08 Aug
Így győzd le a visszautasítástól való félelmet!

A társkeresők egyik legnagyobb félelme a visszautasítástól való félelem. Nem csoda, utáljuk a kudarcot. Férfiak meg főleg teljesen berezelnek tőle, így aztán ez válik a társkeresés egyes számú akadályává is. “Úristen, mi lesz ha visszautasítanak?”

Mai kérdésem a következő: Szeretnéd, ha soha többé nem félnél a visszautasítástól?

El tudod képzelni, hogy soha többé nem aggódnál amiatt, mert valaki nemet mond neked? El tudnád képzelni, mennyivel bátrabban tudnál kezdeményezni, ha nem érdekelne, hogy visszautasítanak-e vagy sem?

Jó lenne, nem igaz?

Nem kell hozzá más, csupán annyi, hogy a visszautasítástól való félelmedet más gondolati keretbe tesszük. Ez pedig a következő:

Nem vagy címlapsztár!

(Ha az vagy, akkor kérlek, ne olvass tovább! 🙂

A visszautasítástól való félelem legfontosabb komponense az, hogy a társkeresők attól tartanak, hogy ki mit fog gondolni róluk, miután vissza lettek utasítva. Mit fog gondolni az illető, aki visszautasította őket, és mit fog gondolni róluk mindenki más? (kollégák, barátok, szomszéd Piri néni, stb.)

Tehát, mi történik, ha visszautasít valaki?

Másnap már megírja a Blikk.

Ezek után bemondja a Híradó is a TV2-n hogy milyen csúnyán pofára ejtettek.

Harmadnap tele lesz vele a YouTube is, hogy bepróbálkoztál valakinél, de nem jött össze.

A következő héten pedig megírja az összes hetimagazin is, címlapfotóval ellátva.

Bocs, esetleg túlzásnak érzed a fentieket? Nem véletlenül!

Hála az égnek, Te nem vagy celeb, innentől kezdve pedig – legyünk őszinték – a kutyát nem érdekli, hogy visszautasított-e valaki vagy sem. Még csak észre sem vették. Csak a Te fejedben hatalmas történés, de a világ megy tovább, a világtörténelemnek pedig aligha ez lesz a legnagyobb eseménye.

Még Casanovát is visszautasították!

A tanulság tehát a következő: ha eddig a visszautasítástól való félelem bénított meg a kezdeményezésnél, akkor itt az ideje, hogy a fentiek fényében átgondold a dolgokat.

Tehát a kérdés:

– Mi lesz, ha bárki visszautasít?

A helyes válasz pedig:

– Az égvilágon semmi!

Mindenki el van foglalva a saját életével, így aztán sajnos nem Te vagy a középpontban, és rajtad kívül senkit sem érdekel, ha nem jön össze egy randi. Éppen ezért nem szabad hagynod, hogy a félelmeid miatt maradj egyedül.

Ha férfi vagy, tudom, hogy a fentieket nehezedre esik belátni, hiszen számodra a kudarc sokkal bénítóbb talán, mint egy nő számára. De mégis, muszáj próbálkoznod, muszáj ismerkedned, és hidd el, ha nem félsz annyira a dologtól, hamar belejössz! Ha jelenleg még nem megy a neked tetsző nőkkel való ismerkedés, akkor próbálj meg csak úgy, tét nélkül ismerkedni idegenekkel, boltban, vonaton, moziban, bárhol! Ha úgy érzed, ez már megy, akkor próbálj meg beszélgetni, ismerkedni és flörtölni olyanokkal is, akiket el tudnád képzelni magad mellé.

Casanova titka sem az volt, hogy minden egyes nőt fel tudott szedni – dehogy is! – hanem az, hogy rengeteg próbálkozás., visszautasítás és tapasztalat után egyszerűen már ránézésre meg tudta mondani, hogy melyik nőnél van esélye.

A mai lecke számodra: ha visszautasítanak, az nem fog a címlapra kerülni! Tehát, próbálkozz bátran!

Ja, mondtam már, hogy nőként is kezdeményezhetsz?

251 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.