17 May
álomherceg

“Ha egy jó nő több, mint két éve egyedül van, akkor valószínűleg túl magasak az elvárásai” – fogalmazta meg egy fiú ismerősöm a választ arra a kérdésemre, hogy hosszú combú, csinos, értelmes és biztos egzisztenciával rendelkező barátnőm miért van egyedül.

A Szabad Vagyok Ingyenes “Társkeresés indul!” moduljában azt javaslom, töltsük meg a Tölcsért érdeklődőkkel, és minél többet begyűjtünk, annál könnyebb lesz kiválasztani a számunkra megfelelőt.

A Tölcsért meg lehet tölteni online és offline egyaránt, teljesen mindegy, hogy társkereső irodából vagy a fitnesztermünkből randizunk.

Habár első ránézésre – főleg, ha már régóta vagyunk egyedül és azt hisszük, nincs egy elérhető független férfi sem a közelben – nehéznek tűnhet az érdeklődők becserkészése, de akik követték a leckéket, azok lelkesen számoltak be az eredményekről:

Nahát ez igen!! Nem ment könnyen a 10 férfinak való írás kicsit nehezemre esett ,de megcsináltam és nem hogy elutasítottak volna ,inkább nagy az érdeklődés irántam.Andi te szuper vagy!!!!!

Kaptam ugyanakkor egy olyan levelet is, ahol 20 éves olvasóm arról számol be, hogy neki szinte lehetetlen a Tölcsért megtöltenie.

Ő ezt írta:

“Túlságosan kritikus vagyok, de húsz évesen úgy gondolom nem szabad ezen változtatnom, még nincs itt a kompromisszum kötés ideje, van még időm megtalálni a számomra legideálisabb társat.

Az én tipusomból azonban nagyon keveset találni az online párkeresőkön, az én korosztályomban pláne (28 éves korig gondolom megfelelőnek). Ragaszkodom hozzá ugyanis hogy a párom értelmiségi, jómódú, jóvágású, kisportolt és komoly kapcsolatra vágyó legyen. Tapasztalatom szerint az ilyen fiúkat elég lány veszi körül ahhoz, hogy eszükbe se jusson az online párkeresés. Offline pedig azért vannak nehézségeim, mert a szük körben amiben mozgok (egyetem, szokásos szórakozóhelyek) nincs egy olyan fiú sem aki megfelelne az elvárásaimnak és érdekelne”

A válaszom erre a következő:

Ragaszkodsz hozzá, hogy a párod értelmiségi, jómódú, jóvágású, kisportolt és komoly kapcsolatra vágyó huszonéves legyen.

Az elváráslista tehát megvan, gyakorlatilag az “álompasit” keresed, hiszen ezek azok a kritériumok, amelyeket a legtöbb nő szeretne látni a párjában.

A probléma csupán a következő: ha létezik is ilyen huszonéves férfi, az valószínűleg vagy foglalt, vagy rohannak utána a nők pont azért, mert álompasi.

A másik probléma: ha létezik is ilyen huszonéves férfi, miért pont Te kellenél neki?

Állíts össze egy listát a tulajdonságaidról. Vajon Te is értelmiségi, jómódú bombanő vagy? Álomnő vagy szerinted? A szintednek megfelelő ideált választottál?

Nagyon sok nő csúszik el ott a társkeresésben, hogy túl sok elvárása van a másik nem iránt, miközben végig sem gondolja, hogy ő mit tud nyújtani, hogy ő maga milyen. Vajon miért pont ő kellene egy álompasinak, aki után ezrek rohangálnak? Vajon mivel tudná megfogni, ha lenne is egy ilyen érdeklődő férfi?

A lényeg nem az, hogy a másiknak mennyi van a bankszámláján, mekkora az IQ-ja vagy kockás-e a hasa? A lényeg az, hogy Te hogy érzed magad vele, és hogyan bánik veled.

Húszévesen felejtsd el az elvárásaidat, azt javaslom, randizz minél több férfival, ismerd meg őket, hogyan működnek, milyen típusú férfi jön be neked, hogy később amikor házasságra kerül majd a sor, biztosan jól válassz. Meg fogsz lepődni, hogy néha olyanokba leszel szerelmes, és olyanok tetszenek meg, akikről álmodban nem gondoltad volna – húszévesen a társkeresés egy izgalmas kaland, amit kár lenne azért kihagyni, mert Te tapasztalatlanul a herceget várod!

Még egy tisztázandó kérdés: biztos, hogy a másikkal vagy csak kritikus, vagy esetleg saját magaddal is? Magamból kiindulva, amikor alacsony volt az önértékelésem, nem tudtam elfogadni egy pasit sem társnak, mert úgy gondoltam, hogy nem tudom felvállalni, mert nem elég tökéletes és mit szólnak a barátnőim majd hozzá. Úgy voltam vele, hogy kizárólag Mr. Tökéletessel mernék mutatkozni, mindenki más ciki lenne.

Ne ragaszkodj az elvárásaidhoz, mert azok csak bekorlátoznak és gúzsba kötnek, aztán tíz  év múlva ott találod magad, még mindig egyedül, úgy, hogy kihagytál rengeteg kalandot és szerelmet.

Nem azt mondom, hogy kompromisszumot köss – csupán engedd el magad és a fantáziádat és lásd meg a lehetséges párt olyan férfiakban is, akikről nem is gondolnád.

5 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.