19 Jun
Társkeresés 40 felett

A sztereotípiák még mindig azt sugallják, hogy az online társkeresés és a társkereső események csupán a fiatalabb korosztályt érintik és érdeklik. Társkeresés 40 felett – erről nem igazán hallunk a médiában. Pedig a 40 feletti társkeresők a leggyorsabban növekvő csoport az online társkeresőkön.

Sajnálatos, hogy a válási statisztikák egyre feljebb és feljebb kúsznak, tehát minél idősebb valaki, annál valószínűbb, hogy már túl van egy-két zátonyra futott házasságon, és megint társat kell keresnie és találnia. Ha még sohasem kerestél társat, akkor a társkeresés 40 felett nagyon ijesztőnek tűnhet első ránézésre. Nyugi – az online társkeresés nem csupán neked új, és Te is meg tudod tanulni!


Társkeresés 40 felett – hol?

A legkényelmesebb és leggyorsabb randi helyszín az online társkeresők világa. Első ránézésre úgy tűnhet, csupa fiatal van fent ezeken, de ha kicsit jobban körbenézel, látni fogod, hogy a Te korosztályod is rendesen képviseltetve van. Ne is foglalkozz azzal, hogy a társkeresést a reklámok még ma is a divatos huszonéves szinglik hobbijaként tüntetik fel – 40 felett is van társkeresés, de még mennyire!


Társkeresés 40 felett – miért szégyellnéd?

Több százezer társkereső van regisztrálva a legnagyobb online társkeresőkön, az USA-ban a számok egészen elképesztőek: havonta 40 millióan keresik társukat a neten. Tehát ha Te is beállsz az online társkeresők népes táborába, nincs mit szégyellned – manapság már az a normális, ha neten keresed a társad.

Társkeresés 40 felett

40 felett is van szerelem!

40 felett vagy? Lássuk az előnyeidet!

Légy szíves, ne ásd el magad csak azért, mert 40 felett vagy. Igen, az alakod talán nem a legtökéletesebb (bár tornával és helyes táplálkozással rengeteget javíthatsz rajta), a bőröd nem olyan feszes, mint 20 éve, viszont rengeteg előnnyel bírsz egy huszonévessel szemben. Gondold végig:

  • Sokkal jobban ki tudsz ismerni másokat, mint huszonéves korodban és jobb döntéseket tudsz hozni múltbéli tapasztalataidra és hibáidra alapozva.
  • Sokkal jobban tudod, mit vársz a másiktól, így a felesleges köröket megspórolhatod magadnak.
  • Sokkal tudatosabb vagy, mint 20 éve. Jobban ismered saját magadat és azt is, hogy milyen értékek fontosak a számodra.
  • Sokkal komolyabban hozol döntéseket, hiszen valószínűleg vannak gyermekeid, és azt is tudod, hogy az idő érték.


Társkeresés 40 felett – figyelj oda ezekre!

Figyelj oda, mit fizetsz! Ha az online társkeresőkön bankkártyával fizetsz, nézd meg alaposan, hogy előfizetést, vagy egyszeri fizetést választottál-e. Rengeteg pénzt költhetsz el anélkül, hogy észrevennéd, ha véletlenül egy hónapos, egyszeri fizetés helyett megújuló előfizetést választasz.

Figyelj oda a csalókra! Szélhámosok mindenhol vannak – nem meglepő, hogy a társkeresőkön is. Amíg nem találkoztál randi partnereddel egyszer-kétszer, addig semmiféle magánjellegű adatot ne adj ki magadról. Ne dőlj be a “légyszi, töltsd fel a feltöltőkártyámat” típusú trükköknek sem. Ne a normál e-mail címedet használd társkeresésre, hanem készíts egy külön fiókot erre a célra. Társkeresés 40 felett ide vagy oda – vigyázz magadra!

Pénzről egy szót se! Amíg nem vagytok egy pár, addig a másiknak semmi köze sincsen a pénzügyeidhez. Mindkét nem el szokta követni azt a hibát, hogy már azelőtt kutakodik a másik pénztárcájában (átvitt értelemben), amikor még a randit se szervezték le. Ezt felejtsd el, nem úrinőhöz, vagy úriemberhez méltó!

Ne higgy el mindent, amit mondanak neked! “Messziről jött ember azt mond, amit akar” – ez igaz az online társkeresésre is. A másik megismeréséhez idő kell, és amíg személyesen nem találkozik veled az illető, addig semmit ne vegyél készpénznek! Nincs értelme hónapokig húzni a levelezést és a telefonálgatást – csapj a lovak közé és menj randizni. Mi másról szólna a társkeresés 40 felett? Vége a levelezőtárs-korszaknak!

Sajnos vannak, akik a fiatalabbakra buknak… A 40 feletti társkereső nők számára a legkínosabb dolog, hogy sokszor a korosztályukbeli férfiak náluk sokkal fiatalabb nőkre hajtanak. Szerencsére ez nem minden esetben igaz, ráadásul nyugalom: a rengeteg, 40 feletti társkereső nőkkel folytatott beszélgetéseimből kiderült, hogy a fiatal férfiak viszont sokszor éppen erre a korosztályra “buknak”, tehát van igazság a Földön 🙂

A randi az csak egy randi! Ez nem csak a társkeresés 40 felett cikkhez tartozna, hanem mindenkinek üzenem: kérlek, ne úgy menj minden egyes randira, hogy na talán most Ő lesz életed párja, és ha kiderül, hogy mégsem, akkor “hatalmas csalódást” élsz meg!!! Az első randin legfeljebb annyi derül ki, hogy szimpatikus-e a másik, semmi több. Ha reális elképzelésekkel, azért mész randizni, hogy jól érezd magad és beszélgess egy jót, sokkal kevesebb csalódást kell átélned. És előbb-utóbb meglesz az “igazi” is, nyugi 🙂

Az exeket hagyjuk! Igen 40 feletti társkeresésnél már mindenkinek jó hosszú múltja van, rengeteg zátonyra futott párkapcsolattal. Na és? Még véletlenül se hozd fel ezeket a randikon!!! Nem azért mész, hogy “háborús történetekkel” szórakoztasd randi partneredet, vagy együtt keseregjetek azon, hogy jobbat érdemeltetek volna.

 

 

17 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.