és energiát nem kímélve órákat töltöttem el a számítógép előtt az adatlapok böngészésével, a levelek írásával. És mi a befektetett munka eredménye? A nagy semmi…! Egyszerűen nem tudom mit tehetnék még az ügy érdekében. Pedig egy átlagos alkatú, normális hétköznapi férfi vagyok (31 éves, 178 cm magas, 68 kg, a külsőm átlagos, gyerekem nincs, nem voltam házas sem). Ha nem csinálok semmit, csak várok türelmesen ölbe tett kézzel,  –  ahogy mondani szokták: “Ne erőltesd, mert akkor annál inkább nem fog sikerülni!” – akkor nem jön össze semmi, még egy randi sem.
Ha ennek ellenkezőjeként minden beleadok és tucatszám írom a leveleket, kezdeményezek a hölgyeknél, sajnos az eredmény ugyanaz, mint előbb, csak azzal a különbséggel, hogy elpazaroltam egy csomó szabadidőmet, és még inkább frusztrálva érzem magamat a sikertelenség miatt. Egyszerűen nem tudok már mit mondani, mit gondolni, értetlenül állok a világ előtt. Talán már nincs egy ismerkedni vágyó, hozzám illő egyedülálló lány sem? Teljesen reménytelen az egész… Ráadásul a társkeresőkön jól láthatóan szabályosan megrohamozzák azt a kevés számú nőt a létszámilag túlreprezentált férfiak, látható hogy a lányok/nők létszámilag erősen alul reprezentáltak a férfiakhoz képest.
Kérlek mondj valami okosat. Itt vagyok 31 évesen egy néhány hónappal ezelőtti szakítás után és rémálmaimban arra gondolok, hogy a hátralévő éveimet egyedülállóként fogom eltölteni…
Üdv!
Robi”
Természetesen a legszuperebb az lenne, ha mindenkinek meg tudnám írni utca-házszámmal, GPS-koordinátákkal, hogy pontosan hol várja a leendő párja. Akkor aztán tényleg nagy sikerem lenne! A dolog azonban sajnos nem így működik.
Mit tudok én adni a társkeresőknek? Pozitív gondolkodást, motivációt, útmutatást, hogy másoknak hogyan és hol sikerült, segítséget hogy milyen helyszínen hogyan érdemes ismerkedni, illetve a randikon hogyan kell viselkedni. Minden, amit mondok, több ezer társkereső tapasztalatain, pszichológiai elveken, külföldi és hazai szakirodalmon alapszik.
Minden, amit mondok, működik – de nem feltétlenül azonnal! A társkereséshez ugyanis nemcsak felkészültség, és tudás hanem szerencse is kell. Szerencsét nem tudok adni! A szerencse azonban egy mondás szerint nem más, mint a lehetőség találkozása a felkészültséggel. Én felkészítelek, Te pedig figyeled a lehetőségeket. Ha nincsenek lehetőségek, akkor teremtesz magadnak!

Magányos vagy, vagy társtalan?

Szóval kedves Robi!
Társkereső coachaként talán furcsa kérdést fogok neked feltenni: biztos vagy benne, hogy készen állsz egy új párkapcsolatra?
További kérdéseim:
  • Miért szeretnél párkapcsolatot?
  • Teljes az életed jelenleg a párkapcsolat nélkül is?
  • Képes vagy egyedül is tartalmasan eltölteni a napjaidat?
  • Van társaságod és barátaid?
  • Magányos vagy, vagy társtalan?
  • Miért lennél Te a főnyeremény a leendő párod számára?
Néhány hónapja vagy egyedül, ahogy írtad, de máris “rémálmaid” vannak, hogy “hátralévő éveidet egyedülállóként fogod eltölteni”. Pusztán egyetlen hónap próbálkozás után már kétségbe vagy esve, hogy reménytelen eset vagy. Minden egyes sorodon érződik az elkeseredettség. Namármost, hiszed vagy sem, de ez átsüt a leveleidből is. Az elkeseredettség, negatív gondolkodás taszítja a másik nem tagjait, hiszen ki vágyik olyan társra (férfira), akinek nincsen önbizalma, pláne kitartása, sőt, 31 évesen úgy gondolja, neki már lehúzták a rolót. Tehát most nem vagy a legmegfelelőbb lelkiállapotban a társkereséshez, a legjobb lenne, ha picit hagynád az egészet, és csak akkor kezdenél megint bele, ha már képes vagy játéknak és kalandnak felfogni és nem “izomból” – és pláne elkeseredettségből írod a leveleket.
Arról nem beszélve, hogy az online társkeresős statisztikák valóban nem a legjobbak – ezt mindenhol el is mondom – és bizony sok kezdeményező levelet kell elküldeni ahhoz, hogy választ is kapj. Egyik férfi ismerősöm 300 (!!!) megírt levélből hozott csupán 3 randit össze, na de a harmadik randi partner azóta a felesége. Megérte? Meg! Másik volt társkereső saját elmondása szerint 3 évig (!) kereste online a társát, mire megtalálta jelenlegi férjét. Ehhez képest Te már egy hónap után feladnád?
Azt nem is írtad, hogy az online társkeresésen kívül hol máshol próbálkoztál ismerkedéssel. Az online társkeresés nem mindenható megoldás, csupán az egyike a számos lehetőségnek. Vannak olyan élethelyzetek, amikor más eszköz nem nagyon van, de a Te élethelyzeted minden bizonnyal nem ilyen. Nyár van, ilyenkor még könnyebb ismerkedni! De azért az nem mindig úgy működik, hogy eldöntöm, hogy lesz társam és a következő hónapban már lesz is! Figyelj oda egy picit magadra, és valóban ne görcsölj rá a társkeresés témára. 31 évesen egyáltalán semmiről nem maradtál még le, és nem a világ vége, ha nincs azonnal újabb párod.
Ha nyitott szemmel jársz, időről időre írsz egy-egy levelet, leszervezel egy-két randit, hidd el, hogy a Tölcsér-elv megteszi a hatását! Türelem!

Szeretnél minél hamarabb meggyógyulni és újrakezdeni szakítás után? Neked készült a 30 napos gyógyító “Újratervezés szakítás után” online program! Kattints a részletekért! >>>

229 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.