10 Nov
Mert megérdemlem

“Miután nincs pasija, a társadalmi nyomás viszont igen erős, a huszonkilenc éves Csen Vej-ji úgy döntött, november hatodikán, harmincadik születésnapja előtt egy hónappal feleségül veszi magát.  “Ez a legjobb kor az életemben. A munkám, az életem remekül alakul, egyre több tapasztalatot szerzek, de még nem találtam meg az igazit. Mit tehetnék?” – tette fel a költői kérdést Vej-ji, akinek házasságkötése nem lesz hivatalos, ezért, ha megtalálja az igazit, nehézségek nélkül mondhatja ki az igent. Csen Vej-ji a ceremónia után egyedül utazik ausztráliai nászútjára.” – adta hírül a Velvet.

De mégis, mi köze Csen Vej-jinek az olvasóimhoz? Csen Vej-ji úgy döntött, hogy megérdemli az esküvőt. A legutóbbi Társkereső Műhelyen is elhangzott: “elmentem a válás után egyedül utazni – mert úgy gondoltam, megérdemlem.”

 

Csen vej ji

Esküvőt szeretett volna – megkapta 🙂

 

[feature_box style=”32″ title=”Gyorsseg%C3%A9ly%20Szak%C3%ADt%C3%A1s%20Ut%C3%A1n%20-%20ingyenes%20leck%C3%A9k%20a%20gyors%20fel%C3%A9p%C3%BCl%C3%A9s%C3%A9rt” alignment=”center”]Ki vagy borulva a szakítástól?
Szeretnél minél hamarabb meggyógyulni és újrakezdeni?
Társkereső coachként összeállítottam Neked a legfontosabb
első lépéseket az újrakezdés felé. Ki ne hagyd ezeket a leckéket!

Kattints ide az ingyenes Gyorssegély Szakítás Után leckékért! >>>

[/feature_box]

A legutóbbi Társkereső Műhelyen felmerült egy érdekes téma, méghozzá az, hogy egy párkapcsolat kezdetén hogyan jelöljük ki a határokat, hogyan fektessük le a közös szabályokat. Mi a különbség a kompromisszum és a behódolás között? Sok elvált nő érzi úgy, hogy a házassága kidobott idő volt, és a férje kihasználta. Mosott, főzött, takarított, mégsem volt elég jó, kilépett a házasságból, a férj pedig már új feleséggel él. (Ráadásul időközben kiderül, hogy a volt férj csodák csodája mégiscsak tud mosni, főzni és takarítani az új háztartásban) A férfiak részéről is rengeteg panasz érkezik: mindent megtett, mégis elhagyták. Ismerős, ugye?


Önsajnálat és önünneplés

Ekkor két eset áll be: önsajnálat vagy önünneplés. A „nem érek semmit”, vagy a „mert megérdemlem” korszak. (A két fázis váltogathatja egymást). Az önsajnálat hihetetlen méreteket tud ölteni. Van olyan olvasóm, aki állítása szerint már 30 (!!!) éve depressziós – éppen mióta elvált. Más alig túl a harmincon ír nekem gyászlevelet arról, hogy neki már sosem lesz senkije a volt párja után. Alapszabály, hogy senki, az égvilágon senki nem fog kihúzni téged az önsajnálat állapotából, egyesegyedül csak Te magad. A baráti kör segíthet, de ezen a szakaszon túl kell jutnod – és átlendülnöd az ünneplésbe, saját magad megbecsülésébe. Ki kell találnod újra magad, mert a megtépázott, házasságban/kapcsolatban megkopott éned nem lesz a legvonzóbb “portéka” a társkeresők “piacán”.

A legjobb az lenne, ha nem csak akkor tennéd ezt, amikor szétesett minden körülötted és újra kell építened magad – hanem már a kapcsolat alatt is.


“Mert megérdemlem”

Egy párkapcsolat nem arról szól, hogy feladjuk a saját egyéniségünket a kapcsolat kedvéért, sokkal inkább arról, hogy kiegészítve egymást, többet tudunk elérni, mint egyedül. Közös célok, álmok születnek, de a saját különbejáratú céljainkhoz is támogatást, erőt kapunk a másiktól. Lehet az patchwork tanfolyam vagy salsázás, ha kedvünk van valamit kipróbálni, miért ne tennénk? Vannak olyan korlátozó kapcsolatok, ahol már attól lelkiismeretfurdalása lesz valakinek, hogy elmegy egyet kávézni  a barátaival. Ha valaki ki akar sajátítani magának, azt ne a szerelem jelének vedd, hanem inkább a belső bizonytalanság, és gyenge személyiség tüneteinek.


Újratervezés!

Akár párkapcsolatban vagy (ahol kicsit elhanyagoltad magad), akár szingli vagy, itt az ideje, hogy kicsit leporold az álmaidat és újratervezd magad! A napi mókuskerékben szépen lassan elsüllyednek a tervek és az egykori célok, ha nem figyelsz oda. Akárhány éves is vagy, miért ne lehetnének álmaid? És ha már vannak, miért ne válhatnának valóra? Megérdemled? Csak rajtad múlik!


Te szakításod/válásod óta hogyan kezdtél bele az önmegvalósításba és hol tartasz?

[feature_box style=”32″ title=”Gyorsseg%C3%A9ly%20Szak%C3%ADt%C3%A1s%20Ut%C3%A1n%20-%20ingyenes%20leck%C3%A9k%20a%20gyors%20fel%C3%A9p%C3%BCl%C3%A9s%C3%A9rt” alignment=”center”]Ki vagy borulva a szakítástól?
Szeretnél minél hamarabb meggyógyulni és újrakezdeni?
Társkereső coachként összeállítottam Neked a legfontosabb
első lépéseket az újrakezdés felé. Ki ne hagyd ezeket a leckéket!

Kattints ide az ingyenes Gyorssegély Szakítás Után leckékért! >>>

[/feature_box]

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.