27 Jun

Mennyit számít a kor a társkeresésnél? Mi köze a statisztikáknak hozzád?

Rengeteg nő ír nekem, hogy ő már túl öreg a társkereséshez. Persze közben biztosan reménykedik, hogy talán mégsem, különben nem olvasná a Szabad Vagyok “Társkeresés indul!” ingyenes modulját 🙂

Lényeg a lényeg: már a negyvenesek is arról panaszkodnak, hogy ők már “kifutó széria”. A helyzet az, hogy ha úgy tekintesz magadra, mint kifutó szériára, tehát magadat ennyire értékeled, akkor sajnos a külvilág is annak fog látni.

Nem győzöm eléggé hangsúlyozni az érzelmi fittség fontosságát. Ez az érzelmi állapot és felkészültség, amely pozitív hozzáállást ad és ellenállóképességet a kudarcokkal szemben.

Igen, statisztikailag annál nehezebb társra találni, minél idősebb valaki. Na de a statisztika az átlagot mutatja, márpedig Te miért döntenél úgy, hogy az átlag maradsz?

Az átlag az égvilágon semmit nem tesz azért, hogy társra találjon, csak ül otthon és várja a herceget, tehát azzal, hogy Te ezt olvasod, máris megtettél egy apró lépést, és máris nem tartozol a statisztikába. Ilyen egyszerű! Szóval hagyjuk már ezeket a kifogásokat, és kezdjünk el nekiállni és tudatosan megtalálni Őt!

A mai bejegyzésem kissé személyes jellegű. Pénteken sokat gondoltam a Szabad Vagyok olvasóira, azokra, akik saját elmondásuk szerint túlkorosak már a társkereséshez. Pénteken vettem részt ugyanis a leckékben is emlegetett ismerősöm, barátnőm, az 50 éves menyasszony esküvőjén. 🙂

Nem volt nagy lagzi, de meghitt volt, az már biztos. A menyasszony is és a vőlegény is (szintén ötvenes) nagyon izgultak, ahogy álltak a közjegyző előtt várva arra, hogy végre kimondhassák az “igen-t”. Egy éve jöttek össze, és fél év után megvolt az eljegyzés. A násznép tagjaként mosolyogva néztem, ahogy meggyújtják a közös életet jelképező gyertyát. Régről ismertem a menyasszonyt, és őszintén szólva, én sem hittem annak idején, hogy ilyen “idős” korban is meg lehet találni azt az embert, akivel boldogok lehetünk. Ő azonban szerencsére sosem volt az az aggódós típus, és mindig optimistán állt a társkeresés témájához. Azóta persze utánanéztem a statisztikáknak is, és tudom, hogy ilyen “idős” korban is nagyon is lehetséges az, hogy valaki megtalálja a párját.. A szertartás után kifaggattam a közjegyzőt, aki azt mondta, hetven éves menyasszonyok és vőlegények is felkeresik!

Egy esküvő már csak esküvő, akárhány éves is az ember, mint ahogy kortól függetlenül lehet fülig szerelmes bárki, dacára az elrontott kapcsolatoknak és a csalódásoknak. Már ha hisz benne, és engedi, hogy megtörténjen a csoda. Persze, ha tesz is érte, hogy megtörténjen, még jobb 🙂

Tegyél érte annyit, hogy feliratkozol az ingyenes “Társkeresés indul!” modulra (ha eddig még nem lennél feliratkozva)!

7 Comments

 1. Marika47 2010. October 3. Sunday 12:49

  Szia Andi! Ez igaz hogy, 40 év felett nehéz megtalálni az igazit.Minél később találja meg annál nehezebben megy minden/ismerkedés, eggyütéléstb./Én már nagyon régóta keresem azt a személyt akivel
  szeretném életem hátralevő részét leélni, de még nem jött el. Nem adom fel csak a magánykényszere is egyfajta rossz dolog amit elkel fogadnia az embernek, mert jelenpillanatban ez van.Nagyon örülök amikor olyat hallok, hogy ennyi évesen is mennek férjhez hölgyek.Sok boldogságot kívánok nekik az életben, és reménykedem hátha egyszer a szerencse rám is mosolyog majd.

  Reply
 2. Ilona(Ica) 2010. October 3. Sunday 13:56

  Kedves Andi!

  Ez is egy jó példa,hogy az ember ha nagyon akarja,kitartó és optimista 50 évesen is megtalálhatja az igazit.Mindig igyekeztem pozitívan gondolkodni,mert hiszem,hogy a pozitív gondolkodás maga után vonja a pozitív történéseket is és ez nem csak a társkeresésben igaz,hanem az élet minden területén szerintem,habár a társkeresésben,eddig nem sok sikerem volt.Igaz évekig csak a gyerekeim nevelésének szántam az életem(ők már nagyok),és most közel az 50 évhez én is úgy érzem szeretnék egy kedves szerető társat.Neked köszönhetem,hogy egyre jobban bízok ennek sikerességében!
  Köszönettel Ilona(Ica)

  Reply
 3. Ilona(Ica) 2010. October 3. Sunday 14:00

  Sok Boldog évet kívánok az 50 éves menyasszonynak és párjának!

  Ilona(Ica)

  Reply
 4. Anna 2010. October 21. Thursday 13:43

  Kedves Adni!

  Szívesen olvasom a leveleidet és a hozzászólásokat is.Én is csak köszönettel tartozom Neked azért, hogy egy nagy csalódás után ismét erőt adtál, ahhoz, hogy ne adjam fel és keressem tovább a hozzám illő társamat.Én is egyet értek azzal, hogy a pozitív gondolkodás nagyon fontos,és azt vallom, hogy a remény előleg a boldogsághoz.
  Én is gratulálok az 50 éves menyasszonynak és párjának.Kívánom, hogy tiszteljék és becsüljék meg egymást, akkor még sokáig örülhetnek az együtt töltött éveknek.
  Üdv: Anna

  Reply
 5. Erzsinjo 2010. November 30. Tuesday 17:16

  Kedves Andi!

  Ami azt illeti, a hatvanon túliak még nehezebb helyzetben vannak,már csak azért is, mert a korban hozzájuk illő férfiak
  1. sokkal fiatalabbat keresnek
  2. egyre kevesebben vannak.

  Éppen ezért a mi korosztályunk újra belekerül a társkeresés problémájába, azzal a különbséggel, hogy aki 20-30-40 évi házasság után maradt egyedül, meglehetősen elszokott a randevúzgatástól, ráadásul a társkereső oldalak sem éppen nekünk vannak kitalálva. Ahol én is próbálok ismerkedni, a regisztráltak adatai szerint is sokkal több a nő, de a napi gyakorlatban az egy férfira eső nők száma akár 8-10 is lehet, mind társat keresne, és ha véletlenül felbukkan egy férfi, szinte szétszedik.
  A mi részünkre is elkelne egy hasonló rendezvény, biztosan lenne rá érdeklődő.

  Reply
  • Randi Andi 2010. November 30. Tuesday 17:20

   Kedves Erzsi!

   Igyekszem mindenki számára rendezvényeket szervezni, csak egy kis türelmet kérek! 🙂

   Reply
   • Erzsinjo 2010. November 30. Tuesday 19:37

    Kedves Andi! Előre is köszönet a 60 felettiek nevében, biztosan lesz rá igény. Gondolom, Te sem számítottál ekkora sikerre. 🙂

    Reply

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.