19 Mar

Március 17-én a Tények adott hírt egy tragédiába torkolló társkeresős történetről:

“Sírva rohant ki a bíróságról, miután vallomást tett, az a nő, akit a vád szerint egy hónapig tartott fogva egy nála 17 évvel fiatalabb férfi. Egy társkereső oldalon ismerkedtek meg, és miután elment a férfihoz, rázárta az ajtót, fogva tartotta, verte, és többször megerőszakolta.”

Mi a tanulság a női társkeresők számára?

Az online társkeresés, bár sok esetben szinte az egyetlen esély a társtalálásra, veszélyes műfaj is lehet, ezért bizonyos biztonsági előírásokat érdemes betartani.

Már volt szó itt, a Kalauz hasábjain a csalókról és szélhámosokról, akik a pénzre utaznak, és felsoroltam a telefonszámos társkeresés biztonsági előírásait.

Tehát még egyszer, merthogy ezek fontosak:

Az online társkeresés (sőt, bármiféle társkeresés) biztonsági szabályai az első randik alkalmával:

  1. Lehetőleg nézz utána, hátha fent van közösségi oldalakon. Ha nincs az persze még nem jelent semmit, de ha fent van, az legalábbis megnyugtató.
  2. Első alkalommal SEMLEGES HELYEN találkozzatok.
  3. Első alkalommal NE ÜLJ BE a kocsijába és Ő SE ÜLJÖN BE a te kocsidba.
  4. Első alkalommal NE MONDJ NEKI PONTOS LAKCÍMET és MUNKAHELYET. Ha ráterelődik a szó, a környéket megmondhatod, meg azt is hogy milyen területen dolgozol.
  5. Ha felmész a lakására, SMS-ben küldd el legjobb barátnődnek a pontos lakcímet.
  6. MINDIG SZÓLJ VALAKINEK, mielőtt ismeretlen emberhez mennél “randizni”.

Ez a cikk nem azért készült, hogy mindenkinek elvegye a kedvét az online társkereséstől – viszont kérek minden olvasót (főként a nőket), hogy tartsa be a biztonsági szabályokat, mert a bátorság mellett némi felelősségérzetet (és józan észt) is szeretnék adni minden kedves társkereső olvasóimnak!

Tudom hogy hihetetlen, de minden olvasóért és levélíróért egyenként szurkolok és aggódom, és remélem, hogy mindenki megtalálja azt a párkapcsolatot, amire mindig is vágyott! 🙂

5 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.