27 Jan

Az első randi – főleg, ha online társkeresőn keresztül szerveződik – mindig nagy stresszt jelent mindkét résztvevő számára. Mindkét randi partner egy kicsit a másiktól várja el a randi helyzet megoldását és a randi sikerének felelősségét is legszívesebben a másikra helyezné. A randi stressz nagymértékben csökkenthető, ha már előre tisztáztok egy-két lényeges kérdést. (Első randi szabályokat itt találsz)

Első randi: mit vegyek fel?

Ha már randi, öltözz ki egy kicsit. Sokszor mesélem el azt a történetet, amikor tornacipőben mentem egy első randira – ráadásul egy elegánsabb kávézó volt a helyszín. A másik fél számára ez az öltözék azt jelentette, hogy egyáltalán nem is érdekel az egész randi. Ami igaz is volt. Tehát ha nem szeretnéd már az első benyomásnál elbaltázni a randit, jobb, ha valami nőiesebbet (férfiak esetében férfiasabbat) veszel fel. Nem biztos, hogy a kinyúlt pulóver, a munkahelyre még jó kockás ing lesz a nyerő! Ha már randi, add meg a módját – sosem tudhatod, melyiken vár a leendő párod.

“De mi van, ha én alapvetően sportos típus vagyok és tornacipőben szeretek lenni?” – kérdezte az egyik legutóbbi Társkereső Műhely résztvevő. Ezzel semmi gond nincsen, ha a randi szabadtéren zajlik, például sétálni mentek. De azért a sportos emberek is fel tudnak “normálisan” öltözni, ha például színházba mennek! 🙂 A legjobb, ha előre tisztázzátok, hogy hova mentek. A Margit-szigeti vagy a Tisza-parti randin nem biztos, hogy a legjobb viselet a magassarkú.

Első randira nem biztos hogy a legjobb…

Nőknek nem javasolt a mélyen kivágott dekoltázs, a túlságosan “tapadó” öltözet, mert ezekből az asszociációk bizony eléggé egy irányba mutatnak: az ágy felé. Hacsak nem ez a célunk, ne öltözzünk így. Nőként jobb, ha tudod: online társkeresők esetében rengeteg nő fekszik le randi partnerével már az első randin. Ne akarj ebbe a kategóriába tartozni, tehát ne is öltözz úgy. Ha a férfi szexuális célzásokat tesz randi előtt vagy alatt, akkor jobb ha tudod: nem éppen komoly kapcsolatra hajt…

Ha már itt tartunk: férfiak figyelmébe ajánlom, hogy öltönyben, de legalábbis egy zakóban minden férfi jobban néz ki! 🙂 Persze, nem kell túlzásba vinni a kiöltözést, de egy zakó és némi férfias parfüm határozottan javítja az önbizalmat és a fellépést. Ha nem vagytok biztos abban, hogy mi áll jól, vigyétek el húgotokat/nővéreteket vagy nőismerősötöket shopping túrára.

Randi ebédidőben?

Sokszor felmerül a kérdés, hogy az ebédidőben lebonyolított randi mit jelent? Elméletileg praktikus lehet egy egy óra alatt lezavart randi, gyakorlatilag viszont Budapesten például majdhogynem kivitelezhetetlen, mert csak a kapkodás van belőle. Egy ebédidős randi azért is gyanús, mert ha valaki egyedülálló, akkor miért nincsen ideje este? Ha valaki kizárólag ebédidős randikat ajánl, akkor nagy valószínűséggel várják otthon este. Ugyanez lehet a helyzet, ha a randi jelölt kizárólag munkaidőben levelezget és telefonál, munkaidő után pedig néma csend van.

Első randi – az egyiken Ő fog várni 🙂

Első randi: ki fizessen?

Erről a kérdésről az a véleményem, hogy egy kávét ki tud fizetni az illető férfiú. Persze fel kell ajánlani, hogy nőként fizessük a magunk részét, és nem is szabad visszaélni azzal, hogy a másik fizet, de egy kávénak bele kell férnie.Lehet, hogy ezért a férfiak megköveznek, de akkor is így gondolom.

Társkeresés indul!További társkeresési tanácsok egy fantasztikus, két hetes ingyenes leckesorozatban: Társkeresés Indul! Kérd most >>>

5 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.