12 Aug

Rengeteget beszélek itt a Társkereső Kalauzon és a “Társkeresés indul!” leckékben arról, hogy milyen fontos néha összeszedni a bátorságunkat, kilépni a megszokott kis kereteinkből, tehát a komfortzónánkból. A legtöbb olvasóm úgy érzi, ezt tudja, de egészen más, amikor valaki meg is tapasztalja, milyen ereje van annak, ha picit elhagyja a járt utat a járatlanért. Robi története következik.

“Kedves Andi!

A két hetes kurzus alatt úgy érzem rátaláltam a legfontosabb dologra, amit talán magam is sejtettem csak nem mertem magamnak bevallani. Miről is van szó? Arról hogy az önbizalom az megvan , legalábbis ha nagyon összeszedem magam csak éppen az a fránya konfortzóna mindig megálljt parancsolt eddig. Ebből adódóan egy gyors általad is javasolt tanács a társkeresőknek: MENJETEK EMBEREK KÖZÉ! Ki tudja, hol találsz rá az igazira?!! A szobádban biztos nem. Hasonló dolgon törtem ma a fejem.

Édesanyám reggel megbízott azzal, hogy menjek el délelőtt vásárolni. Mondom magamban nem is kell ennél több , egy férfi aki vásárol –egyedül- … Bizony én ma társkeresésre fogom használni a vásárlást. Csajozást nem akartam írni , mert véleményem szerint a „csaj” szó elég lealacsonyító a lányokra nézve , én sem szeretem ha lepasiznak. Tehát elindultam, hogy előre megfontolt aljas szándékkal elcsavarjam a csodálatos női nem szintén hasonló időtöltéssel foglalatoskodó tagjait.

Irány Tesco. A bejárat felé közeledve kiszúrtam egy fiatal diákmunka révén szórólapokat osztogató hölgyet. Mondom, míg odaérek hozzá gyorsan kitalálok valamit. Kb. 30 m volt köztünk ekkor a távolság. Számítva rá, hogy kontaktus létesül közöttünk a szórólapnak köszönhetően, megvolt a terv. Nem nagy dolog, de még is az, a lényeg a figyelemfelkeltés.

  • -Elfogadod a szórólapot?
  • -Persze és köszönöm
  • -Szívesen!
  • -Neked pedig további jó munkát!

Nem nagy dolog igaz? De figyelembe véve, hogy a több 100 vásárló közül valószínűleg egyedül én kívántam neki kellemes munkát sikerült felkeltenem a figyelmét. Arról nem is beszélve, hogy a döbbenet az arcán ami a jókívánságomnak köszönhetően ült ki az árcára… már ezért megérte vásárolni menni. Érdeklődés felkeltve!

Aztán hazaértem és csak nem hagyott nyugodni a dolog. Sok őrültséget csináltam lányért itt az ideje a következőnek. ( Majd ha lesz időm leírom a másik storymat is) Volt otthon egy fehér és vörös rózsát mintázó fürdőszappan gyűjteményem kis szív alakú csomagolásban, e mellé írtam ég egy rövidke levelet melyben meghívom a lányt egy sütire és odabiggyesztettem az elérhetőségemet is. Majd irány vissza a Tescoba.

Reménykedve léptem be az ajtón hogy ott van e még szívem választottja. Ott volt, nagy megkönnyebbülés egy rövidke mosoly és irány… na nem hozzá hanem a virágboltba. Vettem a még egy szál fehér rózsát melyet beletűztem az ajándék mellé. Itt még leírnám a virágboltos és köztem történt beszélgetést.

  • -Igyál meg egy felest
  • -Miért?
  • -Remeg a kezed!
  • – Persze mert szét vet az ideg, őrültségre készülök és amúgy is kocsival vagyok
  • -Akkor kettőt!
  • -HEHE
  • -Na sok sikert!

És elindultam.De mégsem adhatom csak úgy oda valamit mondanom kell. Szerencsére Kos csillagjegy alatt születtem így a kreativítás mint olyan alaptulajdonságnak számít úgyhogy gyorsan meg is lett a megoldás. Odaléptem a lányhoz:

  • -Szia, ne haragudj tudnál nekem segíteni
  • -Szia, miről lenne szó?
  • -Azt szeretném megkérdezni, hogy ezt a virágot bevihetem e a boltba?
  • -Hát talán a biztonsági őrt kérdezd meg ő meg tudja mondani.
  • – Mindegy amúgy is neked hoztam –mosoly-

A lány a megdöbbenéstől nem tudott mit mondani én meg az idegességtől már majdnem elejtettem az ajándékot úgyhogy egy vedd már el mert szét *asz az ideg –persze jóval finomabban- és egy remélem sikerült kicsit feldobnom a napod kijelentéssel átadtam neki a meglepit. Egy hiba volt a dologban, mivel nagyon izgultam reménytelen volt a további kommunikáció folytatása bár előre is úgy volt eltervezve , hogy sejtelmes legyen a dolog és majd egy esetleges randin jobban megismerjük egymást.

Röviden ez történ és most várom a válaszát. Ha összejön akkor boldog leszek, ha nem akkor meg van egy jó storym.”

(Robinak az elérhetősége egyébként a Szabad Vagyok Program Facebook oldalán megtalálható)

Van olyan történeted amikor összeszedted a bátorságodat és megérte?

Várom a motiválóbbnál motiválóbb történeteket!

58 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.