01 Dec
Zsákutca a társkeresésben

Érezted már úgy, mintha zsákutcában lennél, már ami a párkapcsolatodat illeti? Lehet, hogy Te is az a típus vagy, aki csak akkor veszi észre, hogy zsákutcában van, amikor már majdnem a végéig elért?

Zsákutca

Zsákutca – vedd észre a táblát!


E-mailek “Zsákutca!” táblákkal

Rengeteg levelet kapok, ahol a szövegből szinte átszúrja a monitort a hatalmas “ZSÁKUTCA!!!” tábla. Bárki, akinek odaadnám az írást, látná, a levél írója pedig teljesen vak, és tanácsot kér.

Ilyen például az az olvasó, aki saját elmondása szerint hónapok óta szerelmes egy online megismert férfiba akivel szenvedélyes leveleket váltanak nap mint nap, éppen ezért más férfira rá sem néz. Igaz, “nagy szerelmével” még nem találkozott, mert annak mindig közbejön valami, de érzi, hogy ő lesz az “Igazi.” ZSÁKUTCA!!!

Vagy az a fiatalabb levélíró, aki egy nála jóval idősebb házas férfiba szerelmes, és a férfi azzal hitegeti, hogy megromlott házasságából ki fog lépni, és komoly kapcsolatot szeretne az olvasómmal. ZSÁKUTCA!!!

Vagy másik olvasóm, akinek a párja még azok után is fent maradt a társkeresőkön és levelezik, randikat szervez, miután már összejöttek és kapcsolatban vannak. De olvasóm komolyan gondolja, nem szól semmit és türelemmel vár, hátha megváltozik partnere. ZSÁKUTCA!!!

Ugye, milyen könnyű mások esetében kiszúrni a vészjelzőt?


Valami nem stimmel…

Két egyszerű iránymutatás, amelyek segítségével ki tudod szúrni, ha valami nincs rendben. Ha megnézed a jelenlegi kapcsolatodat, és úgy érzed, nem stimmel valami, nem érzed valahogy harmonikusnak az egészet, a következők egyike lehet a gond:

  1. Annyira mégsem tetszik Neked az illető. Maga a gondolat tetszik, hogy végre van valakid, de sajnos ez a valaki mégsem olyan (támogató, szórakoztató, stb.), mint amilyet Te szeretnél. Nagyon nehéz belátni, főleg sok év magány után, hogy tovább kell lépni, ezért sokan olyan kapcsolatokban ragadnak, amelyek egyáltalán nem felelnek meg a számukra.
  2. Hiába tetszik Neked nagyon az illető, ő mégsem teszi meg a megfelelő lépéseket és erőfeszítéseket ahhoz, hogy a kapcsolatotok fejlődjön. A fejed tetejére is állhatsz, ezen akkor sem fogsz tudni segíteni. Két ember kell a dologhoz.

Az első ponthoz nem teszek hozzá most semmit – ha magadba nézel, és mersz őszinte lenni, tudni fogod, hogy a másik tetszik-e, vagy csak a kapcsolat gondolata.  Félelmetes, és nagyon magányos érzés rájönni, hogy valakivel csak azért vagy együtt, hogy legyen valakid, és idő kell, mire belátod a dolgot, de hidd el, jobban jársz azzal, ha mersz továbblépni.

A második pontot viszont érdemes kifejteni, illetve onnan nézni, amikor még össze sem jöttél a kiszemelt jelölttel, hanem még csak az ismerkedés fázisában vagy. Társkereső típusok, ahol már messziről látszik a  Zsákutca felirat:


Zsákutcák fajtái

A láthatatlan szerelmes: (női, férfi változata is van) Ha valaki már hetek, hónapok óta levelezik veled, de még nem ajánlotta fel, hogy randizzatok, esetleg megbeszélitek ugyan a találkákat, de végül mindig lemondja különféle indokokra hivatkozva, az zsákutca-gyanús! Még véletlenül se dobj ki mindenkit a Tölcsérből egy ilyen jelölt miatt!

 

A láthatatlan szerelmes

A láthatatlan szerelmes – érzed: ő az Igazi, csak egyszer találkoznál már vele…

A foglalt hódító: (férfi) A foglalt hódító legfőbb ismérve, hogy foglalt, de “megromlott a viszonya/házassága” a barátnőjével/feleségével, és a kedvedért természetesen ki is fog lépni kapcsolatából, hiszen ő “komolyan gondolja”. Természetesen általában különféle akadályok merülnek fel: a barátnő/feleség diplomázik/megbetegszik/meghalt a nagymamája, tehát most még nem lehet otthagyni, de amint túljut a nehéz időszakon, lépni fog és szakítani – érted. Érted?! Te pedig vársz, vársz rá, és rengeteg jó lehetőséget kihagysz a foglalt hódító miatt. Ráadásul egyedülállóként sokkal törékenyebb lelki állapotban vagy, és “ez is jobb, mint a semmi” alapon kitartasz a másik mellett, akinek az esetek többségében esze ágában sincs otthagyni a párját. Miért is tenné? Veled és vele az izgalom és kényelem egyszerre megvannak a magánéletében.

A foglalt végzet asszonya: (nő) A foglalt hódító női változata, aki ugyanolyan könnyen tönkre tudja tenni a férfiakat, mint férfi megfelelője a nőket.  Unatkozik, de lusta megjavítani a házasságát, ezért inkább viszonyba kezd kollégával, ismerőssel, ismeretlennel. Az izgalom élteti, változatos szexre vágyik, ráadásul nagyon tetszik neki, ha a másik halálosan szerelmes bele. Az is lesz a szerencsétlen, aki csak hónapok alatt tud kikeveredni lelkileg a foglalt végzet asszonya hálójából (akinek természetesen esze ágában sincs válni).

A szájhős Don Juan: (férfi) A szájhős Don Juan a tökéletes férfi maga. Minden stimmel vele: jól néz ki, értelmes, humoros, sőt, még pénze is van. Ráadásul nagyon szépeket mond, és olyanokkal vesz le a lábadról, hogy elvisz majd ide meg oda, naplementét nézni a tengerparton, esetleg homárt enni valami klassz étteremben. A fantáziavilágban már minden le van zsírozva, boldog pár vagytok, de amikor a valóságot nézed, meglepve tapasztalod, hogy az ígéretek közül semmi nem lett betartva, és jelenleg inkább csak a Te lakásodban vagytok állandóan, ahová néha beállít egy üveg borral. Hamarosan kiderül, hogy még otthon lakik a szüleivel (rosszabb esetben az élettársával/feleségével), és jobban hazudik, mint Münchausen báró.

A szájhős Don Juan


A 99%-ban jó ember: (férfi) A 99%-ban jó ember egy isteni férfi, minden klappol vele, kivéve, hogy amikor iszik, vagy valami baja van, ingerült, dühös lesz, lökdösődik, esetleg verekszik. Nagyon jó ember, de messzire kerüld el, mert a szóbeli inzultust előbb-utóbb testi erőszak váltja fel. Jelenleg Magyarországon minden 5. nő megtapasztalta már a családon belüli erőszakot, ha lehet, Te ne tartozz közéjük!

A megélhetési társkereső: (nő, férfi) A megélhetési társkeresőt elsősorban a pénztárcád érdekli, illetve az, hogy oda tudna-e hozzád költözni, és rendbe tudod-e tenni az életét anyagilag. Ha jól odafigyelsz, hogy mik a beszédtémái, hamar rájöhetsz, hogy vele van-e dolgod. Ha nagyon hamar össze akar veled költözni, és mást sem hallasz, minthogy az a “szemét felesége/férje” hogy kizsigerelte anyagilag, menekülj!


Belefutottál egy zsákutcába? Ideje újratervezni!
Kattints ide az újratervezéshez!>>>

168 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.