05 Jan
Első randi
Első randi? Rengeteg pánikolós e-mailt kapok, amikor az olvasóim és tanfolyamosaim elkezdik “élesben” is a társkeresést. 🙂 Íme a mai termésből egy az egyik kedves tanfolyamosomtól:
“Andi, most mit csináljak…
(egy férfi az online társkeresőről) írta, hogy nagyon szeretne velem találkozni. Azóta 1-2 levelet váltottunk, rokonszenves és kellemes a stílusa…
Most pánikolok, mert ha végig tudtam volna venni a tanfolyam anyagait, most épp a topon lehetnék. Ráadásul 14 éve nem randiztam….!!!”

Már megírtam az első randi szabályait nőknek, sőt férfiaknak is megírtam a randi útmutatót, de még mindig kiver a víz már a gondolattól is, hogy egy vadidegennel kell beszélgetned? Nyugi, csak semmi pánik! Gyorstalpaló első randizóknak!

első randi? - ne pánikolj!

első randi? – ne pánikolj!

Első randi – miért NE pánikolj?

  1. “De hát ez egy vadidegen! – naaaa, ez azért túlzás! Hiszen már váltottatok pár szót e-mailben, esetleg telefonon, tehát nem annyira vadidegen az illető!
  2. “Nem fogok neki tetszeni!” – micsoda??? Egy fantasztikus nő/férfi vagy és örülhet hogy veled találkozhat! Semmi értelme ezeknek az önbizalom romboló gondolatoknak ezért nagyon gyorsan állítsd le magad!
  3. “De én nem tudok miről beszélgetni!” – dehogynem, ezért is olvasod ezt a cikket. Egyébként pedig ha zavarban leszel, a másik meg fogja érteni, ő is zavarban lesz! 🙂
  4. “Sosem voltam egy nagy beszélgetős, nekem ez nem megy” – épp itt az ideje akkor ezt a képességedet picit fejleszteni, hiszen nem csak a randik terén, de az élet számos más területén is nagy hasznát fogod venni, ha könnyedén tudsz csevegni “idegenekkel” bármiről. Elárulok egy titkot: pár éve még én is pánikoltam, ha bárkivel kettesben kellett maradnom. Féltem, hogy ha esetleg kifogyunk a témából, a másik unalmasnak fog gondolni és akkor az nekem nagyon ciki lesz. Mivel rengeteg mélyvíz-szituációba vetettem bele magam külföldi ösztöndíjaktól kezdve munkákig ahol állandóan számomra teljesen idegenekkel kellett tudnom elcsevegni, mára már kellő magabiztosságot szereztem csevegés terén. De azért egy első randi nekem is félelmetes tud lenni. Tartsd az eszedben, hogy a szituáció sikere nem egyesegyedül rajtad múlik – ehhez a másik is kell. Mint ahogy a kudarchoz is!
  5. “Egy randi túl hosszú idő nekem, ki fogok fogyni a témákból!” – ugyan már! Egy első randi akkor is tökéletes, ha csupán egy óra hosszáig tart. Ennyi ideig pedig el fogtok tudni beszélgetni, legfeljebb legközelebb jobban fog menni a dolog!

Tippek, hogy jól sikerüljön az első randi

Trükk: Felejtsd el a saját pánikodat – kezdj el a másikra figyelni, méghozzá KRITIKA NÉLKÜL!!! Ő is pont olyan zavarban van, mint te. Állj úgy hozzá a randi szituációhoz, hogy neked az a dolgod hogy segíts a másiknak felengedni. Amint a fókuszt a saját stresszes állapotodról a másikra irányítod, máris ellazulsz te magad is.

Kezdj el vele beszélgetni és kérdezd őt azokról a dolgokról, amikről már beszélgettetek előzőleg e-mailben vagy telefonon. Meglepődnél ha tudnád, hogy ilyenkor hány randi partner nem figyel oda a válaszokra. Te legyél más – figyelj oda, amit a másik mond. Amint partnered megérzi, hogy odafigyelnek rá és fontos a másiknak amiről beszél, szépen lassan fel fog engedni és ezáltal a kezdeti görcsös hangulat is oldódik. Mindenki szereti érezni, hogy odafigyelnek rá és fontosnak tartják a mondandóját. Ha partnered tőmondatban válaszol, akkor először – lehet, hogy csak ideges – kérdezz kicsit tovább, ha pedig úgy látod, kellemetlen számára a szituáció, válts témát és keresd meg azt a területet amiről szívesen beszél.

Remélhetőleg a fentiekkel beindul a “motor” és nem csupán interjújellegű első randi lesz a dologból hanem beindul egy természetes, görcsök nélküli beszélgetés.

Első randi

első randi? Lazítsatok!

5 biztonságos téma az első randira

Íme öt biztonságos téma, amiről az első randi alkalmával el tudsz beszélgetni.

1. első randi téma: Zene

Nagyon kevés olyan ember van, aki nem szereti a zenét. Kérdezd meg, hogy milyen zenét szeret, mikor volt utoljára koncerten, kamaszkorában kiért rajongott, tud-e táncolni.

2. első randi téma: Család, barátok

Van-e testvére? Milyen a viszonyuk? Nagy családból érkezik vagy kicsiből? Hogy teltek az ünnepek (ha ünnepek után vagytok)? Van-e ideje a barátaira?

3. első randi téma: Háziállatok

Ha van bármilyen háziállata, nyert ügyed van mert arról mindenki szeret beszélni. Kérdezd meg tőle, hogy van a kutyája/macskája, ha nincs neki, akkor volt-e valaha. Tipp: a macskákról mindenki órákig tud beszélni, még akkor is, ha utálja őket!

4. első randi téma: Hobbik, Szabadidő

Mit csinál a randi partnered a szabadidejében? Sportol valamit? Mi a kedvenc tv műsora? Milyen filmeket szeret? Mikor volt utoljára moziban vagy színházban? Mit olvasott? Hova szeret utazni?

5. első randi téma: Maga a hely, ahol vagytok

Nézz körbe – miről tudnál beszélni a hellyel kapcsolatban, ahol vagytok? Milyen a kávé, tea? A randi partnered melyiket szereti és hogyan issza ezeket? Szokott-e ilyen helyekre járni, melyik a kedvenc kávézója? Emelj ki pozitívumokat a hellyel kapcsolatban, főleg, ha ő választotta. (Ha neked kellene választani de ötleted sincsen, első randi hely toplistát itt találsz.)

Mire vársz még? Randira fel!!!


Társkeresés indul!Ha úgy érzed, jól jönne egy-két további bevált jó tanács, tudok segíteni! Kérd az ingyenes “Társkeresés indul!” leckéket, kattints ide >>>

4 Comments

  1. Pingback: Első randi: 7 szabály férfiaknak | Társkereső Kalauz

  2. Pingback: Első randi: 7 szabály nőknek | Társkereső Kalauz

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.