27 May
Minden férfi hazudik

Az online társkereséssel kapcsolatban rendszeres magyarázat a nők részéről a következő mondat, amelyet egyik olvasóm írt arra válaszolva, hogy miért nem az ő hibája az, hogy még nem talált társra:

sajnos nem mindíg a mi hibánkból nem találunk,hanem szinte minden férfi hazudik a társkeresőbe:(((

“Minden férfi hazudik” – ismerős? Kicsit rímel a “minden nő kurva, minden férfi strici” közkeletű mondásra, ami a nemek gyorsjellemzését illeti.

Tény és való: az online világban könnyű valótlant állítani magunkról. Csakhogy, aki komolyan gondolja a társkeresést, annak nem érdemes, hiszen egy randi alkalmával úgyis a legtöbb turpisság kiderül.

Egy amerikai felmérés szerint az online társkeresésre a következők jellemzők, ami a hazugságokat illeti:

A férfiak általában a korukkal, magasságukkal és jövedelmükkel kapcsolatban hazudnak.

A nők pedig a súlyukkal, alakjukkal és korukkal kapcsolatban.

Miért hazudnak a társkeresők?

A legtöbbször azért, mert szeretnének a legjobb színben feltűnni a többiek előtt.

Ki írna egy ilyen bemutatkozásra?

“Elhízott negyvenes pasas keresi élete párját. Eddigi leghosszabb kapcsolatom három év volt, a vége felé én léptem félre. Érzelmi intelligenciám nulla, esténként mostanában pornót nézek, mert nincs kivel szexelni. Igazából leginkább szexelni szeretnék, jó lenne, ha főznél is rám.”

Esetleg egy ilyenre?

“Állandóan fogyókúrázó, harmincas évei vége felé tartó szingli keresi azt a férfit, aki végre elveszi feleségül és csinál neki legalább egy gyereket. Eddig a karrieremre koncentráltam, a kollégáim szerint önző, számító dög vagyok, pedig csak egy kicsit munkamániás, és szeretem, ha igazam van. Főzni nem tudok, és van egy csivavám.”

A regisztrációs lapokon mindenki szép és jó, természetes, hiszen a pozitív tulajdonságait szeretné kiemelni. Ez az önmarketing, ahol a legjobb arcunkat mutatjuk, Lépésről lépésre áruljuk csak el a szépséghibákat, remélve, hogy a másik megszeret addigra eléggé bennünket ahhoz, hogy így is elfogadjon.

Ebben a formában ez nem hazugság, hanem csupán jó tálalás, amiért nem hibáztathatjuk a másikat, hiszen mi nők is pont ezt csináljuk, amikor például magunkra kenünk öt réteg vakolatot és push-up melltartóban igyekszünk a légyottra.

Az “add önmagad” szlogen tehát fenntartásokkal kezelendő, ha jót akarunk magunknak. “Add a legjobb, felturbózott önmagad az elején” – egészíteném ki. Abból nagy baj sosem lehet.

További meglepő online társkeresés statisztikák az USA-ból:

  • 10 társkeresőből egy kamu regisztráció
  • minden tizedik felhasználó az első három hónapban lelép a társkeresőről
  • tízből egy szexuális bántalmazó online társkeresőn szedi áldozatait
  • Minden harmadik nő az online társkeresőkről az első randin ágyba vihető.

(A képregény felirata: Őszinteség a neten: “Modell vagy? Király! Én chippendale fiú vagyok, és imádok motorcsónakversenyezni. Mi a csillagjegyed?”)

Ha szeretnéd felpörgetni a társkeresést, kattints ide!

2 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.