20 Jun
Komoly kapcsolat - 7 ismertetőjel

(Majdnem) minden társkeresőnek álma, hogy végre összejöjjön a komoly kapcsolat. Honnan tudod, hogy jó irányba haladsz? Szerencsére vannak erre jelek és különböző “tünetek”.

1. Nem rögtön ugratok fejest az ágyba

Az első és legfontosabb jel a legeslegelején arra, hogy a másik részéről van-e szándék komoly kapcsolatra, az az, hogy mennyire van előtérben a testiség nála. Ha már az első randin “huncut”, szexre utaló kérdéseket tesz fel, és célozgat, akkor a legnagyobb valószínűséggel nem egy komoly kapcsolat a célja. Ugyan mindenki ismerősi körében találsz olyan sztorit, hogy vad szexből házasság lett, az igazság az, hogy a legritkább esetben válik egy egyéjszakás kalandból komoly kapcsolat. Ha a másik fél tud várni a szexszel, az mindenképpen jó jel a kezdeteket nézve, hiszen valószínűleg Te is érdekled, nem csak az ágytorna. Tehát ne siesd el a dolgokat és pláne ne érezd úgy, hogy neked “kötelességed” lefeküdni a másikkal, csak mert már túlvagytok X randin. A nagy frászt! 🙂

Komoly kapcsolat tipp 1: az első randikat a félreértések elkerülése végett ne a saját lakásodba szervezd, mert általában (de nem feltétlenül) annak szex lesz a vége 🙂

2. Kölcsönös tisztelet és elfogadás

Megérted és elfogadod a másik értékeit, és ő is a tiédet. Tisztában vagytok egymás álmaival és vágyaival. Nem akarod a másikat elnyomni, hagysz neki teret, és megbízol benne. Nincs hiszti egyik részről sem azért, mert a másik elment bulizni a barátaival, vagy esetleg összefutott az exével. A komoly kapcsolat azt jelenti, hogy megbízol benne és leengeded a védőpajzsodat, megmutatod neki, milyen is vagy valójában. Szintén nagy hiba komoly kapcsolatoknál, hogy a felek eldobják régi életüket amint belépnek a kapcsolatba, már nem járnak el a barátaikkal, elhanyagolják a hobbijaikat. Ezáltal beszürkülnek és a sors iróniájaként pontosan ezért nem kellenek többé a másiknak.

Komoly kapcsolat tipp 2: Tisztázzátok már az elején, kinek mi a fontos. Például ha nálad van olyan kizáró tényező , pl. vallás, politikai nézet, ami miatt egyértelműen nem tudod elfogadni a másikat, jobb, ha minél hamarabb kiderül.

Komoly kapcsolat - 7 ismertetőjel

Komoly kapcsolat – tiszteled a másikat?

3. Hűség, bizalom

Hagyjuk a blablát a celebek nyitott kapcsolatairól – egy komoly kapcsolat alapja, hogy nem tekintgetsz kifelé. A nyitott kapcsolat az emberek 0,0000001%-nak felelnek meg, a többiek nem tudnak így élni, nem így lettünk nevelve, és a társadalom is jobban megütközik egy nyitott kapcsolaton, mint egy titokban félrelépésen (ami vicc egyébként). Ha összejöttetek és a párod még mindig a társkereső oldalak kínálatát nézi mindenféle mondvacsinált ürüggyel, kezdhetsz gyanakodni, hogy nem a komoly kapcsolat a célja.

Komoly kapcsolat tipp 3: Szoktál féltékenykedni? Mert ha igen, akkor azonnal fejezd be! Semmi sem tesz tönkre hatékonyabban egy komoly kapcsolat-kezdeményt, mint az állandó féltékenykedés. A féltékenység a legtöbb esetben az alacsony önbecsülés jele. Ha csak nincsenek jelek arra, hogy a másik esetleg nem hűséges, teljesen felesleges hergelned magad.

4. Őszinteség

Na ez egy kemény dió. Igen, őszintének kell lenni, de nem, nem kell az összes belső bizonytalansággal és félelemmel terhelni a másikat és a kapcsolatotokat. Az emberek többsége (a nők is) egy idő után unja a céltalan, parttalan, változást nem hozó lelkizést, komoly kapcsolat ide vagy oda. Viszont a lényeges dolgokban – anyagiak, gyermekvállalás, jövőbeli tervek – fontos egyetértenetek és őszintének lenni.

Komoly kapcsolat tipp 4: Mielőtt a másikra öntenéd az összes “lelki szennyesedet”, ha bármilyen negatív érzés merül fel benned, először is tudatosan vizsgáld meg, hogy jogos-e az érzelem, mi válthatta ki, és van-e értelme beszélni róla. Sokszor pillanatnyi hangulatingadozás válthat ki egy érzelmet, és hiába múlt már el benned az adott rossz érzés, ha elmondtad a másiknak, azt esetleg napokig nyomaszthatja, és akkor a hangulatnak tényleg annyi.

5. Van időtök egymásra

Az, hogy melyik pár mennyi időt tölt el egymással, teljesen párfüggő, ezért erre nincs is iránymutatás. Annyi időt töltsetek el egymással, hogy mindenki legyen megelégedve senki se reklamáljon! Intő jel, ha minden más fontosabb a számára, mint Te. Ha fontos vagy neki, akkor Te leszel a prioritás és hacsak nem tudja másképp megoldani, mindenképpen veled fogja tölteni az idejét.

 

Van időtök egymásra?

Legyen egymásra időtök

6. A bajban is melletted

A komoly kapcsolat jellemzője, hogy nem lép le a párod, ha Neked bármilyen problémád van, hanem ott van melletted, támogat és segít. Ha nem szereti a párod meghallgatni, ha bajod van, ha nem segít és csak a szórakozásban és a szexben partner, akkor nem egy komoly kapcsolatban vagy…

Komoly kapcsolat tipp 5: Ha még nem vagytok összeházasodva, nem szerencsés, hogy anyagilag is segítsétek egymást. Kölcsönkérni még egy komoly kapcsolatban is roppant kellemetlen mindkét fél számára, ha lehet, akkor inkább a barátaidtól, szüleidtől kérj kölcsön, ha megszorulsz. Ne válj anyagilag függővé a másiktól, mert annál kevésbé szexi dolog kevés van 🙂

7. Összeköltözés, közös ingatlan, házasság…

A komoly kapcsolatok együttélésben és házasságban teljesednek ki. Az összeköltözés a legtöbb esetben nagy döntés és előrelépés egy kapcsolatban, alaposan gondoljátok át. Az együttélés a legjobb teszt: villámgyorsan kiderül, van-e értelme a kapcsolatnak vagy sem, elviselitek-e egymást vagy sem.

Komoly kapcsolat tipp 6.: Ne erőltesd az összeköltözést, ha a másik nem akarja, az eljegyzést meg pláne, mert nagyon rosszul sülhet el. Ultimátumokat adni a legritkább esetben működik! Minél idősebb vagy, annál nehezebb az összeköltözés, mert annál több berögzült szokásotok van. A kulcsszavak: tolerancia, türelem!!!!

Komoly kapcsolatot szeretnél, de egyelőre még csupán a társkeresésnél tartasz? A több ezer társkereső által végigjárt ingyenes “Társkeresés indul!” modul Neked is segíthet!


2 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.