29 Nov
Társkeresés és önismeret

Neked milyen a személyiséged? Milyen problémákat hurcolsz magaddal, amik megakadályozzák a pártalálást vagy a sikeres kapcsolatot? Milyen kérdések maradtak benned tisztázatlanul?

 

A társkeresés kulcsa: a személyiséged.

Neked milyen a személyiséged? Személyiség – identitás – Identity. Rendhagyó pszichológiai társasjáték született, amelyet magyar szakemberek népszerűsítenek. Azt állítják: a játék mélyíti az önismeretet, önfejlesztő hatása van, és a már meglévő, innen-onnan elcsent pszichológiai tudást is magyarázatokkal bővíti.

Mivel az Identity játék kommunikációs szabályokat is tartalmaz, ezért hozzájárul a kommunikációs kultúra és az érzelmi intelligencia fejlődéséhez is.

Önbizalom növelés – de hogyan?

Társkereső coachként rengeteget gondolkozom állandóan azon, hogy hogyan lehet az önismeretet és az önbizalmat fejleszteni. Egy vagonnyi könyvet elolvastam, tréningeken vettem részt, ezerféle gyakorlatot átolvastam, sokat kipróbáltam közülük, és minden új módszerre azonnal “ráharapok”. Az Identity-ről már sok érdekeset hallottam, ezért úgy gondoltam, hogy az egyik gyakorló Identity játékmestert, Jakab Gyöngyit elcsábítom egy Társkereső Műhelyre, hogy játsszon velünk egyet.

Az Identity nem csupán egy társasjáték – a játék során megnyílnak és közelebb kerülnek egymáshoz a résztvevők, kiszakadva a hétköznapi mókuskerékből olyan témák, problémák is felvetődnek, amelyek egyébként rejtve maradnak.

“Jó érzéssel töltött el a játék, pedig mást vártam tőle. Őszinte megnyilvánulásra késztet, önmagam jobb megismerésére ösztönöz. Rábír arra is, hogy figyeljek a másikra. “Véletlenül” pont az aktuális problémám megoldásában segít.” (Bálint Éva)

Társkeresés és önismeret

Identity – ismerd meg önmagad

De minek az önismeret?

Sokan úgy gondolhatják: társat keresni vagyunk itt, nem pedig önbizalmat növelni és önismeretet tanulni! Ők azok, akik még mindig abban reménykednek, hogy ezt az “utazást” megúszhatják fejlődés nélkül. 🙂 Nos, ha a társkeresési szakaszt önfejlesztés nélkül szeretnéd “túlélni”, akkor a legnagyobb valószínűséggel csöbörből vödörbe kerülsz. Mivel nem fejlődtél semmit és nem tanultál semmit az előző kapcsolatodból, ezért pontosan ugyanabba a kerékvágásba fogsz visszazökkenni és ugyanazokba a hibákba beleesni – csak épp egy másik emberrel. A párkapcsolati mintáid nem változnak meg, ezért nem sok minden változik, legfeljebb “máshogy lesz rossz”.

Ne szalaszd el az egyedüllét termékeny időszakában rejlő lehetőségeket! Az önismeret és az önfejlesztés nagyszerű eszközök arra, hogy a legtöbbet hozd ki magadból, hogy a legjobban kezeld magad, hogy értékes embernek lásd magad végre egészséges önbizalommal, hogy megismerd a saját adottságaidat, képességeidet és szokásaidat és végre megfogalmazd a vágyaidat és a céljaidat. Az Identity ezt segíti elő játékos és élvezetes formában.

“Én már kipróbáltam, és hát tény, hogy részemről felszabadító sírás lett a vége. Tudod, az öntudatos nők hajlamosak azt hinni magukról, hogy már nagyon erősek, és akkor jön egy ilyen játék, húzol egy teljesen ártalmatlan kártyát, és hirtelen ott állsz, mint egy kislány, és potyognak a könnyeid, és katarzist érzel. Alig várom, hogy újra játszhassam!” (Vidi Rita, Hősnők.hu)

Gyere el a december 14-i rendhagyó Társkereső Műhelyre és játsszunk egy jót!
Részletek és jelentkezés itt!

61 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.