31 Jan

A 2 hetes ingyenes leckesorozatban bemutatott Tölcsér-elv mindig megosztja a közvéleményt. Vannak, akik megvilágosodnak tőle, mások pedig elbizonytalanodnak. Egyesekből pedig igazi online Don Juan válik, akik azt sem tudják, mit kezdjenek a rengeteg érdeklődőkkel. Tudom, hogy sokan arról panaszkodnak, hogy hiába töltik fel az adatlapjukat, a kutya se néz feléjük, másoknak viszont valóban az a problémájuk, hogy túl sok a jelentkező.

Mit lehet ilyenkor tenni? Íme egyik olvasóm esete:

“Letöltöttem és nem csak elolvastam az ingyenes “Társkeresés indul” tananyagodat, hanem kiegészítve a honlapodon levő tanácsokkal úgy tűnik, meglehetősen jó hatékonysággal sikerült is gyakorlati eredményekre váltanom az elméleti ismereteket.
Ha úgy tetszik, ügyes kezekben már az a tudás is, ami abban a modulban van, igen értékes eszköz lehet. Köszönet érte!
Éppen ez a bajom, a túl nagy hatékonyság.
Mármint az, hogy a számomra roppant fontos szempont a társkeresésben a korrektség.
No, már most, a hatékonyságnak köszönhetően egyazon rövid időintervallumban több hölgy is pozitív válaszokat adott a megkeresésemre, sőt spontán módon is rám találtak és elolvasva a bemutatkozómat, ismerkedést ajánlottak fel.
Hát erre a szimultanitásra bizony nem voltam, vagyok igazán felkészülve.
Valahogy abban a tévhitben ringattam magam,hogy majd szép sorban jönnek az esetleges jelöltek, én meg majd egyenként felveszem velük a kapcsolatot, s ha nem találjuk megfelelőnek egymást, akkor továbblépünk, mert éppen akkor vagy valamikor később előbukkan a következő jelölt.
Az élet persze nem így működik, a hölgyek néha bizony csapatostul esnek be és nagyon ciki lenne bármelyiknek azt írni, hogy kis türelmet kérek, csak még előbb lerendezem az előző ismerkedést, azután majd jelentkezem önnél is.
Egyetlen lehetőséget sem szeretnék kihagyni az ismerkedésre, hoppon sem akarok maradni csak azért mert elküldtem valakit, hogy várjon a sorára.
Igazából  a szimultanitás akkor baj, ha “összejött valami” az egyik hölggyel és én ennek ellenére tovább ismerkednék a többiekkel is. Ezt te is írtad, mint tipikus zsákutca szituációt.
Nem akarok senki számára zsákutca lenni, de nem tudom, hol lehet vagy kell meghúzni azt a határt, amikor egy kialakuló kapcsolatról el lehet mondani, hogy “összejött valami” annyira, hogy most már nagyon, de nagyon nem illő egyidőben több nővel is tartani a kapcsolatot, találkozgatni ismerkedési céllal. Mert bizony az egyik hölgy kifejezetten a tudomásomra hozta, hogy ő egyáltalán nem bánja az ilyesmit, úgymond “győzzön a jobbik” módon viszonyul az ilyesmihez, míg egy másik hölgy már a kezdeti levelezést is beszüntette velem, amikor szóba került, hogy nem ő az egyetlen nő, akivel ismerkedési céllal levelezek, telefonon beszélgetek, netán némelyikkel már találkoztam is.

A kérdés tehát: mi a francot lehet ilyenkor tenni, hogy egyrészt én se maradjak hoppon, másrészt a lehető legkisebb számú hölgy érzelmeit, lelki világát  bántsam vagy sértsem meg?”

Az illető olvasó esetében több nagyon fontos kérdés is felmerül.

1. Korrektség a társkeresésben

A múlt hétvégi tanfolyami résztvevők is szóba hozták ezt a kérdést. Miért nem őszinték és korrektek a társkeresők? Mit jelent egyáltalán az, ha valaki korrekt? Én úgy gondolom, ha látod, hogy a másik komoly kapcsolatot szeretne, Te pedig csak szórakozni, akkor a korrekt az, ha ezt közlöd vele. Az is korrekt, ha összejöttök a legjobb szándékkal, aztán nem lesz belőle semmi és szakítasz vele. Nem játszottál vele, Te is komolyan gondoltad, de sajnos nem jött össze. Az nem korrekt, ha azzal eteted, hogy szerelmes vagy belé, miközben csak szexre kell az illető. A korrektség számomra azt jelenti, hogy nem csapod be a másikat azzal, hogy áltatod, “felülteted” és hazudsz neki a szándékaidról.

Az online társkeresés máshogy működik, mint a “hagyományos”. Offline módokon a legtöbb embernek komoly nehézséget okozna leszervezni egy hétre több randit is különböző emberekkel, míg online ez pár óra alatt megoldható. Ilyen esetekben fordul elő az olvasó által is leírt “torlódás”.

2. Szimultán ismerkedés

Az online ismerkedésnek velejárója a szimultán ismerkedés. A társkeresők 99%-a egyszerre több másik társkeresővel ismerkedik, levelezik, randizik. Az ismerkedés kezdeti szakaszában ezt nem is nagyon lehet a másik szemére vetni, aki emiatt hagyja abba már az elején a levelezést, az rózsaszín álomvilágban él. Nyilván ha már előrehaladottak a dolgok egy illetővel, akkor következik a 3. kérdés…

3. Honnantól kapcsolat egy kapcsolat?

Ez bizony kacifántos kérdés, embere válogatja. Van, aki az első csóktól számítja a kapcsolat kezdetét, és onnantól kezdve tartja inkorrektnek a másokkal való randizást, van, aki még a szex után sem tart itt “fejben” és tovább keresgél. Itt is akkor van probléma, ha a két fél eltérő állásponton van. Érdemes kipuhatolni, hogy ki mit gondol az adott helyzetről a felesleges nyomozgatás helyett (“vajon fent van még a társkeresőn?”, “mikor lépett be utoljára?” és társaik). Meg lehet tudakolni akár nyíltan is, nem kell vérkomolyan, akár egy viccel elsütve “akkor mi most járunk?”. Ha már itt tartunk, kíváncsi vagyok a véleményedre: honnantól kezdődik egy kapcsolat?

4. Odafigyelés a másik érzelmeire

Ha társkeresésről beszélünk, érzelmekről beszélünk. Abból, amiket ír, és amiket mond valaki, látszik, hogy mit szeretne és mit vár el tőled. Ha te nem tudod teljesíteni (vagy nem is akarod) ezeket az elvárásokat, a legtisztább, ha megmondod neki. Amennyiben komoly párkapcsolatot keresel, feleslegesen játszmázod el az idődet. Ilyen esetben, amikor “csapatostól” esnek be a jelöltek, azt javaslom, találkozz mindenkivel a lehető leghamarabb, így hamar leszűkíted a kört: élőben sokkal könnyebb dönteni, mint emailek alapján.

Mi a véleményed?

Ilyen és hasonló témákról beszélgetünk a Társkereső Műhelyeken, Budapesten. Iratkozz fel, ha érdekel!

18 Comments

 1. Zsuzsandor Tamás 2012. January 31. Tuesday 23:20

  A hölgyek nem válaszlonak a levelekre ha válaszolnak némeik trágálszevakat használnak

  Reply
  • Tomi 2012. February 1. Wednesday 00:43

   Szia!
   Ha tragar, az ot minositi! Ezt igazan ne vedd a lelkedre!
   En nem ertek a nokhoz, es mar nem is fogok. Nekem sem valaszolnak. Ezt sem erdemes nagyon mellre szivni. Probalkozni kell! Vagy belenyugodni.
   Remelem segitettem!
   Udv, Tomi

   Reply
   • Randi Andi 2012. February 1. Wednesday 09:10

    Sziasztok!

    Minden a nagy számok törvénye alapján működik az online társkeresőkön. Hányból hány nem válaszol?

    Ha 15-ből egy sem, érdemes elgondolkozni hogy mit csinálhatsz rosszul, de az alatt még nem érdemes panaszkodni.

    A nők is ugyanerre panaszkodnak, hogy nem kapnak választ.

    Reply
    • medogyuri 2012. February 1. Wednesday 15:22

     az a baj hogy a hölgyek nagyon válogatnak a másik hogy a első randi után azt mondják hogy ezért nem jó vagy azért nem jó. mert valaki csak azért van bent hogy bent legyen másképp nem akartam írni.

     Reply
  • Dreen 2012. February 1. Wednesday 12:47

   Kedves Tamás, én lehetségesnek tartom hogy a helyesírásod miatt. Komolyan, lehet hogy ez alapján alkotnak előnytelen képet rólad.

   Engem pl. kimondottan irritál ha a hölgy nem tud helyesen írni.

   Reply
 2. Dreen 2012. February 1. Wednesday 12:28

  Az én adatlapomat tényleg a kutya nem nézi, így aztán tökmindegy mit írok rá. (Gyakran még a levelem apropóján se nézik meg. :D)

  A Páratlan-on egyszer beállítottam magamat 25 évesnek, hátha azért nem néznek rá, mert már 30-on túl vagyok, gondoltam kitesztelem, legfeljebb tájékoztatom a hölgyet az elején és a teszt miatt megkockáztatom hogy ez esetleg nem tetszik neki – de legalább megtalálom az okát. Semmi hatás, hónapok óta egyetlen fia látogató se, pedig 25 éves budapesti találat. 😀 Azóta persze a Paratlant felfejlesztették és befagyasztották a koromat, úgyhogy nem tudom visszamódosítani, de sok jelentősége nincs is.

  Szóval bárcsak ilyen problémám lenne mint a cikkben szereplő srácnak, de gyakran még a leveleim is olvasatlanok maradnak. Na most hogy ez miért ad okot röhögésre, azt inkább nem árulom el, de mindenesetre morbid hogy közben nők sírnak a rendes, értelmes pasik után, ám messziről elkerülnek egyet.
  Esélyem sincs alkalmazni a tölcsérelvet, de örülök hogy más előrelép vele.

  Reply
  • Bolla Péter 2012. February 1. Wednesday 15:36

   Ezt én is meg tudom erősíteni és nem csak egyetlen társkereső oldal használata alapján. Párhuzamosan több helyre is be vagyok regisztrálva. A nagy számok törvénye alapján volt amikor több mint 10 oldalon is fent voltam egyszerre. Most ez a szám “csak” 7.
   Hiába van fénykép, hiába van kitöltve az adatlap, privát elérhetőség is meg van adva arra az esetre, ha valami limit miatt ne tudna levelet írni valaki…
   Nem ritkán olvasatlanul törölnek levelet!

   Én két alkalommal készítettem statisztikát, hogy működik a nagy számok törvénye.
   Egy alkalommal 50 elküldött levélre 3 válasz jött. Elutasítóak, de már magának a válaszlevélnek örültem.
   Második alkalommal egy másik oldalon 30 elküldött levélre jött 4 válasz.
   Egy statisztikus erre azt mondaná, hogy megdupláztam a hatékonyságomat 😀

   Elgondolkodtató, nem?

   Ha nem teszel ki képet, az a baj. Ha van kint kép, akkor egy pillantás után tovább is lépnek, ha nem tetszel az illetőnek.
   Ezt kell tudomásul venni!

   Reply
   • Zsolt 2012. February 1. Wednesday 16:11

    Szia!

    A statisztikáról annyit, hogy mikor egyik haverom felregisztrált és szinte alig töltött ki magáról valamit, de feltett egy-két jó képet, (jóképű, sportos 30-as hapsi) akkor egy hét alatt kapott vagy 100 flörtöt, levelet a 20-40 korosztálytól. Nem is kezdeményezett senkinél (nem volt rá ideje). Egy hét alatt lecsengett a friss regisztrációja kapcsán kapott érdeklődés és utána már alig keresték új jelentkezők. Ezek az oldalak így vannak felépítve. Ezután rákényszerült arra, hogy ő kezdeményezzen. De mivel jól nézz ki és jó képe van fent, ezért mikor levelet írt (vagy flörtöt) akkor 50-70%-ban válaszoltak neki. Ez az egész, ahogy a randik is alapvetően egy szépségverseny. Az adatlapodat kitöltheted jobban is, akár még intelligensnek és viccesnek is tűnhetsz, de ha nem nézel ki kifejezetten jól, akkor a statisztikád rossz lesz. De ez nem baj, mert egy nap megszólíthatsz akár 5-10 nőt is normális, érdekes szövegekkel és ha jól ki van töltve az adatlapod akkor az értelmesebbje (aki a ritkaság ilyen oldalakon) felfigyelhet rád. Lehet tök szar statisztikával is találni egy-két értékes embert. Egyébként ha te is szelektálsz és csak olyan nőknek írsz, akiknek jobban ki van töltve az adatlapja és a képeiről nem süt a “tyúkeszű liba” kategória akkor jobb statisztikákat is ki lehet hozni, mint amit írtál. Nekem egyébként 10-ből kb. 4-5 hölgy válaszolni szokott. Ebből 1-2-vel randi lesz. Régebben mikor nem voltam képben, a statisztika 20-ból 1 válasz és nulla randi volt.

    Üdv: Zsolt

    Reply
 3. BzZoltán 2012. February 1. Wednesday 12:47

  Szia!
  Van most már párom.
  2002-ben kezdtem az ismerkedést. Eleinte 100 levélből csak 1-re válaszoltak a nők pozítívan, érdeklődően. Kb. 300 levélnél ez a szám 50 körül volt. Nagy számok törvénye.
  Korrektség a társkeresőn: Ezt a rendszert onnan szűrtem le, hogy írtam egy nőnek. Ha a 3. levélváltásra is válaszol megkérdeztem,hogy milyen közösségi oldalon van fenn. Általában egyen legalább fenn voltak. 5.levélváltás után megszerveztem a randit is. Így a nő megismer és nagy eséllyel ki is alakul valami köztünk.
  Szerintem kapcsolat bizonyos idő elteltével és csókkal kezdődik.
  Szép napot. Üdv Zoli.

  Reply
 4. arco76 2012. February 1. Wednesday 13:59

  11 éve én is kerültem hasonló helyzetbe,
  Egy női újság társkereső oldalára küldtem smst. Istennel sajnos nem kártyáztam össze a megfelelő saját külsőt, így az sms a külsőre utalva, korrektül,kis lendülettel,inkább szomorú hangnemben íródott. Telefon a megjelenési napon kora délután bekapcsolva (telefonom akkor még 10 smst tudott tárolni egyszerre.), és gyakorlatilag estig kapkodtam a fejem, mintha mindenki csak nekem írt volna.Nem értettem miért nekem. A válaszok intenzitása engem is meglepett.Sok elkeseredett nő lehette abban a pillanatban. Nem tudtam kezelni…. 2 randi lett az eredménye folytatás nélkül,, azóta egyszer sikerült szerelmesnek lennem, szintén folytatás nélkül. Most 35 vagyok, nem vagyok elveszve, szinte bármit csinálhatok(sport,party,utazás), persze barátnő nélkül, ez picit fáj. Nem hiszek a társkereső oktató marketingnek, de eszembe jutott, h elmegyek valamelyikre…, h miért? a móka kedvéért,, nem kell elszámolnom senkivel…

  Reply
 5. Bolla Péter 2012. February 1. Wednesday 15:52

  Korrektség, őszinteség? 🙂

  Csak nekem tűnt fel, hogy alig van valaki, aki felvállalja a nevét, vagy e-mail címét, (akár ezen az oldalon is) az adatlapján, vagy egy kommentnél?

  Tessék ezen elgondolkodni..

  Reply
 6. laca 2012. February 1. Wednesday 19:08

  Sziasztok nekem is jól megy a tölcsér elv. Csak nálam a legvégén szorul a hurok már nem sokan maradtak bent a tölcsérbe. Azt mondja meg valaki hogy akik bent vannak még ki az igazi. Mert nagyon aranyosak és kijövök velük de nehéz dönteni úgy hogy ne bántsak meg senkit. Komoly szándékkal ismerkedtem és ők is. De egyszerre túl sók tökéletes hölgyet találtam és nem megy a kiszűrés

  Reply
  • Tál József 2012. February 1. Wednesday 21:47

   Sziasztok! Az őszinteség??az baj?, ha nem vagy őszinte az is. Én több száz levélnél tartok igazán nem tudtam még felmérni melyik a helyes, illetve jó!!!. Ha igazat mondasz az sem jó, ha megpróbálsz egy kicsit füllenteni az sem jó.Bár én, nagyképűség nélkül mondom, nem szoktam hazudni, sosem lehet tudni mi alakul ki a dologból azok után magyarázkodni kínos. Az én tapasztalatom az, ha van mindened akkor van társjelölted, ellenkező esetben bandukolhatsz egyedül a sötétben. Ha a környezetedben nem találsz magamhoz valót itt nagy az esélye, hogy nem is találsz. Tehát jobb, ha körülnézel a házad táján. Szerintem ezek az oldalak, tisztelet a kivételnek a szélhámosok oldala, nők, férfiak vegyesen ebben nincs kivétel…. sorolhatnék még nagyon sokat ehhez hasonló eseteket, de fölösleges. Aki nem így gondolkozik annak valószínű jobban megy ez a párkapcsolat, csak kérdés meddig?? További jó hajkurászást kívánok mindenkinek. Sziasztok, Józsi voltam!

   Reply
 7. Mrs. Columbo 2012. February 2. Thursday 11:01

  Sziasztok,
  szerintem a technikai malőröket is vegyétek figyelembe!
  Az első az, hogy az internetes társkereső lapokon random hozzák fel az adatlapodat a keresés szerint. Voltam már fent sok képpel hónapokig: senki nem írt. Aztán levettem a fotót, pár hét múlva csak a szövegre egy nap (!) öten írtak. (Nem azért, mert levettem a fotót, nem vagyok ronda, csak a gép éppen feldobott).
  Válaszlevelek: persze, van aki nem méltat válaszra, de van, ahol ez nem is lehetséges, mert ingyen nem tudsz válaszlevelet vagy kezdeményező levelet küldeni. Ha meg tudsz, annak száma is limitálva van (nyilván, hogy fizess a szolgáltatásért, ez érthető).
  Szóval bekavar a technika is rendesen! Úgyhogy marad a szórakozóhely. Ott is lehet ismerkedni és legalább közvetlenebb.

  Reply
 8. Fodor András 2012. February 3. Friday 17:42

  Szia Andi!

  Sajnos a hölgyek valóban álomvilágban élnek mivel,maguktól sokkal fiatalabb férfiakat keresnek élettársnak,nem számolva azzal a ténnyel hogy,a szépség nem tart örökké. Volt aki azért tiltott le mert,online küldtem neki egy szál rózsát,és másnap már letiltott ha neki ez így jó akkor tegye,de ezzel a szegénységi bizonyítványát mutogatja. Egyszerűbben is el lehetett volna intézni az ügyet P.l:. egy levélke bocs de,nem téged kereslek. és mivel szóból ért az ember nem küldözget feleslegesen semmit sem. A férfiak sem semmik (hozzá kell tegyem tisztelet a kivételnek) mivel ha egy hölgy elutasítja őket akkor különféle jelzőket aggatnak rá ami természetesen teljesen felesleges mivel bizonyítani nem lehet és,ha van egy csepp sütni valója a hölgynek akkor lementi az oldalt és magán vád indítványt kezdeményez az úriemberrel szemben hagy tanulja meg hogy,felesleges egymás froclizása,békében szebb az élet. Ezt tapasztalatból tudom mert sok ilyen bejegyzést láttam és, kíváncsiságból írtam az egyik hölgynek,aki inteligens választ adott a kérdésemre valamint egy jót beszélgettünk. Nem szabad fejjel a falnak rohanni mikor van ajtó is.:)Csak tudni kell kopogtatni.

  Reply
 9. Fodor András 2012. February 3. Friday 17:54

  Szia Andi!

  Az úr levelét olvasva arra a következtetésre jutottam hogy,ha második és,harmadik randi is sorra kerül ugyan azzal a hölgygyel akkor kell befejezni a keresgélést mert,mind két félben ott a szikra csak,még nem lobbant lángra ami az idő előre haladtával bármikor bekövetkezhet. Innentől kezdve már tisztességtelen lenne a másik féllel szemben tovább keresgélni ha egy a célunk de,nem tudunk egymással lépést tartani az nem azért van mert nem akarja a partner hanem mert,össze kell csiszolódni,szokni egymás stílusát,szokásait és,elfogadni azokat,nem pedig erőnek erejével megváltoztatni mert,az ember ha akar önmaga képes változni a másik fél megtartása érdekében.

  Üdv:András

  Reply
 10. Éva 2012. June 23. Saturday 08:50

  Kedves Andi!

  Eddig nem nagyon hittem ebben a tölcsér elvben. Már csak azért sem, mivel huzamosabb ideig nem sikerült megtölteni a tölcséremet. Bár én pontosítanék az elvén..
  Nem érdemes fűvel-fával megtölteni, csak hasonló érdeklődésű megbízható egyénekkel.
  A vonzásomat, egy kis fejlődés okozhatta. Ehhez valóban az kell amit Andi mondott, hogy ki kell tisztítanunk lelkileg magunkat, hogy nyitottak legyünk a kapcsolatokra.
  Már hónapok óta el voltam keseredve, mivel csak ilyen zsákutcás kapcsolatok, meg elérhetetlen egyének kerestek meg, bár vicc az egészben, hogy volt amelyik jó nagy bonyodalmat okozott virtuálisan :), még sem találkoztam velük.
  A legutóbbi is egy katasztrófa volt, mondtam, hogy mindjárt falnak megyek. Hogy kilépjek belőle jelképesen is, átmentem egy másik társkeresőre, és nagy meglepetésemre, lassanként mint a szállingózó hó megjelentek az értelmes pasik. 😀 Legnagyobb örömömre.
  Bár én nem fogadtam meg azt a tanácsot, hogy ne tegyek fel retusált képet. Miért ne? Hiszen még rám is jó hatással van, nem hogy azokra, akik megkeresnek.
  Akkor meg minek kéne ez a fotózós szépítkezős mizéria az embernek amiket mostanában hirdetnek? Nézzünk ki jól! Ez ad egy belső önbizalmat, amit lehet fejleszteni.
  Tehát érzelmi fitness…ezen alapul a vonzásom. 🙂
  Újra fogom olvasni a Randi Andis leckéket, most érzem, hogy fejleszteni fogom magam emberileg. És már nem azt fogom nézni, hogy melyikből lesz komoly jelölt, hanem hogy jól érezzem magam keresés közben… 😀

  Reply
  • anika 2012. June 23. Saturday 22:05

   Melyik ez a társkereső? Mármint ahol elkezdtek szállingózni a normális pasik… (és milyen korosztály?)

   Reply

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.