18 Jan

Rengeteg társkeresőnek okoz gondot az adatlap helyes kitöltése az online társkeresőkön. Sokan panaszkodnak arra is, hogy egyrészt nem őszinték a többiek, másrészt pedig azért, mert ők maguk hiába őszinték, nem értékelik a többiek ezt kellőképpen.

Úgy gondolom, az őszinteséggel kapcsolatban egy kis fogalmi zavar alakult ki, amit nem árt, ha most megbeszélünk.

Az nem őszinteség, ha rögtön a legrosszabbakkal kezded, hanem bolondság!

Egyrészt az nem őszintétlenség, ha nem rögtön a legrosszabbakat írjuk le magunkról online társkeresők esetén az adatlapunkon. Sokan úgy gondolják, ők nem akarnak “hazudni”, ezért rögtön a legeslegrosszabbakkal kezdik. Mutatok két példát erre (regisztráció nélküli online társkeresőkről származnak, tehát bárki által olvashatóak):

1. elrettentő példa: „Próbálom nagyon pontosan leírni, mindazt ami fontos. Kezdem a külsőmmel, én tényleg molett vagyok, nem csak annak tartom magam. Aztán, van egy 7 hónapos kislányom, és aki nem tudná mi jár ezzel, annak elmesélem, hogy nem engedhetek meg magamnak hosszú, napokig tartó kirándulásokat kettesben. Valamint, nem tudok egyik pillanatról a másikra elrohangálni itthonról. A másik,az itthon, a szüleimmel élek, tehát nem tehetem meg, hogy átjáróházat csinálok a lakásukból. Magyarán egy igazán türelmes és megértő társra vágyom, aki lehetőleg Budapesten él, nyilván logisztikai szempontból. Persze én is ugyan úgy vágyom a szeretetre, törődésre mint bárki más, csak ilyenek a körülményeim, sajnos. Szóval aki a leírtak ellenére úgy érzi van értelme írni nekem, várom szeretettel a levelét.”

 

2.  elrettentő példa: „elhagyott az a nő a akit a világon a legjobban szerettem. szeretném el felejteni!egy olyannal aki komolyan gondolja.csak tartós kapcsolat érdekel”

Ne így mutatkozz be!

A valóságban is így ismerkednél?

Képzeld el a következő ismerkedési jelenetet: állsz a bárpultnál és megtetszik neked valaki. Odamész hozzá, és a legelső mondata feléd az, hogy “én egy rakás szerencsétlenség vagyok, menekülj!’ – szerinted kíváncsi leszel még rá a továbbiakban? Ugye, nem?

Az ismerkedés sosem azzal kezdődik a valóságban hogy felsorolod a legrosszabb dolgokat amiket tudnia kell a másiknak rólad. Az ismerkedés azzal kezdődik, hogy jól érzitek magatokat együtt – beszélgettek, flörtöltök, stb. Ugyanezt tartsd szem előtt online társkeresésnél is.

Sokan úgy gondolják, hogy az online szerveződött randikon is rögtön ki kell teregetniük a szennyest. Íme egy példa erre:

“mindenkinek feltártam őszintén a lelkem és beszéltem a csalódásomról
meg arról milyen szarul érzem magam a bőrömben.
Azt hittem a nőkhöz való őszinteség majd erdményre vezet de sorban
pattantak le rólam sajnos.”

Amint látod, a levélíró súlyosan el van tévedve: úgy gondolja, ő csak őszinte volt és ezért “pattantak le” róla. A valóság azonban az, hogy senki sem szeretne egy olyan emberrel együtt lenni, aki nem érzi magát jól a saját bőrében, akinek inkább pszichológusra van szüksége, mintsem partnerre. Természetesen egy hosszú távú kapcsolat elbír hullámvölgyeket, na de hogy rögtön ott is kezdjük a dolgot? Milyen kecsegtető kilátásokkal tudna egy ilyen randi partner szolgálni, ami a boldog párkapcsolatot illeti?

Önfényezés vagy bemutatkozás?

Nekünk, magyaroknak nagyon nehéz pozitív színben feltüntetni bármit is, nemhogy saját magunkat. Márpedig pontosan ezt kell megtanulni az online társkeresésnél és a randizásnál általában.

Nagyon sokaknak okoz problémát az, hogy jó színben tüntessék fel saját magukat az adatlapjukon, félnek, hogy esetleg szerénytelenségnek, nagyképűségnek tűnik fel, ha bármi jót írnak magukról. Sokan magyarázkodnak, mások pedig egyszerűen nem hajlandók bármit is írni ilyen felkiáltással:

„Magamat jellemezni nem fogom”

„kevés a hely és külömben is csak szépet nem fogok írni,, mert az félrevezetés lenne mindenki számára,, átlagos normális nö vagyok ,, van jó is van rossz is bennem ,, de imádok nevetni ,,

Ezzel csak az a probléma, hogy ha saját magadat nem tudod jellemezni, akkor mégis, mi alapján szólítsanak meg mások a társkeresőkön?

Feladat: Gondold át, hogyan jellemeznéd és mutatnád be saját magad és milyen hibákat követtél el eddig e téren az adatlapodon! Becsmérled magad, magyarázkodsz vagy nem írtál semmit? Javíts rajta!

Ez már mindjárt aranyosabb 🙂

A kulcs az önismeret

A fenti hibák – melyeket a társkeresők nagyon nagy százaléka elkövet az adatlapján – fő oka a kellő önismeret hiánya. A hétköznapokban rohanunk, kapkodunk és szinte egy percünk sincsen azon gondolkozni, hogy kik, milyen emberek vagyunk valójában. Aztán egyszercsak ott találjuk magunkat egy üres adatlap előtt és elborzadunk: “mégis, mit írjak magamról?” “Milyen ember vagyok valójában?” “Mit szeretnék elérni?” “Kit és mit is keresek igazából az életben?” Sokan már évek óta nem tették fel maguknak ezeket a kérdéseket és talán régen elmúlt és aktualitásukat vesztett kamaszkori álmokban és ideálokban gondolkodnak. Mások képtelenek egy jó szót szólni magukról és amint látod, a randikon is önmagukat becsmérlik.

A társkeresés során az egyik legfontosabb dolog, hogy legyél tisztában önmagaddal. Tudd bemutatni magad és vonzóvá tenni a személyedet a másik számára. Na de ha fogalmad nincsen, hogy ki vagy és mik az értékeid, mégis, ez hogyan fog sikerülni? Legalább azt már tudod, hogy min kell dolgoznod!

 

73 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.