09 Feb
Társkereső iroda: neked való?

Rengeteg társkereső keres fel azzal, hogy ajánlom-e neki a társkereső irodákat. Mindig nagy gondban vagyok, hiszen konkrétan nem voltam egyetlen társkereső iroda tagja sem, viszont sok iroda tulajdonossal beszélgettem már és még több egykori vagy jelenlegi társkereső iroda taggal. Próbálok minél objektívebben válaszolni ilyenkor.

Rengeteg negatív tapasztalatot és élményt hallgattam már végig, ugyanakkor nyilván a sikersztorikkal nem találkoztam, hiszen ők már túl vannak a társkereső szakaszon.

Lássuk tárgyilagosan a társkereső iroda előnyeit és hátrányait, utóbbiakkal kezdve a sort:

A társkereső iroda hátrányai

  • A társkereső iroda sok pénzbe kerül. A tagdíjak lehetnek fél évesek és évesek, 30.000 Ft-tól kezdve egészen magas összegekig, akár 200.000 Ft-ig is elmehetnek. Erre még rájönnek az egyes rendezvények díjai (a legtöbb esetben ezek külön fizetendők). Bowling-est, színház-est, stb. alkalmanként legalább 5.000 Ft-ba kerülnek.
  • A társkereső iroda adatbázisa korlátozott. Egy társkereső iroda mindig is jóval kevesebb taggal fog rendelkezni, mint egy online társkereső oldal (a legnagyobbak is mindössze pár száz taggal rendelkeznek, ellentétben egy online társkereső több százezres adatbázisával). Ráadásul az adatbázis összetételét csak akkor ismerheted meg, ha már kifizetted a tagdíjat, így a legtöbb esetben igazából zsákbamacskát vásárolsz. Főleg ha 40-50-60 felett vagy, jóval kevesebb, a te korosztályodba tartozó férfit fogsz találni, mint ahány nőt. Ezért ezeknek a korosztályoknak nem is merek társkereső irodát javasolni – de szeretettel várom ennek a korosztálynak színvonalas pártalálást biztosító irodák jelentkezését! (tehát ahol megfelelő létszámú, ebbe a korosztályba tartozó férfi van.)
  • A társkereső iroda sokszor nem hozza az elvárásokat. Rengeteg társkeresőtől hallom, hogy a társkereső iroda a pénz beszedése után szinte egyáltalán nem foglalkozik az ügyféllel, nem szervez randikat, nem is tartja a kapcsolatot. Vannak kivételek is természetesen ahol színvonalas szolgáltatást kap az ügyfél. Szintén probléma lehet, ha garanciát vársz az irodáktól. Sikergaranciát ugyanis egyik sem fog tudni adni, tehát nem fogják neked garantálni azt, hogy valóban párra találsz.
  • Nincsenek szabályozások a társkereső irodákra vonatkozóan. Ez az egész társkereső piacra jellemző: nincsenek szabályozások. Az online társkeresőknél sincsenek, de ott lényegesen kisebbek a díjak, mint a társkereső irodáknál.

Társkereső iroda – ott is megtalálhatod Őt!

A társkereső iroda előnyei

  • Akik ott vannak, komolyan gondolják. Aki kifizet több tíz, esetleg százezer forintot a társkeresésre, valószínűleg komolyan gondolja a dolgot. A társkereső irodában minden egyes tagot személyesen kikérdeznek, ellenőriznek. (Igaz, olyan véleményt is hallottam, mely szerint az adatbázisokban sokszor szerepelnek “töltelék” férfiak, tehát olyanok, akik igazából már régen nem tagok, már párra találtak, vagy csak azért vannak ott, hogy növeljék az adatbázist. Bízom benne, hogy ez csak mendemonda, és nem használnak ilyen trükköket az irodák.)
  • A társkereső iroda programokat is szervez. Már amelyik. Ahol viszont vannak programok, ott könnyebb elkezdeni az ismerkedést, hiszen egy biztonságos közegben, a társkereső iroda berkein belül történik a rendezvény. Ennek megvan az a hátránya is, hogy sok az ismétlődő “arc” a rendezvényeken. Olyan irodáról is tudok, ahol a tagok együtt mennek el “külsős” szórakozóhelyre bulizni és nézelődni.
  • A társkereső iroda vezetője személyesen is foglalkozik az ügyféllel. Ideális esetben egy társkereső irodában megkapja az ember azt a törődést és odafigyelést, amit egy online társkeresőn nem. Olyan plusz szolgáltatások is vannak, mint személyiség elemzés, smink és stílus tanácsadás, stb. Kialakulhat a többi taggal egy támogató, baráti légkör is, ahol nagyszerű ismeretségek születhetnek.
  • Az ár és a profil megválogatja az ügyfélkört. Csúnya dolog, de igaz: a magas ár vagy a diploma kritériuma megválogatja, hogy kik kerülnek be egy társkereső iroda adatbázisába. Akinek pedig ez fontos, annak ez bizony előny.

Mindent összefoglalva: találkoztam olyan társkeresőkkel, akiknek jó tapasztalataik voltak irodákkal kapcsolatban, de olyanokkal is, akiknek negatív. Általánosságban fiatalabb korban hatékonyabbak az irodák, viszont a jelenlegi negyvenes, ötvenes, hatvanas korosztály nagyobb valószínűséggel fog online társkeresőről párt találni, mint irodából.

Szeretettel várom irodák és társkeresők hozzászólásait!


Társkeresés indul!Társkereső iroda, rapid randi vagy online társkereső? Mindegy hol ismerkednél, ezekre az ingyenes leckékre szükséged lesz! >>>

One Comment

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.