20 Mar

Mit árulsz el magadról? – Átcsomagolunk!

with Comments Off on Mit árulsz el magadról? – Átcsomagolunk!

Társkeresők személyi edzőjeként rendszeresen szemlézem az online társkeresőkre feltöltött adatlapokat, illetve azt, hogy ki hogyan jelenik meg nálam a Társkereső Műhelyeken.

Online társkeresők = előnytelen fotók

Azt tapasztaltam, hogy sokan borzalmas fotókat töltenek fel magukról. A foglalkozásokon amikor mutatják, hogy milyen kép van róluk fent a társkeresőkön, csak nézek, és nem hiszek a szememnek: sokszor mintha teljesen más nézne ki vissza a képről, mint akit élőben látok.

Hogy ezzel mi a probléma? Ha az adott fotó nem adja vissza a szépségedet, az egyéniségedet, hanem egy elmosódott felvétel amin nem mutatsz jól, a másik nem képviselői egyből le is írnak. Nagyon fontos, hogy jól töltsd ki az adatlapodat, na de az első lépés mégiscsak a fotó, ha az nem megy át a másik szűrőjén, már el is tűntél a süllyesztőben. Nehéz? Bizony, az. De az online társkeresés már csak ilyen szigorú.

Miután meguntam, hogy ennyi rossz fotót látok a társkeresőkön, és ennyi nőt, akinek az öltözete előnytelen és nem hozza ki alakjának, termetének a szépségét, úgy döntöttem, segítséghez folyamodok!

Előtte – Utána

Ha rosszul öltözöl, beskatulyáznak!

Bevallom őszintén, hogy nekem sem volt sosem stílusérzékem, és sohasem tudtam, hogy igazán mi is áll jól nekem, éppen ezért kerestem fel Illéssy Kata stílustanácsadót, aki azt vallja: megjelenéseddel már azelőtt kommunikálsz, mielőtt megszólaltál volna.

“Ha nem megfelelő az öltözéked, már azelőtt beskatulyáznak, és megkapod a negatív jelzőket, mielőtt megszólalsz. Ez így van az élet minden területén, az üzlettől kezdve a társkeresésig.”

Nemrég jártam így: egy tréningen vettem részt, ahol úgy gondoltam, nem kell megjelenni, ezért egyszerű farmert, pulóvert választottam. Mivel mindenki őszinte visszajelzéseket adott egymásnak, ezért hamar ki is derült: a többi résztvevő szerint jobban ki kellett volna, hogy öltözzek. Annak idején ugyanígy jártam, amikor tornacipőben mentem randira: randi partnerem egyből levette, hogy én még nem állok készen a randizásra (és igaza is volt). Vajon rólad hányszor alkotnak téves benyomást mások az öltözeted alapján? Tisztában vagy vele, hogy mekkora minőségi váltást jelent a hozzád passzoló színek, anyagok, ruhák választása a mostaniak helyett? Vagy a megfelelő smink és végezetül egy szuper fotó?

Szintén Katától tudtam meg, hogy felmérések bizonyítják, hogy a megjelenés (amely a non-verbális kommunikáció részeként is értelmezhető) 55%-ban befolyásol másokat a rólunk való kép kialakításában; míg a viselkedésünk, modorunk 38%-ot, a tényleges mondandó pedig csupán 7%-ot vet a latba. Mit jelent ez?

“Azt, hogy még meg sem mozdultál, meg sem szólaltál, de a másiknak már kiforrott véleménye van rólad, megvan az első benyomása, amit aztán – valljuk be – nehéz lemosnia az embernek magáról.”

Mit is tehetsz annak érdekében, hogy megnyerd a másikat és hogy jó képet alakíts ki magadról másokban?

Egy kis smink néha nem árt…

Összhangban önmagaddal

“Legyen jó, megnyerő a megjelenésed!
Nagyon fontos, hogy az öltözeted legyen összhangban veled és az egyes darabok egymással. A ruhák hangsúlyozzák ki a remek adottságaidat, és takarják el azt, amit inkább el kell takarni.
Az arcod legyen kellően üde és élénk, amiben segítenek a típusodnak megfelelő színek használata és egy jó smink.”

Egész napos “Átcsomagoló tréningünkön” Illéssyi Kata stílustanácsadó, két profi sminkes és egy fotós csodát művelnek veled: megmutatják, hogy mi lehetnél, milyen színekben, formákban, szabásban érdemes gondolkoznod, hogy igazán jó nő lehess. Sminkeseink kihozzák a legszebb önmagadat, és a nap végén jól sikerült fotók örökítik meg azt a JÓ NŐT, aki igazán Te vagy! A fotókat digitális formában kapod, így fel is töltheted őket az online társkeresőkre, és bezsebelheted velük az összes elismerést!

A nap végére nem csak pár szuper előnyös fotóval leszel gazdagabb, de pontos, személyre szabott útmutatót kapsz arra, hogy neked mi áll jól (színek, formák, szabás), és mit kerülj. Tudni fogod, hogy hogyan kezdj neki ruhatárad felépítésének, nincs több “nekem nincs egy rongyom se, amit felvehetek”, és minden randira magabiztosan indulhatsz – az önbizalmadat pedig a kollégáktól, családtagoktól, és az udvarlóktól kapott elismerések fogják erősíteni!

Az Átcsomagoló tréningen legfeljebb 12 fő vehet részt, az alábbi listán tudsz előjelentkezni!

Jelentkezz ITT, ha érdekel az Átcsomagolás, amint indul új tanfolyam, értesítünk!

Hozd ki magadból a legtöbbet – nézd meg a videót!

Comments are closed.

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.