30 Mar

A múlt heti, kizárólag férfiaknak meghirdetett, ismerkedés és kezdeményezés tematikájú Társkereső Műhelyen rengeteg felismerés született a jelenlévők részéről. Rövid összefoglalás a tapasztalatokról:

Nem mindegy, mit gondolsz magadról

Amikor megkérdeztem, hogy ki tartja jó pasinak magát, csupán hárman jelentkeztek. Utólag írt egy résztvevő emailt (ott helyben nem merte felvállalni a véleményét, úgy tűnik), hogy nem az a fontos, hogy ő magát jó pasinak tartsa, hanem az, hogy a nők tartsák őt jó pasinak. Tévedés!!! Az, hogy Te mit gondolsz magadról, az önértékelésed messziről sugárzik, márpedig a nők listáján a jó pasi tulajdonságainak egyik legfontosabb eleme a határozott fellépés és a magabiztosság. Mégis honnan szednél ilyesmiket, ha nem tartod sokra magad?

Házi feladat 1: Kezdd el gyűjteni a múltbéli sikersztorikat és nőktől kapott dicséreteket, és erősítsd az önbecsülésedet nap mint nap, hogy legközelebb, ha esetleg Téged kérdezlek meg, egy pillanat gondolkodás nélkül tudd kijelenteni: “igen, jó pasi vagyok.”

Nem mindegy, hogyan kommunikálsz

Az egyik résztvevő mesélte, hogy ő teljesen úgy gondolta egy esti randiról, hogy jól sikerült, hiszen humoros és szórakoztató volt, és nem érti, miért nem akar vele találkozni az illető nő még egyszer. A Műhely során aztán szépen lassan kiderült számára is: hiába akar ő humoros lenni, ha állandóan szabotálja a saját poénjait azzal, hogy rögtön a viccek után hozzáteszi: “á, mindegy”, “hagyjuk”. Ezek szintén bizonytalanságról tanúskodnak és megint csak ott tartunk, mint az előbb: a másik nem képviselője azonnal leveszi, hogy ennek a férfinak nulla önbizalma van, hiszen saját magában, a saját vicceiben sem bízik. Ha nincs önbizalmad a humorizáláshoz, inkább ne tedd!

A bizonytalan férfi ismérvei a kommunikációban:
1. A fenti példa: a humort teljesen ügyetlen alkalmazod
2. Bizonytalan megfogalmazások. Ne csináld azt, hogy kijelentesz valamit, aztán attól tartva, hogy a másik nem ért veled egyet, rögtön kétségbe is vonod a saját kijelentésedet.
3. Bizonytalanságra utaló szavak használata: valahol, nem sok, valaki, nem mind, körülbelül, talán, nem is tudom. Ezeket is kerüld, hiszen a hallgató rögtön megérzi, hogy nyuszi vagy.
4. Töltelékszavak használata: esetleg, csaknem, olyanféle, tulajdonképpen, úgy látszik, úgy tűnik.

Házi feladat 2: Figyeld meg tudatosan magad, amikor a legközelebb az ellenkező nem egy tagjával kommunikálsz. Főleg akkor figyelj nagyon, amikor érzed, hogy kezdesz zavarba jönni. Milyen hibákat követsz el a fentiek közül? Ha odafigyelsz, korrigálni is tudsz és ez nagyban javít a fellépéseden.

Neked is inadba száll a bátorságod amikor ismerkedni szeretnél?

Nem mindegy, hogy nézel ki

A legjobb pasit is el lehet rondítani egy előnytelen lógó pulóverrel, csúnya színekkel, hozzá nem illő stílussal. Azt hiszem nem kell mondanom, hogy a nők extra kritikusak, ami a kinézetedet illeti. És hidd el: nem kell olyan sok ahhoz, hogy egy szürke egérből jó pasi varázsolódjon! Ugyanez vonatkozik az online társkeresőkre is: ha előnytelen fotóval szerepelsz, sokkal kevesebb az esélyed arra, hogy randit kapsz bárkitől.

Egyik kliensem büszkén számolt be pont a héten arról, hogy indíttatásomra végre rászánta magát egy profi fotósorozatra, és azóta az online társkeresőkön összehasonlíthatatlanul nagyobb számban jelentkeznek nála a jelöltek. Gondolj bele, mennyivel kevesebb munka, ha eleve jó fotód van és nem kaszálnak el már a képed láttán! (Pont ebből az apropóból szervezünk a Szabad Vagyok Program keretében április 28-án kizárólag férfiaknak stílustréninget, ahol stylist mondja meg, mit szabad és mit tilos hordanod, a nap végén pedig pár profi fotóval távozhatsz, amivel már másnaptól hódíthatsz az online társkeresőkön. Részletek hamarosan) Még valami, és ez nagyon ciki, de muszáj: higiénia!!! Rendben vannak a fogaid? Tiszta a kezed, a körmeid? Le van rendesen vágva a hajad, ha szakállad van, ápolod? Nézd meg a lenti képet: még Brad Pitt is tud ronda lenni! Látod mennyit számít az ápoltság?

Házi feladat 3: Kérdezd ki nőismerősök véleményét arról, hogy min kellene javítanod a külsődet illetően (mondd meg nekik, hogy legyenek kíméletlenek a siker érdekében!). Csináltass egy-két jó fotót magadról, ha az a sejtésed, hogy amiatt nem írnak vissza (vagy tudd le az egészet egyszerre azzal hogy eljössz április 28-án)

Még Brad Pitt is tud ronda lenni!

 

20 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.