15 Jul

Akármennyit írok a kezdeményezés fontosságáról, még mindig sokan reménykednek, hogy a szerelem társkeresés nélkül is lehetséges. Itt az idő, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba:

Szerelem társkeresés nélkül: lehetséges?

“Hány éves vagy, királylány?” – szeretném kérdezni sok 30 felettitől, aki bár évek óta egyedül van és családot szeretne, mégsem akarja a kisujját sem mozdítani azért, hogy megtalálja a párját. “A szerelemnek magától kell jönnie” – magyarázzák a bizonyítványukat, majd hozzáteszik: “a társkeresés nem romantikus, szerelem és társkeresés kizárják egymást.” Én pedig társkereső coachként egyre frusztráltabban hallgatom annak racionalizálását, hogy miért is nem tesznek egy lépést sem. Így aztán hiába igyekszem! 🙂

Szóval tisztázzuk: igen, lehetséges “csak úgy” megtalálni a párod: lehetséges belebotlani akárhol. A sarki közérttől kezdve a pénteki buliban. Persze, hogy lehetséges – szerencse kell hozzá és kész. De ha az elmúlt években ez nem történt meg, mégis, mennyit szeretnél még várni erre a típusú szerencsére?

Nyilván sokan szeretnének lottón is nyerni, de azért nem bízzák a megélhetésüket erre – naponta eljárnak dolgozni, tehát tesznek azért, hogy legyen pénzük. Ugyanígy tenni kell azért is, hogy megtaláld a társad. Ha például annyi merszed sincs, hogy rámosolyogj valakire, akkor ugyancsak kicsi az esélyed arra, hogy bárki odamenjen hozzád.

Társkeresés ÉS szerelem

A társkeresés pusztán annyiról szól, hogy felismered, a jelenlegi életmódodban nincsenek olyan alkalmak, amikor ismerkedni tudnál, ezért kicsit “elémész” a dolgoknak és teszel azért, hogy teremts magadnak ilyen alkalmakat. Ez lehet online társkeresés, vagy offline randirendezvények – teljesen mindegy, a lényeg, hogy teszel valamit. Alkalmat teremtesz arra, hogy beszélgess és találkozz lehetséges jelöltekkel, alkalmat teremtesz a munka mellett magadnak a randizásra, és elkezded tölteni azt a bizonyos tölcsért is a Tölcsér-elv szerint (lásd a “Társkeresés indul!” leckesorozatban). Ha pedig annyi önbizalmad sincsen, hogy kezdeményezz vagy ismerkedj, akkor fejleszted picit az önismeretedet és az önbizalmadat. Végül is eddigi életedben ha nagyon szerettél volna valamit, mégiscsak tenned kellett érte, nem igaz? Miért lenne ez másként a társkeresésben?

A szerelem pedig az esetek nagy részében nem első látásra alakul ki (bármilyen kiábrándítóan is hangozzon ez a javíthatatlanul romantikusok számára), és hidd el nekem: utólag már teljesen mindegy, hol és milyen körülmények között találkoztatok. Az a lényeg, hogy találkoztatok valahogy – akár “természetes”, akár “mesterséges” körülmények között. Hidd el nekem: a szerelmet ez egyáltalán nem érdekli. Ha akar jönni, akkor jön és elsodor, ha meg nem, akkor meg nem és kész.

Tehát kössünk kompromisszumot: meghagyom neked a rózsaszín romantikát és a véletlenül egymásba botlást, cserébe viszont Te megígéred nekem, hogy aktívan és tudatosan is elkezded keresni a párod.


Társkeresés indul!Hogy hogyan? Az ingyenes “Társkeresés indul!” leckékből kiderül – kérd őket most! >>>

67 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.