20 Sep
Íróasztaltól az ágyig?

A társkereső szolgáltatások és a témához kapcsolódó cikkek általában a szexre, az öltözködésre, a csábításra, a randevúzásra összpontosítanak, és azt feltételezik, hogy rengeteg szabad ideje van annak, aki komolyan társat keres magának. Ez persze nem így van. Különösen a városi értelmiségiek dolgoznak nagyon sokat: napi 10-12 órát. Társkereső coachként magam is azt tapasztalom, hogy klienseim többségének nem csupán egy társ hiányzik a magánéletéből, de egészen egyszerűen a magánélete is hiányzik. A lakás-munkahely-lakás napi úton pedig nem tud találkozni a lehetséges partnerrel. Hacsak…

Házinyúlra nem lövünk?

Nemrég a fenti problémáról Joó Zsuzsa karriertanácsadóval beszélgettünk, így született meg egy közös Társkereső Műhely ötlete.

Zsuzsa ugyanis egészen rendhagyó módon vélekedik a karrierválasztásról: azt javasolja, hogy ne csak egyszerűen munkahelyet keressünk, hanem úgy válasszunk a lehetőségek közül, hogy ott társra is leljünk.

Joó Zsuzsa karriertanácsadó

Zsuzsa így vélekedik erről:

“Igenis, lehet családod, karriered egyszerre, sőt ez a két cél erősítheti egymást, ha a szerelmet a munkahelyeden találod meg. A mai huszon- és harminc éveseknek nem tudnak ebben az anyák és apák segítséget nyújtani , nincs  mintájuk. Ha szerelmet, házasságot és karriert is akarsz egyszerre, újfajta magatartásra és újfajta válaszokra van szükséged. Különösen a vezető nőknek, illetve azoknak a nőknek, akik vezetők szeretnének lenni. Időd és energiád nem végtelen. Ha mindkettőt a munkahelyedre áldozod, innentől kezdve juttass belőlük egy részt a partnerkeresésre is. Mert a munkahelyeken vannak a karrierlehetőségek. És ugyanott vannak a nők és a férfiak is.”

Amikor a fentieket meghallottam, rögtön tudtam, hogy nagy port fog felkavarni, amit Zsuzsa javasol. Hiszen tökéletesen ellentmond a “házi nyúlra nem lövünk” ősi szabályának, amit azonban a legtöbb felmérés szerint a társkeresők 70%-a szeg meg bújkálva vagy nyilvánosan. Mik lehetnek vajon a munkahelyi szerelem előnyei a karriertanácsadó szemszögéből? Íme:

Melyek a munkahelyi szerelem előnyei részedről?

  • Míg egy randira görcsösen készülsz, addig a munkahelyeden személyiséged legjobb vonásait tudod megmutatni. Mindezt „akcióban”, természetesen, színjátszás nélkül.
  • Csinos vagy, jól ápolt minden nap. Öltözéked, sminked nem túlzó, ellentétben azzal, ha vadászni mész.
  • Napközben sokkal aktívabb vagy, mintha késő este kellene még egy találkát fáradtan lebonyolítani.
  • A munkád során meg tudod mutatni, hogy milyen az intelligenciád, az értelmi képességeid, és te is látod a másokét.
  • Mindig lehet találni a munkával kapcsolatos valamilyen ürügyet, hogy a kinézett kollégával vagy kolléganővel beszélgetést kezdeményezz. Félénk, gátlásos férfiak így könnyen megközelíthetik a kiszemelt nőt.
  • Ha a munkád lehetővé teszi, utazhatsz, konferenciákra, ügyfelekhez járhatsz, így egyre bővül napközben a látókörödbe kerülők száma.
  • Még ha nem is vagy az a típus, akibe első látásra beleszeretnek, egy idő múlva fokozatosan érdekessé, vonzóvá válhatsz.
  • Nincs rajtad szexuális nyomás.

 Milyen előnyei vannak a kiszemelted megismerésében?

  • Valódi énjét ismered meg, hiszen többféle helyzetben, feladatban láthatod. Így kevesebb meglepetés fog a későbbiekben érni.
  • Azt is megfigyelheted, másoknak mi a véleménye róla. Ki vonzódik hozzá és ő kiket kedvel.
  • Feltűnés nélkül figyelheted.

Biztos vagyok benne, hogy a fentiek nagy vitát fognak indítani és már halljuk is a kifogásokat:

„Nekem csak öreg, nyugdíj előtt álló nők a munkatársaim.”

„ Ennyi igénytelen, és nőgyűlölő férfit még nem láttam, mint akikkel egy irodában dolgozom.”

Joó Zsuzsa szerint van ilyen. Ha ezzel a helyzettel elégedett valaki, akkor vagy boldog házasságban él, vagy még évekig fentiek lesznek a kollégái. Ha változtatni szeretne valaki ezen, és megfelelő számú és minőségű potenciális partnert szeretne a látókörébe gyűjteni, akkor komolyan fel kell készülnie erre. Lehet, hogy ideális partnered az orrod előtt van, csak nem látod – állítja a következő Társkereső Műhely előadója, akivel izgalmas és információdús estére számíthatunk.

A workshop során megtudhatod, hogyan találhatsz szerelmet a munkahelyeden.

A három órás foglalkozáson elsőként azt mérjük fel, a jelenlegi munkahelyed alkalmas-e arra, hogy párt találj. Ha nem, akkor – ebből a szempontból – mire érdemes figyelned akár már a következő állásinterjún.

Majd megvizsgáljuk, mennyire vagy látható a munkahelyeden? És hogyan csináld úgy, hogy erőszakos se légy?

Megtudod, mi a módja, hogy a munkád révén kerülj kapcsolatba úgy a másik nem képviselőivel, hogy emlékezzenek rád, és szívesen vegyék a közeledésedet. Dolgozz akár a panaszirodán vagy legyél adóellenőr!

Végül listába szedjük, melyek azok a foglalkozások, amelyek különösen alkalmasak arra, hogy férfiakkal/nőkkel találkozz, és melyek a legrosszabbak ebből a szempontból?

Íróasztaltól az ágyig

 

59 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.