29 Mar

Milyen az ideális párkapcsolat? Egy olvasóm szerint olyan, mint egy háromlábú szék

“Régen rájöttem arra, hogy a férfi-nő kapcsolat olyan mint egy háromlábú szék, szellemi,lelki és testi harmónián alapszik. Ha valamelyik lába hiányzik a széknek, felborul, már nem tudsz ráülni. A kapcsolatok 80-90%-ból valamelyik tényező hiányzik, csak a maradék 10-20% felel meg a fenti követelményeknek. Vagy már a kezdeteknél nincs meg mind a 3, vagy az évek múlásával 1 vagy 2, vagy mind a 3 megváltozik. Ha ennek ellenére megmarad a kapcsolat, akkor ott valamelyik fél kompromisszumokat köt.”

Nemrég feltettem azt a kérdést a nőknek és férfiaknak egyaránt, miszerint “Ha gondolatolvasóvá válhatnál és bármely férfi fejébe belelátnál, mi lenne az az egyetlen dolog, amelyet a leginkább szeretnél megtudni vagy megérteni?” Rengeteg választ kaptam és folyik a feldolgozásuk, de azt már most elárulom, hogy rengeteg értetlenség, kommunikációs probléma és frusztráltság süt ki a válaszadók szavai mögül.

Úgy látszik, valóban nehéz egy háromlábú széket találni, azaz olyan kapcsolatot, ahol megvan a szellemi, lelki és testi harmónia is.

Illetve pontosan itt van a kutya elásva: nem találni kell egy ilyen kapcsolatot, hanem módszeresen felépíteni, dolgozni és küzdeni érte. Ha az alap megvan, az már fél siker, ám befektetett energia nélkül hiába a jó alap, nem lehet stabil építményt építeni.

Gyenge láb lehet például a szexualitás. Rengeteg szexuális gond merül fel a válaszokban. “Miért csak a szexet akarják a férfiak, mért így, mért úgy, miért van az, hogy mással szexelnek, pedig én kedves, aranyos vagyok, stb.” Hiába ömlik a csapból is a szex és a pornó, mégis nagyon nehéz egy párkapcsolatban a szexről beszélni. Ha az elején nem sikerül, a későbbiekben még problémásabb a helyzet, hiszen addigra már kialakulnak sokszor a “rutinok”. Természetes, hogy évek múlásával a szexualitás megváltozik, de ha már az elején is gond volt vele, az csak romlik a későbbiekben.

A tapasztalatok szerint sok nő inkább behazudja az orgazmust, nehogy az adott férfi büszkesége csorbát szenvedjen. Innentől kezdve aztán nagyon nehéz megmondani, hogy mire is vágyik igazán. Pedig mindenki jobban járna, ha rávezetéses, megbeszéléses technikával könnyítenénk meg párunk dolgát az elején. Ehelyett rengeteg a panasz, hogy “mindig csak az kell a férfinak”. Mintha a nők számára a szex nem lenne/nem lehetne a világ legjobb dolga! Muszáj itt is megismerni a másikat, nyitottan állni a dolgokhoz, bátran kísérletezni és közös szexnyelvet kialakítani.

Így is lehetne, görcsöktől, gátlásoktól mentesen…

“Hús nélkül semmi a szerelem” – énekli a Ghymes és ez igaz is. Szexualitás nélkül nincsen igazi szerelem és párkapcsolat. Mégis hányan gondolják, hogy akár több hónapos szexkihagyások sem fognak nyomot hagyni a párkapcsolatukon! Illetve hogy “megúszhatják” ezt a témát a párkapcsolatukban…

Volt már problémád a szexszel, amit sikeresen oldottál meg pároddal?
Hogyan sikerült megbeszélni a dolgokat és javítani rajtuk?

Panaszkodás helyett oszd meg velünk sikerélményedet és tapasztalataidat!

138 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.